Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

נסיעה לאילת ביום שבת. אני לא נהגתי לשם כבר מעל עשור.

השאלה היחידה היא באיזו דרך אתקל בפחות אנשים שעוקפים אותי בקו לבן או מגיעים מולי בכביש חד-נתיבי דו-סטרי?

בהתחלה חשבתי לנסוע דרך כביש 40 ומצפה רמון כדי לעצור ולהסתכל על המכתש, אבל הנוסעים איתי חוששים מנהגים סוררים. מבחינתם להיכנס לכבישי הדרום זה להשאיר הידיים שלך בידיו של נהג מתפרע.

מצד שני כביש 90 גם לא חף מבעיות, גם משעמם ומלא משטרות, אך לפי ווייז מהיר יותר משמעותית.

אז, איזו דרך יותר בטיחותית? (מבחינת נהגים סוררים וכבישים בהם זה לא בידיים שלי, לא מבחינת עיקולים. עיקולים זה טוב).

לדעתי מדובר בהזייה לבחור בדרך על סמך הסיכוי לאיזה נהג סורר ותאונה, אבל זה מה שנתבקשתי לעשות ואני ילד טוב שלא מתווכח. אין לי בעיה עם שעמום של 100 קמ"ש בערבה, יש בקרת שיוט ומוזיקה טובה. מצד שני להגיע לשם זה לעבו בדרך פחות סימפטית, לא? לעומת 40 ומצפה רמון.

דעתכם?

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

גם אני לא נסעתי לאילת הרבה שנים, אבל בעבר העדפתי תמיד את כביש 40 ומצפה רמון. מבחינת סיכוי לתאונה אני חושב שכביש הערבה מסוכן יותר.

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

מצטרף להמלצה על 40/90 או 40/12.

הפעם האחרונה בה הייתי באילת היה בבחירות 2020, ולפני 4 חודשים עשיתי כמה לילות במצפה. סה"כ נהיגה נעימה, ויש מספיק מקומות ואתרים לעצירה בדרך. אם מזג האויר והשעון מאפשרים - תהנה מכמה מהם.

בנסיעה לאילת נסעתי דרך כביש 12 ועצרנו לטיול בקניון האדום, בחזרה נסענו דרך 90/40 אחרי שיצאנו מהקניון שביציאה מאילת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצפה רמון.

בואו, זה לא שיש שם מערב פרוע על הכביש, וכל דקה מישהו מנסה להוריד אותך מהכביש. 

נוסעים רגוע, ערניים לסביבה, ונהנים מהדרך. 

• רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תודה לכולם זו גם הייתה התכנית עם עצירה לטיול בדרך. חשבתי על פארק תמנע אבל הבנתי שיש עוד כל מיני דברים נחמדים.

@sperial המסלול בקניון האדום מתאים גם לילדים? או שיש שם מעברים מסוכנים?

לחובבי השטח, אם יש בסביבה של אילת טיול שטח לייט שאפשר לעשות, סטייל שבילי קק"ל עם תצפיות לנופים יפים, משהו קצר של שעה-שעתיים, אנחנו נשמח להמלצה. אין הנעה כפולה, אבל יש מרווח גחון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

נסעתי לאילת בסוכות, הנסיעה דרך מצפה רמון וכביש 40 סבירה בהחלט ואפילו הפתיעה אותי לטובה. הנוף במכתש הוא מרהיב ומיוחד מאוד. 

עקפו אותי רק פעם אחת על קו לבן, דרומית לבאר שבע. 

פורסם (נערך)

המסלול קליל. לא זוכר את הפרטים, אבל יש איזה קטע קטן או שניים.

של הזקקות לסוךמות הקבועים בסלע. התאמה לילדים זה עניין של הגיל והאופי שלהם.

התצפית שמוזכרת באותו מקור יפה, אבל הכביש אליה שבור לגמרי (אם לא תוקםץן בשנה האחרונה). אנחנו לקחנו מאילת איזה טיול עם ג'יפ שהגיע לשם. לא זוכר את העלות, אבל לא בשמים.

אם אתה נוסע דרך המכתש ומזג האויר מאפשר עצור עצירה קצרה במנסרה (שביל של 300 מ' בכל כיוון וב"חולות הצבעוניים" הסמוכים, ובשביל צבעי רמון שהוא שביל נסיעה ברכב, סלול, עם נקודות עצירה הכוללות מגרשי חניה קטנים וסככות צל לתצפיות על נקודות עניין. השביל עצמו מסודר לעילא ולעילא, אבל סימון הכניסה גרוע - קטע קצר של שביל קק"ל - ואם אתה מגיע מצפון יש קו הפרדה וצריך להמשיך מעט דרומה ולפרסס.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תודה לכולם עזרתם מאוד. 

@sperial הילדים גדולים יחסית. יותר התכוונתי אם יש שם איזה מעבר שאם אתה מחליק אתה נופל לתהום, או כל מיני דברים כאלו. טיפוס ומאמץ פחות קריטי וכולם ספורטיביים.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם (נערך)

זה לא נחל תלול במדבר יהודה ולא צוק הארבל. יש ירידה וטיפוס בסולמות, לדעתי ולפי זכרוני מתאים מגיל 8-10 או משהו כזה. כמובן תלוי גם בילד ובמלווים.

נסה להתרשם, למשל, כאן או כאן.

• אהבתי 1

פורסם

ניקו.
סע למצפה ואז כביש 12, הרבה פחות תנועה, פחות שוטרים ונופים הרבה יותר מעניינים מכביש הערבה.
בדרך יש לך את: עין עבדת, מצפה (יש דרך שרצה על המכתש, באחת הכיכרות של מצפה שמאלה, דבר איתי אם זה רלבנטי ואכוון במדוייק), כל עוד ההורים מסוגלים לשמור שהילדים שומרים מרחק בטוח מהמצוק - אין שם שום סכנה והנופים פגז (הרבה יותר מגניב בעיני מהתצפית הסטנדרטית ביציאה ממצפה). ממליץ מאד לתדלק במצפה כי אתה ממשיך לאיזור בלי ת. דלק.
בהמשך אתה נוסע דרך המכתש על כל צבעיו ואח"כ (הרבה אח"כ) תקבל את הרי אילת, ואת מצרים, נק' עצירה מומלצת בדרך זה הקניון האדום. מסלול קליל בשטח  באיזור זה נחל שלמה. סע בכביש 12 עד אומ"ר 80, מיד אחריו יש ירידה שמאלה לנחל והוא ממשיך דרומה עד לחוות הגמלים. לשים לב שאנחנו מתקרבים לעונת השטפונות, אז אם יש זרזיף של גשם באוויר - אל תכנס לשם. מדובר בדרך נוחה וכבושה ברובה הכמעט מוחלט ואין בה שום אתגר גם למאזדה 3.

*אם יתמזל מזלכם לנסוע בימים שכביש 10 פתוח, אני מאד מאד ממליץ לעבור באיזור של הר שגיא והר חריף (שזה אומר ימינה בבה"ד 1 במצפה ומשם עד מצרים ואז שמאלה ובכביש 10 ובסוף מתחברים ל12 בצומת שקמה).

• אהבתי 3

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מצטרף למצטרפים - כביש 40 ואז 12 או 90 (צומת קטורה).

היתרון של להמשיך עם 12 ולהגיע "מאחור" - דרך יותר יפה.

החסרון - קליטה סלולרית חלשה עד לא קיימת בחלק מהמקטעים.

היתרון של להמשיך עם 90 עד הכניסה ה"קדמית" לאילת - מקטע דו נתיבי ברובו לכל כיוון עד לכניסה לעיר.

החסרון - ניידות שמחפשות טרף קל.

פורסם

כפי שכתב שלייקס - איזור עבדת (עתיקות), עין עבדת, צריף בן גוריון (של התצפית למצוק הצינים), המסלולים במכתש שהזכרתי, כביש 12, הקניון האדום, הר חזקיהו (אם הרכב מסוגל לעבור את הכביש השבור).

אם אתה נוסע דרך 40/90 יש לך את הנסיעה מזרחה בסלעים הצבעוניים, תצפית לערבה (ליד איזה מתקן צבאי), תמנע, יטבתה והחי בר. כמובן אפשרי בדרך חזרה.

אם אתה ממש רוצה לעשות סיבוב אפשר לנסוע דרך המכתש הגדול, אבל זה באמת סיבוב גדול ועדיף להשאיר לטיול באיזור.

פורסם
לפני 4 שעות, ניקו פ. כתב:

בהתחלה חשבתי לנסוע דרך כביש 40 ומצפה רמון כדי לעצור ולהסתכל על המכתש, אבל הנוסעים איתי חוששים מנהגים סוררים. מבחינתם להיכנס לכבישי הדרום זה להשאיר הידיים שלך בידיו של נהג מתפרע.

מצד שני כביש 90 גם לא חף מבעיות, גם משעמם ומלא משטרות, אך לפי ווייז מהיר יותר משמעותית.

אז, איזו דרך יותר בטיחותית? (מבחינת נהגים סוררים וכבישים בהם זה לא בידיים שלי, לא מבחינת עיקולים. עיקולים זה טוב).

לדעתי מדובר בהזייה לבחור בדרך על סמך הסיכוי לאיזה נהג סורר ותאונה, אבל זה מה שנתבקשתי לעשות ואני ילד טוב שלא מתווכח. אין לי בעיה עם שעמום של 100 קמ"ש בערבה, יש בקרת שיוט ומוזיקה טובה. מצד שני להגיע לשם זה לעבו בדרך פחות סימפטית, לא? לעומת 40 ומצפה רמון.

דעתכם?

עוד רעיון - אם הם מפחדים לנסוע, שיזמינו טיסה. ואתה תוריד אותם בנתב"ג, ותאסוף באילו רמון או באילת עצמה. כמובן שתסע בדרך נעימה יותר (לדעתי - 40 ואז 12).

• מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...