Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תם עידן.

רכשתי השבוע פולקסוואגן קראוול ידנית וכולם מסתכלים עלי כמו מפגר 

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

בעידן של עמידה בפקקים במשך שעה + כל יום. אין היגיון ברכבים ידניים לשימוש יומיומי.

קיבלתי לפני כשנה מאבא שלי את הפולקסווגן ג'טה ידני שלו, לקח לי בדיוק חודש להבין שבשביל בריאותי הנפשית, מוטב להיפרד כידידים (נסעתי בזמנו יום יום אשדוד תל אביב בפקקים).

ידני ישאר לחובבי הג'אנר המעטים. 

לכל השאר ממש אין צורך בזה. (וגם אין ביקוש)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

ידני לא נוח בפקקים זה סתם שטות לפי דעתי, שמים הילוך שני או ראשון תלוי במהירות וזה מתקדם לבד כמו אוטומטי בלי גז. אנשים נוסעים בידני פעם בכמה שנים ועושים זינוק בעליה במישור כדי שלא יכבה להם וחושבים שזה לא נוח. צריך לדעת להשתמש ולהיות רגיל לזה. 

יש מכוניות מעצבנות שהקלאץ קשה למתי שצריך לעצור, שלזחול לא מספיק איטי, אבל ברוב החדשות זה קל נורא ומצריך 0 מאמץ ברגל.

פעם פחדתי שבאמת לא ישאר ידניות ויהיה צריך לנוסע עם דבר שמעביר הילוכים כל שניה בלי סיבה, אבל במילא עוד מעט הכל יהיה חשמלי בלי הילוכים בכלל, ובנתיים במכוניות הקטנות יש עוד מספיק ידני.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl
  • אהבתי 3

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני מעדיף אוטומט בפקקים, במיוחד אם זה בעליה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 2 דקות, liorwohl כתב:

ידני לא נוח בפקקים זה סתם שטות לפי דעתי, שמים הילוך שני או ראשון תלוי במהירות וזה מתקדם לבד כמו אוטומטי בלי גז. אנשים נוסעים בידני פעם בכמה שנים ועושים זינוק בעליה במישור כדי שלא יכבה להם וחושבים שזה לא נוח. צריך לדעת להשתמש ולהיות רגיל לזה. 

יש מכוניות מעצבנות שהקלאץ קשה למתי שצריך לעצור, שלזחול לא מספיק איטי, אבל ברוב החדשות זה קל נורא ומצריך 0 מאמץ ברגל.

אתה יכול להגיד שטות עד מחר, אבל העובדות לא משקרות.

ולגבי הטכניקה שלך, אם יש עצירה מוחלטת (וזה קורה המון בפקק) שום הילוך ראשון לא יעזור לך. צריך לעצור לגמרי ולהעביר לניוטרל או להחזיק קלאץ.

בקיצור, לא נוח. עובדה שלא קונים ידני .

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 3 שעות, liorwohl כתב:

השאלה מה הטעם בכלל להתרגל לזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, liorwohl כתב:

ידני לא נוח בפקקים זה סתם שטות לפי דעתי

אתה כנראה לא נוהג באיזור עם פקקים אמיתיים. נסה על בסיס קבוע לעשות את נתיבי איילון ראשון-חמישי מראשל'צ לת'א בבוקר וחזרה בערב. אחרי תקופה, תצטרך למצוא אורטופד טוב לברך שמאל.

עריכה אחרונה על ידי FARM
פורסם

שטויות אני הייתי נוהג ביום יום שלי עם רכב ידני במשך מספר חודשים (רמת גן - תל אביב) ואין שום קושי או בעיה לנהוג עם הגיר הזה בתנאים כאלה. שומרים מרחק ומשתמשים בגז עם נגיעה מינימלית בקלאץ' ובהילוכים. 

מרגיש לי חצי אוטומט לפעמים מרוב שאני בקושי נוגע בהילוכים, פשוט צריך לשים לב לתנועה מקדימה ולהתגבר על האינסטינקט הישראלי לסגור כל טיפת רווח שנוצרת בכביש עם פול גז וברקס. 

ומה עושים כשהתנועה נעצרת? עוצרים, שמים ניוטרל ברגוע וכשהתנועה מקדימה מתחילה לזוז ונוצר מספיק מרווח, שמים הילוך ראשון ומתחילים נסיעה, אני חושב שאני אפילו רגוע יותר בצורת הנהיגה הזו מ 95 אחוז מבעלי האוטומטיות שמסביבי. ממש סרט אימה.

• אהבתי 4
פורסם

ואז למרווח שנוצר מישהו נכנס או שאתה מקבל צפירה מאחור.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני כבר מעל לשנה עד דאסטר ידני,

נוסע אשדוד פ"ת הלוך חזור בפקקים,

לא מרגיש שום בעיה עם זה,

הכל ענין של הרגל,

זה בא לי באינסטינקט ללא שום מאמץ, 

• אהבתי 3
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 23 דקות, yulianx כתב:

ואז למרווח שנוצר מישהו נכנס או שאתה מקבל צפירה מאחור.

זה קורה כך או כך, לא משנה איך תסע. במה אוטומט עוזר בקטע הזה? בלהידבק לתחת של זה ממול?

תמיד יהיה את האידיוט/ים התורן/ים שיעשו זיגזגים בין נתיבים בפקק ויחשבו שהם פיצחו את השיטה להבדיל מהפראיירים שעומדים במקום. תן להם להנות...

לגבי הצפירות... שים מוזיקה.

אגב, כל מה שאומרים כאן עבור ידני נכון גם עבור רובוטיות למיניהן.

• אהבתי 1
פורסם

באוטומט יותר קל להתקדם מעט כול פעם, פשוט עוזבים את הברקס והרכב מתקדם.

במיוחד פקק בעליה.

פורסם

אני מסכים איתך, אבל עדיף שבעלי רובוטיות לא ינהגו כך.

בכל מקרה, לא חושב שיש היום יתרון לידניות מלבד הנאה לאלו שאוהבים אותן (אני ביניהם). בשביל זה אני גם מוכן לספוג את העול שבזינוקים תכופים.

פורסם

אני איתך בקטע של ההנאה, אבל מסיעות למרכז או אזורים עם פקקים כמו נהריה לוקח את הספייס סטאר.

פורסם

שלום

כאחד שנוהג על הילוכים מגיל 16 ומחזיק רכב שנחשב עם גיר ומצמד נוחים מאוד, אומר שאין כמו אוטומטי בפקקים. אם הייתי צריך לנהוג בפקקים יום יום לא הייתי בוחר ברכב עם הילוכים. למזלי לעיתים רחקות אני נתקל בפקקים.

• תוכן חדש...