Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא התעמקתי יותר מידי אבל זוכר שקראתי משהו שקושר ל 2023, לא יודע אם יש אמת בדבר. חוץ מזה שהכל חרטוטים כן? ידוע שכשרכב על גפ"מ זיהום האויר נמוך מאוד. אין פיח. בוא תראה שמן אצלי בשני הרכבים, רכב בנזין אחרי 500 ק"מ מטיפול השמן כבר הפך שחרחר מפיח, רכב גפ"מ אחרי 2000 ק"מ מטיפול השמן צהוב צהוב כאילו יצא עכשיו מהבקבוק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yonisi כתב:

לא התעמקתי יותר מידי אבל זוכר שקראתי משהו שקושר ל 2023, לא יודע אם יש אמת בדבר. חוץ מזה שהכל חרטוטים כן? ידוע שכשרכב על גפ"מ זיהום האויר נמוך מאוד. אין פיח. בוא תראה שמן אצלי בשני הרכבים, רכב בנזין אחרי 500 ק"מ מטיפול השמן כבר הפך שחרחר מפיח, רכב גפ"מ אחרי 2000 ק"מ מטיפול השמן צהוב צהוב כאילו יצא עכשיו מהבקבוק.

אני אחדש לך, רכב מונע על גז מזהם יותר מרכב בנזין ולכן העלאת המס מוצדקת.

הפתרון היחידי הוא מעבר לרכבים חשמליים נקיים מזיהום.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, Gopher כתב:

הפתרון היחידי הוא מעבר לרכבים חשמליים נקיים מזיהום.

קודם כל אני מסכים לגבי רכבים חשמליים. עדיף 0 זיהום אויר (לפחות בזמן הנסיעה כי ייצור חשמל גם מזהם והסוללות עצמן הן זיהום מסוג אחר אבל לזה לא נכנס) ואין ספק שהעתיד הוא רכבים חשמליים בלבד.

לגבי גפ"מ בהשוואה לבנזין. יש לך איזשהן הוכחות? כי מחיפוש קצר ברשת כל מה שאני מוצא מראה את ההפך. דוגמאות (חיפוש מאוד מהיר וחפיף):

https://www.glpautogas.info/documentos/11GASOLINE AND LPG comparison.pdf

https://www.drivelpg.co.uk/about-autogas/environmental-benefits/

https://www.researchgate.net/figure/Comparison-between-emission-levels-from-LPG-and-gasoline-fuelled-vehicles_fig1_263237234

ועוד משהו: בכתבה דיברו על כך שרכבי גפ"מ נכשלים יותר במבחני זיהום אויר מרכבי בנזין (אני מדבר על טסטים). אבל זה הגיוני בגלל ש:

1. רוב רכבי הגפ"מ הם יחסית ישנים - ממה שאני מכיר הממוצע של גיל רכב גפ"ם בארץ הוא באזור ה 9-10 שנים, כשמצד שני רוב הרכבים בארץ הם רכבי ליסינג שגילם נמוך מ 3 שנים.

2. רוב רכבי הגפ"ם הם מלכתחילה רכבים עם מנועים גדולים שאני מניח הסיכוי שלהם לזהם בטסט גבוה יותר

3. רוב מכוני הטסטים ממה שאני מכיר בודקים זיהום אויר לרכב גפ"ם כשהוא על בנזין ולא על גז (ז"א שמערכת הגז לא פועלת אלא הרכב נבדק כרכב בנזין רגיל).

תחבר את שלושת אלה (או מספיק רק את 1 ו 3) ובקלות תגיע לכך שבאחוזים רכבי גפ"ם מזהמים יותר, אבל זה פשוט כי הם יותר ישנים, עם מנועים גדולים יותר, ולא נבדקים על גפ"ם אלא על בנזין. אם רכבי גפ"ם יעברו מבחן זיהום אויר על גפ"ם הם יימצאו פחות מזהמים משמעותית כפי שמראים הגרפים במאמרים.

עריכה אחרונה על ידי yonisi
  • אהבתי 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

מתקינים היום גפ"מ על רכבים חדשים בכלל?

לדעתי זה פשוט כבר לא כלכלי, אפילו אם מדובר בקורולה בנזין עם צריכת דלק 1:14, כמה כבר תחסוך? 300 שקל בחודש בנסיעה של 30 אק"מ לשנה? בהתחשב בזה שמערכת גפ"מ עולה 6-7 פלוס טיפול נוסף שצריך, לא בטוח שזה שווה את  ההתעסקות.

במנוע טורבו קטן לא נראה לי שזה בכלל אפשרי, ואם כן, זה יהיה הרבה יותר מורכב ויקר, לעומת חיסכון עוד יותר קטן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מתקינים מתקינים... קורולות, לאנסרים ויש אפילו אלטו (וגם יש היברידיות, דרך אגב). לא כלכלי זה ענין של כמה אתה נוסע וכמה צורך הרכב.

אצלי ניסאן מקסימה, צפויה לעשות בערך סביב ה 25K שנתי, הרוב בינעירוני:

צריכה על בנזין נניח 1/10

צריכה על גז כולל מילוי בנזין כשצריך (לי יוצא סביב ה 70-80 ש"ח לחודש) 0.31 אגורות לקילומטר (מדויק)

סה"כ ק"מ מאז ההתקנה 8433 (3 וחצי חודשים)

סה"כ גז ובנזין מאז ההתקנה: 2595 ש"ח

אם הייתי נוסע רק בנזין הייתי צורך 843 ליטר שהם בהכפלה ב נניח ממוצע 6.2 לליטר יוצא בכסף: 5226 ש"ח

חיסכון תוך 3 וחצי חודשים: 2631 ש"ח שזה בערך 30% משווי המערכת (עלתה 8K ועוד 300 ש"ח בדיקת הספקים). תוך שנה אני סוגר את ההשקעה ומתחיל להרוויח...

וכמובן אם ב 2023 יעלה המס ואני אצטרך או להחליף לקאמרי\סונטה לא עלינו, או לבלוע את הצפרדע ולשלם כמעט כפול :(

טיפולים לגז דרך אגב: 250 ש"ח פעם ב 15K ו 450 ש"ח פעם ב 45K. וזה אצל הבן אדם מ"ס 1 בארץ למערכות גז, יש מקומות שלוקחים פחות משמעותית, גם על ההתקנה, ויש בכלל כאלה שקונים לבד את הפילטרים ועושים טיפולים בעצמם (אני מעדיף שלא כי מעבר לזה יש כיוונים של המערכת ויש עוד כל מיני שעדיף שמישהו מקצועי יעשה)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Gopher כתב:

איך הגעת למסקנה הלא ברורה הזו?

במכון טסטים בדקו לי גזים על גז ולאחר מכן על בנזין (לבקשתי), הנתונים הראו חד משמעית זיהום גבוה יותר על בנזין.

לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

מתקינים היום גפ"מ על רכבים חדשים בכלל?

לדעתי זה פשוט כבר לא כלכלי, אפילו אם מדובר בקורולה בנזין עם צריכת דלק 1:14, כמה כבר תחסוך? 300 שקל בחודש בנסיעה של 30 אק"מ לשנה? בהתחשב בזה שמערכת גפ"מ עולה 6-7 פלוס טיפול נוסף שצריך, לא בטוח שזה שווה את  ההתעסקות.

בוודאי שמתקינים. צריכת הגז דומה מאוד לצריכת בנזין אבל המחיר עומד על חצי בערך. מחיר התקנה לרכב סטנדרטי בין 5000 ל6000.

הרכבים שאיתם כן יש בעייתיות מסוימת אלה רכבים עם הזרקה ישירה.

אני עם גז כבר כ-60,000 ק"מ (בפחות משנתיים) ומרוצה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי RBRB
  • תוכן חדש...