Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שידוע לי הם היו רישיון ב רגיל והפכו ל ג כי אנשים רגילים קנו את האוטו למטרת כיף ולא לעבודה ואז הם זכו להחזרי מס אז המדינה הפכה את הרכבים האלה לרישיון ג.

האם זה נכון?

פורסם (נערך)

מה זה "רשיון ג'"? זה מונח שעבר מן העולם לפני עשורים.

אני משער שפות"ש מתכוון לטנדרים הגדולים, ושהוא מדבר על השינוי בהגדרות רשיון לרכב פרטי מעד 4000 ק"ג לעד 3500 ק"ג, בהתאם לתקן האירופי. הדודג' ראם, למשל, בעל משקל כולל מותר מעל 5300 ק"ג, אז הוא מחייב רשיון משאית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רשיון ג' = רשיון C1. מתיר נהיגה ברכב עד 12 טון.

לגבי 3.5 מול 4 טון - מי שהוציא רשיון לפני 2007 מורשה לנהוג עם רישיון B עד 4 טון. אחרת ההגבלה עד 3.5

כל הטנדרים הגדולים (מה קוראים בלעז פול סייז) בעלי משקל כולל מעל 4 טון וזה משיקולי מס. ככה ניתן להזכות על המע"מ ועל הוצאות האחזקה באופן מלא. וזה גם כן כיף, רק כיף מסוג אחר.

• אהבתי 2

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

לעוסק מורשה, פול סייז מהווה הוצאה מוכרת.

מכאן שהוצאות האחזקה + דלק מוכרים במס.

בנוסף אין תשלום שווי רכב.

אם אתה לא עוסק מורשה, אתה ממש (אבל ממש) צריך לאהוב את הסגמנט הזה כדי להחזיק אחד כי ההוצאות עליו די כבדות

• רעיון טוב! 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

בארה"ב מגבלת המשקל של רשיון רגיל גבוהה בהרבה, 12,700 ק"ג (28,000 פאונד). עם זאת אם מישהו נוהג בארה"ב מכוחו של הרשיון הישראלי הוא כפוף למגבלות של הרשיון הישראלי.

פורסם

אז רישיון נהיגה בסיסי שלהם זה כמו C1 אצלנו?

הבנתי שגם אפשר לקחת 14 נוסעים (סוואנה/אקונוליין מלא).

או שזה לפי מדינה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בעיקרון זה לפי מדינה, אבל יש חוק פדרלי שמגדיר דרישות מינימום לרישיון מסחרי. לא ידוע לי על מדינה בארה"ב שיותר מחמירה מהחוק הפדרלי. בעיקרון, צריך רישיון מסחרי במקרים הבאים:

1. משקל רכב כולל מותר (כולל נגרר אם יש) של מעל 26,000 פאונד, פרט לבית ממונע לשימושי אישי.
  2. משקל נגרר כולל מותר מעל 10,000 פאונד, פרט לקרוואנים לשימוש אישי.
  3. מעל 16 נוסעים (כולל הנהג).
  4. אוטובוס בית ספר.
  5. הובלת חומרים מסוכנים.

שים לב שאין איסור על הסעת נוסעים בשכר עם רישיון רגיל כל עוד עומדים בתנאים למעלה. החוק הפדרלי מגדיר גיל מינימום של 21 לרישיון מסחרי. יש מדינות שמאפשרות להוציא רישיון מסחרי בגיל מוקדם יותר עם מגבלה שהוא לא תקף מחוץ למדינה בה הוא הוצא. בגלל שאפשר לנהוג משאיות הובלת רהיטים עם רישיון רגיל יש פה חברות שמשכירות משאיות לביצוע הובלה עצמית. לקראת תחילת שנת הלימודים ערים אוניברסיטאיות מוצפות במשאיות כאלו שנהוגות על ידי נהגים שזו הפעם הראשונה שנוהגים במשאית ומראות כמו בתמונה למטה הופכים לנפוצים.

M8fznXDnFHyNtDQp9HGdtUrcvlTCy_xSY2NgOlJ7

פורסם
בתאריך 10.8.2021 בשעה 07:19, YNV כתב:

בעלי משקל כולל מעל 4 טון וזה משיקולי מס

על מנת לקבל החזר בלו על סולר צריך שיהיה משקל כולל מעל 4.5 טון, וזה המשקל של כל הטנדרים פול סייז. 

ראם הכי קל 4535 קילו. האחרים לכיוון 5 טון.

• מעניין 1

פורסם

תמיד הם שווקו רק לבעלי רשיון ג'.

נראה לי שגם הסוואנה היום מתאימה רק לבעלי רשיון ג'.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני כשעה, itsik170 כתב:

נראה לי שגם הסוואנה היום מתאימה רק לבעלי רשיון ג'.

סוואנה דגם רגיל משקל 3900, עדיין מתאימה לבעלי רישיון B "ישן" שנעשה לפני 2007 ורשאים לנהוג עד 4 טון.

סוואנה דגם ארוך - מעל 4500 קילו. 

פורסם

בסוף שנות התשעים שווק  GMC SIERRA 1500 קבינה וחצי דיזל שהתאים לרשיון רגיל. יש עדיין לא מעט ששרדו.

W. Churchill

פורסם

זה נכון שרכב דאבל ג'אנט מחייב רשיון c גם אם משקלו נמוך?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...