רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
היי. אני מעוניין לשמוע לאילו רכבים משפחתיים אין שוק?. לדוגמא הרכב שלי הכריזמה אייר, גם שהיה יחסית חדש בין 7, היה ללא שוק אז. מי שהיה קונה אותו, היה מרוויח רכב משפחתי מרווח, אמין, יציב. אם היה בוחר קורולה מאותן שנים, היה משלם הרבה יותר. הרכב השני שלי, יאריס 2005, זה רכב בעל שוק מאוד חזק. אז כיום איזה רכבים משפחתיים משומשים, מגיל 3 עד 8, הם ללא שוק? שמחירי הקנייה שלהם זולים לעומת רכבים מקבילים. ואני מדבר על רכב שקונים להחזיק, לא למכור אחרי כמה שנים.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
נורבגיה - המהפך החשמלי הושלם , ב2020 נמכרו יותר רכבים חשמלים (לא היברדים) מאשר רכבים עם מנוע בעירה. נראה שבקצב הנוכחי, עד 2025-2024 , 100% מהרכבים הנמכרים שם היו חשמלים. השנה TESLA איבדה את הכתר לקבוצת VW מובילי טבלת המכירות : E-TORN - 9227 Model 3 - 7770 VW ID 3 - 7754 בנורבגיה נמכרו 76,879 רכבים חשמלים מתוך 141,412. בנורבגיה נהנים מ 10,000 עמדות טעינה. מקור 1 , מקור 2
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אחרי שנה וחצי מהנות ממש עם הגולף בסוף מאי הגולף חזרה לליסינג. בגלל שהרכב שלי מגיע רק באוגוסט קיבלתי ביינתים רכב חלופי, בתוך תוכי כבר דמיינתי את עצמי יושב בתוך מאפרה על גלגלים עם הרבה קילומטר משטחים מגעילים למגע. כשהגיע הרכב החלופי וראיתי את הדגם מצד אחד התבעסתי, סוזוקי קרוסאובר טורבו(לא "הייבריד") מודל 2021- האנטי-רכב של כל חובב רכב באשר הוא, מהצד השני, הוא חדש מהניילונים עם 500 קילומטר על השעון ובן פחות משבוע - אז עצרתי את עצמי מלהתלונן ושמחתי על מזלי לקבל רכב חלופי ארוך טווח שהוא חדש מהניילונים. אני חייב להגיד שלהיות עם רכב באופן יחסי כ"כ הרבה זמן צמוד נותן פרספקטיבה שונה לגמרי על הרכב מאשר נסיעה חפוזה/שבוע בהשכרה. עיצוב הקר…
הודעה אחרונה מאת TLMV, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, מה האופציות האפשריות להוזיל את העסק ? ביקשו ממני בפול כ 7500₪ מחיר מטורף... איפה עוד ניתן לבטח ? רוצה לטייל בכייף בשבילים, לא מחפש צרות... תודה
הודעה אחרונה מאת רק מיאטה, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
מתלבט בין 2 רכבי מאזדה שאחד לבן והריפוד כהה לבין רכב שהוא שחור/ אפור כהה והריפוד בהיר. אני לא סובל את החום ומחפש להוריד אותו כמה שיותר, תמיד אמרו לי לחפש רכב לבן אבל בזמן האחרון שמעתי אנשים שאמרו שעדיף שהריפוד יהיה לבן/בהיר מאשר הצבע החיצוני. בהנחה שאין אפשרות לקנות רכב לבן עם ריפוד בהיר במה הייתם בוחרים? דיון מעניין ותודה
הודעה אחרונה מאת TLMV, -
-
- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שבוע טוב לכולם. אני לא יודע אם זו סוגיה ראויה אך זה מציק לי: באחד הרכבים נשמעו בזמן האחרון חריקות מהצמיגים בסיבובים בעיר (לא Tokyo drift כן, נסיעה מנהלתית רגועה). שמח וטוב לב ניגש לתחנת הדלק הקבועה וממלא לחץ אוויר. בכל הצמיגים נראה שחסרים 2psi. המילוי בוצע כ5 דקות לאחר הנעה קרה. לאחר שבוע, חוזר על התהליך, שוב חסרים 2psi בכל הצמיגים. הכל מבוצע באותו יום בשבוע, 5 דקות לאחר הנעה קרה. הסיפור חוזר על עצמו כבר חודש. הצמיגים בני שנתיים, אם לא מנפח אוויר אחת לשבוע אין ירידה מורגשת בעין אבל בכל זאת התופעה מציקה. ירידה של שני psi בשבוע לא נראית לי הגיונית, לא מכיר את זה מרכבים אחרים. אין סימן לפאנצר וזה קורה במקביל בכל הצמיגים. האם אני עושה …
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
צמיגים לרכב
מאת Yosi123- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מאיפה אפשר להשיג צמיגים 165/80 15? צריך 4 צמיגים +ג'נטים.
הודעה אחרונה מאת Yosi123, -
טיול חברים עם BMW E36 שנת 1992. משך הטיול- חודש לאן? הכל פתוח. נשמח לא למזרח אירופה אלה - איטליה \גרמניה\ ספרד . עוד איזה חצי שנה-שנה. לקראת מה הולכים? מה העלויות של להעביר את הרכב בספינה לאירופה ולאן? אם תגידו לי שהכי זול זה לאיטליה- אז נתחיל את הטיול לשם. ביטוח של הרכב + ביטוח גרירה - איך מבצעים? מצאתי שרשורים ישנים פה, השאלה עד כמה עדכני העניין של אונית משא שיוצאת מחיפה לאירופה בשנים האחרונות? מטרת הטיול- להגשים חלום של 4 חברים טובים מעל 25 שנה.
הודעה אחרונה מאת Korgan, -
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אני מחפש דבק דו צדדי עמיד וחזק מאוד לחום גבוהה עבור מעמד של הטלפון. מאיפה ניתן לקנות כזה? מי שהוא מכיר?
הודעה אחרונה מאת Liquidator, -
-
- אחראי פורום
- 35 עוקבים
- 90 תגובות
- 19.9 אלף צפיות
שלום לכולם. רוצה לשתף אתכם על חווית שירות "מסריחה" עם חברת "קל אוטו".. הייתי שמח לשמוע דעות , אפילו מקצועיות מבחינה משפטית, האם אני צודק או שאין לי במה לבוא בטענות אליהם- קצת ארוך- אבל יש מה ללמוד, תקראו עד הסוף בשנת 2018 עשיתי איתם עיסקה על רכב, עיסקה שנקראת "חצי רכב" , במסגרת העיסקה לקחתי יונדאי I30CW , שילמתי מקדמה ובמשך 3 שנים שילמתי סכום חודשי קבוע, עד כאן הכל טוב ויפה ואין לי טענות . לאחר 3 שנים, החזרתי את הרכב , במסגרת העיסקה, נאמר לי שעלי לבצע 3 טיפולים לרכב (אחד בכל שנה) וכמו כן להחזיר את הרכב במצב תקין, חוזה ארוך ומסורבל, ובטח שלא טרחתי לקרוא את כל הדקויות המשפטיות.. החזרת הרכב נעשתה בצורה מאוד מבורדקת בחולון, עוד בטלפון, הנציגה לא ממש ידע…
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, הזמנתי לאחרונה רכב חשמלי. אני גר בקומפלקס בניינים עם חניון גדול משותף, כאשר ישנן שתי חניות פרטיות על שמי. לאחר ביקור סוקר של ג'ינרג'י, התברר כי אין תוואי אפשרי מהלוח הדירתי לחניה הפרטית. מאחר ויש אצלנו בעיות קשות עם נציגות הבניינים, נראה כי אין אפשרות לקבל הסכמה להתחבר ללוח הציבורי. אני רוצה לבדוק אפשרות למונה נוסף מול חברת החשמל, האם מישהו עשה זאת ויכול לתת הערכה של עלויות ודגשים נוספים מניסיונו?
הודעה אחרונה מאת asafus, -
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, אשמח לדעת מהן התקנות עבור החלפת אורות דרך מהלוגן מיושן לאורות לד. האם נדרש אישור ממשרד התחבורה? האם יש סוגים מסויימים של לד מותרים ואחרים אסור? במידה ואני רוצה להזמין לד מעלי אקספרס למה אני צריך לשים לב חוץ מסוג החיבור והצבע? מדובר על יונדאי i25 שנת 2012, האורות הסטנדרטיים ברכב בצבע צהוב רגיל. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאחי נדלקה הנורה של הכרית אוויר והוא הבין (או ככה אמרו לו) שהוא צריך להחליף את הסליל כרית אוויר, הוא רוצה לנסות לקנות את זה מחו"ל מאתרים או משהו כזה, איך אני יודע בדיוק איזה חלק לחפש מספר שילדה VF1KW2BS5B0042081 אם יש לכם המלצות מאיפה לקנות אשמח לקבל. הוא צילם איזה תמונה, המספר שמופיע זה מה שאני צריך?
הודעה אחרונה מאת ELI001, -
זקוק להמלצות לזוג או רבעייה של צמיגים במידה 245/45R17 במחיר עד 700 ש"ח לצמיג (פורסם בשירשור הטכני אך ללא תגובות...) 1 2
מאת Haim_gds-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
פורסם בשירשור הטכני אך ללא תגובות... (https://carsforum.co.il/topic/698060-זקוק-כנראה-לזוג-צמיגים-24545r17-לאחר-כישלון-בטסט/ בעקבות כישלון בטסט אני צריך זוג חדש של צמיגים, מכיוון שבפעם האחרונה החלפתי סט לפני כ 3 שנים אז אולי אחליף את כל הרביעייה. הרכב הוא E350 (W211) uאני עושה כ 50K ק"מ כל 3-4 שנים שרובם בנסיעה מנהלתית מנומנמת (אבל לעיתים מתפרע קצת) ואז מחליף סט. מה שאני צריך לפי סדר עדיפות: -אחיזה. -"כתף" (דופן) קשיחה יחסית שלא מקפלת תחת עומס. -שקט, אצלי במהירות חוקית וצפונה רעש הצמיגים הוא הדומיננטי. -אורך חיים צפוי של 60K ק"מ ו 4 שנים. המחיר איתו אני יכול לחיות הוא עד שלושת אלפים ש"ח לכל הסט במקסימום, לא יותר או שאשן ע…
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 עוקבים
- 23 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
מנסיון בתוך חודשיים בשני פנצריות: לאחר תיקון פנצר לא עושים איזון. הגדיל לעשות צמיגי שדמן נתניה: לקוח עם פיזו 2008 שילם מחיר מאד גבוה על צמיגי איכות. נאלץ לדרוש בכוח שיעשו לו איזון. ברוב ההצעות לרכישת צמיגים אוןליין לא מוזכר איזון אלא הארכה ושסתום. למישהו היה נסיון דומה? מה אפשר לעשות בנידון.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שאלה, האם יכול להיות שיש דגם של טויטה אאוריס 2013 132 כ"ס שהגיע עם אגזוז לחץ מקורי מהחברה? הרכב טופל אך ורק במוסך של החברה ככה שקשה לי להאמין שזה קומבינה... מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת nathun, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 17 תגובות
- 8 אלף צפיות
חובב נהיגה + ילדים + עגלות ענקיות = אוקטביה RS? מקסים, והחבר החדש במשפחה, יצאו לבדוק את המשוואה. https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3612/מבחנים/סקודה-אוקטביה-RS-במבחן---לא-לילדים-ל-עם-ילדים
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
-
לקסוס IS החדשה היא לא באמת חדשה, אבל זה בסדר - כי נראה שהיא בכלל גם לא רוצה להיות חדשה. מני יצא לפגוש אותה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3607/מבחנים/לקסוס-IS---מבחן-דרך-
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 12 עוקבים
- 24 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שברולט בולט החשמלית של שברולט שמשום מה לא משווקת ע"י UMI, ומגיעה בייבוא אישי בטיפטופים, סוף סוף מגיעה בייבוא מקביל. היא תגיע ברמת גימור LT Plus שאומרת שיש לה מערכות מקוריות מלאות, Keyless, זיהוי עצמים בשטח מת, אך לא בקרת שיוט אדפטיבית. הביצועים טובים (כמצופה) עם 7.0 שניות מ-0-100, הספק של 200 כ,ס, ומומנט של 36.8 קג"מ. גודל הסוללה הוא 60kWh, והטווח מרשים עם כ-400 ק"מ. המחיר הרשמי הוא 144000 ש"ח (ניתן להעריך בזהירות שהמחיר בפועל יהיה 130-135 אלף ש"ח) הבולט כרגע נמכרת בארה"ב בהנחות גדולות בגלל שיצא עכשיו דגם חדש ומשופר (מה שיגיע לכאן זה הדגם היוצא) ונראה שעל הדגם הקיים ניתן לקבל עסקאות טובות. מה שמגדיל את הכדאיות ש…
הודעה אחרונה מאת PriceDevil, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, לדיירים ששוכרים אצלי נגנב הרכב מהחנייה. בבניין אין שער, והוא גם לא היה עוזר. מובן שגנבים מקצועיים יוכלו להתגבר על כל המכשולים, אבל אני רוצה להאמין שככל שיש אמצעי הגנה ברכב (או מחוצה לו) ככה הסיכוי שיבחרו בו קטן לעומת רכבים אחרים הזמינים להם. מנסיונכם, איזה אופציות יש ע"מ להקשות על גנבים לגנוב את הרכב?
הודעה אחרונה מאת Sparrow420, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
דבר שתמיד תהיתי לגביו, כי פשוט לא הבנתי אותו. בעבר הרחוק, בשנות ה-90 הגיעו לכאן ג'יפים של קיה, ניסאן, איסוזו ועוד. המשותף, לרבות מהן, היה שהתאורה המקורית שלהם לא עבדה ובמקומן, היה פגוש ועליו היתה התאורה הרגילה. מישהו יודע למה?. מה היה פשר הדבר?. באם זו היתה תקנה כלשהי, האם ומתי בוטלה?.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
כלמוביל הציגה היום את האאוטלנדר החדש באופן רשמי. את ההיסטוריה (וההיסטריה) של האאוטלנדר לבית מיצובישי אין צורך לספר. אי שם בשנת 2001 נפל דבר. עד אז, מי שחיפש רכב עם שבעה מושבים, מצא או מיניואנים, או ואנים בגודל מלא. ב 2001 מיצובישי הנחיתה את האאוטלנדר. עכשיו, אפשר קרוסאובר גם עם שבעה מושבים. גם משפחות גדולות יכולות לגלות את החוויה בנסיעת שטח ושבילים מתונים. והכי חשוב, במחיר שווה לכל כיס (כמעט) והשאר היסטוריה. האאוטלנדר הפך ללהיט מכירות ובעיקר להיט בציי רכב במקומות עבודה, שם-קבלת SUV כדוגמת האאוטלנדר היתה סוג של סמל סטטוס. ב 2012 הוצג הדור השלישי, (שהתבסס על הדור השני מ 2006) ומאז, לא הוצג שום שינוי למ…
הודעה אחרונה מאת outlander, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בשעה טובה הזמנתי היום רכב חדש מסוג קיה סורנטו. אחת ההטבות שמציע היבואן היא התקנת מערכת איתוראן, ליתר דיוק מדובר באיתוראן כוכב, איתוראן דאבל ועלוקה. מצד אחד אני מעדיף כמה שפחות התקנות ברכב ומוכן לשלם לביטוח קצת יותר כדי לותר על כל הדרישות מיגון. אני גם מעדיף לא להיות לקוח של עוד חברה (איתוראן) ושלא יעקבו אחרי. מצד שני, מדובר פה בהטבה כספית, לא יודע בדיוק כמה עולה ההתקנה הזו, ויכול להיות שמחר או בשנה הבאה הביטוח כן ידרוש את המיגון. מה אתם הייתם עושים?
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שנת יצור ה GTI החדשה שלי היא 2021. מעניין אותי לדעת תאריך יותר ספציפי. אין אפשרות לראות את זה לפי מספר השלדה. הצמיגים יוצרו בשבוע ה-16 של 2021 כלומר בחודש אפריל. האם זה אומר שגם הרכב יוצר בחודש הזה או בסביבות החודש הזה?
הודעה אחרונה מאת Itzik-b, -
את המבחן לג'נסיס G70 עשיתי עקב עניין אישי, הכנות למציאת הרכב הבא אחרי הקופרה. מדובר במותג חדש בארץ, מותג היוקרה של יונדאי (בדומה ללקסוס של טויוטה וכו'). על הנייר היא נשמעת מבטיחה, ומתאימה למה שאני מחפש : הנעה אחורית, 4 דלתות (או 5), ספורטיבית ועם תא נוסעים איכותי ומאובזר היטב. ההיצע כולל 2 גירסאות - LUXURY ו-SPORT, במחיר של 300 ו-340 אלף בהתאמה. גירסת הספורט כוללת בולמים אדפטיביים, דיפרנציאל מוגבל החלקה, בורר מצבי נהיגה, חישוקי 19" ובלמי ברמבו משודרגים (ועוד כמה דברים קטנים). מבחינתי גירסת הספורט הייתה הרלוונטית. בשתי הגירסאות המנוע זהה - 2 ליטר עם 245 כ"ס ו-36 קגמ, מיאוץ ל-100 ב-6.1 שניות, לא מרגש יחסית. משקל עצמי 1600 ק"ג - לא קל. הגיר הוא פלנטרי 8 הילוכים …
הודעה אחרונה מאת איניגו, -
העברת בעלות
מאת yoni11551-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אפשר לעשות העברת בעלות דרך הבית בלי ללכת לדואר? אפשר לעשות העברת בעלות ביום שבת?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
טויטה מתכננת לצמצם את התפוקה העולמית שלה ב 40% בספטמבר עקב המחסור בשבבים. בטח כבר מאוחר מדי למי שעוד לא קנה .....
הודעה אחרונה מאת eitanuch, -
-
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי חברה, אם לא יהיו הפתעות אני טס לאוסטריה ביום שישי הקרוב. האם אתם יודעים על מוזיאוני רכב/מפגשים של מועדוני רכב מעניינים באיזור וינה וזלצבורג? תודה
הודעה אחרונה מאת niv, -
- 11 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
יש הרבה מאוד בעלי רכב שמקפידים לתחזק את רכבם במרכזי שירות מורשי יבואן בלבד. יש הרבה סיבות טובות להצדיק את זה : 1. שמירה על אחריות היצרן/יבואן ללא ויכוחים בתקופת האחריות עם אופציה סבירה להמשך אחריות מעבר מתחייב במסגרת "רצון טוב" של היבואן. 2. ביצוע "ריקולים"/קריאות שירות באופן מעודכן ומהימן. 3. למרכזי שירות כאלו ציוד אבחון/מיחשוב ייעודי מותאם לרכב. ציוד זה מחובר אונליין ליצרן, מעודכן וזמין לתקשורת עם היצרן. 4. צוות שאמור להיות מקצועי עם דגמי הרכב, עובר עדכונים והדרכה שוטפת. (לכאורה?). ברור שהסתמכות על מרכזי שירות כאלו כרוכה גם בתשלום פרמיה מסויימת של עלות גבוהה בהרבה יחסית לחלופות. ולאחר הקדמה זו - נגיע לשאלה שלי: נתק…
הודעה אחרונה מאת Ooga, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מי לא מכיר (ומוקיר) את הנדסת האנוש הגרמנית של קונצרן VAG, שעד הדור החדש והעדכני של הרכבים, היה מסודר בצורה "גרמנית", פשוטה וברורה, הכל במקום, הכל נגיש ומרגיש דיי טבעי לתפעול, ותחום זה תמיד קיבל תשבוחות במבחנים שנערכו לרכבים. כל מי שעלה על הדור החדש הרגיש פתאום שינוי לרעה בתחום. מוקדם יותר השבוע נהגתי על סקודה אוקטביה החדשה, ללא ספק אחד מדגמי הדגל של הקונצרן, ומיד לאחר מכן בסיטרואן C5 איירקרוס. סיטרואן, רכב שבאופן מסורתי לא מצטיין בנושא הנדסת האנוש, הרגיש אחרי האוקטביה החדשה כמו הדבר הכי טבעי בעולם לתפעול. מיקום פתחי המזגן בסקודה גרוע ונמוך מאוד, כדי שיגיע לפנים צריך לכוון את התריסים על הסוף למעלה. בסיטרואן הפתחים גבוהים ובמיק…
הודעה אחרונה מאת Liran xsi,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 405 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- mcshmupi
- ArikB
- makatuvkan
- חולגי
- נהג מירוצים ותיק
- guya72
- needforcs
- gadik6
- עדי-אל
- Coresh
- borsood