Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסט לרכב -פעם ראשונה שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 דקות, sperial כתב:

שנית, אם הרכב ישן אולי כדאי להגיע עם איזה מגב יבש או נורה שרופה. 

סליחה???

יתהפך העולם ולא אביא תקלה "בכוונה". 

לא יבש ולא שרוף ולא נעליים. 

אין לי כסף וזמן מיותרים לתת לחשמלאי המסכן שבמקרה פתח חשמלייה ליד מכון טסטים.

אתה בא מראש בגישה מובסת של "אוטו בן 15 יכשילו בליינד, אז עדיף שזה יהיה על משהו שידעתי עליו" 

זה גורם לך להרגיש יותר טוב? לי לא.

תנו להיכנס, בידקו מה שצריך ונתראה בשנה הבאה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

^ מחזק. יש מכוני טסטים הגונים שלא גובים מס פרנסה, עדיף לברר מראש כמו לגבי כל בעל מקצוע אחר בתחום הרכב ולא ללכת "עלא באב אללה".

אתמול נסעתי 40 ק"מ להעביר טסט רכב בן 17 באותו מכון שאני הולך אליו כבר שנים עם שני רכבים בשנה. עבר חלק בלי ציוץ. ולא אין לי שם שום קומבינות. שווה לי לנסוע כמעט שעה לכל כיוון למקום שאני יודע שהוא הוגן ולא פוסל על שטויות, ואם פוסל אז פוסל כשבאמת מגיע. אני מעדיף את זה על פני חוסר הוודאות לחטוף איזו הנפצה בלתי צפויה, במקרה הטוב זו לוחית, במקרה הרע זו גומיית ציריה או תפוח הגה או משהו אחר שיעלה לא רק בכסף אלא בזמן מבוזבז ועצבים.

חזיר דיזל

פורסם

ברשותכם, אציג דעה שונה:

אני ממליץ *לא* לתת למוסך להעביר את הטסט עבורך, אלא לעשות את זה *בעצמך* / ע"י מישהו שאת סומכת עליו. 

שורה תחתונה:

בעיני, יש לטסט חשיבות כדי לוודא את בטיחות הרכב (ייתכן ואני טועה ונאיבי). 

בטיחות הרכב היא הדבר העיקרי שמעניין אותי בטסט, ואני לא מעוניין שאינטרסים זרים ישפיעו על הבדיקה. לא רוצה ש"יחליקו" לי דברים, ולא שיעשו קומבינות כדי להעביר את הרכב.

סיפור קצר:

לפני כמה שנים רכב ישן בבעלותי נכשל בטסט בגלל בלימה שונה בין צד ימין ושמאל.

אני לא מבין כלום ברכבים, אבל זה נשמע לי כמו עניין בטיחותי חשוב. 

חזרתי למוסך (שעשה לי "טיפול הכנה" לטסט). בעל המוסך לא האמין, והתעקש לבוא איתי ולנהוג "כדי ללחוץ חזק על דוושת הבלם". כאשר הטסטר אמר לו ללחוץ על הבלמים, הוא עשה את זה, ו"עזר" להם ע"י משיכת ידית בלם היד. 

אמרתי שאני רוצה לראות שהבלימה תקינה גם בלי הקומבינות האלה. הטסטר נזף בבעל המוסך (היה ניכר כי הם מכירים, וכי זו לא הפעם הראשונה שהוא עושה דברים כאלה), ובדרך פלא הבדיקה החוזרת (כשאני נהגתי ובעל המוסך היה ברכב) היתה תקינה.

אני יודע שיש הרבה מכונים לא אמינים (כולל אחד שדרש מידידה שלי להחליף לוחית רישוי בכל שנה), אבל אני חושב שעדיף שידפקו אותי עם הדברים הקטנים אבל לא יעגלו פינות בנושאי בטיחות.

פורסם

גם אני מכבה תמזגן. למנוע טפטוף על הבוחן.

דבר חשוב זה לחמם תממיר. לאמץ תרכב יותר. ולפני בדיקת הגזים. לתת כמה מכות גז. 

עוד דבר בבדיקת בלמים שלוחצים על הברקס. ללחוץ במתינות ולקרת הסוף חזק.

אצלי השנה. הם התלבשו על פנסי חזית.  חשוב להגיע אם פנסים נקים.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

אני בגישה אחרת -

לפני טסט, בודק רק נורות ולוחיות רישוי.

מכוני הבדיקה שהלכתי אליהם מעולם לא הכניסו לי דברים סתם. במידת הצורך והם מצאו משהו - הולכים, מתקנים ועושים טסט חוזר.

גם מוסכניק שמעביר טסט יכול להיות לא הגון ולעשות "תיקונים" לא נחוצים ולהגיד שהיה צריך אותם לטסט.

מבחינת קרבה לטיפול השנתי - למי שנוסע יותר מ-15K בשנה, זה לא רלבנטי.

דעה קצת שונה:

1. היותך נהגת יכול דווקא לעזור. הטסטרים ברובם גברים - ולעתים קרובות יעזרו יותר ל"נהגת במצוקה"...

2. להגיע דווקא בזמן עומס יכול להיות יתרון, שבו הטסטרים מעדיפים להעביר כמה שיותר מהר.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

האמת היא שעד לפני שבועיים לא הייתי כותב מה שכתבתי, ובכל מקרה לא הייתי גורם נזק. פשוט לא הייתי מתקן בעיה קטנה כזו מראש. ודרך אגב, זו עצה שקיבלתי כבר לפני שנים - לגשת לטסט  as is ואז לתקן במרוכז.

וכל כך למה:

לפני מספר שבועות קרוב משפחה ניגש לטסט במכון שלפחות אני מכיר כהוגן. הרכב הוכשל ונשלח לליטוש פנסים. אותו קרוב לא הלך לחשמלאי המקומי אלא לאחר, שגובה 20 ש"ח פחות. התוצאה - בטסט החוזר פתאום "גילו" שצריך להחליף לוחית זיהוי. בקיצור - לא שילם להם תמורת התיקון בפעם הראשונה, אז השחילו אותו בטסט החוזר. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 20 שעות, sperial כתב:

מדבקה שאותה תצמידי לפינה הימנית העליונה של החלון הקדמי

אין חובה להדביק את המדבקה. טכנית הבוחן צריך להדביק אותה, ואם הוא לא עושה את זה, אפשר להשאיר אותה צמודה לרישיון ואת החלון נקי ממדבקות.

לפני 20 שעות, zvigolden כתב:

אם את חוששת מכך , אפשר לעבור עם טוש שחור על המספר לפני הטסט

ברוב המקרים מה שפוסל לוחית רישוי זה קילוף/דהיה של החלק הצהוב (מחזיר האור), ואת זה אי אפשר לחדש עם טוש.

לפני 11 שעות, sperial כתב:

שנית, אם הרכב ישן אולי כדאי להגיע עם איזה מגב יבש או נורה שרופה. לתת לחשמלאי הצמוד להרויח את הגרושים שלו בלי שמציקים עם דברים כמו לוחיות רישוח.

עצה גרועה. עדיף אם פות"ש (פות"שית? פות"שה?) תגיד לנו מאיפה היא בארץ כדי שנוכל להפנות אותה למכון שלא ישחיל לה לוחיות או נורות.

לפני 10 שעות, KZ כתב:

(ייתכן ואני טועה ונאיבי)

אתה טועה ונאיבי. יש מכונים שאכן מתמקדים בבטיחות, אבל יש גם לא מעט שמתמקדים בהשחלות קטנות כדי לעשות עוד כמה גרושים.

לפני 10 שעות, KZ כתב:

הוא עשה את זה, ו"עזר" להם ע"י משיכת ידית בלם היד

אז הבעיה שלך היא לא עם המכון, אלא עם זה שהמוסכניק שלך קומבינטור שבמקום אשכרה לתקן דברים מעדיף למרוח את המכון (ואותך, שזה עוד יותר חמור) כדי להעביר אותך טסט, מבלי לחשוב על ההשלכות של המעשים שלו (נגיד, שהברקסים שלך יחליטו ברגע בהיר אחד שלא בא להם לעבוד יותר). עצה שלי - תחליף מוסכניק. דווקא הבוחן שגער במוסכניק נשמע רציני יותר.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

לדעתי לבוא בפעם הראשונה עם מישהו שעשה את זה כבר, 

לא בגלל שזה סיפור כזה מסובך, אלא שבפעם הראשונה, אף אחד לא מסביר לך מה צריך לעשות ומתי,

לדוגמא בדיקת בלמים, אתה נכנס למתקן הצר, רעש וכדומה הגלגלים מסתובבים, ופתאום הבוחן צועק ברקס.... ועוד לפני שהבנת מה רוצים ממך האוטו עף החוצה,

הבוחנים עושים זאת כל יום כל היום, ואין להם סבלנות להסביר מה עומד להיות, וקשה להבין מהרמקול את הצעקות.

בסופו של דבר מדובר בפרוצדורה יחסית פשוטה, אבל לא ברורה ומוכרת בפעם הראשונה.

פורסם

אפשר גם. לבקש מהטסטרים להעביר תרכב. הם עושים את זאת בשימחה.

אני לפחות את בדיקת הגזים. מבקש מהם לעשות. 

למי שהזכיר את המכונאי שהרים אנברקס. היה רכב לפנאי שניסה לעבוד על הטסטרים. והם עלו על התרגיל

וכעשו מאוד.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 4 שעות, פבל כתב:

אז הבעיה שלך היא לא עם המכון, אלא עם זה שהמוסכניק שלך קומבינטור שבמקום אשכרה לתקן דברים מעדיף למרוח את המכון (ואותך, שזה עוד יותר חמור) כדי להעביר אותך טסט, מבלי לחשוב על ההשלכות של המעשים שלו (נגיד, שהברקסים שלך יחליטו ברגע בהיר אחד שלא בא להם לעבוד יותר). עצה שלי - תחליף מוסכניק. דווקא הבוחן שגער במוסכניק נשמע רציני יותר.

הבעיה שלי היא שכשאני נותן למישהו אחר להעביר את הרכב טסט, אני לא יודע אילו פינות הם מעגלים ואילו קומבינות נעשות שם.

(גם כשאני שם יכולים לעשות קומבינות על הגב שלי, אבל אני מקווה שלפחות יעשו את הבדיקות שקשורות לבטיחות ולא יחפפו אותן).

זה כבר היה לפני יותר מעשור, אבל לדעתי זו היתה הפעם האחרונה שהייתי במוסך ההוא (המכונאי שטיפל ברכב היה ממש אחלה, אבל מאז המקרה הזה בעל המוסך נתפס בעיני כמישהו שמעגל פינות).

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, sperial כתב:

שנית, אם הרכב ישן אולי כדאי להגיע עם איזה מגב יבש או נורה שרופה. לתת לחשמלאי הצמוד להרויח את הגרושים שלו בלי שמציקים עם דברים כמו לוחיות רישוח

אהבתי את הלך המחשבה

אני שוטף את הרכב (שטיפה רגילה), בודק פנסים ועובד עם לורד על הלוחית.

בודק צמיגים.

אפוד ומשולש (פח נראה לי כבר לא בודקים).

בבדיקה מגיע עם מנוע חם. בבדיקת בלמים ובלם יד לוחץ / מרים לאט, אבל בסוף בכל הכח.

בשנתיים האחרונות נתתי לכלמוביל לבצע את הטסט כחלק מחבילת טיפולים מיד לאחר הטיפול השנתי, גם אספו והחזירו לעבודה.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 11.8.2021 בשעה 12:40, zvigolden כתב:

חלקם אוהבים לפסול על לוחיות רישוי דהויות לכאורה .

יש "במקרה" לידם מכון ללוחיות רישוי שמופרד מהם עסקית אבל לא אלמן ישראל.

החוק אומר שאם הלוחית בת 5 שנים לפחות, המכון מחויב להחליפה ללא עלות.

תאריך ייצור מופיע על הלוחית בפינה הימנית למעלה.

בתאריך 11.8.2021 בשעה 14:32, Buki כתב:

אני עושה את זה מתוך התחשבות. 

ברמלה הבוחן דורש ממך בכניסה לכבות את המזגן ולסגור חלונות ולפתוח שוב, כדי לראות האם מושחרים

(ראיתי רכב שנכשל כיוון שהלחצן להורדת החלון לא עובד).

והפרס עבור העצה הגרועה של השנה הולך ל.....

בתאריך 11.8.2021 בשעה 21:53, sperial כתב:

שנית, אם הרכב ישן אולי כדאי להגיע עם איזה מגב יבש או נורה שרופה. לתת לחשמלאי הצמוד להרויח את הגרושים שלו בלי שמציקים עם דברים כמו לוחיות רישוח.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• תוכן חדש...