Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר מרכב משפחתי לרכב יוקרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מה המשמעות מבחינתי במעבר של רכב משפחתי לרכב יוקרה?

אני שוקל לעבור ממאזדה 3 ללקסוס is300h.

הבנתי שלקסוס יותר חסכוני בדלק, יותר שקט, יותר נוח, יותר חזק ובכללי יותר נעים לנסיעה. 

עכשיו מישהו יכול להגיד לי מה המשמעות מבחינת ההוצאות אחזקה של הרכב? כמה ההפרש יהיה משמעותי בשנה? 

אם מישהו יכול לתת לי מושג בפרספקטיבה של הוצאות שנתיות, אשמח לשמוע.

מבחינת אמינות הבנתי שלקסוס אמינות מאוד. זה נכון?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי Dushane
פורסם

מבחינת דלק אתה תחסוך, אני הצלחתי להוציא 1-16 בנסיעה משולבת.

לגבי נוחות זה סובייקטיבי אבל גם מצאתי אותה מאוד נוחה. 

לגבי בידוד רעשים, זכור לי שנכנס רעש רוח חזק במהירות שיוט מאזור קורה A. 

לקסוס נהנית מהניסיון של טויוטה בתחום המערכות ההיברידיות. כמובן עדיף לשאול מישהו שהחזיק כזו אם הוא נתקל במישהו.

נקודה חלשה היא כל ממשק המולטימדיה, לא תומכת בהרבה ועם ג'ויסטיק מסורבל. 

פורסם

אני עברתי מלאנסר לניסן מקסימה.

דלק הרבה יותר.

רישיון רכב, יותר יקר.

למזלי ביטוח מקיף אותו דבר. 2300 לשנה.

רציתי נורא bmw. אבל המקיף שלו מטורף. בסביבות 8000 לשנה. ויתרתי, חבל כי תמיד רציתי שיהיה לי פעם אחת bmw.

פורסם

אם יש לך מאזדה 3 דור חדש/אחד קודם,לא יהיה הבדל גדול לא בתחזוקה והבעיה שלא יהיה באמת הבדל רציני ברכב. 

אם כבר אתה רוצה לעבור לרכב יוקרתי ממליץ לשקול במוו סדרה 4,אבל מה התקציב? 

במוו סדרה 4 תיהיה שדרוג רציני ממאזדה,ללקסוס?לא כזה שדרוג. 

במוו אמינה מאוד אם מוצאים אחת שלא קרעו אותה. 

נהגתי בלקסוס is250 שנת 2015-16 לא יודע אם הייתי מחליף אליה ממאזדה. 

זה סך הכל טיוטה סמי פרימיום. 

יש כאלה שלא יסכימו...אבל לקסוס/אינפיטי לפחות בדגמים האלה זה לא במוו/מרצדס לא קרוב אפילו. 

פורסם (נערך)

יש לי IS300H כבר 7 שנים - לא היו תקלות עד עכשיו ואני מאוד מרוצה מהרכב.

איכות הנסיעה, התנהגות הרכב ותחושת הנוחות ברמה אחרת לגמרי מרכבים "הרגילים" שהיו לי עד קודם.

צריכת דלק שלי 16 ק"מ/ל כללי ו 20 ק"מ/ל בכביש המהיר.

לא רוצה להחליף אותו בשום רכב אחר שיש היום בשוק.

טיפולים במוסך היבואן יקרים - רק החלפת שמן עולה אלף שקל, שעת עבודה של מוסך יבואן כ-450 שקל.

אז אני קונה את כל החלקים והחומרים בחנות או באמזון והולך למוסך רגיל, מורשה משרד התחבורה, במחירים הרגילים.

דרך הגב, אני עדיין עם רפידות וצלחות בלם מקוריים אחרי 90 אלף ק"מ, כי רכב היברידי משתמש בהם פחות תודות לבלימה רגנרטיבית.

אגרת הרישוי כבר ירדה עם הזמן ואני גם עושה עכשיו רק ביטוח חובה וצד ג' (המקיף עלה כ-4500 שקל לנהג מעל 40 ללא תביעות).

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

המושג רכב יוקרה הוא מאוד לא ברור, מאזדה 3 הוא רכב מצוין עם המון חלפים וביטוח לא בשמיים. לי יש במוו 330E שנחשב לרכב משפחתי ספורטיבי - לא יודע אם יוקרה אבל שיהיה, הביטוח עולה כ 6500 שח לשנה, חייבים איתוראן פעיל 70 שח לחודש, וטיפולים שנתיים ב 1600 שח בערך לטיפול. כמובן שהצמיגים יקרים יחסית כי אין גלגל ספייר - עניין של 3500 שח לרביעית מישלין איכותיים, כל השאר אני מניח דומה.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

דווקא הלקסוס,שהוא רכב מאד אמין אבל לא ממש נותן בנסיעה את התחושת הנסיעה ברכב HIGH END, אפילו לא בדגמים הפשוטים יחסית כמו A4,סדרה 3.

פורסם
בתאריך 17.10.2021 בשעה 00:30, Michazzz כתב:

כמובן שהצמיגים יקרים יחסית כי אין גלגל ספייר

סורי, פשוט לא מבין, מה זאת אומרת?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הרכב חולק את רוב החלפים עם דגמים עממיים של טויוטה, האחזקה לא צריכה להיות יקרה במיוחד. אבל אם יש חלקים מיוחדים של המותג הם כנראה יעלו יותר. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לגבי הצמיגים היקרים בבמוו: הכוונה לצמיגי Run Flat היקרים יותר.   הם עמידים יותר בפני נזקים כתוצאה מנהיגה ללא אוויר.  כמובן מוגבל במהירות ומרחק.   

עריכה אחרונה על ידי banji man
  • רעיון טוב! 1

S60 Rdesign

פורסם
לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

אם הרכב חולק את רוב החלפים עם דגמים עממיים של טויוטה, האחזקה לא צריכה להיות יקרה במיוחד. אבל אם יש חלקים מיוחדים של המותג הם כנראה יעלו יותר. 

השאלה עד כמה התקלות שלו יכולים להוציא אותך משיווי משקל.

לקסוס יכולה להתקלקל כמו שטויוטה יכולה להתקלקל, אולי לעיתים נדירות יותר מרכב אירופאי, אבל עדיין יכולה להתקלקל.

וכשיתקלקל, השאלה אם יתקלקל אותו החלק שהדגם חלוק עם יאריס/קורולה/אוונסיס, או משהו מיוחד ויקר, שיודעים לתקן רק במורשה יבואן וצריך להזמין ולחכות חודשיים (למשל המערכת ההיברידית של RX300h ממש לא דומה לזאת של פריוס, ולנד קרוזר 200 זה ממש לא קורולה ואפילו לא היילקס).

בקיצור זה נראה לי כמו אינטרנט של הוט - כשזה עובד, זה סבבה, כשמתקלקל, תברח.

גם אם קנית את הרכב ב50 אלף, אתה עדיין צריך לתחזק רכב של 400 אש"ח.

אני לא הייתי מחליף משפחתומטית ברכב פרימיום רק מהסיבה הזאת - רק התחושה הזאת של "מה אם יקרה משהו" יכולה להרעיל לך את כל החוויה מהרכב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

לקסוס זו טויוטה מעוצבת ומאובזרת עם ירידה לפרטים ומגוון "פינוקים" אבל הלב הוא טויוטה. 

ה CT200 זו אוריס, IS זו קורולה, GS זו אוונסיס ES זו קמרי ו LS זו אבלון. ככה גם ה UX זו CHR, ו LX זה לננדקרוזר . בהכללה גסה (יתכן ואני טועה בשיוך הישיר)  מרבית המכלולים יהיו זהים. מחירי המורשה כמו שכתבו לך וגם מחירי הביטוח יהיו בהתאם.

Is a Premium Badge Really Worth the Extra Cash?
When the Lexus brand was launched in 1989, it was conceived by parent company Toyota in part as an aspirational brand, giving loyal Toyota buyers somewhere to go when they were ready to step up to a luxury car while still keeping them in the fold. 

Thirty years on, it is obvious the experiment was a success. Lexus has long been established as a legitimate competitor to legacy brands not just with Toyota customers, but with conquest buyers from other luxury marques. 

Toyota and Lexus have always shared platforms, and lines between the two brands have blurred over the years. Even basic models from Toyota have followed industry trends by luxury features like leather interiors, moonroofs, and high-end features and audio systems. Some higher trim Toyota sedans and SUVs could easily be described as near-luxury vehicles, further bringing into question the justification for Lexus’ higher price. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

אני לא הייתי מחליף משפחתומטית ברכב פרימיום רק מהסיבה הזאת - רק התחושה הזאת של "מה אם יקרה משהו" יכולה להרעיל לך את כל החוויה מהרכב.

תוסיף 10% למחיר הקניה ושמור בצד למקרה של  "מה אם יקרה משהו".

אני עשיתי את זה עם רכב פרמיום ב 150 אש"ח ששנה פלוס אחרי הקניה הלך מזגן בעלות של שש אלפיות. נעים זה לא היה אבל זה לא היה אסון שהרס לי את הכיף מהרכב.

• תוכן חדש...