Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש החלפתי 4 צמיגים בקיה נירו.

הצמיגים שהיו ברכב היו המישלין המקוריים שעשו 60,000 ק"מ.

האחוריים הוחלפו מכיוון שהתחילו לעשות רעש הדומה לרעש של מיסב גמור.

בסה"כ הצמיגים היו בסדר אבל היו בני 3 וקצת מרעישים.

מכיוון שבהסכם הליסינג מחליפים לצמיגים סיניים, בפנצ'ריה שאני עובד איתו ביקשתי ממנו שישים את הזבל הסיני הכי איכותי שיש לו. הוא שם צמיגי goodride. את החברה הזאת מכירים הרבה שנים ולהבדיל מהרבה חברות מדבקה החברה הזאת מאוד ותיקה בשוק.

אסכם - האוטו לא נוסע כפי שהיה. אפילו לא קרוב. לא מבחינת יציבות, לא מבחינת אחיזה ולא מבחינת בלימה. חוץ מהשם goodride אין שום קשר לנסיעה טובה.

אם הרכב לא היה אמור להיות מוחלף בזמן הקרוב הייתי מוסיף כסף לכל צמיג ונוסע עם צמיגים טובים.

לצערי, רוב האנשים לא מבינים את זה כולל בעלת ה 301. 

אם הצלחת לשכנע אותה להחליף, אל תקרע לה את הכיס. לא חייב מישלין. שים צמיגי רייקן, סאבה או צמיגים אירופיים אחרים ( למרות שהמחיר על המישלין הוא מצויין)

פורסם

הנסיון הפרטי שלי על שלושה רכבים הראה שסיני זה זבל. כולל החזרת צמיגים כי אחד מהם היה עקום, פשוט עקום, radar 800 נדמה לי.

כולל החלפת צמיגי ליסינג ברכב יד2 אחרי פחות מ15k כי פשוט התחילו להתפרק.

כולל התקנת פאלקן על רכב בשווי 2.5k, יענו הצמיגים עולים כמו שליש רכב לערך.

מישלן פרימסי4 הוא נהדר. 360 וסביבות ליחידה מחיר טוב מאוד. מישהו פה כתב שהתקין אותם באוטו דיפו ויצא לי להיות שם להחליף מנורה ואכן נמכרים שם כמו לחמניות חמות. לא בדקתי מחירים.

גם קלבר HP3 היו לי במשך ארבע שנים והוחלפו בקלבר HP4.

אני מתעורר שטוף זיעה בלילה במחשבה שיום אחד יחליפו לי באוקטביה ליסינג את המישלן (שהם בכלל energy saver) באיזה סיני.

פורסם

לפחות בכביש היבש לא הרגשתי הבדל בין צמיג סיני לבין צמיג מיצרן מוכר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, orankohn כתב:

ומה דעתכם? 

עשית נכון

לפני 8 שעות, orankohn כתב:

האם להשקיע על רכב זול שעלה כ- 15K

לדעתי - תמיד.  ואני מדבר כאחד שהחזיק רכב בן 32 ורכב בן 16 בשמוש יומיומי.  חלפים - איכותיים ובטיחותיים בלי קשר ל"מחירון" הרכב עצמו.  אחרת באמת תיסע בגרוטאה.

פורסם (נערך)

לא מזמן מישהו מהחברים העלה כאן אתר מערבי שהשווה איזה 60 דגמי צמיגים במידה מסויימת. מצטער, הלינק אבד לי, אבל אם הוא קורא אולי הוא יקשר שוב.

לגבי ההוצאה - האם, אילו נזקקת להחלפת רפידות וצלחות בילום היית מתלבט לרקע האם להוסיף עוד 200-300 ש"ח ולקבל תוצרת מוכרת? אני מניח שלא. אז הצמיגים הם בדיוק אותו עניין ואפילו יותר - הם הבטיחות שלך, ולא רק בזמן בלימה. נדמה לי שאתה צריך לחשוב מה יהיה הנזק במקרה של כשלון של הצמיג למלא את תפקידו. התשובה תהיה די מיידית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השקל וחצי שלי - שווה בודאי ששווה,

מקרה א' - החלפנו לבן שלי (ג'אז ישנה) את הצמיגים (היה מותקן מישלין מתפוררים) בזוג סיני "איכותי" לדברי המוכר (פנצ'ריה מוכרת בלוד), מה עם הרעש אני שואל,

מראה לי את המדבקה יותר שקטים מהמשלין שהיו מותקנים אצלך.

בפועל הבן שלי נוסע שבוע ואומר לי שהרעש הוא בקושי נסבל ושהכרב לא אוחז כפי שהיה עם הצמיגים הישנים המתפוררים.

מקרה שני - בנירו החדשה שלי התגלה נזק בצמיג האחורי לצערי צריך להחליף את הזוג, ובמקום המישלין הוחלף בזוג סיני, ההבדל בולט ומורגש ברעש ובאחיזה.

פורסם

כשהייתי סטודנט לפני כעשור הייתה לי פיאט פונטו ספייס ידנית 16V . בגלל בעיות תזרים מזומנים רכשתי רביעיית צמיגי WESTLAKE סינים מאוטו דיפו. 4 ב800.

כבר בנסיעה הראשונה בכביש מהיר הרגשתי שהאוטו מין מרחף על הכביש למרות שלחץ אוויר תקין והצמיגים היו חדשים.

שבוע בערך לאחר מכן כשביקרתי את ההורים הגעתי לסוף הרחוב שלהם , רחוב שהוא ירידה ארוכה ובסוף הירידה תמרור עצור עם תנועה חוצה לכל הכיוונים.

למרות שלא נסעתי מהר והברקסים היו תקינים לגמרי הרכב פשוט לא עצר וגלש את העצור לתוך הצומת למרות שאני עם דוושה עד סוף והABS נדלק. אוטובוס שהגיע מצד שמאל היה צריך לבצע תמרון מאוד מסוכן כדי לא להתנגש בדלת נהג ולחסל אותי. כמעט הוריד אותי וגמר לי אתה חיים.

באוטו רגע התקשרתי לאבא שלי והוא בא איתי לפנצריה שהייתה פתוחה ביפו 24/7 והחלפנו צמיגים לדנלופ. (אבא שילם לפחות זה 😄)

מאז לא משחק בזה יותר. תמיד שם צמיג מוכח של מותג מוכר וחייב דירוג A בבלימה/אחיזה.

במיוחד היום שהרכב מסיע משפחה עם 3 ילדים.

• רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)

שים לב שיש כל מיני פוסטים בפייסבוק על אנשים שהזמינו מאוטודיפו בגלל אותם מבצעים, ולאחר ששילמו, התחילו לסנן אותם או להגיד שאין צמיגים כאלו במלאי.

אם איתקל שוב בכאלו אעדכן פה.

בכל אופן טוב שדאגת לנושא ולטיפולו. לאנשים בארץ אין מספיק מודעות כלפי כלי הרכב שלהם - אם זה צמיגים, טיפולים בזמן, או טיפולים בכלל...

זה גם לא קשור למחיר הרכב.

כשאני עומד בפקקים אני מדי פעם מציץ שמאלה לראות איזה רכב לידי, וגם רכבים "יקרים" (מבחינתי יקר זה מעל 30K) משתמשים בצמיגים נחותים עלומי שם.

מה שמעניין אותם זה בסופו של דבר המחיר. למה לקנות "צמיג" ב400 שקל אם יש כאלו ב200? הרי חברה גדולה יצרה את הצמיג הזול והוא עושה את העבודה, כל השאר זה סתם קשקוש (יצא לי לשמוע יותר מפעם אחת משפטים כאלה).

עריכה אחרונה על ידי iEminem

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

אני קצת בהתלבטות. לפני כשנה החלפתי לצמיגים סיניים זולים במבצע של אוטודיפו. היו קודם צמיגי מישלין שקבילתי עם הרכב כשרכשתי אותו.

לא נתקלתי בשום בעיית אחיזה או בלימה אבל התחושה שלי שבזמן האחרון הנסיעה פחות נעימה (מרגיש במיוחד מהכיוון האחורי של הרכב).

מתלבט אם זה עניין של בולמים או הצמיגים.

פורסם

השאלה היותר מעניינת היא, אם הצמיגים היו כולם מחברה "נורמלית" אבל בני שנתיים, ניראים בסדר, והרכב עבר טסט? האם היית שוקל להחליף? אני מניח שלא. 

מהנסיון שלי, צמיגים סיניים חדשים מגיבים יותר טוב מאשר צמיגים "מערביים" בני שנתיים. לכן לא רואה שום פואנטה בלהחליף עכשיו צמיגים חדשים, גם אם הם סיניים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

א) עדיין עדיף צמיג סיני חדש על מישלן בן 4. כמובן שעדיף מישלן חדש על סיני חדש. אבל אם אין ברירה, עדיף לשים סיני מאשר לנסוע על צמיג ישן ומתפורר.

ב) אין קשר בין עלות הרכב לאם לקנות לו צמיגים איכותיים או לא.

כלל אצבע אצלי - אם זה מפריד בינך לבין הקרקע, תשקיע בזה. נכון לגבי צמיגים, נעליים ומזרון.

לדעתי להרכיב לרכב הזה צמיגים איכותיים זה הדבר הנכון לעשות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, davemustaine87 כתב:

השאלה היותר מעניינת היא, אם הצמיגים היו כולם מחברה "נורמלית" אבל בני שנתיים, ניראים בסדר, והרכב עבר טסט? האם היית שוקל להחליף? אני מניח שלא. 

מהנסיון שלי, צמיגים סיניים חדשים מגיבים יותר טוב מאשר צמיגים "מערביים" בני שנתיים. לכן לא רואה שום פואנטה בלהחליף עכשיו צמיגים חדשים, גם אם הם סיניים. 

אני לא מחפש להחליף כי הם סיניים, נוחות הנסיעה שלי כרגע לא משהו ואני מתלבט אם זה בגלל הצמיגים או משהו אחר.

עריכה אחרונה על ידי nev
פורסם

קודם כל למי שמסתכל על הנתונים שהסינים מפרסמים בנוגע לדירוג - או שאתם תמימים או שאתם תמימים.

הסינים ירשמו לכם על הצמיג מה שתרצו.

לגבי המחיר וכו׳ - תשמע, ההבדל במקרה שלך בין פאלקן 310 שהוא אחלה צמיג ״תקציב״ לבין המישלן יוצא משהו כמו 200₪ לרביעייה לפי המחירים שפרסמת.

תכניס את זה למשוואה של נסיעה מרוחקת וצמיג עדיף ולגמרי מובן למה בחרת במישלן.

לגבי סינים ואיכותם - אני בטוח שיש צמיגים סינים ששווים לחלק מצמיגי המותג. או לא נופלים מהם בהרבה. הבעיה שאין לי איך לדעת איזה מהם. גם אני לא בטוח עד כמה יש אחידות בייצור שם.

יש 4 צמיגים סינים ב-599 או 649 לפעמים.

מי שהתקציב שלו לא מאפשר מעבר. זה סבבה.

מי שכן עדיף לו לשים 4 צמיגי מותג ב-1200.

אגב, כמו שאמרו לך אוטודיפו לא תמיד מקיימים. גם יש מצב לא קטן שהתאריך ייצור לא יהיה עדכני. בוא נחכה עד אחרי ההתקנה לחלק להם מחמאות. 

פורסם

אני בעד להתקין צמיגים איכותיים, תמיד, לא משנה באיזה רכב.
שום דבר סיני עלום שם והחיסכון הכספי שבא איתו, לא שווה את הנזק לרכב ולגוף בעת מפגש עם מצב חירום בכביש, או סתם פניה על כביש רטוב או משובש.

That Being Said, לך על המישלן או הפאלקנים ובהצלחה.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תוכן חדש...