רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
כמה קמ בממוצע נוסעים עד שמושבתים? האם יש שוק יד 2 ? פעם אגד היה מוכר את האוטובוסים למדינות עולם שלישי האם עדיין עושים את זה?
הודעה אחרונה מאת דוב המערות, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
פחות משבוע לקח לי לקבל הסכמה גורפת מכל 30 בעלי הדירות בבניין להתקנת עמדת טעינה בחנייה שלי הנמצאת בחניון תת-קרקעי כך שהמשוכה הזו (שפחות או יותר תוסר בחודשים הקרובים) מאחורי. העניין הוא שבעלת הדירה האחרונה שלחה לחברת הניהול כתבה (ממומנת או לא, זה לא העניין) שהופיעה ב-YNET לפני שבוע ואשר הכניסה את הוועד לאמביציה ולבירור מספר נקודות הקשורות לארועי "מה אם" ביטוחיים - שיש לומר כי גם אני הייתי רוצה לדעת מה עושים אם אכן משהו כזה קורה. ובכן, ההנחייה שהועברה אלי היא להגדיל את סכום ביטוח צד ג' של הרכב (I-Pace) ל-4 מיליון ש"ח במקרה ובזמן טעינה יש שריפה שתעלה כמה מכוניות באש... שלא לדבר על המבנה... כמובן שבכתבה הועלתה סוגייה זו. ובכן, גם זה מאחורי. אבל מה שכלל לא ברור…
הודעה אחרונה מאת X9500, -
שרשור מחשבה/חפירה/דיון/פריקה - למה ההבדלים בין אירופה ואמריקה גדולים כל כך, במיוחד בתחום הרכב
מאת Super_T- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה, הצלחתי (באופן די מטומטם) לשבור את יד שמאל, ונאלצתי לשבת בבית בחודש האחרון. מה שהתחיל טוב עם בינג' אולימפי יומי, הפך אחרי שבוע לבינג' יו-טיובי בכל מה שמעניין אותי בנושא רכב, מול הערוצים שאליהם אני מחובר בדרך כלל. לאט אבל בטוח, התחלתי לשים לב להבדלים מהותיים בין המידע שאליו אני נחשף מאירופה, אל מול המידע שמגיע מארה"ב ובטח מול מה שאני מכיר שקיים בישראל. אני מנצל את זה שיש כאן חברי פורום שגרו/גרים בארה"ב, באירופה, ומקצוענים פה בישראל - שאני מניח ויוכלו לעזור לי עם מה שאני מרגיש אחרי צפייה בהמוני סרטונים: זה אמנם מאוד מכליל ולא מדוייק, אבל, נראה שהאמריקאים חיים נכון, האירופאים חיים במרדף להתחשמל, וישראל פשוט רחו…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 6 עוקבים
- 17 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי חברה . לפעמים כולנו שחונים בצד ומחכים לחבר או בן משפחה נחמד להעביר את הזמן בצפייה בוידאו ( במיוחד במערכות אנדרואיד החדשות ) למישהו כאן יש נסיון עם גלישה ברכב עם סים שמכניסים למולטימדיה . שמתי סים של פרטנר של אחד הקווים שלי . עובד טוב לוויז ותחנות רדיו . אבל שזה מגיע לצפייה בסרטוני hd הכל נתקע . (גם hotspot לא מציאה ) האם סים דאטה יתן ביצועים טובים יותר ? או שכל חברות הסלולר חארטה כשזה מגיע לסטרימינג מחוץ לבית ?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
בנסיעות ליליות הבהבו לי הרבה רכבים (בערך 7 רכבים בנסיעה אחת). אלה שהיו לפני, כמה מהם הדליקו אורות מצוקה. האם יש מצב שהאורות הרגילים שלי (לד) שהיצרן התקין ברכב ועברו את התקינה, מסנוורים? כשהבהבתי עם אורות גבוהים, הם נרגעו. זאת אומרת שהם חשבו שאני על אורות גבוהים. זה מוזר.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שבוע טוב אני מעוניין להוציא רישיון כמתווך, ולצערי קבלת המידע והחומר הלימודי דרך משרד התחבורה מאוד מסורבל(במענה הטלפוני כמובן שלא ידעו לענות לי על כך, והפנו אותי לגוגל) ראיתי כרגע רק קורס אחד של הוצאת הרישיון, אך העלות שלו ממש מוגזמת(כ 5000 ש"ח). אשמח לדעת האם יש כאן מישהו שעשה זאת בעבר עצמאית? הכוונה ללמידה ומעבר הבחינה ואפילו מהיכן ניתן להשיג את החומר לבחינה? או כל אור אשר ניתן לשפוך על הבחינה הזו. נושאי הבחינה חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב, התשע"ו-2016 והתקנות שהותקנו מכוחו חוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981 תקנות התעבורה הנוגעות לתחום יבוא רכב צו יבוא חופשי התשע"ד-2014 ופרטי המכס המפורטים בתוספת הראשונה והשנייה לצו, בתחום יבוא …
הודעה אחרונה מאת סאמח אל עוברה, -
מפגש.
מאת NofarTorino- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בוקר טוב! שמעתי לא מזמן שהיה מפגש של חבר'ה איפה שהוא במרכז. אני רוצה לדעת אם יהיה עוד אחד, לאו דווקא במרכז. כל החברים שלי לא אנשי מכוניות ואין לי עם מי לדבר! יש לי הרבה שאלות וכל מי שאני יכולה לפנות אליו זה CHRIS FIX. שזה נחמד, אבל לא אותו דבר כמו פנים מול פנים. האם עושים עוד מפגשים כמו האחרון שהיה לא מזמן, או שזה היה עניין חד פעמי? אני ירושלמית ואני אפילו לא יודעת אם יש מפגשים באיזור שלי. תודה רבה מראש, נופר.
הודעה אחרונה מאת NofarTorino, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
לפי מה שידוע לי הם היו רישיון ב רגיל והפכו ל ג כי אנשים רגילים קנו את האוטו למטרת כיף ולא לעבודה ואז הם זכו להחזרי מס אז המדינה הפכה את הרכבים האלה לרישיון ג. האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
היי, שמתי לב שכל מיני רכבים חשמליים מגיעים עם הנעה אחורית, ומנועים חזקים יחסית למה שרוב הנהגים ברכבים המשפחתיים רגילים אליהם. למשל יונדאי איוניק 5 וטסלה מודל 3, שיהיו כנראה פופולריים כתחליף לרכבים משפחתיים. השאלה שלי היא - האם זה לא מסוכן עבור רוב הנהגים בישראל? והאם יש צורך לנהוג בצורה שונה? אני מוכרח לציין שאני מאותם הדיוטות שלא מבינים בטכניקות נהיגה, ויש אצלי איזה חשש מהיגוי יתר או החלקה של הגלגלים האחוריים (במידה ואנהג ברכב כפי שאני נוהג ברכב משפחתי, שיש לו הנעה קידמית ומנוע שמספק בערך חצי, או אפילו פחות, מה״כוח״ שמספק מנוע חשמלי). (כמובן שהחשש רלוונטי גם לנהגים מזדמנים ברכב, כמו בני משפחה אחרים). האם החשש מוצדק?
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מנסה להבין קצת סדר גודל מבחינת החוק מתי מותר לי לנהוג (עם מרווח ביטחון, לא משהו גבולי) אחרי שתיית אלכוהול. חבר אמר לי השבוע שהיום גם על שליש בירה צריך לחכות שעה, זה נכון? ואשמח לקבל חוות דעת על דוגמא כזאת - נגיד מישהו שותה במהלך שעה ציי'סר וודקה ו2 כוסות וודקה (ערבוב אקסל ווטאבר.) כמה זמן (בsafe zone) אחרי הוא יוכל לנהוג? אני כמובן לא מדבר על ההרגשה האישית שזה כל אחד צריך להבין על עצמו אלא על מבחינת החוק וינשופון וכ'ו. לא מעוניין חלילה לנהוג שיכור או חצי שיכור או משהו רק רוצה להבין בערך איפה העניין הזה עומד. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/ryuqflxr00. ידוע למישהו האם יש התקדמות בזה ?
הודעה אחרונה מאת RBRB, -
אתמול הוכשלתי בטסט כי לטענת הבודק צבעי הפנסים הקדמיים שונים, הפנס הימני (צד נוסע) הוא פנס חדש שהורכב לפני שבועיים ע"י ביטוח הפנסים והפנס השני הוא הפנס המקורי של הרכב (בן 13...). הפנסים הם פנסי בי-קסנון של "האלה" (גם החדש שהגיע כנראה מפירוקייה), יש לי נורה ספייר (הנורה בפנס המקורי נשרפה לפני 3-4 שנים וקניתי זוג) אולם גם ההחלפה שלה לא משנה את הגוון. יש משהו לעשות? פניתי לביטוח שביצע את ההחלפה ("פמי פנסים") והם טרם חזרו אליי. האם ניתן לערער על החלטת ה"רב-בוחן"? אני כבר לא זוכר/בטוח, האם ניתן/אחרי כמה זמן לבצע טסט נוסף במקום אחר?
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי, מישהו נכנס בדלת והחליט לברוח. מקווה שישנו פתרון כלשהו שלא כולל צביעה של הדלת. מחר אעלה תמונות. אני משתדל לחנות כמה שיותר רחוק כאשר אני מגיע למרכזי קניות,כנראה שזה לא מספיק.
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 עוקבים
- 27 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
הי,, נהגת חדשה,,פעם ראשונה שצריכה לעשות טסט לרכב,, מה בדיוק בודקים במכון? למה כדאי לשים לב? יש יתרון לעשות טסט במוסך מורשה?האם הם יכולים להגיד שמשהו לא תקין רק כדי להרוויח מהתיקון? תודה!
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי, היות שרכבי פלאג אין מסוגלים ליסוע כמה עשרות קילומטרים ללא הפעלת מנוע הבנזין כלל (כמובן לאחר טעינתם בחשמל), תהיתי קצת זה ישפיע על הבלאי ובעקבות כך על על הסחירות. הרי, נירו פלאגאין בת 6 שנסעה 80% מנסיעותיה על חשמל בלבד, צברה בלאי נמוך משמעותית למכלולי מנוע הבעירה (מנוע, גיר, תושבות וכו'), אך מצד שני לא ניתן לדעת כמה מהקילומטראז נצבר בהנעת חשמל וכמה בהנעה היברידית. משכך, הרי שתי נירו זהות בנות אותה שנת ייצור ועם אותו מספר קילומטרים - אחת יכולה לצבור את הקילומטראז בעיקר בהנעה החשמלית, והשניה לא הוטענה וצברה את כל הקילומטראז בהנעה משולבת. אז אך אפשר יהיה להתייחס אליהם באופן זהה? הבלאי בוודאי שונה משמעותית.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אשמח להמלצות למוסך סובארו מורשה מומלץ
הודעה אחרונה מאת cbacba, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי כולם. יש למישהו המלצה על מעמד לאייפון x לרכב שמתאים למזדה 2 החדשה (רצוי לא כזה שנדבק לשמשה)? נשמח לשמוע המלצות…
הודעה אחרונה מאת mottis, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
יש לי בן עם נכות מסוימת ויש חברה שטוענת שהיא יכולה להוציא לי תו נכה (בלי להיכנס לדיון אם אני יכול לבד ואם זה הגון וכו' בבקשה רק לגוף השאלה). העלות של זה כ2000 ש"ח האם זה משתלם? מה זה נותן לי חוץ מחנית נכים? האם רכב עם תו נכה מקבל פחות קנסות באופן כללי על חניות וכדומה?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001380997 כמה שזה נכון - חלק גדול מהתקציב בנוי על מיסים מרכב וכעת עם הכניסה של רכבים חשמליים ההכנסות ירדו וירדו בעתיד יותר. כושר ההמצאה של האוצר יכול רק להפחיד אותנו - מה ימצאו עוד כדי לחלוב אותנו?
הודעה אחרונה מאת Korgan, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, מישהו יודע איך ואיפה מבטחים רכב פורד אקונוליין מסחרי 6000 טורבו דיזל? כמה סדר גודל של ביטוח חובה ומקיף צד ג'? זקוק לעיצה בדחיפות, תודה!! שלו
הודעה אחרונה מאת שלו9, -
- 7 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום, יש לי מצלמה של שיאומי 70MAI ואני רוצה להתקין אותה ברכב.. הרכב הוא עם מצבר stop&start, לפי נסיון עבר (ניסיתי להתקין ברכב עם מצבר דומה) וזה לא הלך(המצלמה נדלקה ונכבתה ב loop).. מה היא הדרך להתקין את המצלמה ישירות לחשמל הרכב(תיבת הפיוזים). + יש מקום לקנות בו "ערכת חיבור" לתיבת הפיוזים? באנגלית זה נקרא hardwire kit, או שיש דרך אחרת, לחיבור המצלמה לתיבת הפיוזים? * https://tinyurl.com/yefhdsjo ** קיבלתי עם המצלמה רק תקע מצת..
הודעה אחרונה מאת shimta, -
בשקט בשקט ותחת אמתלה של להקל על הציבור, מתקדמות תקנות חדשות לאישור משרד התחבורה, במסגרתן יוכללו פעולות כמו החלפת פילטר אוויר, תיקון פקד חלון, ידית דלת, שלט רחוק ועוד ככאלו המחויבות בביצוע על ידי איש מקצוע בלבד. אינטרסים כלכליים? אתם אמרתם https://cars.walla.co.il/item/3453260
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אחרי הפוקוס, דלק מוטורס ממשיכת במתקפת הדגמים שלה ומשיקה את הדור השישי של ה"מיד-סייז" (אני חולה על הגדלים האמריקאים האלה) SUV שלה. בינתיים בגרסה אחת שתעלה 355,000 ש"ח - בהמשך יגיעו גם ה-ST עם 400 כ"ס וגרסת פלאג-אין.
הודעה אחרונה מאת רק, -
לאחר בירור מול החברה הם התחילו לבצע שדרוג לדגמים של מאזדה בהם מערכת מולטימדיה תומכת באפשרות זאת (ניתן לברר בטלפון) בעלות של 1500ש"ח כולל מע"מ. השדרוג כולל עדכון תוכנה והחלפת כניסת USB אשר תומכת בחיבור זה. זמן השדרוג 2-3שעות וכרגע ניתן לבצע רק במוסך ראשי בניר צבי (מרכז קבלת הרכבים של דלק מוטורס מול צריפין)
הודעה אחרונה מאת bobi, -
ראיתי מכוניות אוטומט שיש להם S מה זה ההילוך הזה אפשר הסבר ?
הודעה אחרונה מאת f31, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
המ.. מכונית ספורט קופה?
הודעה אחרונה מאת boy23, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נדלקה לי נורת בדוק מנוע בסריקת מחשב נמצא שזה הממיר קטליטי בסריקה נמצא קוד תקלה p0421 (יעילות מערכת ממיר קטליטי מחומם מתחת לגבול התחתון צד 1) זה נדלק לי שעשיתי נסיעה יחסית ארוכה מעיר לעיר מה עושים בנידון? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מערכת המולטימדיה של מאזדה מאפשרת להגדיר תחנות מועדפות. הבעיה: כשמתחילים את הנסיעה, המסך מציג את מסך הבית ולא את רשימת התחנות. ואפילו התחנה המתנגנת - לא מוצג שמה. ואז צריך לעשות כמה קליקים עד שמוצגת רשימת התחנות. כמובן שאפשר באמצעות לחצנים בהגה להעביר תחנות קדימה ואחורה, אבל זה בלי לראות לאיזה תחנה מעבירים.
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
ד תחילת 2022 יתוקן חוק המקרקעין כך שאפשר יהיה להקים עמדות טעינה למכוניות חשמליות בבתים משותפים, ללא צורך בהסכמת יתר הדיירים https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sy2mhsryy
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
- 13 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם, עד כה וממה שאני מכיר שלטו ביד רמה שני לוחות מרכזיים: יד 2 "המפרגן" ולוי יצחק "השוחט" לפני שפרסמתי עבור חבר רכב למכירה בדקתי בשניהם ואחרי שקלול (יד,קילומטרז' ועלייה לכביש): יד 2 - 40,500 לוי יצחק - 39,050 רשמתי לו במודעה 45,000 כדי שיהיה מרווח למיקוח. החבר ביצע את המיקוח וסיכם עם קונה פוטנציאלי ב- 39,500 (טרם בוצעה העסקה). הערב נכנסתי ל"מחירון העם" וחשכו עיניי המחירון אחרי שקלול: 43,700 יכול להיות שמחירון העם אינו מעודכן? הטעיתי את החבר? מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת nadavd4,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 405 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- mcshmupi
- ArikB
- makatuvkan
- חולגי
- נהג מירוצים ותיק
- guya72
- needforcs
- gadik6
- עדי-אל
- Coresh
- borsood