Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום שנה ו-35 אלף עם יונדאי I30 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב החליף מיצובישי ספייסטאר 2014, ככה שיהיה גם רפרס לרכב הקודם, למי שמעניין אותו שדרוג מהסוג הזה. 

צריכת דלק אמיתית בדוקה במשאבה בנסיעות 90 אחוז בינעירוניות, על 100-105 עם פקקים והרבה רמזורים- נעה בין 1 ל-14.5 ל- 1 ל-15.5. מחשב הרכב מראה 1 ל-15.5. 

אמינות וטיפולים :

הרכב עבר 2 טיפולים בסיסיים כאשר החלפים מקוריים נקנו לבד ושולם כסף עבור טיפול במוסך- סביב ה-450 שקל לטיפול.

עבר החלפת שמן גיר מלאה במורשה( 7 ליטר) - 1100 שקל. 

החלפת קונפלוג הגה- 600 שקל 

2 צמיגים קדמיים פלקן - סביב ה-500 שקל. 

מערכת מולטידמיה ישנה לא מקורית הפסיקה לעבוד- התסתבר שהיה צריך ללחוץ על כפתור איפוס וחזרה לעבוד. 

ירידת ערך תיאורתית 

מחירון יד 2 היה 47 אלף, כיום הוא 42. 

חוויית נסיעה ובאופן כללי- 

הכול עניין של פרספקטיבה- אל מול הנוחות של רנו פלואנס- היונדאי מפסידה, אל מול הכוח של אוקטביה - היונדאי מפסידה. אבל כחבילה כלללית - הרכב די נוח, לא מרגיש חלשלוש , איכות הבניה ההרכבה והחומרים די טובה ואפילו צריכת הדלק לא זוועתית כמו סיפורי הזוועות ששמעתי. והאמינות לבנתיים מצויינת. אני מרוצה מהרכב. 

כמובן שאם להשוות לספייסטאר, אז אין מה להשוות. הרכב בכמה רמות מעל הספייסטאר וזה גם מובן, הוא גם עולה 50 אחוז יותר בתור חדש. אבל מכיוון שמה שמדבר באמת זו הירידת ערך ולא המחיר קניה בפועל, בטח בתור רכב משומש. גם לא רואה הפסד דרמטי מבחינה כספית, אם בכלל. 

אפילו אם ניקח את נקודת החוזקה הגדולה של הספייסטאר שזו הצריכת דלק- באותה דרך ואותו סגנון נהיגה היא הביאה צריכת דלק של 1 ל-18.5. אפילו בקילומטראז שלי שהוא פי 2 מהממוצע, מדובר על הפרש של 200 שקל בחודש על דלק. 

לטעמי, לאור הבדל הרמות של הרכבים, זה לגמרי לגמרי שווה את זה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • אחראי פורום
פורסם

תודה על הסקירה. מראה לכל אלה שרצים להלוואות כבדות לרכב חדש שאפשר לחיות מצויין עם משומשת טובה ואמינה.

מה הקמ"ז? צריכת הדלק לא "לא זוועתית" אלא ממש טובה לרכב עם מנוע/גיר שלא מתיימרים לחיסכון, במיוחד שאתה אומר שיש הרבה

רמזורים בדרך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

35 אק"מ עם רכב בנזי בשנה? עדיף לך (מאוד) לעבור לדיזל.

דרך אגב למה החלפת שמן גיר בוצעה באופן מלא ולא חלקי? למיטב זכרוני בתיבות הפלנטריות האלו מבצעים החלפה חלקית כל 6 שנים א 90 אק"מ.

פורסם

לפי צריכת הדלק שלו - לא בטוח שדיזל יהיה הרבה יותר חסכוני, בטוח שיהיה יקר יותר לאחזקה.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כנראה שבסגנון הנהיגה שלו בפלואנס דיזל הוא היה מגיע ל 1\20++
להוציא 1\15+ מI30 ישנה זה יפה מאוד ומעיד על סגנון נהיגה חסכוני ביותר.

פורסם

מעניין נושא צריכה הדלק, היו לי 2 כאלו מודל 2013 ולא התקרבתי לצריכה שלך, אני נוהג עםנרגל די כבדה אבל לא בטוח שה1-11.5 שלי שווה כזה הפרש.

עשיתי על אחת מהעבודה 150000 ק״מ ללא תקלה ואת השניה שכבר קניתי פרטית עם היסטוריית ליסינג מכרתי עם 158000 ק״מ גם היא ללא צקלה מלבד החלפת מולטימדיה שהתקלקלה במערכת אנדרואיד מודרנית, שתיהן היו מתוחות כמו תוף בלי רעשים וקרקושים ונסעו כאילו יצאו הרגע מהמפעל, זה ללא ספק

הרכב הכי אמין שיצא לי לנהוג עליו, אבל אחרי המעבר לאסטרה k מודל 2017 הבנתי איזה הפרש ברמה של הרכבים החל מהמנוע למרווח פנימי, לאחיזת כביש, לאיכות ושקט נסיעה וכמובן לירידה של 15% בצריכת דלק.

מה שכן אני לא מצפה מהאסטרה להיות אמינה ונטולת תקלות כמו היונדאי.

פורסם
לפני 41 דקות, itaysamurai כתב:

תודה על הסקירה. מראה לכל אלה שרצים להלוואות כבדות לרכב חדש שאפשר לחיות מצויין עם משומשת טובה ואמינה.

מה הקמ"ז? צריכת הדלק לא "לא זוועתית" אלא ממש טובה לרכב עם מנוע/גיר שלא מתיימרים לחיסכון, במיוחד שאתה אומר שיש הרבה

רמזורים בדרך.

כרגע הקילומטראז 130 אלף, נקנתה עם 95.

לפני 42 דקות, dotan123 כתב:

35 אק"מ עם רכב בנזי בשנה? עדיף לך (מאוד) לעבור לדיזל.

דרך אגב למה החלפת שמן גיר בוצעה באופן מלא ולא חלקי? למיטב זכרוני בתיבות הפלנטריות האלו מבצעים החלפה חלקית כל 6 שנים א 90 אק"מ.

כמו שאמרו לפני, קשה למצוא רכב דיזל בתקציב יחסית נמוך שיהיה עם קילומטראז נמוך. אם תוסיף לזה את עניין הרכיבים עם אמינות לא להיט ברכב מתיישן- גיר דו מצמדי, לא בטוח שזה ישתלם מול רכב בנזין עם רכיבים פשוטים, גם אם הוא עושה 1 ל-15. 

ע"פ ספר הרכב, נקודת ההנחה(שלא רלוונטית כול כך לכבישי ישראל) היא שלא מחליפים שמן גיר. וכניראה לא הוחלף מעולם שמן גיר ברכב שלי, לכן החלטתי על החלפה מלאה ולא חלקית. 

לפני 22 דקות, llaavvii כתב:

כנראה שבסגנון הנהיגה שלו בפלואנס דיזל הוא היה מגיע ל 1\20++
להוציא 1\15+ מI30 ישנה זה יפה מאוד ומעיד על סגנון נהיגה חסכוני ביותר.

לא יודע כמה הייתי מצליח להוציא 1 ל-20++ מרכב כמו פלואנס רובוטית. ספייסטאר מאוד חסכונית. הרכב הכי חסכוני שהיה לי והוא די מתקרב לרמת חסכוניות של דיזליות. וממנו ,במסגרת תוואי הנסיעה שלי קיבלתי 1 ל-18.5 אז כמה הייתי מקבל מפלואנס ? לדעתי במקסימום 1 ל-20.

וההפרש בין 1 ל-20  ל-1 ל-15 בקילומטראז שלי זה 270 שקל בחודש או 3200 בשנה. עדיין לא חושב שזה שווה את החסרונות הידועים ברכב דיזל דו מצמדי מתיישן. 

לפני 26 דקות, TsachiE כתב:

תודה על הסקירה. איך המזגן סוחב בקיץ ואיך המתלים? 

המזגן די בסדר. לוקח לו זמן לקרר , אבל אני לא אחד שסובל מאוד מחום, אז לי זה בסדר. המתלים מעט קשיחים בתור העיר, מחוץ לעיר עושים את העבודה טוב. הייתי מעדיף שיהיו רכים יותר , אבל זה בסדר. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

כיף לראות רכבים ישנים מתוחזקים בצורה ראויה. שקלתי רכב כזה בעבר, בסוף בחרתי משהו אחר. (עדיין שוקל בתור רכב נוסף)

מה עם כמה תמונות? 

• רעיון טוב! 2
  • 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

אז נמכרה לה ה-I30 , ואיתה סיכום נוסף של חצי שנה ו-עוד 13 אלף קילומטר

קצת מעט אחרי הסיכום הראשוני, הרכב נכנס לטסט וקבעו שצריך להחליף מסרק הגה. למה? כי שמעו תיקתוקים בעת סיבובים מאוד אגרסיבים של ההגה מצד לצד. בפועל אני בקושי שמעתי במצב קיצוני כזה, אבל הבוחן שמע, וזה מה שחשוב. 1400 שקל והוחלף המסרק, ועברתי טסט. 

מלבד זה היה טיפול רגיל כולל החלפת ברקסים

מבחינת דברים לא צפויים במהלך השימוש היומ יומי - פעם אחת נדלקה לי מנורת ESP למשך 20 דקות, נכבתה ולא חזרה יותר. 

בתכלס הרכב לא היה מרגש בשום צורה. נסיעה קשיחה, התנהגות לא מרגשת. מנוע 1.6 אטמוספרי לא חזק במיוחד, בטח שלא מול שום רכב טורבו צנום נפח. אבל היה נעים לשבת בו, הכול עבד כמו שצריך, איכות ההרכבה הייתה טובה, שום פלסטיק לא התפרק ,דהה או התקלף. 

הבעיה היחידה שזה כבר יותר קשור לפיזיולוגיה שלי ולפריצת דיסק שיש לי- הרכב התחיל להכאיב לי מאוד בגב ובברך ולא הצלחתי למצוא תנוחת נהיגה טובה. ולכן הוחלף. אם לא זה, לא הייתי מחליף אותו ויש לי הרגשה טובה שהיה ממשיך עוד 50 אלף ללא בעיות מיוחדות. 

מחירון הרכב לפי יד 2- 39 אלף, מחירון לוי יצחק -37. דרשתי 38 ומהר מאוד ירדתי ל-36 תוך כדי מרווח התגמשות לכיוון 34-35 עם "מעבר לזה לא גמיש בכלל בשום צורה" ברור מאוד. פשוט  כי נמאס לי מהמון ליצנים דבילים שהיו מתקשרים אליי עם הערות ושאלות מפגרות. בסוף הרכב נמכר ב-35, בלי דיונים או הצגות מיותרות. בא, בדק, קנה, נגמר. 

והערה כללית לגבי שוק היד 2 בתור מוכר- אם אתה בתור מוכר מטפל ברכב כמו שצריך , משקיע בחלקים מקוריים/מוסך מורשה בשביל שבעתיד זה יתן לך יתרון במכירה, אל תעשה את זה.

מתוך כול האנשים שלא סיננתי בטלפון(והיו הרבה שסיננתי) ובאו לראות את הרכב, בדיוק 0 התעניינו בשגרת הטיפולים הכמעט מלאה שהרכב עבר, למרות שהצעתי להם לראות את הטיפולים. הם היו הרבה יותר עסוקים בלנסות להוריד מחיר על מצבר בן שנתיים או על זה שהטיפול הבא עוד 5 אלף קילומטר. 

וזהו מהותו של הישראלי הממוצע. תטפל ברכב פעם בשנתיים עם שמן קנולה וספוג סיני בשם פילטר אוויר, כול זה לא מעניין . יותר מעניין שתוריד מחיר כמה שיותר על מנת שהוא יוכל להתרברב מול חבריו איך הצליח להוריד את המחיר. 

עצוב, אבל ככה זה. לפחות ברכבים היותר עממיים. 

ובחזרה לנושא, ביי יונדאי, היית בת לוויה טובה, והרכב הראשון שלא התחשק לי באמת למכור אותו.

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • אהבתי 2
  • תוכן חדש...