Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

רכשתי לפני כשנה רכב במצב שמור מבחינה מכאנית (טופל במוסך מורשה עם תיעוד, קילומטראז׳ נמוך יחסית, צמיגים חדשים וכו׳) אבל על צבע הרכב לא דאגו לשמור - יש מס׳ כתמים על מכסה המנוע שככל הנראה נבעו מצואת יונים שלא טרחו לנקות בזמן. כך שזה חדר את הצבע ונותרו כתמים שאי אפשר להסירם. 

שטיפה/פוליש/ווקס לא מצליחים לטפל בבעיה הזו, להפך- הם מבליטים את הכתמים הללו. במס׳ מקומות אמרו לי שאי אפשר לטפל בזה ושזה דורש צביעה מחדש של מכסה מנוע. 

מה האופציות שלי כרגע לגבי צביעת מכסה המנוע או החלפתו במכסה מנוע חדש הן מבחינת עלויות והן מבחינת ירידת ערך.

מדובר ברכב בן 5 והנושא ממש ממש מבאס אותי כי אני אוהב את הרכב, משקיע בו (מבחינת טיפולים בזמן וטיפולי דיטיילינג, תמיד שוטף לבד ולא במכונה) אבל לגמרי מבאס לראות את הכתמים האלו כשהרכב נקי. זה פוגע לחלוטין במראה של הרכב. 

ונוסף על כך צביעה של מכסה מנוע תגרום לירידת ערך נוספת…

מה האופציה הטובה ביותר שלי? 

מצרף תמונות כדי שתוכלו להבין במה הדברים אמורים.

E5B6FC5D-7166-4A20-8D93-BBFB3A304FFA.thumb.jpeg.15591995aa1f229f405892b2932adb38.jpeg

A0705D2D-E3FD-4B93-91FA-869665666CD4.thumb.jpeg.60a17168a9c9a91a0dec88674f8f2f2f.jpeg

D2AEEA8E-49BC-428D-898C-34A43EA3A38D.thumb.jpeg.3abf52b3c63444d8b3311477a7a4cfc6.jpeg

עריכה אחרונה על ידי arc55tg
פורסם

שאלה שסוטה טיפה מהנושא,

האם אתה שוטף את הרכב ידנית לבד? או במכון שטיפה ידני?

לגבי ההתלבטות שלך, לדעתי לצבוע.

הייתי מתעד הכל, את הנזק לפני, את העבודה, ואת התוצאה הסופית. כמו כן את הקבלות והכל, ככה שבמקרה של מכירה, יהיה תיעוד והוכחות. 

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

לפני צביעה הייתי מנסה לעשות פוליש, אולי יעזור

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Kooper כתב:

שאלה שסוטה טיפה מהנושא,

האם אתה שוטף את הרכב ידנית לבד? או במכון שטיפה ידני?

לגבי ההתלבטות שלך, לדעתי לצבוע.

הייתי מתעד הכל, את הנזק לפני, את העבודה, ואת התוצאה הסופית. כמו כן את הקבלות והכל, ככה שבמקרה של מכירה, יהיה תיעוד והוכחות. 

ידנית לבד.

ידוע לך מה העלות של צביעת מכסה מנוע בצורה מקצועית?

והאם הפחח יודע להתאים את הצבע בצורה מדויקת לצבע בשאר חלקי הרכב?  

לפני שעה, vadim6385 כתב:

לפני צביעה הייתי מנסה לעשות פוליש, אולי יעזור

כאמור לצערי זה לא עזר. להפך, זה רק גרם לזה לבלוט יותר.  

פוליש עוזר רק כשיש שריטות שהן בשכבת הלכה, במקרה שלי זה כבר חדר לצבע עצמו וכנראה שאין מנוס מצביעה מחודשת.  

אשמח לקבל המלצות לפחח מקצועי (ולא יקר) באזור המרכז או בצפון.

עריכה אחרונה על ידי arc55tg
  • אחראי פורום
פורסם

צפוי לעלות 500-800₪ למקום סביר פלוס.

הגיוון של צבע כזה הוא לא קל, גם מפאת גילו והשמש שנחשף אליה.

אבל העובדה שזה פאנל בודד שמצדדיו יש פאנלים אנכיים, עשוי לטשטש את הבדל הגוונים.

לגבי ירידת ערך, קונה קנטרן כנראה יעשה לך בעיות.

אם אני קונה רכב כזה והמוכר מציג לי תמונות של לפני ואחרי והשקיע בצביעה טובה, זה דווקא יהיה מהלך חיובי לגמרי בעיניי.

מה עדיף, לחכות עוד תקופה שהנזק ימשיך להתפתח?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תצבע ותעשה מה שטוב לך ואל תחשוש מאיזה נודניק עתידי שיעקם פרצוף, תתעד את הכל (אפילו את השרשור הזה), תשמור קבלות וזהו. 

מי שמעדיף לחיות עם רכב שנראה זוועה רק כדי שחלילה לא ידביקו לו את הסטיגמה של "עבר תיקוני צבע" שיחפש רכב אחר. אנשים קצת יותר נורמלים אמורים להעריך את האכפתיות שלך כלפי המראה והאסתטיקה של הרכב, זה כנראה גם מעיד על כך שאכפת לך מהרכב באופן כללי וגם הם צריכים לשמוח מזה שמקבלים רכב שנראה פצצה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 שעות, arc55tg כתב:

שלום לכולם,

רכשתי לפני כשנה רכב במצב שמור מבחינה מכאנית (טופל במוסך מורשה עם תיעוד, קילומטראז׳ נמוך יחסית, צמיגים חדשים וכו׳) אבל על צבע הרכב לא דאגו לשמור - יש מס׳ כתמים על מכסה המנוע שככל הנראה נבעו מצואת יונים שלא טרחו לנקות בזמן. כך שזה חדר את הצבע ונותרו כתמים שאי אפשר להסירם. 

שטיפה/פוליש/ווקס לא מצליחים לטפל בבעיה הזו, להפך- הם מבליטים את הכתמים הללו. במס׳ מקומות אמרו לי שאי אפשר לטפל בזה ושזה דורש צביעה מחדש של מכסה מנוע. 

מה האופציות שלי כרגע לגבי צביעת מכסה המנוע או החלפתו במכסה מנוע חדש הן מבחינת עלויות והן מבחינת ירידת ערך.

מדובר ברכב בן 5 והנושא ממש ממש מבאס אותי כי אני אוהב את הרכב, משקיע בו (מבחינת טיפולים בזמן וטיפולי דיטיילינג, תמיד שוטף לבד ולא במכונה) אבל לגמרי מבאס לראות את הכתמים האלו כשהרכב נקי. זה פוגע לחלוטין במראה של הרכב. 

ונוסף על כך צביעה של מכסה מנוע תגרום לירידת ערך נוספת…

מה האופציה הטובה ביותר שלי? 

מצרף תמונות כדי שתוכלו להבין במה הדברים אמורים.

.

.

.

האמת שמניסיוני, רמה כזו של צריבה נובעת מכך שהצואה יושבת על הרכב יותר מיומיים - שלושה.

בלי קשר, הצבע של מאזדה (כמו של פיג'ו ואפילו טסלה) מאוד דק ודליל ככה שכמעט כל פגיעה תהיה בעייתית.

האם התמונות שהעלית הן אחרי פוליש? הרכב היה מלוכלך בתמונות האלו?

עומר :-)

פורסם

אני לגמרי במצב זהה. רכב בן 3 שמור מאוד אבל עם נזק שפוליש ווקס רק הדגישו.

ביררתי במוסך שהומלץ ע"י אדי בכפר קאסם ביקשו 650 ש"ח לפני מע"מ ובמורשה ביקשו 1200. בינתיים אני לא נוגע כי כפי שכתבת ירידת הערך מטרידה. מצד שני זה ממש  מעצבן אותי כל בוקר.

A6C3F4CF-717A-4C5E-8E6A-AE1ED9DB104C.jpeg

54079F75-BCCD-4DF7-ACAC-3EB78B746767.jpeg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תנסו לעשות שלייף-סבון.

בגלל שזה דבר שהוא קצת אגרסיבי, ממליץ לעשות במקום מיועד לזה.

לא ממליץ על מכוני שטיפה, בשביל פוליש.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

בדיוק כפי שאריאל רשם,התופעה הזאת נקראת ETCHING ,פוליש לא עוזר במקרים כאלה ,שיוף הצבע לפעמים עוזר יותר ,לפעמים עוזר במקצת ,מה שכן אתה חייב בעל מקצוע עם שנים של נסיון כי ילדון שעושה "דיטיילינג" כבר שנתיים לא יפתור לך את זה ויכול לגרום נזק לצבע.

• תוכן חדש...