Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צירפתה אותי שחורה... או התחדשתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נראית טוב, תתחדש!

מבחינתי היעדר משענת יד זה Dealbreaker לכל דבר אם לומר את האמת... זה דבר בסיסי ביותר, אני קצת יותר מפונק וחייב מושבי עור עם כיוון חשמלי, אבל זה אני! 😅

עריכה: כנהג יוצא לי לנהוג לא מעט על רכבי סוזוקי, ומעבר לנקודת המחיר שלהם, אני לא מצליח למצוא נקודות לחיוב כמעט בהם...

גם הויטרה רכב פח אשפה, רכב 2021 עם רדיו דיסק גריאטרי כמו שהיה לנו באקורד 98', וזה רק קצה המזלג.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם
לפני 4 דקות, שליקו99 כתב:

נראית טוב, תתחדש!

מבחינתי היעדר משענת יד זה Dealbreaker לכל דבר אם לומר את האמת... זה דבר בסיסי ביותר, אני קצת יותר מפונק וחייב מושבי עור עם כיוון חשמלי, אבל זה אני! 😅

לגבי משענת יד...אוסיף, מקורית או חליפית. 

העניין הבעייתי באמת הוא שאין מרימי שמשות ואין אופציה להוסיף להבנתי. 

פורסם

הקרוסאובר של סוזוקי זה לא לחובבי רכב, @sperial דוגמא נהדרת.

תתחדש, בחירה נהדרת, ובאשר למשענת היד, עלי אקספרס יפתור לך את הבעיה, גם את המראות ומרימי השמשות תמיד אפשר לשדרג. הייתי בכלל מוריד תוכנה של סיטרואן ומתחבר לפשפש שם קצת בהגדרות.

• מצחיק 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בכלל רכבי סוזוקי הם רכבים סתמיים מאוד ולא רק סוזוקי.

יש רכבים שאני פשוט מתפלא למה הם נרכשים. אין להם עדיפות לא בנוחות, לא באבזור, לא במחיר, לא בביצועים. בדיוק באותו כסף אפשר לקנות כל רכב אחר.

לגבי הנוחות הצרפתית, אני חייב להודות שזה לא מרגיש כמו מה שהיה. כלומר, לתחושתי הרכבים הצרפתיים הולכים ומגשרים על הפער (מלמטה) משאר הרכבים והופכים להיות יותר דומים למקבילים שלהם משאר התוצרות, אבל הניסיון שלי מועט (2008 דור קודם וסיטרואן פיקסו חדשה מהשכרה).

בכל מקרה, תתחדש על הכלה. סקרן לראות איך זה נראה מבפנים ואיזה אבזור כן יש

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפני 55 דקות, dj_dani כתב:

לגבי משענת יד...אוסיף, מקורית או חליפית. 

העניין הבעייתי באמת הוא שאין מרימי שמשות ואין אופציה להוסיף להבנתי. 

תפתח חלון, סגור דלת, תצא מהרכב. תלחץ פעם אחת לנעול את הרכב ואז פעם שניה ותחזיק את הכפתור בפעם השניה. השמשות אמורות לעלות אוטומטית. 

אם זה לא קורה לדעתי אפשר לפתוח את האופציה בתוכנת הרכב עם מיכשור ייעודי.

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני כשעה, SuperBamba כתב:

בכלל רכבי סוזוקי הם רכבים סתמיים מאוד ולא רק סוזוקי.

יש רכבים שאני פשוט מתפלא למה הם נרכשים. אין להם עדיפות לא בנוחות, לא באבזור, לא במחיר, לא בביצועים. בדיוק באותו כסף אפשר לקנות כל רכב אחר.

לגבי הנוחות הצרפתית, אני חייב להודות שזה לא מרגיש כמו מה שהיה. כלומר, לתחושתי הרכבים הצרפתיים הולכים ומגשרים על הפער (מלמטה) משאר הרכבים והופכים להיות יותר דומים למקבילים שלהם משאר התוצרות, אבל הניסיון שלי מועט (2008 דור קודם וסיטרואן פיקסו חדשה מהשכרה).

בכל מקרה, תתחדש על הכלה. סקרן לראות איך זה נראה מבפנים ואיזה אבזור כן יש

אולי זה רק אני, אבל אני לא מבין איך ממתגים את הרכבים הצרפתים כמאוד נוחים, לפחות המודרנים...

בגראנד קופה הכיסא אומנם יחסית גדול אבל הרכב צפוף נורא ואי אפשר להתרווח בו, אין בכלל מקום לראש, גם ה-C5 המהודר והידוע בנוחות שלו לא כזה נוח עבורי, הוא לא רע אבל אין לו איזו נקודת יתרון חריגה על מתחרות דומות לפחות מנקודת המבט שלי.

פורסם
לפני שעתיים, SuperBamba כתב:

סקרן לראות איך זה נראה מבפנים ואיזה אבזור כן יש

אצלם תמונות אחרי ניקוי יסודי. בגדול אם אפשר להגדיר את העיצוב הפנימי במילה אחת, שמח. פשוט כיף להכנס פנימה. 

מבחינת אבזור, יש לא מעט אבזור מקורי כסטנדרט, הרשימה ארוכה. 

לגבי הנוחות, אני דווקא חושב שהיא נשמרה. ואני עם הצרפתייה הרביעית. (והיו מודל 99, 01, 05) 

פורסם

תתחדש, כניראה המחליפה של הספייס סטאר גם אצלי בעתיד.

גבע בדקו את רצועת הטיימינג?

@שליקו99

אני נוסע לא מעט על הגרמד קופה, מקדימה, מאחורה, צפוף הרכב לא. וכן הוא נוח.

אתמול יצא לי לנסוע בקאמרי חדשה, הבדל עצום לטובת הרנו.

@SuperBamba

סוזוקי קונים בגלל שמירת ערך ואמינות מצוינת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קודם כל תתחדש וסע בדרכים טובות. אני בשנים האחרונות מגלה את עולם הצרפתיות ובהחלט לא מתאכזב מחווית הנהיגה ובינתיים גם האמינות טובה. גם במשפחה למי שהמלצתי ולקח צרפתייה (208 \ 3008 \ C4

ספייסטורר) מודה לי ושמח על הבחירה.

לפני 10 שעות, שליקו99 כתב:

אולי זה רק אני, אבל אני לא מבין איך ממתגים את הרכבים הצרפתים כמאוד נוחים, לפחות המודרנים...

נוחות זה כנראה עניין אישי מאוד.

אני עברתי מפורד פוקוס 2017 לפיגו 3008 2019 ואני נשבע שהמושב פחות נוח לי בנסיעות ארוכות.

לעומת זאת חמתי וחמי עברו מפורד קוגה 2016 לפיגו 3008 2021 עם מושב זהה לשלי טוענים שזה הכי נח שהיה להם, ברמה כזאת שבקוגה היה להם תוספת למשענת הכסא של דר" גב ועכשיו הם הורידו אותה.

פורסם

תתחדש! מותק של אוטו, ולו הייתי במקומך לא הייתי בוחר בשום דבר אחר. 

השוק באמת משוגע לחלוטין, גם אני עברתי את זה לא מזמן (צריך באמת גם לפתוח שרשור). 

לגבי החוסרים באבזור, משענת יד תזמין מהעליקספרס הקרוב לביתך, יש ב-207 של אשתי כזו והיא אחלה ומרימי שמשות אתה בטוח שאין? גם לא בלחיצה ארוכה? 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, yulianx כתב:

תתחדש, כניראה המחליפה של הספייס סטאר גם אצלי בעתיד.

גבע בדקו את רצועת הטיימינג?

@שליקו99

@SuperBamba

גבע בדק טיימינג, מצא שהוא מהדגם החדש ולא במצב מתפורר. נוסף על כך בהיסטוריית רכב אין אזכור בנושא, הרכב לא נכלל בריקול המדובר, ואין שום התרעות בחיבור מחשב. 

גבע אמר לך לדואר...אני הולך לדואר חביבי ;)

לפני 35 דקות, פבל כתב:

תתחדש! מותק של אוטו, ולו הייתי במקומך לא הייתי בוחר בשום דבר אחר. 

השוק באמת משוגע לחלוטין, גם אני עברתי את זה לא מזמן (צריך באמת גם לפתוח שרשור). 

לגבי החוסרים באבזור, משענת יד תזמין מהעליקספרס הקרוב לביתך, יש ב-207 של אשתי כזו והיא אחלה ומרימי שמשות אתה בטוח שאין? גם לא בלחיצה ארוכה? 

אכן מותק, בעדיפות של רציתי 208 טק אדישן, מאובזרת שיא. אבל לא מצאנו. 

אז השלב הבא היה להרחיב חיפוש גם לאקטיב. כשהתיישבתי ב208 אקטיב, המזגן המכני העביר בי חלחלה כאילו אני בכרכרה בת 20. התחושה ישנה מאוד בתוך הרכב. אז עברנו להסתכל על הc3 שעדיין לוקח לי זמן לעכל את הפרונט. האוטו מתוק וחיפשו לבן עם גג אדום. אבל התפשרנו על הצבע בגלל המציאה. השחור מוריד מדרגת המתיקות של הרכב אבל עדיין...הוא חמוד, וישיבה בפנים פשוט עושה אותך שמח. למזלנו הבחור שרכשנו ממנו לא היה עיוור צבעים ובחר פנים אדום ולא ספק כתום ספק חום מזעזע שהגיע בחלק מהרכבים האלו. 

לגבי החלונות... אחרי מחקר מעמיק, צריך להחליף מראות קומפלט כולל הוספת כפתור ייעודי בדלת כולל קינפוג, או בקיצור, משהו שאלמד לחיות בלעדיו.

מרימי השמשות הם קריטיים יותר ונאמר בפורומים הרלוונטיים שלא ניתן להתקין גם כאלו, עדיין חוקר את העניין.

משענת מעלי? קשה לי. 

הרכב כלכך יפה מבפנים שלא אעשה לו את זה. 

אגב עוד תובנה מעניינת, הפיג'ו ברישיונות מיוצרת/מורכבת בסלובקיה בעוד הסיטרואן צרפת. 

עושה לי נחת לראות את זה.

עריכה אחרונה על ידי dj_dani
פורסם
לפני כשעה, dj_dani כתב:

אגב עוד תובנה מעניינת, הפיג'ו ברישיונות מיוצרת/מורכבת בסלובקיה בעוד הסיטרואן צרפת. 

עושה לי נחת לראות את זה.

מה הבעיה עם ייצור בסלובקיה?

לפני כשעה, dj_dani כתב:

כשהתיישבתי ב208 אקטיב, המזגן המכני העביר בי חלחלה כאילו אני בכרכרה בת 20.

השאלה אם זה מכני ממש, או כמו בטויוטה/הונדה/סובארו - ידיות מכניות שמתחברות לפיקוד אלקטרוני.

כי אם זה ככה, אפשר לחיות, אתה עדיין יכול לכוון טמפרטורה ועוצמת מפוח בצורה מדויקת. ההבדל בין זה לבקרת אקלים זה חיישן טמפרטורה, מצב AUTO, כפתורים וצג LCD שמציג לך את הטמפרטורה.

במיצובישי לנסר היה לי מנגנון מכני ממש, וזה היה די on/off, או שאתה מתבשל או שאתה קופא. בקסנטיה הייתה הכלאה מוזרה עם פיקוד מכני ומצב auto במפוח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...