Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה ההילוך S באוטומט ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב שלי זה מסומן כDS , לנסיעה יותר ספורטיבית תוך כדי שימוש בהילוך מתאים לנסיעה בסל'ד גבוה.

במצב הזה (ידית משוכה לשמאל) אפשר גם להוריד ולהעלות הילוכים באופן ידני בסגנון טיפטרוניק, אפשרות השליטה היא מהילוך ראשון עד חמישי.

למצב שלג יש כפתור יעודי שמעביר כח זהה לכל אחד מארבעת הגלגלים.

במצב רגיל, בהתחלת נסיעה, המחשב מעביר 18 אחוז כוח לגלגלים הקדמיים עד שהרכב מגיע למהירות של 25 מייל לשעה.

יש חיישן שמזהה רטיבות בכביש, במצב של גשם, הגלגלים הקדמיים מקבלים 25 אחוזים.

במצב רגיל, ההנעה אחורית.

פורסם

במצב רגיל, בהתחלת נסיעה, המחשב מעביר 18 אחוז כוח לגלגלים הקדמיים עד שהרכב מגיע למהירות של 25 מייל לשעה.

במצב רגיל, ההנעה אחורית.

או בקיצור, ATESSA E-TS, ממש כמו בסקיליין.

פורסם
או בקיצור, ATESSA E-TS, ממש כמו בסקיליין.

נכון.

יש גם את גרסת הpro , אבל לא הבנתי בדיוק במה היא עדיפה. אולי יותר מהירה בכמה אלפי חלקי שניה .

פורסם

כשקיבלתי את המאזדה 2 שלי, העובדים שמסרו לי את האוטו אמרו לי ש-S זה מצב ספורט. כמובן שנראה לי שזו סתם שטות, כי בספר רכב רשום לי שזה הילוך ראשון שני ושלישי, עד ל-100 קמ"ש. מה ספורט בזה, אני לא מבין עד היום. :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
נכון.

יש גם את גרסת הpro , אבל לא הבנתי בדיוק במה היא עדיפה. אולי יותר מהירה בכמה אלפי חלקי שניה .

ה PRO יודעת לחלק מומנט לא רק בין סרן קידמי\אחורי, אלה גם בין צד ימין-שמאל.

פורסם

איזה שטות זה מצב ספורט. מילא המתלים היו הופכים לקשים יותר ההגה לחד יותר...

אבל למה קוראות היצרניות מצב ספורט? לסל"ד גבוהה. ובכן זה לא מצב ספורט אלא מצב כוח.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

כל אחד פה זרק מה ה-S אומרת אצלו. אני ארכז קצת..

אם יש כפתור שכתוב עליו S ונמצא איפשהו על יד ידית ההילוכים, מצב ספורט (משיכת סלד, העברה אגרסיבית, הורדת הילוכים ע"מ לשמור סלד גבוה, לפעמים גם שינוי בהגה ובמתלים).

להעביר את ידית ההילוכים עצמה ל-S משמע second. מגביל את הגיר להילוך ראשון-שני (ושלישי?)

ועוד S אחד, שלא ברור איך מזהים אותו, מייצג מצב SNOW. מעביר פחות כח לגלגלים, אולי אפילו מתחיל נסיעה משני ע"מ למנוע החלקה. (נתקלתי בלחצן הזה תמיד בצורה של פטיט שלג, ולא בצורת האות S, אבל מלה של אנשים פה תופסת).

זהו, נכון?

צ'או

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

בלאנטיס, S משמעו ראשון, שני ושלישי. S עם כפתור HOLD לחוץ, משמעו שני בלבד, כלומר התחלת נסיעה בשני והישארות בשני, בלי קיקדאון ובלי העלאה לשלישי.

שומאכר, אני מניח שגם אצלך זה ככה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

בפגו 206 שהייתה לי בעבר מצב S היה מצב ספורט, כלומר הרכב היה מושך הילוכים עד לסלד גבוה מאוד, אבל משתמש בכל ההילוכים ולא נעצר בשלישי

פורסם

ברכב שלי זה מסומן כDS , לנסיעה יותר ספורטיבית תוך כדי שימוש בהילוך מתאים לנסיעה בסל'ד גבוה.

במצב הזה (ידית משוכה לשמאל) אפשר גם להוריד ולהעלות הילוכים באופן ידני בסגנון טיפטרוניק, אפשרות השליטה היא מהילוך ראשון עד חמישי.

במצב רגיל, ההנעה אחורית.

על מה אתה נוהג? חללית?

----

פורסם
בלאנטיס, S משמעו ראשון, שני ושלישי. S עם כפתור HOLD לחוץ, משמעו שני בלבד, כלומר התחלת נסיעה בשני והישארות בשני, בלי קיקדאון ובלי העלאה לשלישי.

שומאכר, אני מניח שגם אצלך זה ככה.

hold פשוט נועל את האוטו על הילוך אחד יותר נמוך.

אם אני נמצא על D+hold האוטו נעול עד 3

אם אני נמצא על S+HOLD האוטו ננעל עד הילוך 2

ואם אני על L+HOLD האוטו נמצא על הילוך 1 בלבד.

במסלולי הגישה למסלולי אופניים בירושלים יש ירידות מפותלות וחדות. אני מעביר לL ולוחץ HOLD והאוטו נשאר על הילוך 1 כלומר עד 30 קמ"ש. אם צריך לעלות מהירות, משחרר את הHOLD - כלומר עובר להילוך שני.

ציטוט מספר הרכב על כפתור הHOLD

מערכת זו מפסיקה את פעולת החלפת ההילוכים האוטומטית ויש לה שלושה מצבים קבועים :שלישי (D) שני (S) וראשון (S)

ציטוט נוסף

מצב D

תיבת ההילוכים מוחזקת בהילוך שלישי, בשעת עצירה היא יורדת להילוך שני...

מצב S

תיבת הילוכים מוחזקת בהילוך שני

מצב L

תיבת הילוכים מוחזקת בהילוך ראשון

• רעיון טוב! 1

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
ה PRO יודעת לחלק מומנט לא רק בין סרן קידמי\אחורי, אלה גם בין צד ימין-שמאל.[/

quote]

אם כך, במערכת הרגילה, בין צד שמאל או ימין יש רק התערבות מעצור במקרה הצורך (כל גלגל נשלט בנפרד לפי המפרט הטכני של הרכב), לעומת חלוקת מומנט אמיתית?

על מה אתה נוהג? חללית?

אני נוהג בinfiniti g35x 2008

• 13 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...