Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב רשום על שם הנפטר שעדיין לא מומש צו ירושה (כנראה ייקח כחודש-חודשיים)

הבעיה שבעוד חודש וחצי צריך לחדש רישיון + לעשות טסט.

אני מניח שאת הטסט וחידוש הרישיון יהיה צריך לעשות לפני המכירה, אז איך עושים את זה? הרי צריך ייפוי כח ותז שכבר איננה.

פורסם

כתוב מאוד ברור, שבמשך שנה תוכל לעשות טסט ולהשתמש ברכב.

למכור תוכל רק אחרי שיצא צו ירושה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ולגבי הטסט?

אין לי את הת.ז. של הנפטר ואין לי כמובן ייפוי כח ולפי ההנחיות אני צריך אותן.

פורסם

קרה לי בשנה האחרונה.

משרד הרישוי מאפשר להוציא רשיון רכב חדש לבן משפחה מדרגה ראשונה (ליד השם רשום "נפטר") בהצגת תעודת פטירה. יש לקבוע תור טלפוני במשרד הרישוי לשם כך.

במכון הטסטים אתה מציג תעודת פטירה ות.ז. שלך.

רשיון משולם כמובן.

הפרוצדורה אפשרית לטסט אחד בלבד, לאחר מכן לא יחדשו טסט לפני העברת בעלות ליורש.

אגב, העברת בעלות ליורש היא ללא תוספת יד וללא תשלום העברת בעלות.

נ. ב. בת הזוג, אם יש, מביאה תצהיר עו''ד שהרכב לא נרשם לאדם זר בצוואה ויכולה להעביר על שמה, גם זאת בתור טלפוני.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 8.7.2021 בשעה 16:19, tinoki כתב:

קרה לי בשנה האחרונה.

משרד הרישוי מאפשר להוציא רשיון רכב חדש לבן משפחה מדרגה ראשונה (ליד השם רשום "נפטר") בהצגת תעודת פטירה. יש לקבוע תור טלפוני במשרד הרישוי לשם כך.

במכון הטסטים אתה מציג תעודת פטירה ות.ז. שלך.

רשיון משולם כמובן.

הפרוצדורה אפשרית לטסט אחד בלבד, לאחר מכן לא יחדשו טסט לפני העברת בעלות ליורש.

אגב, העברת בעלות ליורש היא ללא תוספת יד וללא תשלום העברת בעלות.

נ. ב. בת הזוג, אם יש, מביאה תצהיר עו''ד שהרכב לא נרשם לאדם זר בצוואה ויכולה להעביר על שמה, גם זאת בתור טלפוני.

את האמת חיפשתי תשובה למה שקורה כאשר עדיין אין תעודת פטירה ואי אפשר להעביר את הרישיון לבן משפחה ותוך כדי צריך להזדרז ולעשות טסט לרכב כי תכף התוקף של הרישיון ייפוג ולא אוכל להביא את הרכב עצמאית.

בכל מקרה, בשיחה עם משרד הרישוי נאמר לי להגיע פשוט עם הרישיון המשולם ולהצהיר שהרכב בבעלות של נפטר.

להציג בנוסף תז שמראה שהוא קרבה ראשונה.

אביא איתי גם הודעת פטירה לשם.

מקווה שיהיה בסדר.

פורסם

ברוב מכוני הטסטים כל עוד הגעת עם אגרת רישוי משולמת וביטוח בתוקף - יעבירו את הרכב בלי בעיה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני שעתיים, -UC- כתב:

את האמת חיפשתי תשובה למה שקורה כאשר עדיין אין תעודת פטירה ואי אפשר להעביר את הרישיון לבן משפחה ותוך כדי צריך להזדרז ולעשות טסט לרכב כי תכף התוקף של הרישיון ייפוג ולא אוכל להביא את הרכב עצמאית.

בכל מקרה, בשיחה עם משרד הרישוי נאמר לי להגיע פשוט עם הרישיון המשולם ולהצהיר שהרכב בבעלות של נפטר.

להציג בנוסף תז שמראה שהוא קרבה ראשונה.

אביא איתי גם הודעת פטירה לשם.

מקווה שיהיה בסדר.

הבעיה זו להנפיק רשיון רכב. אם הנפיקו רשיון ושילמת אותו אין בעיה לעשות טסט עם הודעת פטירה גם ללא תעודת פטירה. ושנה הבאה תוכל לקבל רשיון חד פעמי אם עדיין הרכב יהיה בבעלות הנפטר.

אגב, תעודת פטירה ניתן להנפיק באזור האישי באתר הממשלתי או בקיוסק העמדה העצמית מחוץ לסניפי רשות האוכלוסין (לבעלי קרבה ראשונה)

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חזרתי לעדכן -

במכון הרישוי שאלו מי הבעלים של הרכב, הוסבר להם שהרכב של נפטר והוצגה הודעת פטירה וצילום תז של הבעלים.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...