רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שבוע טוב אנשים מישהו יודע אם ואיך אפשר לכוון למצלמה של MOVON את התאריך והשעה בלי ללכת לאדי מערכות ? תודה
הודעה אחרונה מאת בולגי, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כאן לפחות דבר אחד שלא ידעתי קודם למדתי מהסרטון - שה AZ בכל חברות המכוניות הרוסיות (GAZ, ZAZ, UAZ וכו') אומר "מפעל מכוניות" או משהו כזה.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
צריכת דלק - גגון
מאת M H-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אנשים מישהו חישב פעם כמה גגון על גג הרכב משפיע על צריכת הדלק באחוזים ?
הודעה אחרונה מאת M H, -
-
- 3 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אח שלי עדכן אותי שאצלו (ארה'ב) בשני הפורסטרים (2015, 2019) יש סדקים בחלון הקדמי (אצלו מצד לצד אצלה מין קשת באחד הצדדים). אומר שזו תופעה מוכרת בארה'ב בכל דגמי סובארו במגוון שנים. מישהו נתקל בזה בארץ ? אם קרה לכם, אולי יעזור לכם לדעת שבניו ג'רסי מתחילה להתקדם (עברה את שלב ההתנגדות הראשוני של סובארו) תביעה ייצוגית בנושא.
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
בתמונות של האיוניק 5 בישראל שפורסמו השבוע היה אפשר להבחין בדגם חשמלי נוסף של קונצרן יונדאי-קיה והוא הקונה EV. הדגם שהגיע לכאן הוא עם סוללה בקיבולת של 39.2kWh והספק של 136 כ"ס (9.9 שניות מ-0-100) האבזור כולל מערך בטיחות מלא כולל זיהוי בשטח נסתר ובקרת שיוט אדפטיבית. (יחידת כח זהה לזאת של ה-IONIQ EV) טווח הנסיעה המוצהר לדגם הוא 305 ק"מ לפי תקן WLTP. המחיר 139900 ש"ח (זהה למחירה של הגירסה ההברידית) המחיר ממצב את הדגם ישירות מול ה-MG ZS EV, ה-GAC GE3, וה-SERES 3 שלושתם גדולים במעט מהקונה. יצויין שיש 4 יחידות של קונה חשמלית הנוסעות כאן מ-2019 שתיים עם הסוללה הקטנה הקטנה ושתיים עם סוללה של 64kWh עם טווח מרשים של 480 ק"מ אז הן תומחרו…
הודעה אחרונה מאת יוני380, -
-
- 10 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, בעוד כמה ימים אני מחזיר רכב לחברת ליסינג לאחר סיומה של עסקת ליסינג פרטי (כוללת ביטוח וטיפולים - תפעולי פרטי), ועל הרכב יש 3 שריטות קטנות. עד כמה חברת הר ליסינג צפויה להיטפל לנושא ולחייב אותי על זה?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נניח שהייתם רוצים לעשות מנוי למגזין רכב מחו"ל, כזה שתוכלו להתעדכן במידע על דגמים חדשים, מגמות, טכנולוגיות וכד', לא מגזין טכני טהור. בשפה האנגלית. על מה הייתם ממליצים היום? חוסך לכם את התשובות - תקרא באינטרנט. מכיר ויודע. צריך נייר ביד.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
חיישן למדה
מאת Ben124446- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי אני רוצה להזמין חיישן חמצן למדה מהאינטרנט כי המחירים שדופקים פה לא הגיוניים, אני לא יודע איזה חלק בדיוק להזמין אשמח אם תוכלו לעזור להביא לי מקום או משהו ניסיתי למצוא באתר catcar.info אבל לא מופיע פה סוג הרכב שלי הייתי במוסך עשו לי בדיקת מחשב, התקלה היא sensor 1 אז אני גם לא יודע אם זה חיישן קדמי או אחורי הבנתי שיש 2 יש לי b4 שנת 2011 מנוע 2000 תודה רבה חברים זה ממש דחוף לי
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
זו לא תלונה, אלא סתם מנסה להבין את ההיגיון. ב-2014 רכשתי סקודה יטי יד שנייה, עלות הרכב 80K לפי מחירון, הדגם הנמוך, דומני Ambition. הביטוח חייב אותי להתקין עלוקה או איתוראן Save. ב-2019 רכשתי פיג'ו 508 פרימיום, במחיר של 100K, לא נדרשתי לשום התקן כלשהו. מישהו רכש פיג'ו 3008 פרימיום, 200K, נדרש לעלוקה או איתוראן Save אדם אחר רכש פיג'ו 3008 activepack, במחיר 170K, לא נדרש לשום התקן. לעיתים לא מבין. פרימיום נגנב אבל אקטיב לא?
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מבזק חדשות טויוטה, נחתה על שולחני הודעה לפיה כל דגמי הלנדקרוזר הארוך מקבלים נעילת דיפרנציאל מקורית, ובהתאם הדגמים מתייקרים ב 5000 ש"ח. המחיר של הקרוזר הארוך מתחיל עכשיו ב 334,900 ש"ח לדגם ה TS7, לקשרי 5 וסלקט יעלו עכשיו 374,900 ש"ח, לקשרי 7 יעלה 399,900 ש"ח. לימיטד מקבל בנוסף חישוקי סגסוגת 19'' וצמיגים בחתך 55 ומתייקר ב 15,000 ש"ח, והלימיטד סהרה, שכבר היתה לו נעילה מקורית מקבל רק את החישוקים ויעלה 439,900 ש"ח. זהו סוף החדשות. פרשננו לענייני התייקרויות מברך על הוספת הנעילה המקורית בתוספת עלות סבירה. לבודדים שיקנו את הרכב וממש ירדו איתו לשטח זו תוספת מבורכת, לאחרים זה יהיה 'הכפתור הזה שעושה משהו בשטח, זה חיה אחי'. היד השניה והשלישית, אכן יברכו על התוספת המבורכת.…
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
מישהו יכול להסביר לי מדוע עלות של ביטוח מקיף לרכב ישן כמעט כמו רכב חדש? למה כשאני רוצה לבטח רכב משנת 2010 שהמחירון שלו 11,000 ש"ח הביטוח מקיף יעלה 2700 ש"ח? למה עלות הפרמיה לא ביחס ישיר לריסק? האם רכבים ישנים יותר מעורבים במקרי גניבות או טוטאלוס יותר מרכבים חדשים בצורה כל כך משמעותית? גם אם נניח שעלות תיקון לרכב ישן יכולה להיות כמו רכב חדש. אז אפשר למצוא לזה פתרונות כמו למשל שחברת הביטוח תקבע שאם עלות התיקון עולה על 25% ממחירון הרכב לא יהיה כיסוי או שהרכב יוגדר כאובדן להלכה. מה אני מפספס כאן? מצרף הצעה לפוקוס 2010 מ-9M כדוגמה
הודעה אחרונה מאת EvGriga, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, התקרה והגג נפתחים אוטומטית בלחיצת כפתור , מה הסיבה שאין סגירה אוטומטית של שניהם ? תודה
הודעה אחרונה מאת M H, -
-
אני רואה כל יום ידיעות על דגמים חדשים של מכוניות שייצאו/יוצאים לשוק. והמשותף לכולם שהרוב המוחלט משעמם להחריד. היום סופסוף ראיתי משהו מעניין: הדור הבא של המזדה 6 יהיה עם הנעה אחורית, מנועי 6 צילינדר בטור (SkyActive+) וגיר פלנטרי 8 הילוכים שעוד לא יודע מי מספק אותו. ממש שמחתי. מסתבר שהחוק הישן שווקום תמיד מתמלא, שוב הוכח כנכון. בעידן שBMW מעבירים את הדגמים הקטנים להנעה קדמית, הוציאו את מנועי ה6 בטור מרוב הדגמים הבסיסיים והשאירו אותם לדגמי הקצה בלבד, טוב לשמוע שיש מי שיידע לספק את הנוסחה המנצחת של מנוע 6 בטור עם הנעה אחורית במחירים שפויים יותר. מזדה היא בהחלט יצרנית שיכולה לתת את הערך המוסף. מאחל להם הרבה הצלחה. נזכרתי בפרסומת עתיקה של הי…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כמה מכם מקבלים מייל אוטומטי מחברת הביטוח "הפוליסה שלך הסתיימה, בכדי שלא תהיה ללא כיסוי ביטוחי, הארכנו את הפוליסה שלך לשנה נוספת". או שזה כבר לא נפוץ בימינו? רוצה לדעת - האם זה חוקי? אם כן, אפשר הפניה לחוק שמותר להן לעשות זאת? ולגבי חידוש ביטוח: איך אתם מחדשים. כמה זמן לפני אתם מטפלים בזה? לכמה חברות אתם פונים (לכולן? או יש לכם את ה3-4 שאיתן אתם מבצעים סקר שוק?) אני נתקל בבעיה - החברות לא מסכימות לתת את הפוליסה לפני שאעביר להן אמצעי תשלום (במילים אחרות - אסגור ביטוח). אני מקבל כמה מילים במייל את עלות הביטוח המקיף, החובה, השתתפות עצמית ולפעמים אם הם מספיק לארג'ים אז מוסיפים גבול אחריות צד ג'. איך אתם מצליחים לקבל טיוט…
הודעה אחרונה מאת YULI1, -
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הגרסה החשמלית של ה-XC40 תגיע בקרוב. נתונים: טוח (WLTP): 400 ק"מ (וולוו מדברים על טווח ריאלי של 335 ק"מ) 0-100: 4.9 שניות הספק: 408 כ"ס מומנט: 67.3 קג"מ הנעה: כפולה גודל סוללה: 78kWh טעינה במטען ביתי: 11kW (כ-8 שעות לטעינה מלאה) טעינה מהירה: 151kW (כ-80% טעינה תוך 32 דקות) מחיר: 500000 ש"ח (במחיר הזה יש אחלה הזדמנות ליבואנים מקבילים אם יצליחו לשים את ידם על מלאי זמין...)
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני נוסעת ביונדאי i25 שנת 2013. מחפשת איזה אביזר בשבילה בעלי אקספרס, ולא מוצאת שם את דגם הרכב הזה, אני מניחה שבחו"ל ובעלי אקספרס היא נקראת בשם אחר ולא i25. איך היא נקראת שם? תודה :)
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
זה נמצא ברישיון כי זה חשוב לנו או שזה חשוב לנו כי זה נמצא ברישיון? אני לא מכיר עוד מוצרי יד שניה בארץ שמושפעים מכמות הבעלים שהיו להם, מדברים קטנים ועד גדולים מאוד (בתים ודירות במיליוני שקלים). גם בבתים ובדירות יש אלמנט של תחזוקה ויכולה להיות תחזוקת שבר ונזקים מתחת לפני השטח. וגם בבתים ובדירות מעניין לדעת אם היה רצף של בעלים שהחזיקו בדירה שנה והתחפפו (מעיד על בעיה?) או שהבעלים הנוכחי מחזיק בדירה 20 שנה. ועדיין אין לכמות הבעלים שום התייחסות בעסקאות נדלן. איך זה בשאר המקומות בעולם? אני מניח שזה מעניין אם רכב היה 20 שנה אצל אותו אחד שהוציא אותו מהסוכנות, אבל מה זה משנה יד 2, יד 3, יד 4...
הודעה אחרונה מאת PASHUT, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 26 תגובות
- 5 אלף צפיות
היי הזמנתי שבוע שעבר את הלאון החדשה שבעזרת השם תגיע בינואר ורציתי לשאול אם אכן אני ארגיש שינוי משמעותי בכוח במנוע 2.0 tsi ? עד היום נסעתי על הלאון 1.5 tsi
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה לשתף חוויה אחת מיני רבים שהייתה לי בזמן שהותי בנורווגיה(בחורף הנורווגי) כוכב האירוע: טויטא הייס 2004 טורבו דיזל, גיר ידני, 4X4 קבוע כל הזמן, מרכב ארוך. 6 מקומות(3 מקדימה, 3 מאחורה), והמון מקום למטען. סוס עבודה שלא נגמר. שבת ערב, תחילת החורף, רוצים לצאת לפאב לעודד משהיא שכרגע הודיע שהיא מתגרשת, טמפ 0 מעלות וגשם. אמרתי לא חושב שזה רעיון טוב, עד שנחזור הטמפ תרד כבר מתחת לאפס, והכול יהיה מגרש החלקה אחד גדול. אבל נסענו(צעירים ודי טיפשים). אני, חבר שלי והבחורה. יושבים בפאב, בחוץ גשם לא מפסיק. 1 בלילה נכנסים חזרה לאוטו, אני רואה שבמד טמפ רשום 0 מעלות. אני יודע שנחזור לחווה(שנמצאת על הר) שם יהיה כבר 3- בערך. מתחילים לטפס, מגיע לשביל גישה לח…
הודעה אחרונה מאת David32, -
-
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ראיתי כבר מוניות וכמה שעלו לכביש ביבוא מקביל, נראה שאין כבר סבלנות להמתין שהדגם יגיע לארץ.. אפשר להגיד ביי לאיוניק?
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 13 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
הרבה זמן לא הייתי בפורום אבל את מה שקרה לי היום אני חייב לשתף. היום נסעתי עם באיוניק החדשה שלי מרמלה לירושלים. כל הדרך בקרת שיוט על 90, הזדמנות להתרגל לאוטו בנסיעה בכביש מהיר. לאוטו 350 ק''מ. בכיוון רמלה- ירושלים עשה 17.4 ק''מ לליטר. סביר מאוד בעליות וכל זה. ירושלים-רמלה עשה 31 ק''מ לליטר!!!! הכוונה לממוצע לנסיעה הנוכחית לא נתון רגעי ולא ממוצע כולל. ממוצע לנסיעה הזו של 56 ק''מ. אני יודע שרוב הדרך זה בירידה אבל עדיין. הסוללה נטענה עד המקסימום. אותי זה הרשים. שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת NTL83, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
בקרוב תעבור שנה מהפעם האחרונה שהרכב היה במוסך ואם אני לא טועה צריך להכניס אותו כל שנה או כל 15K, המוקדם מביניהם (במקרה שלי זה שנה). אני מחפש המלצה למוסך באיזור חיפה קריות. האם המוסך של היבואן מומלץ? שאלה שקשורה לנושא - אני זוכר שראיתי שהיה באתר פורום של חוות דעת על בעלי מקצוע מעולם הרכב אבל משום מה אני לא מוצא אותו עכשיו באתר.. איך מגיעים אליו?
הודעה אחרונה מאת מחפשרכב2, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שני עשורים אחרי שהוא הושק ועשה חייל בצפון אמריקה, טויוטה היילנדר סוף סוף מגיע לישראל תחת היבואן הרשמי. יואב יצא לבחון אותו ופגש - תכלס - בדיוק מה שאמור להיות במוביל נוסעים. https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3611/חדשות/טויוטה-היילנדר--מבחן-דרך
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הרכב רשום על שם הנפטר שעדיין לא מומש צו ירושה (כנראה ייקח כחודש-חודשיים) הבעיה שבעוד חודש וחצי צריך לחדש רישיון + לעשות טסט. אני מניח שאת הטסט וחידוש הרישיון יהיה צריך לעשות לפני המכירה, אז איך עושים את זה? הרי צריך ייפוי כח ותז שכבר איננה.
הודעה אחרונה מאת -UC-, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. לאחר החלפת מצבר ננעל לי מכשיר הרדיו. הוא דורש קוד. פניתי לחברה. שניסו לעזור לי אבל לשווא. ככל הנראה יש דרך לאפס את הקוד הזה בשביל שאוכל להפעיל את הרדיו. אם מישהו יכול אשמח
הודעה אחרונה מאת מאי55, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מישהו מכיר מוסך ממולץ בחיפה ? להחלפת חוטי הצתה וכו' ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
המשרד פרסם תזכיר חוק שמשנה לחלוטין את האופן שבו יטופלו עבירות תנועה: האכיפה באמצעים אלקטרוניים תוחמר משמעותית, ובמקביל יוקם בית דין חדש לעבירות תנועה, שרוב הדיונים בו יתקיימו באמצעות ממשק דיגיטלי. כתוצאה מכך, נהגים לא יוכלו לנסות לסגור עסקה עם התובע לפני המשפט. מה אתם חושבים על זה? https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/HJ4oHDsnu אני חושב שזה גרוע. גם ככה פרויקט איי3 בעיתי.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
איך מזהים התחממות מנוע בפאביה? אין מד טמפ'? ואיך מפעילים מגב שמשה אחורי?
הודעה אחרונה מאת El_LOBO, -
- 11 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
במאמר הקודם סקרתי את ניסיונם הכושל של BMC ו-BL למצוא מחליפה ראויה למיני במשך כעשור, תוך שהם מחליפים קונספט אחד במשנהו. כאשר הצורך במחליפה נהיה ברור באופן גורף, והרצון לייצר מכונית כזו סוף סוף התממש, תהליך הפיתוח התבצע דווקא במהירות בפרויקט ושמו LC8. המכונית הואצה לקראת ייצור והושקה באוקטובר 1980 בשם אוסטין מיני-מטרו, עשרים ואחת (וחצי) שנים לאחר שהמיני יצאה לאוויר העולם. ה-LC8 התקדמה במהירות מהאפיון הסופי בסוף 1977 ותחילת 1978, מה שהיה מרשים בהתחשב בסאגות הקודמות. מבחינה מכאנית, המכונית הייתה קצת אלגרו (מתלי הידרוגז, מנוע 1.3 ליטר מסדרה A של BMC, אם כי כעת בגרסת A+ עם חלקים פנימיים חדשים), קצת מיני פה ושם (מנוע 1.0 ליטר) ובעיקר, ארוזה באופן מצוין (…
הודעה אחרונה מאת רוןS, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כתוב בפוליסה רמת מיגון 3. מה פירוש רמת מיגון 3?
הודעה אחרונה מאת motior,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 968 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שחר 1
- ישה
- yoav911gt2
- Lexicon
- meir_gi
- איציק נ.
- DJI
- Markm4
- Itzik-b
- baer
- יבגניפ
- Moshe c