רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
פיג'ו 508 sw
מאת jpex-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן חברים אני נוהג בפיג'ו 308 sw ואתמול ראיתי פיג'ו 508 sw, זה היה רכב דיפלומטי. הוא היה נראה יחסית חדש ולא מה שיש ביד 2. מכיוון שלא ראיתי את המודל הזה בארץ עניין אותי לדעת מה ההבדלים בין הרכבים.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
שלום לכל חברי הפורום:) מבקש את עצתכם בנושא של קבלת רכב חדש. ממה שהבנתי מהרגע שהרכב יוצא ממפעל היצור הוא עובר מספר תחנות עד שהוא מגיע אלי. החברה רשאית לתקן נזקים של עד 5% ללא חובת דיווח ללקוח. אך יחד עם זאת החברה במעמד המסירה חייבת למסור ללקוח רכב במצב: "חדש". כשבחנתי את הרכב שמתי לב שיש קצת הולוגרמות וגם קצת (3-4) שריטת עדינות באורך של כ -0.5 ס"מ על הלכה באזור מסוים. בקשר להולוגרמות נכנסתי לאולם תצוגה על מנת לבחון את רכב התצוגה האם גם לו קיימות הולוגרמות? כשערכתי את הבדיקה (כלומר הארתי עם האור של הפלאפון שלי על הצבע) לא היו לו בכלל הולוגרמות. אגב ניתן להבחין גם בלי אור הפלאפון שלי בהולוגרמות ברכב שמעוניינים למסור לי כששאל…
הודעה אחרונה מאת SPORTCAR, -
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
צריך להשכיר רכב לחודש לאיזו חברה כדאי לגשת? מבחינת רכבים שיהיו בסדר, שלא יחייבו סתם(שמעתי על מקרים) ובקיצור לעבור את החודש הזה עם ראש שקט
הודעה אחרונה מאת liorlev1, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
עקב עדכון נוסחת המיסוי הירוק הסונטה ההברידית הפכה להיות מוצר יקר מאד שמחירו ההתחלתי נושק ל-200000 ש"ח, ועדכוני המיסוי הצפויים ב-2022 ודאי יוסיפו עוד 10-15K למחיר, מה שעשוי להוביל (שוב) להפסקת השיווק של הדגם. לפיכך החליטו בכלמוביל להקדים רפואה למכה ובקרוב יחלו בשיווק סונטה עם מנוע טורבו בנזין 1.6 עם 180 כ"ס המוכר לנו מהטוסון. המפרט כרגיל בדגם הזה עשיר מאד, עם מערכות בטיחות מלאות (ניקוד בטיחות 9, ציון בטיחות 7) והרכב יגיע עם תקינה אמריקאית. הדגם יגיע בשתי רמות גימור: SUPREME מחיר 187900 ש"ח ELITE מחיר 199900 ש"ח
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם תוקף רישיון לרכב הוא 30.10 טסט קודם בוצע ב 24.9.2020 מה הזמן הנכון לעשות? האם בגלל החגים והחשש מסגר כדאי לעשות כבר בסוף החודש? תודה
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם מוכר הרכב חייב לציין בפניי הקונה את כל הליקויים ברכב ובכלל. מה החוק אומר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
הייתי אמורה לחדש רשיון רכב לפני מספר ימים - לא הגיע חידוש ממשרד הרישוי. חידשתי ללא בעיה דרך האתר. ביקשתי לקבוע טיפול + העברת טסט במוסך מורשה, הודיעו לי שיש שני ריקולים לרכב (כמובן שלא קיבלתי הודעה על כך) ולכן לא ניתן להעביר טסט כששוחחתי עם היבואן טען שיצאו ריקולים בחודשים מאי ויוני 2021. הבנתי שעל פי התקנות עד חצי שנה מקבלת ההודעה על ריקול, ניתן להעביר טסט. אם אגש עצמאית למכון ,עשויה להיות בעיה? כפי שציינתי לא הייתה כל בעיה בהנפקת רשיון הרכב. ואיך יתכן שיבואן לא מודע לתקנות? מודה מראש למגיבים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
קיבלתי בשבוע שעבר רכב חדש, הייתי רגיל למובילאיי בדגם הקודם ועכשיו מאוד חסר לי ההתרעה על קרבה לרכב. המובילאיי היה מתריע (צורח) על כל רכב שהאט מלפני, אפילו אם לא שמתי לב. ברכב החדש יש התרעה על סטיה מנתיב, וגם על רכב בשטח המת, כולל רטט בהגה והתראה ויזואלית. אבל התראה על קרבה לרכב מלפנים - שזה העיקר - אין. ומה עוד מתברר, שהיבואן פשוט הוריד דברים שקיימים באותו רכב בחו"ל: וילונות למושבים אחוריים, התרעת קרבה לרכב מלפנים, איוורור למושבים קדמיים, תיקון סטיה אקטיבי, כל הדברים האלה רק בארץ אין! התקשרתי ליבואן ונציג מכירות אמר לי שזה הסטנדרט ברכבים היום, כתחליף למובילאיי יש בלימת חירום אוטונומית והתראה על סטיה מנתיב.
הודעה אחרונה מאת outlander, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כשאתם קונים כיסוי חדש לרכב אתם דואגים להשתמש בשבלונה המצורפת ולכתוב את מספר הרכב עם טוש על הכיסוי או שזה ממש מיותר?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 36 עוקבים
- 146 תגובות
- 21.6 אלף צפיות
אני מאוד אלרגי לטימטום. מאוד. אם אנשים מתקשרים אליי ומתחילים לשאול שאלות מטומטמות- "איזה רכב זה?", "מה המחירון?" או מעירים הערות מפגרות - "חבר שלי קנה במגרש בדיוק את אותו רכב עם חצי מהקילומטראז ב-6 אלף שקל פחות" מתוך נימוס אני ממשיך את השיחה איתם אבל ברגע שהיא מתנתקת, לא תהיה שיחה נוספת משום סוג. התחושה שלי היא שגם אם הייתי ממשיך את השיחה איתם זה לא היה נגמר בטוב, והם היו ממשיכים לעצבן אותי ובסוף לא קונים את הרכב ממילא. אבל אולי אני טועה? מה הגישה שלכם במכירת רכב? האם כול מי שבא ברוך הבא? האם היו אנשים שעשו רושם ראשוני רע אבל בסוף קנו את הרכב ללא שום בעיות?
הודעה אחרונה מאת yossy, -
-
- 3 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שואל שאלה טכנית. פיאט דוקאטו, מעוניין להסב את הפנים לקראוון. הדבר היחידי שאולי משתנה מהותית, זה מושבי הנוסע והנהג שיוכלו להסתובב 180 מעלות או 365. האם צריך שינוי כלשהו ברישיון הרכב?, האם צריך את משרד התחבורה למשהו בנושא?.
הודעה אחרונה מאת ariel000, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
עברו עידנים מאז נסעתי דרומה דרך דימונה. הכביש שם למיטב זכרוני פחות מפותל מאשר כביש 31, האמנם כך? אני יודע שיש גם חלופה לנסוע דרך כביש 1 כל הדרך ליממלח ואז דרומה, לא חושב שאבחר בנתיב זה בגלל הפקקים הצפויים (יציאה לדרך היום עד חמש אחה"צ). תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Korgan, -
הפלסטיכרום המנצנץ בדשבורד ("אייקוקפיט") ובפתחי המזגנים מסנוור מאד ביום שמשי, טמטום. פתחי המזגנים מוציאים אוויר עם רעש מחריש אוזניים, אפילו בחצי עוצמה של המפוח. לפעמים מכבה את המזגן רק כדי לנוח מהרעש. אנימציות מיותרות וספלאש סקרין איטי להחריד בלוח המחוונים. כשערכת מובילאי רוצה להציג אזהרה בדשבורד, קודם מוצגת אנימניה שנמשכת שניה כמעט. שליטה במזגן רק דרך המחשב! - מניע ביום חם, חכה שהתוכנה תעלה והמחשב יסיים להתלהב מעצמו. - במקום סיבוב קל של ידית מכנית רגילה לכיוונון הטמפרטורה, צריך להקיש על "+", "-" במסך מגע תו"כ ריכוז בכביש ועוד ברזולוציה של חצי מעלה. פה הם ממש התעלו על עצמם. - אין כפתור "הפעל אוורור", יש רק "הפעל מזגן, A/C". וכשהמזגן פועל, לח…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, בקרוב אתחיל להתעסק ברכישה או ליסינג של הרכב הנוסף במשפחה ונתקלתי בהולנד ברכבים חשמליים כאלה ואחרים, ביניהם כל סדרת הID של פולקסווגן. מדובר באופציה מעניינת לכשאחזור לארץ אבל נראה שכרגע היבואן לא מביא אותן. האם יש צפי? היבואן כבר התעסק עם זה? יש למה לחכות? איזה עוד חשמליות מעניינות יש בארץ? (חוץ מטסלה ואיוניק) עם טווחים של לפחות 350ק״מ?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 12 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לפני מספר ימים אמא שלי עשתה תאונת דרכים. היא נסעה ברכב שלה, איבדה שליטה ופגעה ברכב חונה. הגעתי במהירות למקום התאונה. אמבולנס כבר טיפל בה והמשטרה בדיוק הגיעה. לאחר שווידאתי שהפגיעה באמא שלי לא חמורה מאד החלטנו שהאמבולנס ייקח אותה לבדיקות במיון ואני אשאר עם המשטרה והרכב כדי לטפל בגרירה של האוטו. האוטו נתקע בחלקו על המדרכה וחלקו על הכביש בצורה כזו שלא ניתן היה להזיז אותו והייתי חייב לחכות לגרר. בגלל שחלק מהרכב היה על הכביש ועלול היה לסכן רכבים שנוסעים בכביש השוטרת אמרה לי שאסור לה לקחת אחריות על הרכב ושאני צריך לחכות לגרר ולוודא שהרכב לא מסכן רכבים נוסעים. לאמא שלי היה ביטוח מקיף כולל גרירה מביטוח ישיר ולכן התקשרתי אליהם כדי להזמין גרר. ביטוח ישיר העבירו אותי לשגריר חבר…
הודעה אחרונה מאת raz2058, -
יום אחד אני אפגוש את האיש שאחראי על תזמון הרמזורים בישראל ואני אגיד לו את כל מה שאני חושב עליו ואלו לא יהיו דברים יפים ונחמדים בלשון המעטה. בישראל קיים תזמון הרמזורים הכי גרוע בעולם כולו נראה לי, אלא אם המטרה שלהם הייתה לתקוע מכוניות בכל צומת (בעיקר בדרכים ראשיות), למנוע זרימת תנועה, לגרום לבזבוז נוסף של דלק וזיהום אוויר וכמובן כסף והכי חשוב - לגרום לנהגים להפוך לפקעת עצבים רוטנת שהרי איייייךךךך איךךךך זה יכול להיות שאתה נוסע בדרך ראשית, וכשהרמזור שלך הופך לירוק איך שאתה מתקרב לצומת הבאה מחכה לך עוד רמזור אדום (כשרוב הסיכויים שהוא הפך לאדום ממש לפני שהגעת לצומת). וזה קיים בכל כך הרבה מקומות בכל כך הרבה דרכים שאתה מתחיל באמת לתהות אם זה בכוונה או מטמטום וחוסר מקצועיו…
הודעה אחרונה מאת Krishi, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
https://cars.walla.co.il/item/3454443 כמו שחלקנו הגדול יודע המגילות וליקויים שונים ומשונים שלא תמיד אמיתיים ומשקפים תקלה - קם בעל אחד המכונים ומודה בפה מלא שאלה מגילות וכיסויי תחת של מכונים מסוימים. מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
https://haipo.co.il/item/297935
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם מחפשת אפליקציה שתראה לי את המהירות המותרת בכל כביש שאני נוסעת יודעת שיש את זה בווייז אבל מחפשת אפליקציה טובה ויעודית לזה תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
היי, לפני כחודש העברתי את הרכב טסט. במהלך אותו יום הרכב נכשל בטסט הראשון, וכבר באותו יום טפלתי בכל הדברים שבקשו והעברתי אותו טסט בהצלחה בפעם השנייה. מאז אני עוקב אחרי הסטטוס של מספר הרכב באתר משרד התחבורה, יש שם שני נתונים "טסט אחרון" ו-"תוקף הרישוי" ואני רואה את הדבר הבא: "טסט אחרון" אכן התעדכן לתאריך שניגשתי בו לטסט בחודש שעבר. "תוקף הרישוי" לא התעדכן בכלל. זה עדיין מראה שכביכול התוקף פג בחודש אוגוסט הנוכחי במקום אוגוסט 2022. יש לציין שכשסיימתי את הטסט השני, קבלתי את רשיון הרכב החדש חתום ע"י מכון הטסטים, בנוסף למדבקה של 2022 (גם המדבקה העגולה של השמשה וגם מדבקה על רישיון הרכב ליד חותמת מכון הטסטים שמציינת מספר כלשהו). …
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
אחשב רוצים להתקין תאורה חכמה. שתוכל לעקוב אחרינו. לא מספיק להם עין הנץ. https://13news.co.il/item/news/domestic/transportation/smart-roads-1315777/
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, מחפש אתר שנותן מפרט טכני על מרכיבי הרכב, אני מחפש למשל איזה בלמים מורכבים בסופרב 4x4 ולא מוצא. אשמח לעזרתכם,
הודעה אחרונה מאת mavric, -
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
להלן רשימת הדגמים: (המחיר הקודם בסוגריים) 1.5 ביזנס 181990 ש"ח (173500) 1.5 אמבישן 195990 ש"ח (182990) 1.5 סטייל 215990 ש"ח (204500) 2.0 דיזל 150 כ"ס אמבישן 210990 ש"ח (192990) 2.0 דיזל 150 כ"ס סטייל 225990 ש"ח (212990) 2.0 דיזל 200 כ"ס 4X4 סטייל 250990 ש"ח (238490) 2.0 בנזיו 190 כ"ס 4x4 סטייל 244990 ש"ח (233990) 2.0 בנזין 190 כ"ס 4x4 ספורטליין 271990 ש"ח (261990) פירוט השיפורים והשינויים הכלולים במתיחת הפנים כבר פורטו במאמרו של @yoav911gt2 בקישור הבא. מפרט מקומי יפורסם כשהמתיחה תושק רשמית.
הודעה אחרונה מאת AsElior, -
בואו נזכר רגע בתופעה קצת משעשעת, אחרים יגידו מעצבנת, אבל בגדול לדעתי תופעה חיובית מלפני 30 שנה. אחרי שלאורך כל שנות ה 80 מספר העולים לארץ היה נמוך, סדר גודל של 10-15 אלף בשנה, בשנת 1990 המצב הזה השתנה באופן קיצוני. בעקבות מהלכים פוליטיים של ראש ממשלת ברית המועצות מיכאיל גורבצ'וב, שלבסוף הובילו להתפרקות המדינה וכפועל יוצא מאותם המהלכים, יהודי ברית המועצות קיבלו אפשרות יחסית קלה לברוח מכאוס של מדינה מתפרקת ולעלות לארץ במסגרת חוק השבות, עם סיכוי גבוה לשפר את רמת החיים. ו… אפוס… ב 1990 מגיעם 200 אלף עולים. ב 1991 מגיעים 180 אלף, זאת אומרת בשנתיים האלו מגיעים כמעט 400 אלף עולים, זאת כאשר אוכלוסיית ישראל היא כ 4.6 מיליון איש. כמעט עשירית מכלל …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, יש לי קיה נירו שנת 2020, נרכש עם סים של פלאפון כולל מינוי חינם לשנה... עכשיו שנגמר המנוי וזה לא עובד אני מעוניין להחליף את הסים לחברה אחרת, יש למישהו מושג איפה מתחבא המודם עם הסים? (לא בתא הכפפות) תודה, בריאן
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, רכשתי לאחרונה פאסאט 2016, 40 אלף ק"מ, מחברת leas4u. מאחר שעד אז הרכב היה מוחכר לקרוב משפחה ששמר עליה היטב, חשבתי שזו הזדמנות טובה... פחות מחודש לאחר הקניה, נדלקה במהלך הנסיעה נורת המנוע. במוסך הסתבר שמשאבת המיים תקולה, מיכל העיבוי חלוד ודורש החלפה, והבולם למכסה המנוע שהיה אמור להשאיר את מכסה המנוע מורם, גם היה תקול. עלות התיקונים הגיעה ל יותר מ 4000 ש"ח. בהיסטוריית התיקונים שקיבלנו מהחברהמהחברה (ללא פירוט תוכן התיקונים, רק מועד הטיפול), מצויין שהיא שהטיפול האחרון היה בחודש מאי השנה (כחודש קודם לקניה!). היום הרכב עצר באמצע הנסיעה. פשוט נכבה, ונראה שנדרשים תיקונים נוספים. בתגובה לפנייתי לחברת leas4u, הם טוענים שאין אחריות מטעמ…
הודעה אחרונה מאת Korgan, -
- 3 עוקבים
- 38 תגובות
- 15.3 אלף צפיות
היום, בשעה 19:30 קיבלתי דו"ח על אי חגירת חגורה מאחור. מכיוון שהרגשתי לא טוב נתתי לחבר לנהוג. שוטר עצר לבדיקה שגרתית וגילה אותי ישן מאחור, ניסיתי להסביר לו כי עשיתי זאת רק מכיוון שהרגשתי נורא, הוא נתן לי דו"ח תנועה 250 ש"ח + 2 נקודות למרות שלא נהגתי, האם זה אפשרי? יש להוסיף ולומר שהחבר לא קיבל דו"ח. בנוסף לכך: השוטר לא חבש כובע( לפי השמועות זה מבטל) השוטר רשם בדו"ח את שמי עם שגיאת כתיב קריטית, לצורך העניין דוד במקום דור. יש עילה לערעור? תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת Yehudaharel, -
- 7 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי שלום לכולם, לאחרונה התחדשנו באיוניק היברידית חדשה, ובניגוד לדגם מלפני שנתיים, הדגם החדש (לצערי) מגיע ללא משטח הטענה אלחוטי ובמקום המערכת המקומית מגיע Android Auto. יש קטע נורא מעצבן שכמשתמשים בוייז דרך Android Auto בזמן נהיגה, הוא לא מאפשר כתיבה של יעד חדש, רק ע"י חיפוש קולי / העברה למצב Parking. יש דרך לעקוף / לכבות את זה במקרה שידועה לכם? זה ממש מטופש שמי שיושב ליד הנהג לא יוכל להקליד יעד בוייז, אלא הנהג צריך לעצור בצד (ולא תמיד אפשר) לעבור ל parking ורק אז האפשרות להקליד מתאפשרת. תודה 🤕
הודעה אחרונה מאת גור אדם, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 14 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
מעניין אותי כמה דלק הרכב לוקח מתי שהוא עומד מונע סתם ככה רק עם מזגן. מדובר ברכב שמוציא בדרך כלל בתוך העיר 1/10 מחוץ לעיר 1/15 (בדקתי כמה פעמים ממשאבה למשאבה). ואני יודע שכל רכב תלוי וכל זה אבל עדיין רוצה לדעת באופן כללי (אם זה 10 ליטר בשעה או חצי ליטר בשעה) אשמח לתשובות אם משהו פעם בדק או יודע.
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מחלון המשרד נשקף מגרש של אלבר. אני מביט מידי פעם על תחלופת כלי הרכב שם, והשבוע משך את תשומת ליבי הרכב בתמונה. לא מצליח לזהות. דלת הזזה מאחור.
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 405 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- mcshmupi
- ArikB
- makatuvkan
- חולגי
- נהג מירוצים ותיק
- guya72
- needforcs
- gadik6
- עדי-אל
- Coresh
- borsood