Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר מדברים על דצ'יה, זו המכונית שמשמשת כמונית הכי נפוצה ברומניה.

סהכ אוטו פשוט. נראה קומפקטי מבחוץ אבל די מרווח ובעל תא מטען מפתיע בגודלו. 

עלות הרכישה שם כרכב כפרטי 6800 יורו.

נסעתי במונית דצ'יה שהיה לה 486 אלף על השעון - ידני כמובן.

עלות החלקים והטיפולים די זולה באוטו הזה.

הנהג סיפר שהוא החליף מנוע לחדש ב 1500 יורו, וממשיך לנסוע הלאה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, Joewx כתב:

על דצ'יה, זו המכונית שמשמשת כמונית הכי נפוצה ברומניה.

זו דאצ'יה לוגאן דור ראשון או שני, מהדור השני יש מוניות לוגאן גם בארץ.

מונית נפוצה בכל מזרח אירופה, הכי נפוצה מן הסתם ברומניה כי שם מיוצרת. 

פורסם

גם אני ראיתי את הדבר הזה לפני איזה שנתיים.

מעניין מה עובר בראש של מי שממשיך לתחזק את הדבר הזה, הרי במחיר של תיקון כל התקלות שלו סביר להניח שאפשר היה כבר לקנות מרצדס או משהו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תמונה נדירה של בעל הרכב:

Married With Children - The Dodge Wasn't A Dodge - Al Bundy News

כמו כן מומלץ לקרוא את התיאוריה הכלכלית (על המגפיים) של סמל ויימס בספר "שומרים שומרים" של טרי פראטצ'ט. מסכם את זה היטב.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, nev כתב:

כמו כן מומלץ לקרוא את התיאוריה הכלכלית (על המגפיים) של סמל ויימס בספר "שומרים שומרים" של טרי פראטצ'ט. מסכם את זה היטב.

אפשר לאמ;לק ?

עריכה:

ציטוט

• The reason that the rich were so rich, Vimes reasoned, was because they managed to spend less money.

Take boots, for example. He earned thirty-eight dollars a month plus allowances. A really good pair of leather boots cost fifty dollars. But an affordable pair of boots, which were sort of OK for a season or two and then leaked like hell when the cardboard gave out, cost about ten dollars. Those were the kind of boots Vimes always bought, and wore until the soles were so thin that he could tell where he was in Ankh-Morpork on a foggy night by the feel of the cobbles.

But the thing was that good boots lasted for years and years. A man who could afford fifty dollars had a pair of boots that'd still be keeping his feet dry in ten years' time, while the poor man who could only afford cheap boots would have spent a hundred dollars on boots in the same time and would still have wet feet.

This was the Captain Samuel Vimes 'Boots' theory of socioeconomic unfairness.

אני הייתי ככה עם הקסנטיה בזמנו.

הייתי צעיר וטיפש שחושב את עצמו "חובב רכב" עלק, עד שזה חילחל לי שגם אם אין לך כסף, עדיף לקחת הלוואה ולקנות רכב חדש ואמין יותר, מאשר להמשיך להתעסק עם גרוטאה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 49 דקות, vadim6385 כתב:

גם אני ראיתי את הדבר הזה לפני איזה שנתיים.

מעניין מה עובר בראש של מי שממשיך לתחזק את הדבר הזה, הרי במחיר של תיקון כל התקלות שלו סביר להניח שאפשר היה כבר לקנות מרצדס או משהו.

כנראה בן אדם מבוגר מאוד שנוסע 1000 ק"מ בשעה, קנה את האוטו יד שניה  לפני 25 שנה כשיצא לפנסיה, מהדור שמתקנים הכל לבד. 

הוא לא השקיע שם יותר מידי כסף בתיקונים. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 42 דקות, vadim6385 כתב:

אני הייתי ככה עם הקסנטיה בזמנו.

הייתי צעיר וטיפש שחושב את עצמו "חובב רכב" עלק, עד שזה חילחל לי שגם אם אין לך כסף, עדיף לקחת הלוואה ולקנות רכב חדש ואמין יותר, מאשר להמשיך להתעסק עם גרוטאה

זה כי מכל הרכבים קנית משהו עם מכניקה מסובכת וגם צרפתי.

זה בערך כמו מישהו שרוצה להיכנס לתחום דגי נוי, במקום איזו צנצנת עגולה עם דג זהב הוא קונה מיכל 2*3 מטר עם להקת פיראנות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, tinoki כתב:

רק אני לא יודע מה זה 2 חורים בגג?

כי אתה תינוקי... לא היית כאן כשהמכוניות הללו ננהגו ע"י חמורים שהאוזניים שלהם בלטו ויצאו משני החורים שזה היה ייעודם...:)

בביקוריי הרבים ברומניה יצא לי לטייל עם ג'יפ "מערבי" מתקדם, לעלות איתו כל פעם די בקושי  באיזה דרך לא דרך באמצע יער או גבעה, רק סלעים, דרדרת ושיפועים מפחידים ואז למעלה בקצה ההר מה רואים? דצ'יה כזו שהגיע לשם כמו גדולה.

המכוניות הללו הגיעו לכל נקודה, נסעו כשמחצית מהמערכות תקולות והאמת, היו גיבורות של ממש...

לרומנים זה הסתדר ולפני שני עשורים פלוס, הבילוי האולטימטיבי בסוף השבוע התמצה בתיקון הרכב כשכל השכנים שאין להם רכב עומדים מסביב ומייעצים....

הן היו באמת גרועות אבל הרבה יותר טובות ממה שאנחנו משערים (מודע לסתירה שבמשפט אבל המציאות מוזרה לפעמים)

• מעניין 1

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הסיבה שזה נפוץ ברומניה, זה אותה סיבה שלאדות נפוצות ברוסיה, ובכל מיני חורים בארה"ב עדיין נוסעים בכל מיני פורד ושברולט משנת תרפפ"ו.

רכבים יחסית פשוטים, ייצור מקומי, חלקים זולים ובשפע, תרבות DIY, וטונות של בעלי מקצוע שמכירים את הרכבים האלה כמו פרק כף היד שלהם.

סביר להניח שהרכבים האלה הם כמו המשל הספינה של תסאוס, הוחלף שם כל דבר אפשרי 3-4-5-N פעמים.

פורסם
לפני 5 שעות, spidrman כתב:

המכוניות הללו הגיעו לכל נקודה, נסעו כשמחצית מהמערכות תקולות והאמת, היו גיבורות של ממש...

לרומנים זה הסתדר ולפני שני עשורים פלוס, הבילוי האולטימטיבי בסוף השבוע התמצה בתיקון הרכב כשכל השכנים שאין להם רכב עומדים מסביב ומייעצים....

זו תמונה קלאסית שאפשר היה לראות ברוסיה על כל הנספחים שלה, בכל במזרח אירופה, עדיין אפשר לרואת במקומות נידחים בפריפריה.

במקום דאצ'יה זה יכול להיות לאדה, סקודה פייבוריט או הסקודות הקודמות עם מנוע אחורי, זאסטאבה, פיאט 125/126P ועוד. 

אותה תמונה רק הרכב משתנה. 

פורסם

תשמעו מופתעים, אבל גם הדור הראשון של דאצ'יה לוגאן עדין מיוצר במדינות אחרות.

הסטיישן נמכרת ברוסיה תחת השם לאדה לארגוס.

ובאיראן הלוגאן דור ראשון נמכרת תחת השם רנו טונדאר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 15 שעות, itsik170 כתב:

באיראן הלוגאן דור ראשון נמכרת תחת השם רנו טונדאר.

אכן. ראיתי כזו (עם לוחית רישוי איראנית) בבאקו.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 18.11.2021 בשעה 12:59, EliC25 כתב:

יש 2 על הכביש, שתיהן 88

7901488

7106988

יש אחת ברחובות,  ראיתי אותה יותר מפעם אחת, נראה שהיא בשימוש

• תוכן חדש...