Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה ויכוח עקר חסר טעם!

כל בנאדם יש לו את העדפות שלו!

אחד נהנה מרכב ספורט, אחד נהנה מגיפון, 

ויש משוגעים שנהנים לערבב את הדלק, 

אני נוסע כל יום בפקקים ונהנה, לא מזיז לי, התרגלתי זה כיף, זה מוסיף לחוויה של הנהיגה, מבינתי אוטומט זה בימבה, אי רוצה להרגיש את האוטו להרגיש את הכביש,

לשלוט במצב ואין לי בעיה להחליק את הקלא'צ 80,000 פעם ביום לא מזיז לי,

יש כאלו שזה מציק לעם מה אתם יודעים לחוות דעה בהקשר להרגשה שלי,

בדיוק כמו שעל טעם וריח לא ניתן להתווכח, כך גם פה אין שום ענין בויכוח הדבילי הזה. 

• אהבתי 4
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 7 שעות, liorwohl כתב:

.. אנשים נוסעים בידני פעם בכמה שנים ועושים זינוק בעליה במישור כדי שלא יכבה להם וחושבים שזה לא נוח. צריך לדעת להשתמש ולהיות רגיל לזה. 

...

גם אני חושב ככה. נהגתי 6 שנים על איביה 12 ידנית. ומשנה שעברה על קורולה 10, ידנית. טכל'ס זה קושי לאנשים לא מיומנים. אגב גיר אוטומטי, זה גם יותר טוב ליצרנים, יותר תקלות ,יותר בלאי, יותר הכנסות. זה מודל עסקי די מוצלח להפסיק לייצר ידני.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

בסופו של דבר מה שקובע ליצרנים זה הצרכנים, ברגע לא שרוצים ידני, אין להם טעם למכור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 9 שעות, yulianx כתב:

ואז למרווח שנוצר מישהו נכנס או שאתה מקבל צפירה מאחור.

אז שיכנס, אז שיצפרו. אגב לרוב זה לא קורה, אז לפעמים יש סתום שצופר או רכב שנכנס אבל זה לא מפריע לנהיגה שלי. 

אם זו הסיבה שידני זה כזה בעיה בפקקים אז אני ממש לא מבין אותה, רוב האנשים בוכים על זה שהלכה להם רגל שמאל ואז כשמסבירים להם איך לנהוג עם הגיר בצורה תקינה ורגועה ללא מאמץ אז הם נתלים כבר בסיבות קלושות כמו שיכנסו למרווח או יקבלו צפירה. אם מחפשים בכוח אז תמשיכו באוטומט וזהו, הרי ברור שאני לא אשכנע אף אחד, רק מנסה לפזר חלק מהסטיגמות שנוצרות בגלל נהיגה ישראלית גרועה על גיר ידני.

פורסם
לפני 8 שעות, omar87 כתב:

אגב גיר אוטומטי, זה גם יותר טוב ליצרנים, יותר תקלות ,יותר בלאי, יותר הכנסות. זה מודל עסקי די מוצלח להפסיק לייצר ידני.

אם כבר, מה שטוב ליצרנים זה רובוטי חד מצמדי. זול לייצור כמעט כמו ידני (זה בעצם ידני מוסב), אבל אפשר למכור את זה בתור אוטומט.

חוץ מזה, יצרן ישמח למכור ללקוח את מה שהלקוח רוצה, אין פה שום קונספירציה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רק שחד מצמדי לא ממש מצליח להיות רב מכר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

היתרון של ידני היה ונשאר במחיר רכישה. פער של 15,000 - 20,000 ש"ח בין גרסאות זהות למעט הגיר אינו מובן מאילו. 

אבל בסביבה של ריבית כמעט אפסית ותוכניות מימון שמקלות על אנשים לגלגל את בלון החובות עד הפנסיה קל לעלות בסולם המחירים בשביל מכונית יותר גדולה ואוטומטית. 

אני נהגתי 10 שנים על ידני ורכשתי הרגלי נהיגה של שמירת מרחק וגלישה שהופכים את החוויה להרבה פחות מעייפת. כאשר עברתי לאוטומט המשכתי להתמיד באותם הרגלים ואני יכול לעבור פקק כמעט בלי לגעת בברקס. 

בנוגע לנדחפים/צופרים אנשים כאלה ימצאו דרך להידחף גם אם תיצמדו פגוש אל פגוש. 

בקיצור תשמרו על הימין, תשמרו מרחק ותגלשו בפקקים. יותר בריא לכם ויותר בריא לרכב שלכם. 

עריכה אחרונה על ידי Hari
  • אהבתי 1
פורסם

אם זאת ההנאה שלך לך על זה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, yuvalganim כתב:

אני אוהב להדליק אש עם אבן גיר, ככה מרגישים את האש כמו שצריך. למה צריך מצית או גפרור?

אינני מבין את פשר התגובה המקניטה והלגענית. יש אנשים שאוהבים לנהוג על גיר רגיל, יש אנשים שאוהבים לשמוע מוזיקה בפטיפון ויש כאלו שמעדיפים לגדל תירס בבית. כל עוד זה לא פוגע באף אחד, מה הבעיה?

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם
לפני 4 שעות, yuvalganim כתב:

אני אוהב להדליק אש עם אבן גיר, ככה מרגישים את האש כמו שצריך. למה צריך מצית או גפרור?

ישנם אנשים שיש להם שנאה תהומית גד בעלי הגיר הידני,

כאילו שבגללנו יש פקקים, כאילו שבגללנו כל הבעיות,

לא מבין מה מציק להם מכפת לכם?

זה לא מובן!

כמו שאחד אוהב ארטיק קרח ואחד אוהב מגנום אם לא סובלים את מי שלא חושב כמוכם?

אז כן אני עם אוטו ידני גאה בזה נוסע בפקקים כל יום שעתים, (תכתבו שאני נהנה לסבול!)
אני נהנה לערבב את הדלק,

נסעתי עם חבר יום אחד באוטו אוטומט בעליה המנוע צעק אמרתי לו תשחרר, הוא לא הבין מה אני רוצה,

כשאתה נוהג על ידני אתה חי את האוטו את המנוע את הכביש,

ואת הכיף שלי, ושלנו בעלי הידני.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)
בתאריך 15.11.2021 בשעה 06:31, yulianx כתב:

בסופו של דבר מה שקובע ליצרנים זה הצרכנים, ברגע לא שרוצים ידני, אין להם טעם למכור.

לא חושב שהצרכנים ביקשו DSG :P 

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

הם ממשיכים לקנות בכמויות יפות מאוד.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, WE988244 כתב:

לא מבין מה מציק להם מכפת לכם?

סע על מה שבא לך. אל תטען שזה יותר נוח או נוח באותה מידה כמו אוטומט בפקקים (כי זה לא)

עריכה אחרונה על ידי FARM
פורסם
לפני 4 דקות, FARM כתב:

סע על מה שבא לך. אל תטען שזה יותר נוח או נוח באותה מידה כמו אוטומט בפקקים (כי זה לא)

נוחות זה עניין סובייקטיבי, ולכל אחד נוח משהו אחר. 

• אהבתי 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

• תוכן חדש...