Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

היות שרכבי פלאג אין מסוגלים ליסוע כמה עשרות קילומטרים ללא הפעלת מנוע הבנזין כלל (כמובן לאחר טעינתם בחשמל), תהיתי קצת זה ישפיע על הבלאי ובעקבות כך על על הסחירות.
הרי, נירו פלאגאין בת 6 שנסעה 80% מנסיעותיה על חשמל בלבד, צברה בלאי נמוך משמעותית למכלולי מנוע הבעירה (מנוע, גיר, תושבות וכו'), אך מצד שני לא ניתן לדעת כמה מהקילומטראז נצבר בהנעת חשמל וכמה בהנעה היברידית.
משכך, הרי שתי נירו זהות בנות אותה שנת ייצור ועם אותו מספר קילומטרים - אחת יכולה לצבור את הקילומטראז בעיקר בהנעה החשמלית, והשניה לא הוטענה וצברה את כל הקילומטראז בהנעה משולבת.
אז אך אפשר יהיה להתייחס אליהם באופן זהה? הבלאי בוודאי שונה משמעותית.

פורסם

למיטב ידעתי, תיבת ההילוכים בדגם עובדת גם במצב החשמלי. מעבר לכך, ההבדל בין 200,000 ק"מ ללא הנעה חשמלית או 160,000 ק"מ עם הנעה חשמלית הוא לא משמעותי מספיק ולאופי הנהיגה והתחזוקה השפעה מכרעת יותר. אל תשכח שאם נסעת רק על חשמלי כמעט, אז גם השחיקה של הסוללה גבוהה יותר בשל מחזורי טעינה רבים יותר וסוללה זה עדיין לא דבר זול להחלפה. 

פורסם (נערך)

לפי מה שהבנתי גם במצב היברידי הסוללה נטענת ונפרקת, ההבדל הוא רק באחוזים, ובכל מקרה הסוללה היא נעלם גדול.
תיבת ההילוכים עובדת גם בהנעה חשמלית? לפחות ממה שקראתי המנוע החשמלי מחובר ישירות ללא תיבת הילוכים.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם

אין שום הבדל לדעתי.

גם מנוע חשמלי הוא מנוע/קומבינציה של מנוע וגיר, ויתר חלקי הרכב עוברים עומס של משקל רב כי פלאג אין שוקלת יותר משמעותית מהרכב הזהה ללא הפלאג אין (למשל כמעט 100 קילו יותר בנירו, 165 קילו יותר בפריוס).

פורסם

תמיד צריך לזכור שמי שמשקיע כסף בפלאג אין כנראה שזה שווה לו והוא הולך להשתמש בזה הרבה.

כי בן אדם שיודע שכל יום הוא נוסע לעבודה 150 ק"מ צד הוא לא משקיע בפלאג אין.

אז להבנתי אין כל כך משמעות חוץ מבודדים שמשוגעים לדבר

פורסם

ממש לא מדוייק
היום כל הנירו שנמכרות לליסינג הם רק פלאג אין - ללא קשר למשוגעים לדבר.

בעתיד זה יתגבר גם לדגמים אחרים עקב ההנחה בשווי המס שתשאר רק לפלאג אין

• אהבתי 2
פורסם
לפני 5 דקות, llaavvii כתב:

היום כל הנירו שנמכרות לליסינג הם רק פלאג אין

וברור לנו שחלק זניח בלבד ממי שמקבל אותן מחבר לחשמל ולכן הטבת המס הזו גם מתבזבזת וגם הרכבים כבדים יותר ופולטים יותר מזהמים מהרכבים הזהים שהם היברידיים בלבד... 

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, פריג'י כתב:

אין שום הבדל לדעתי.

גם מנוע חשמלי הוא מנוע/קומבינציה של מנוע וגיר

יש צורך בגיר בתצורת הנעה חשמלית?
למיטב ידיעתי מנוע חשמלי לא נדרש ליחסי העברה היות שרצועת הכוח מתחילה מסל"ד 0" וגם בנירו פלאג אין המנוע החשמלי מחובר בהילוך בודד וקבוע לגלגלים.

פורסם

רוב הגירים בעולם, לרוב השימושים בתעשייה, מחוברים למנועים חשמליים...

נכון שיש דגמי רכב שבהם אין גיר, ולכן שמתי את שתי האפשרויות בהודעה שלי, כלומר או מנוע בלבד או קומבינציה של מנוע וגיר.

פורסם (נערך)

ברכב חשמלי טהור אפשר להסתדר עם הילוך אחד בלבד שמשולב קבוע. ברכב היברידי שאינו היבררידי סדרתי צריך תיבת הילוכים וזה שהרכב plug in לא משנה דבר.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם
לפני 4 שעות, פריג'י כתב:

וברור לנו שחלק זניח בלבד ממי שמקבל אותן מחבר לחשמל ולכן הטבת המס הזו גם מתבזבזת וגם הרכבים כבדים יותר ופולטים יותר מזהמים מהרכבים הזהים שהם היברידיים בלבד... 

צודק, אין שום סיבה שרכבי פלאגין יקבלו הטבת מס. צריך להעביר את כל ההטבה לרכבים שבאמת לא מזהמים - רכבים חשמליים.

פורסם
לפני 2 דקות, Gopher כתב:

צודק, אין שום סיבה שרכבי פלאגין יקבלו הטבת מס. צריך להעביר את כל ההטבה לרכבים שבאמת לא מזהמים - רכבים חשמליים.

אנחנו כמעט מסכימים :-) 

אין רכבים שלא מזהמים.

לנסיעה מחוץ לעיר אני מאמין ברכבי מימן עם תא דלק חשמלי. את המימן יפיקו מחשמל בשעות השפל של צריכת האנרגיה.

מי שגר בפריפריה יחזיק אוטו, חלק הרבה יותר קטן ממי שגר בעיר יחזיק אוטו (ע"ע הונג קונג וסינגפור).

כל נושא הטענת הסוללה זה משהו שלא יחזיק מים ברכבים פרטיים. קח את המצב הנוכחי ודמיין לכל רכב עומד בכל רגע נתון כבל חשמל מחובר. זה לא יישים, זה נראה נורא, זה לא באמת נדרש, ובטח לא הגיוני בעומס הלא מנוהל הצפוי על הרשת.

ויש עוד סיבות שכבר דנו בהן כמה וכמה שרשורים.

לתוך העיר אני מאמין רק בתחבורה ציבורית חכמה, יעילה ואיכותית, כמובן שחשמלית. אין מקום למכוניות בעיר למעט עבור מי שנדרש לקחת את האוטו מחוץ לעיר באופן יומי, והחניה הולכת לעלות לו...

פורסם
לפני 2 דקות, פריג'י כתב:

אנחנו כמעט מסכימים :-) 

אין רכבים שלא מזהמים.

לנסיעה מחוץ לעיר אני מאמין ברכבי מימן עם תא דלק חשמלי. את המימן יפיקו מחשמל בשעות השפל של צריכת האנרגיה.

מי שגר בפריפריה יחזיק אוטו, חלק הרבה יותר קטן ממי שגר בעיר יחזיק אוטו (ע"ע הונג קונג וסינגפור).

כל נושא הטענת הסוללה זה משהו שלא יחזיק מים ברכבים פרטיים. קח את המצב הנוכחי ודמיין לכל רכב עומד בכל רגע נתון כבל חשמל מחובר. זה לא יישים, זה נראה נורא, זה לא באמת נדרש, ובטח לא הגיוני בעומס הלא מנוהל הצפוי על הרשת.

ויש עוד סיבות שכבר דנו בהן כמה וכמה שרשורים.

לתוך העיר אני מאמין רק בתחבורה ציבורית חכמה, יעילה ואיכותית, כמובן שחשמלית. אין מקום למכוניות בעיר למעט עבור מי שנדרש לקחת את האוטו מחוץ לעיר באופן יומי, והחניה הולכת לעלות לו...

ראשית אני בעד כל מה שיפחית את זיהום האוויר. תחבורה ציבורית יעילה וחשמלית חשובה מאוד ותפחית מאוד את הזיהום.

לגבי רכבי מימן, אני בעד אם זה היה ישים. כרגע לצערי יצור מימן ובעיקר יצור מימן ירוק הוא לא ישים ולכן צריך פתרון מעשי כיום לתחבורה נקיה שזה רק יכול להתבצע באמצעות רכבים חשמליים.

לא הבנתי מה נורא ברכב שמחובר לתקע? זה הולך להיות מראה שאתה תראה יותר ויותר. תזכור גם שהטעינה של הרכבים החשמליים תתבצע בלילה ככה שעומס על הרשת יהיה זניח.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Gopher כתב:

ראשית אני בעד כל מה שיפחית את זיהום האוויר.

גם אני.

תחבורה ציבורית יעילה וחשמלית חשובה מאוד ותפחית מאוד את הזיהום.

דבר טריוויאלי, מתבקש.

לגבי רכבי מימן, אני בעד אם זה היה ישים. כרגע לצערי יצור מימן ובעיקר יצור מימן ירוק הוא לא ישים ולכן צריך פתרון מעשי כיום לתחבורה נקיה שזה רק יכול להתבצע באמצעות רכבים חשמליים.

פה המחלוקות שלנו.

למשל - ייצור החשמל עבור רכבי הבטריה, ירוק? לא. אז למה ייצור מימן צריך להיות ירוק? תשווה תפוחים לתפוחים.

עזוב את זה שייצור חשמל הוא לא ירוק. או שאתה פולט זבל וגזי חממה לאטמוספרה, או שאתה ממלא את כל הנוף בווינטלטורים, קולטי שמש ומראות. 

הכי ירוק? למעט קולטים סולאריים על שטחים בנויים, זה דווקא גרעין, וגם זה נבלה לא קטנה.

לא הבנתי מה נורא ברכב שמחובר לתקע? זה הולך להיות מראה שאתה תראה יותר ויותר.

מה רע בלראות פרה באמצע הרחוב? זה נפלא פעם ב... מראה איזוטרי וחביב.

החלק השני של המשפט שלך יהפוך אותנו לדלהי, רק שבמקום פרות שמחרבנות בכל מקום ואי אפשר להזיז אותן יהיו המון מכוניות עם כבלים ומפצלים וטעינה פיראטית כי החשמל לתחבורה, בסוף, צריך להיות ממוסה כדי לממן את התשתיות שדרושות לרכבים.

תזכור גם שהטעינה של הרכבים החשמליים תתבצע בלילה ככה שעומס על הרשת יהיה זניח.

שלילי חבר. שלילי. אנשים נסעו לעבודה, עמדו בפקק, נשאר להם 100 קילומטר נסיעה לפי מחוג החשמל - וצפוי להם פקק בחזרה. לכן יצטרכו להטעין. 

או טעינה ארוכה שתצרוך הספק נמוך, או טעינה מהירה שתצרוך הספק גבוה במחיר יותר גבוה. 

יש הרבה יותר היגיון לייצר את המימן באמצעים כאלו שהייצור שלו יתרחש בשעות השפל, והתדלוק שלו לא ייצור עומס רגעי על הרשת. כי גובה הפיק של צריכת החשמל הוא רכיב סופר משפיע על תכנון משק האנרגיה. לא רק לפי ההספק שנצרך.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תוכן חדש...