Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פחות משבוע לקח לי לקבל הסכמה גורפת מכל 30 בעלי הדירות בבניין להתקנת עמדת טעינה בחנייה שלי הנמצאת בחניון תת-קרקעי כך שהמשוכה הזו (שפחות או יותר תוסר בחודשים הקרובים) מאחורי. העניין הוא שבעלת הדירה האחרונה שלחה לחברת הניהול כתבה (ממומנת או לא, זה לא העניין) שהופיעה ב-YNET לפני שבוע ואשר הכניסה את הוועד לאמביציה ולבירור מספר נקודות הקשורות לארועי "מה אם" ביטוחיים - שיש לומר כי גם אני הייתי רוצה לדעת מה עושים אם אכן משהו כזה קורה.

ובכן, ההנחייה שהועברה אלי היא להגדיל את סכום ביטוח צד ג' של הרכב (I-Pace) ל-4 מיליון ש"ח במקרה ובזמן טעינה יש שריפה שתעלה כמה מכוניות באש... שלא לדבר על המבנה... כמובן שבכתבה הועלתה סוגייה זו. ובכן, גם זה מאחורי.

אבל מה שכלל לא ברור ואני לא מצליח לקבל תשובה מאפקון (העמדה שיגואר מספקים עם הרכב היא שלהם) מה קורה מבחינה ביטוחית אם עמדת הטעינה עולה באש שלא בזמן טעינה ואז מדליקה את הרכב שלי, או של השכנים או את כל החניון... אפקון שלחו לי מסמך "אישור קיום ביטוחים" של חברת הראל (פוליסת ביט 2013) ע"ס 10 מיליון ש"ח אבל הם לא מסוגלים בעצמם להסביר לי מה זה מכסה. שאלתי אם הכיסוי הזה אכן מתייחס לפגיעה ברכוש (כלי רכב או המבנה עצמו) אם נגרמת שריפה בחניון שמקורה בנקודת ההטענה - לא יודעים... ואם כן, לכמה זמן הכיסוי הזה בתוקף – ליום ההתקנה? שבוע אחריה? חודש? שנה? בלי הגבלה? לא יודעים...

די מאכזב. ההתקנה מתעכבת כי אני לא מצליח לקבל מידע ביטוחי שנראה לי די בסיסי עבור חברה שמתקינה עמדות טעינה עם פוטנציאל לגרימת נזק לא קטן. הייתי רוצה לדעת שאוכל לישון בשקט כשעמדת הטעינה נמצאת לה כמה עשרות מטר מתחת לדירה שלי כשהיא פועלת או לא.

הגזמתי בדאגה?

מישהו עבר סאגה דומה וישי לו או לה תובנות? אשמח לשמוע!

The older you get, the better you used to be

פורסם

כמובן שבדקתי עם סוכן הביטוח שלי.

צד ג' של הרכב הוכפל פי 4 ואמור להגן עלי אם תפרוץ שריפה בזמן הטענה או שהסוללה תחליט להתלקח.

השאלה שנשארה היא מה קורה אם עמדת הטעינה עצמה מתלקחת ללא קשר לטעינת הרכב. לא שזה אמור לקרות, אבל מה אם כן? החניון התת קרקעי שלנו התברך בכמה כלי רכב "לא זולים" בלשון המעטה ולא מתחשק לי להיות הראשון בישראל שיחווה פלונטר ביטוחי שקשור בפיצוי של מיליוני ש"ח כי עניין יחסית חדש של עמדות טעינה בחניונים תת-קרקעיים בבתים משותפים  נופל בין הכסאות. 

חברת הביטוח של הבניין טוענת שלהם אין אחריות ביטוחית למקרה כזה, סוכן הביטוח שלי אמר שהם לא אחראיים למה שיקרה עם העמדה ושזה באחריות היצרן - קרי אפקון, ואפקון לא היו מסוגלים עד עתה לתת תשובה - ואני בתוך הלופ הזה.

פורסם (נערך)

הבניין שלכם סביר להניח מבוטח. כבר עשור שיש מטענים בבנייני מגורים, זה לא עניין חדש. אם חברת הביטוח שלכם לא החריגה עמדות טעינה בביטוח הבניין (בחוזה), שריפה בעמדה אינה שונה מכל שריפה שתפרוץ מחיבור מכשירים לשקע חשמלי אחר בבניין (בתנאי שהעמדה הותקנה על פי התקן).

ובאופן כללי, יש יותר סיכוי שהבניין שלכם ישרף ממישהו שמטעין קורקינט חשמלי בדירה שלו,  מאשר עמדת רכב חשמלי. ועדיין לא שמעתי חברות ביטוח מעלות מחירי ביטוח לדירות לבעלי קורקינטים חשמליים. אבל אם תפנה אליהם בשאלות קיטבג, הם ישמחו לקחת עוד כסף.

ynet במסגרת מסע הפחדה נגד טסלה הוציא כתבת שטות על הסכנה הגדולה ברכבים חשמליים, וכל שכן שעינו צרה או סתם משועמם משמיע קול, אין מה לעשות.  עמדות הטענה קיימות עשורים בכל העולם (אצלי בבניין יש מטענים עוד מימי בטר פלייס העליזים) ואין שום אינדיקציה לסכנה (ובטח לא יותר גבוהה מרכבים בנזין שמלאים בחומרים דליקים שיכולים לנזול ולהידלק בקלות). אתה יכול להיות רגוע גם שבישראל יש אחד מתקני החשמל המחמירים בעולם במסגרת מונופול חח"י. 

אתה יכול לדרוש שכל בעל קורקינט חשמלי או טלפון סלולרי יגדילו את ביטוחי צד ג של הדירות שלהם בגלל החשש להתלקחות, ובוודאי כל בעלי רכבי הבנזין והסולר הדליקים, ממש סכנת נפשות, או שבמקום, כולם יפסיקו להקשיב לכתבות הפחדה מבעלי אינטרסים. 

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 3
פורסם (נערך)

הסיכוי שעמדת הטעינה תעלה באש היא כמו הסיכוי שתקע בבית שלך יעלה באש, זאת טענה חסרת בסיס ומגוחכת.

אם אתה רוצה להקים עמדת טעינה ואתה לא פוגע ברכוש המשותף, אין לאף אחד זכות למנוע ממך את זה ויש לכך כבר תקדים בבית משפט.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם

ההוי, 

סקרנתם אותי. 

אז פתחתי את הפוליסה של הדירה:

דירה

המבנה של הדירה, או הבית הנזכרים במפרט וששימושם העיקרי למגורים, מרפסות, צנרת

)לרבות צנרת גז(, מתקני ביוב ואינסטלציה, מתקני-הסקה, מערכות מיזוג אוויר, דוודים,

מערכות סולריות לחימום מים, מתקני טלפון וחשמל השייכים לדירה, שערים, גדרות ודרכים

מרוצפות, השייכים לדירה, וכל החלקים הקבועים של הדירה או המחוברים אליה חיבור של

קבע: ואם הדירה מצויה בבית משותף - גם לרבות חלקו של המבוטח ברכוש המשותף של

הבית המשותף וכן הצמדות מיוחדות שיש לדירה )לרבות מחסן(.

להבנתי, המטען מבוטח בביטוח דירה. 

אוהד

פורסם

תודה לכל העונים.

חברת הביטוח של הבניין אישרה בשבוע שבר כי כרגע אין דרישות מיוחדות לנושא עמדות טעינה וזה לא מוחרג בפוליסה.
אני, כנראה, אצטרך להיות מאוד חסר מזל אם עמדת הטעינה תתלקח בזמן טעינה בכלל או ללא טעינה בפרט - אלא אם ההוא מההודעה של @eladts יגיע לסיוב נוסף אצלי בחניון.

בקיצור, אזמין את ההתקנה מאפקון ואפסיק לבזבז בקניון אביב שעה כל שבוע כשהחתול מתפנק בעמדה של ג'ינרג'י.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 20 שעות, o_prime כתב:

ההוי, 

סקרנתם אותי. 

אז פתחתי את הפוליסה של הדירה:

דירה

המבנה של הדירה, או הבית הנזכרים במפרט וששימושם העיקרי למגורים, מרפסות, צנרת

)לרבות צנרת גז(, מתקני ביוב ואינסטלציה, מתקני-הסקה, מערכות מיזוג אוויר, דוודים,

מערכות סולריות לחימום מים, מתקני טלפון וחשמל השייכים לדירה, שערים, גדרות ודרכים

מרוצפות, השייכים לדירה, וכל החלקים הקבועים של הדירה או המחוברים אליה חיבור של

קבע: ואם הדירה מצויה בבית משותף - גם לרבות חלקו של המבוטח ברכוש המשותף של

הבית המשותף וכן הצמדות מיוחדות שיש לדירה )לרבות מחסן(.

להבנתי, המטען מבוטח בביטוח דירה. 

אוהד

לא מדובר במטען אלה בעמדת הטענה. המטען נמצא בתוך האוטו והוא מבוטח כחלק מהאוטו. עמדת הטענה היא סה"כ שקע מפואר. עיקר תפקידה הוא בטיחותי - לוודא חיבור תקין בין מטען האוטו לרשת החשמל. הוא גם מוסיף נוחות בכך שלא צריכים לשלוף כבלים כל טעינה ובד"כ גם אפשרויות ניהול שונות.

לפני 20 שעות, X9500 כתב:

תודה לכל העונים.

חברת הביטוח של הבניין אישרה בשבוע שבר כי כרגע אין דרישות מיוחדות לנושא עמדות טעינה וזה לא מוחרג בפוליסה.
אני, כנראה, אצטרך להיות מאוד חסר מזל אם עמדת הטעינה תתלקח בזמן טעינה בכלל או ללא טעינה בפרט - אלא אם ההוא מההודעה של @eladts יגיע לסיוב נוסף אצלי בחניון.

בקיצור, אזמין את ההתקנה מאפקון ואפסיק לבזבז בקניון אביב שעה כל שבוע כשהחתול מתפנק בעמדה של ג'ינרג'י.

לא מומלץ לתת לחתול לשתות ג'ינרג'י על בסיס קבוע. טעינה מהירה מגבירה דגנרציה בסוללות ומתאימה בעיקר להשלמות טווח בטיולים

• רעיון טוב! 1
פורסם

ברור לגמרי ואני לחלוטין מודע לצורך בהעדפת טווח 20%-80% בכלל וטעינה איטית בפרט. זו הסיבה בגללה עמדת AC ביתית היא סוג של משאת נפש. 

תודה!

• תוכן חדש...