Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני רוצה לשתף חוויה אחת מיני רבים שהייתה לי בזמן שהותי בנורווגיה(בחורף הנורווגי)

כוכב האירוע: טויטא הייס 2004 טורבו דיזל, גיר ידני, 4X4 קבוע כל הזמן, מרכב ארוך. 6 מקומות(3 מקדימה, 3 מאחורה), והמון מקום למטען. סוס עבודה שלא נגמר.

שבת ערב, תחילת החורף, רוצים לצאת לפאב לעודד משהיא שכרגע הודיע שהיא מתגרשת, טמפ 0 מעלות וגשם. אמרתי לא חושב שזה רעיון טוב, עד שנחזור הטמפ תרד כבר מתחת לאפס, והכול יהיה מגרש החלקה אחד גדול. אבל נסענו(צעירים ודי טיפשים). אני, חבר שלי והבחורה. יושבים בפאב, בחוץ גשם לא מפסיק. 1 בלילה נכנסים חזרה לאוטו, אני רואה שבמד טמפ רשום 0 מעלות. אני יודע שנחזור לחווה(שנמצאת על הר) שם יהיה כבר 3- בערך.

מתחילים לטפס, מגיע לשביל גישה לחווה, מנסה לפנות ימינה, נשיקה לברקסים(האוטו מצויד ב ABS וצמיגי שלג, יש המון נעצים מתחת קטנים בכל צמיג), שם דבר האוטו לא פונה, ממשיך ישר, 0 אחיזה. במזל נתקע על תלוית שלג מעל בית. בתעלה לצידי שוכבת כבר BMW עם הנעה אחורית בלבד, הבעלים שלה נער נורווגי צעיר אומר שזה מטומטם היה לנסוע בתנאים האלו, אז מה אני אגיד!.

חבר שלי אומר טוב אני יעלה למעלה ברגל ואביא את הגו'ן דיר הגדול. טרקטור של 4 טון 4X4, שרשראות ענק על כל צמיג, שום דבר לא עוצר אותו. עולה למעלה(יותר נכון זוחל על ארבע מרוב שחלק). בא עם הטרקטור מחלץ אותי מהתלולית שלג ומסובב אותי בחזרה. מחליט לנסוע דרך הדרך היותר ארוכה אבל לא מפותלת. הוא לוקח 300 מטר מרווח מאחורי ונוסע ללוות אותי.

כדאי להגיע לצד השני יש עלייה של כ 400 מטר ישרה, שם גז קבוע מתחיל לטפס, מגיע לסוף, הרכב נעצר! כל ה 4 גלגלים מסתובבים על המקום, 0 אחיזה. ואז כמו בסרטים הרכב נעצר ומתחיל להחליק אחרונה בקו ישר במהירות, לוחץ על הברקס עד הסוף, מרים גם את האנדברקס, כלום! אי אפשר לעצור את הרכב, פוחת את הדלת שלי חושב כבר לקפוץ החוצה, מצד שלי יש תהום של 40 מטר, ולישי יושבת הבחורה חצי שיכורה. לא יכול לעזוב אותה או להספיק להזיז אותה. וכל הזמן הזה החבר שלי נמצא בתחתית הירידה עם הטרקטור הגדול שגם מחובר עליו מזלג שיניים גדול, קיצר פה באמת ראיתי את המוות(כל מה שאני מספר לקח בערך 5/ 6 שניות). אז איך לעזאזל אני עוצר את הרכב?!.

בהחלטה של שנייה אני חושב על משהוא, אני מכבה את הרכב, משלב להילוך ראשון, ומניע ללא לחיצה על הקלאץ. זה עובד! הרכב מאיט כמו שנכנס בקיר בטון!. מכבה מנוע, והטרקטור גורר אותי למעלה עד הסוף. שוט של וודקה להרגיע את הרגליים והראש.

למחר לוקחים את הרכב למוסך, חוץ מלהחליף 2 צמיגים שמהחיכוך הרב איבדו את כל הפיקות ממתכת שלהם, הרכב תקין, מנוע, גיר. הנדסה יפנית של שנות ה 2000 במיטבה!

• אהבתי 2
  • מעניין 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

0 מעלות?

גרתי שנה באלבני ניו יורק... הגענו גם לטמפרטורות של 25 מתחת לאפס. נהיגה בשלג ובקרח הייתה לעיתים מפחידה, לרוב הסתדרתי. הייתה לי שברולט קורסיקה (הנעה קדמית). אחרי שצלחתי כמעט חורף שלם בלי תקלות, נסעתי בסוף מרץ בגשם על כביש מהיר במהירות חוקית וסבירה (במהירות שכולם נסעו בה) כשלפתע הרכב איבד אחיזה לחלוטין. מסתבר שעליתי על קרח בלתי נראה - מה שהאמריקאים קוראים "black ice".  הרכב החליק שמאלה, פגע במעקה הבטיחות והסתחרר. ניסיתי לסובב את ההגה בניגוד לכיוון ההחלקה כמו שלמדתי בתיאוריה וגיליתי שאין כל קשר בין ההגה לגלגלים. המכונית עשתה שני סיבובים לרוחב הכביש ונעצרה על מעקה הבטיחות בצד ימין של הכביש עם הפנים נגד כיוון הנסיעה. למזלנו לא פגענו באף מכונית אחרת על הכביש... יצאנו בנזקי פחחות כבדים ולא יותר - חוץ מכמובן טראומה רצינית.  זאת הייתה החוויה המפחידה ביותר שלי על הכביש (שלא תהיה יותר גרועה...)
כמה שנים אחר כך הייתי מטעם העבודה כמה שבועות בקוויבק סיטי בקנדה. חווינו שלג, קרח, סופות, טמפרטורות הרבה מתחת לאפס...  היינו 4 ישראלים עם רכב שכור אחד (שברולט אימפלה) ורק אני נהגתי - כל השאר חששו לנהוג בתנאים כאלה ובצדק. מהתקופה הזאת יצאתי בלי תאונות :-)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

סיפורים נחמדים, 

תמיד הפחידה אותי המחשבה לנסוע בכביש מושלג. 

אולי זה פחד מוצדק, ואולי זה רק מכיוון שאני רגיל לתנאים אופטימליים לנהיגה ברוב ימי השנה. 

בכל אופן, אני שמח ששניכם יצאתם ללא חבלות חמורות, אבל אלו בהחלט חוויות מדהימות. 

פורסם
לפני 5 שעות, חולה רכב#1 כתב:

סיפורים נחמדים, 

תמיד הפחידה אותי המחשבה לנסוע בכביש מושלג. 

אולי זה פחד מוצדק, ואולי זה רק מכיוון שאני רגיל לתנאים אופטימליים לנהיגה ברוב ימי השנה. 

בכל אופן, אני שמח ששניכם יצאתם ללא חבלות חמורות, אבל אלו בהחלט חוויות מדהימות. 

זה הכי פחד מוצדק, וזה מה ששומר עליך בחיים. בפעם הראשונה שנהגתי בחורף שם, בכביש גישה מהחווה שגרתי בה, אחרי 10 מטר נפלתי לשוליים כי לא ראיתי שיש שם שוליים, בגלל השלג 😁. וזה אחרי קורס של יום שלם בנהיגה בתנאים האלו במרכז ממשלתי. אבל אחרי 5 חורפים שם, מתרגלים, לומדים וגם נהנים. אני זוכר תמיד שהגיע הקיץ וירד גשם, פתאום נראה לי שזה מאוד בטוח לנהוג בגשם.

ולא לשכוח, שהמדינה מתורגלת לתנאים האלו, הרכים מותאמים, והכי חשוב כל הנהגים מסביבך נולדו לחיים האלו!

• אהבתי 1

יאריס 2005

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

המשך העלילות בנורווגיה הקפואה

הדבר הראשון שהבנתי שם בחורף הראשון שלי, זה, מה לאעזאזל עושים שקמים בבוקר וכל שמשות הרכב מכוסות בקרח, בעובי כמה ממ טובים, וקשה כמו אבן. שפנים הרכב מרגיש כמו פריזר תעשייתי טוב( וזה ככה הרכב כמו מקרר פלדה גדול וחלול בלי בידוד ממש). שההגה וידית ההילוכים כל כך קרה שאי אפשר לגעת בה.

שלוקח למנוע איזה 15 ד נסיעה להתחיל להתחמם, ואיתו החימום!.

ושלא נדבר מה קורה אם יורד שלג, ואז בכלל מקללים את היום שבאת לעולם.

וכן התשובה הכי ברור היא, להכניס בלילה את הרכב לגראז(גרתי בחווה ובכפר), אבל לא היה לי.

קיצר ככה העברתי חורף שלם, 5 חודשיים של קללות בוקר נמרצות.

עברה שנה, ובאחד הביקורים שלי במוסך נתקלתי במערכת שנקראת "חימום תא" בתירגום ישיר.

היה להם שם בתצוגה, כמוצר אפטר מרקט, כמו שלנו יש במוסך שטיחונים בתצוגה.

קיצר שאלתי מה זה עושה?

אמרו בפשטות, דואג שהרכב יהיה חם בבוקר, שהשמן והמים יהיו בטמפ אידיאלית, ושלא יהיה קרח על החלונות!

אמרתי אני רוצה אחת,אמרו מצויין 8000 שקל ויום עבודה(נורווגיה).

אמרתי תתקינו.

קיצר עבר יום.

זה גאוני!

יש ברכב פנל קטן דיגיטלי, שבו אתה מכניס את שעת היציאה שלך בבוקר, מחבר כבל חשמל יעודי לקידמת הרכב, ולקיר. וזהוא

בא בבוקר, האוטו בלי קרח, חמים ונעים, יש מפוח קטן, כמו מפזר חום בתוך הרכב.

טמפ השמן והמים מוכנה. מתניע ונוסע ישר, האוטו נוסע כאילו אמצע הקיץ

גאוני

ובוא סוף אצבעות קפואות על הבוקר!

• אהבתי 1
  • מעניין 2

יאריס 2005

פורסם

חברת Webasto מתמחה בייצור מערכות כאלו, קיימים הרבה סוגים כולל אוטנטמיים לגמרי שלא דורשים חיבור לחשמל חיצוני.

מערכת שלא דורשת חשמל חיצוני משתמשת בדלק של האוטו לחימום נוזל קירור ומזרימה אותו במעגל, מה שמקל על התנעת המנוע, מפשיר את השמשות ומחמם את תא הנוסעים. 

פורסם
לפני 19 דקות, Buki כתב:

חברת Webasto מתמחה בייצור מערכות כאלו, קיימים הרבה סוגים כולל אוטנטמיים לגמרי שלא דורשים חיבור לחשמל חיצוני.

מערכת שלא דורשת חשמל חיצוני משתמשת בדלק של האוטו לחימום נוזל קירור ומזרימה אותו במעגל, מה שמקל על התנעת המנוע, מפשיר את השמשות ומחמם את תא הנוסעים. 

זה היה לפני 11 שנה בערך, לא זוכר את דגם המערכת. או אם היה בזמנו מערכת אוטונומית?

אבל לחלוטין משנה איכות חיים בתנאים שם

יאריס 2005

פורסם
לפני 57 דקות, לירון .ה. כתב:

.... דואג שהרכב יהיה חם בבוקר....

יש לי את זה, כל בוקר בימים האחרונים. 

• מצחיק 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...