רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אנחנו רגילים מהעבר שליצרים מסוימים יש בעיות ידועות במנועים/תיבות הילוכים לצורך העיניין מנוע של BMW יותר נחשב ממנוע של סיטרואן עכשיו שהחשמליות מתחילות לצוץ כמו פטריות, אנחנו רק שומעים על ההספקים של הבטריות כדבר החשוב ביותר. אף אחד לא מדבר על המונעים החשמליים עצמם. מה לצורך העיניין ההבדל בין מנוע שקיים בטסלה/יונדאי/סיטרואן/מרצדס חשמליים ? אפשר לדעת כבר היום מי יותר אמין, מי עלול להתקלקל ולמי יש עליונות טכנולוגית ?
הודעה אחרונה מאת redead, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הרכב החליף מיצובישי ספייסטאר 2014, ככה שיהיה גם רפרס לרכב הקודם, למי שמעניין אותו שדרוג מהסוג הזה. צריכת דלק אמיתית בדוקה במשאבה בנסיעות 90 אחוז בינעירוניות, על 100-105 עם פקקים והרבה רמזורים- נעה בין 1 ל-14.5 ל- 1 ל-15.5. מחשב הרכב מראה 1 ל-15.5. אמינות וטיפולים : הרכב עבר 2 טיפולים בסיסיים כאשר החלפים מקוריים נקנו לבד ושולם כסף עבור טיפול במוסך- סביב ה-450 שקל לטיפול. עבר החלפת שמן גיר מלאה במורשה( 7 ליטר) - 1100 שקל. החלפת קונפלוג הגה- 600 שקל 2 צמיגים קדמיים פלקן - סביב ה-500 שקל. מערכת מולטידמיה ישנה לא מקורית הפסיקה לעבוד- התסתבר שהיה צריך ללחוץ על כפתור איפוס וחזרה לעבוד. ירידת ערך תיא…
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
סקודה קודיאק RS
מאת hissi-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מתנצל על השאלה הספיציפית - עכשיו כשהקודיאק RS הוצג בגרסת בנזין - יש סיכוי שנראה אותו מגיע שנה הבאה ועושה בכורה מקומית?
הודעה אחרונה מאת hissi, -
-
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 14 אלף צפיות
אני בוחן אפשרות לקחת מהם 2 רכבים בליסינג תפעולי. אשמח לשמוע חוות דעת לגבי ההתנהלות של החברה ולגבי השרות שהיא נותנת.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 19 עוקבים
- 59 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
סיטרואן C4 בדרך לכאן, וכבר כתבתי על הדגם החשמלי. עכשיו מגיע תורם של דגמי הבנזין והדיזל: הדגמים שיגיעו מאובזרים מאד וכללים מעריך בטיחותי מלא כולל בקרת שיוט אדפטיבית וזיהוי עצמים בשטח מת. 1.2 טורבו בנזין 130 כ"ס תאוצה 0-100 9.5 שניות צריכת דלק במסלול משולב: 17.2 ק"מ לליטר לפי תקן WLTP 1.5 טורבו דיזל 130 כ"ס תאוצה 0-100 9.7 שניות צריכת דלק במסלול משולב: 21.7 ק"מ לליטר לפי תקן WLTP מחירים: דגם 1.2 SHINE מחיר: 138990 ש"ח דגם 1.2 SHINE עם גג שמש (וכנראה עוד שדרוגים) מחיר 144900 ש"ח דגם 1.5 דיזל SHINE מחיר: 150990 ש"ח סביר להניח שבקרוב יגיעו דגמי FEEL במחירים זולים יותר (ומאובזרים פחות)
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יום שמש בהיר, כבר שכחנו מה זה גשם, אבל הנה צמחו להם 6 באמפרים חדשים ברחוב באורך 300 מטר. כל אחד קצת שונה מהשני (לפי ההרגשה מתוך הרכב), ממש כמו בטבע! אני לא הכי שמח מהסיטואציה ואשמח לקבל ייעוץ מה עושים עם זה. מי מחליט על הצבת באמפרים? מי מחליט על המרחק? מי מחליט על הגובה/אורך שלהם? צריך להודיע לתושבי השכונה על ההחלטה? צריך לשאול על התנגדויות ?אפשר לערער על הנפגע הזה?
הודעה אחרונה מאת Michaelr, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום חברים, אני מעוניין לקנות קיה נירו 2016. עד כמה שידוע לי, שיש אחריות ל-5 שנים והאריכו לאחרונה ל-7 שנים. האם ניתן להאריך מעבר ל-7 שנים בתשלום שנתי? אם כן, איפה ניתן לברר על הנושא הזה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
https://cars.walla.co.il/item/3451793 משרד התחבורה העלה את הפיילוט שלו לדירוג סל מוצרי החלפים למכוניות. הקטגוריות מעורבבות מדי וחסר גם נתון חשוב של תדירות ההחלפה, אבל בכל זאת שאפו על היוזמה הראשונה שבאמת יכולה לייצר פה צרכנות רכב נבונה הסל עצמו פה
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם ניתן להשתמש בשמן מנוע שיוצר לפני 5 שנים ואוחסן בבית במקום קריר?
הודעה אחרונה מאת אלי הרזהב, -
שלום לכולם, אתמול , שמתי לב להפתעתי שלוחיות הרישוי שעל הרכב שלי אינן של הרכב! ( הייתי בתחנת דלק והעפתי מבט על המ"ס ). מסתבר שמישהו החליף את לוחיות הרישוי שלי בשל רכב אחר . 1. אין לי מושג מתי זה בדיוק קרה , אני לא מסתכל כל יום על לוחיות הרישוי. אני יודע שזה קרה בין 8.7.21 - כי נהגתי על כביש 6 ויש תיעוד , לבין 23.7.21 בבוקר ( כששמתי לב בתחנת הדלק) 2. רכבי מסוג מזדה 3 , שנת 2020 . הלוחיות ששמו לי -בדקתי לפי אפליקציה- שייכות לסקודה אוקטביה מודל 2020 - בעלות ליסינג. 3. כמובן שנסעתי למשטרה והגשתי תלונה . נגבה ממני תצהיר מפורט 4. נסעתי למכון הרישוי וקניתי שתי לוחיות עם המ"ס שלי . הבעיה ושאלות: 1. האם אני יכול להחליף לגמרי את מ"ס …
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
שלום לפני מספר ימים קניתי טויוטה ממגרש, נראה ותיק ואמין וכך גם התרשמתי מביקורות ברשת ואינדיקציות נוספות. מדובר בטויוטה בת 3, בבעלות ליסינג, עם 110000 ק"מ. נראתה טוב, ראיתי פלט טיפולים שיגרתיים במוסך טויוטה, הסוללה מבוטחת והכל נראה בסדר. לצערי, לא בפעם הראשונה ועקב אילוצי זמן ומקום, הסתפקתי בפלט הנ"ל ולא לקחתי לבדיקה מסודרת במכון. הגעתי היום לסוכנות טויוטה, וגיליתי שאחרי כ-5000 ק"מ הוחלף מנוע לאחר תאונה ועוד כמה דברים שבהמשך אצלם ואעלה לכאן. לפני שאני מתקשר בכלל למגרש, השאלה היא מה צריך להיות הכיוון - האם לנסות לבטל את העיסקה, יש סיכוי שהם יסכימו ללא תביעה וכו'? בהנחה שהרכב תקין וטוב (ככל שהבנתי רכב נסע מאז 100000 ק"מ) וכל הסיפור הוא ירידת הער…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש המלצה למצלמת דרך + אבטחה לרכב (אפילו להזמין מחוץ לארץ) במחיר נורמלי אבל שתצלם באיכות Full HD שיהיה מצלמה קדמית ואחורית שתעבוד גם כשהרכב כבוי ותתריע לי (כן אני יודע שצריך סים) בעיקרון אני מחפש מצלמה שתתעד לי תאונה (חס וחלילה) מקדימה ומאחורה וגם אם האוטו כבוי חונה ומישהו סתם שרט לי את האוטו אפילו בן אדם סתם החליט להתנכל או משהו ובא שורט לי את האוטו פוגע בו איכשהו שהכל זה יתעד לי ועם זה אני יוכל ללכת למשטרה כן שמעתי על proof אבל היא יקרה וגם הבנתי מאנשים להתרחק.
הודעה אחרונה מאת Electron, -
אהלן חברים. יש לי בעיה עם הוועד בעניין עמדת טעינה בחניון, ואשמח לעזרתם אם יש לכם רעיונות. אני גר בבניין חדש ויש לי שתי חניות פרטיות בחניון. אני רוצה לשים עמדת טעינה לרכב חשמלי אבל נתקל בקשיים מול הוועד. כמה דברים טכניים: אני קומה 20, לכן אין אפשרות לחבר לדירה ישירות. אגב, אפשר איכשהו להתחבר למונה חשמל שנמצא בקומה? החניות ליד קיר וליד הלוח חשמל, כך שאין בעיה של אסתטיות או העברת כבלים. ההתנגדות של הוועד היא בגלל כמה דברים: חשבון החשמל הוא משותף לכל הרובע. אם אני אשים עמדה ואתחבר למונה, הוועד יצטרך "להתחשבן" כל פעם והם לא רוצים להכנס לסיפור של "שילמת לא שילמת, ההוא שילם לא שילם", במיוחד אם עוד אנשים יתחברו. …
הודעה אחרונה מאת bobi, -
טויוטה סיינה 1 2
מאת אבי777- 4 עוקבים
- 19 תגובות
- 12.1 אלף צפיות
שלום לכולם, כמשתמש ברכב 7 מקומות, אני יודע שאין הרבה אופציות בסגמנט, לאחרונה אני רואה יותר ויותר סיינות, למישהו יש ניסיון עם הרכב הזה? אני מבין שכרגע אין יבוא סדיר, מדוע? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
נעשה את זה פשוט: רק המדינה היבואנים וכנראה חברות המימון מרוצים מקדחת המכוניות ששוטפת את המדינה. יש את האנשים שקונים את המכוניות האלו וכל הכבוד לכם על ההקרבה למען הכנסות המדינה בזמנים לא פשוטים אלו של גרעון, אבל את המחיר האמיתי על הטירוף הזה בסוף כולנו משלמים בפקקים, בזיהום, בחניות ובמצב שבו אין דרישה לשינוי מלמטה. בונוס: שש תובנות מעניינות על החציון הראשון של 2021, את חלקן אתם מכירים, חלקן מעוררות מחשבה. https://cars.walla.co.il/item/3446324
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
מחירי הדלק
מאת JohnyTurbo- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני כל בוקר עובר מול תחנת דלק ופשוט רואה כל כמה ימים את מחיר הדלק עולה. למה המחירים עולים יחסית מהר?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
בעומדי ברמזור נתקלתי במחזה הבא. שני כלי רכב די חדשים שבשניהם מערכת אורת הבלם תקולה באופן דומה - רק פנס אור הבלימה השלישי - העליון - דולק ואילו שני פנסי הבלימה העיקרים בשני צידי הרכב כלל אינם פועלים. שמתי לב שזו כלל אינה תופעה נדירה. אני נתקל בה הרבה מאוד. מה ניתן להסיק מזה? לדעתי זה סימפטום לתופעה רחבה יותר. מבחינה פרטנית לתקלה שתיארתי - למה בעצם רק אחד משלושה הפנסים מתפקד , ותמיד זה רק העליון ? מהבנה טכנית ניתן בהחלט להבין זאת. שני פנסי הבלימה העיקריים הינם עפ"ר מסוג נורת להט רגילה 21W או 21/5W משולבת באור חנייה. אילו נורות להט רגילות ודי טבעי שלאחר כמה אלפי שעות פעולה הנורה נשרפת. כמעט אף פעם …
הודעה אחרונה מאת ik3, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השאלה בכותרת , החוק משתנה מידי פעם ולא הצלחתי למצוא תשובה לשאלה הזו . האם עדיין 12 חודש ממועד הייצור הרכב חייב להימכר אחרת נרשם על שם היבואן ?
הודעה אחרונה מאת Kooper, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חדשה פה 😃 קנינו השבוע BMW i3 2017 ובעוד מס' חודשים נקבל גם את הטסלה שהזמנו. אנו רוצים להתקין עמדת טעינה בבניין בו נגור. את משוכת וועד הבית עברנו (הם בעד!), איזו חברה הייתם ממליצים לנו לבחור? כזו שהמוצר שלה יכול לשרת את שני הרכבים, לא במקביל כמובן. וגם- אם מישהו מכיר טוב את ה-i3 אשמח לדעת איזה סוג מטען מתאים לה: type1 או type 2. תודה!
הודעה אחרונה מאת LoveEV16, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 16 תגובות
- 7 אלף צפיות
היי, חשבתי לקנות כזה לאוטו לניפוח מידי פעם שיש צורך. ( מעדיף בשקט בבית מאשר תחנות דלק ). https://ksp.co.il/web/item/129247 לאבא שלי יש משהו בסגנון שמקבל מתח חשמלי מהמצבר ועושה אחלה עבודה אבל קצת מסורבל בגלל החיבור למצת. זה ממש אלחוטי. למישהו יש כזה ויכול לתת לי חוות דעת אם זה מוצר שווה או חלש מידי ומתאים רק לאופנעים?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
רכב אספנות ביטוח צד ג 1 2
מאת נשר-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום. לאחרונה שיניתי את הייעוד של הרכב המיושן לרכב אספנות. שנה שעברה הסוכן ביטוח חייב אותי עבור ביטוח צד ג' ב-940 ש"ח(רכב מיושן),כעת הסוכן מבקש 800 ש"ח עבור ביטוח צד ג' לרכב אספנות. זאת אומרת סה"כ 140 ש"ח פחות(15% פחות). (ההצעה לגבי ביטוח חובה היתה סבירה-75% פחות). קראתי מספר פוסטים שלכם,שביטוח צד ג' לרכב אספנות אמור להיות משהו כמו 50% פחות,ביחס לרכב שאינו אספנות וכמה חברים בפורום ציינו שהם שילמו 400-500~ ש"ח עבור צד-ג'(פוסטים ישנים). אז כמה,למעשה,אמור לעלות כיום ביטוח צד ג' לרכב אספנות? והאם יש לכם המלצה לסוכני ביטוח אמינים? קראתי בפורומים על המלצות בנוגע לחמדה גלאט וכוכב שביט אבל איני יודע אם ההמלצ…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
אמבולנסים פרטיים 1 2 3
מאת ליסינג בצער-
- אחראי פורום
- 13 עוקבים
- 42 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום כאחד שלצערי תקוע לעיתים קרובות בפקקים בכביש 6 וכד', אני נתקל לא פעם במצב שאמבולנסים פרטיים נוהגים בכל הזדמנות להפעיל סירנה ולהתשחל דרך הפקק, תוך שנהגים אחרים מפנים להם דרך. במקומות שזה קורה, קשה לי מאוד להאמין שהוא תקוע בפקק עם חולה שדחוף להביאו לבית חולים.... האם זה חוקי? האם אין הבדלה בין מד"א למפעיל פרטי, שלכאורה מקבל אישור לעבור על חוקי תנועה כמו רכב חירום של המדינה?
הודעה אחרונה מאת FoxLight, -
-
שלום לכולם, בכל מקום שאני קורא בולט חוסר האמינות של גירי DSG של סקודה, אך הכתבות ישנות יחסית ומדברות על רכבים משנת 2016 ומטה. האם ברכבים החדשים של סקודה שופרו גירי ה-DSG והיום הבעיות (החמורות יש לציין) שהיו בגירי הרכב כבר חלפו מהעולם? כמו כן, ברוב המקומות מדובר על הגירים של סקודה אוקטביה, פאביה וכו (מכיוון והכתבות ישנות והדגמים הרשומים מטה לא היו קיימים בשנים אלו). מה לגבי גירי ה-DSG של סקודה קאמיק וקארוק? האם גם הם בעייתיים או שפשוט אין כרגע מספיק מידע עליהם?
הודעה אחרונה מאת דור כחלון, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאחר שאיש מבוגר דאג לעצב לי מחדש את הפגוש האחורי בקיה, קיבלתי רכב חליפי (מהליסינג) מאזדה CX3 כמעט חדשה עם מנוע 2.0 ליטר מאובזרת לא רע (אבל בחירה משונה של איבזור). סקירה קצרה לאחר שבוע וקצת ו1400 ק"מ. קצת בחניה – הרכב יפה אפילו מאוד וגם בצבע הלבן יצא להם טוב! שטח חלונות אחורי לא גדול (היו כבר תלונות מהילדים), וחשוקים מוגזמים שלא תורמים לנוחות הנסיעה. בפנים הרכב נראה יפה ומעוצב, מושבים יחסית צרים עם מסעד קצר אבל משולבים בריפודי עור. קונסולה מרכזית רחבה (שוב בנויה איכותי ומצויין) ונוחה לתפעול "עיוור" הכפתורים מצופי אלומיניום (תחושה מצויינת), מזגן מצויין ומקפיא, בקרת אקלים חד איזורית. מסך (לא מגע) עם רזולוציה מצויינת – נראה היטב גם באור שמ…
הודעה אחרונה מאת X9500, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, יש לי סוזוקי קרוסאובר 2015, המראות נפתחות ונסגרות בזמן הנעה וכיבוי בזמן האחרון הן לא נפתחות לי כשאני מניעה את הרכב אבל כן נסגרות בכיבוי. אשמח לדעת מה הבעיה למי שמכיר ויודע תודה
הודעה אחרונה מאת nameuser, -
מזדה 3 2014
מאת idans97- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מאיזו שנה מזדה הכניסו את המצב ספורט ברכבים שלהם?
הודעה אחרונה מאת idans97, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מדובר בפיזו 208 שנת 2019 יש היעדר תביעות של 3 שנים. שילמתי בשנה שעברה קצת פחות מ3000 שנתי על מקיף + חובה. בAIG האם כדאי לפנות לחברות אחרות? אשמח לדעתכם/ן.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
היי חברים מי זוכר את ה309 הזאת או יש עוד תמונות שלה?🙂 מהמפגשים
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חברים ברשותי יונדאי i30cw שנת 2010 ברצוני להחליף את המשולשי פלסטיק החיצוניים שנמצאים על יד החלון בחוץ על הדלתות האחוריים ברצוני לדעת איפה אפשר להשיג כאלה? איך קוראים לזה בדגם ע״מ שאוכל לרכוש כאלה מדוייקים בעלי אקספרס למשל? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אתמול נכנסתי לאין כניסה לא במכוון,וקלטתי שיש מצלמה מעל,רציתי לדעת האם אפשר לקבל דוח על נסיעה באין כניסה ממצלמה בשעה חמש בבוקר
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 405 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- mcshmupi
- ArikB
- makatuvkan
- חולגי
- נהג מירוצים ותיק
- guya72
- needforcs
- gadik6
- עדי-אל
- Coresh
- borsood