Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 דקות, David32 כתב:

איך רכבות עדיין לא אוטונומיות לגמרי אני לא יודע ולא מבין, אבל לא חקרתי מספיק בנושא.

חשבתי על הנושא הרבה מאוד פעמים, ואפילו דיברתי על זה עם גיסי שהוא נהג רכבת. לא הצלחנו לחשוב על תשובה יותר טובה מאשר שכנראה בגלל שחברות רכבות הן בדרך כלל חברות ממשלתיות, לא מסתכלים כל כך רחוק וזה משהו שיגיע אחרי שזה כבר יהיה מוכן ב-100%.

לפני 20 דקות, David32 כתב:

בכול מקרה, שום דבר אוטונומי באמת לא יהיה בזמן הקרוב (נגיד פחות מעשור).

ההימור שלי, שאני מחזיק כבר כמה שנים, הוא להגיע למצב שנמכרת מאסה קריטית של רכבים אוטונומיים (או אפילו מופסקת מכירת רכבים לא אוטונומיים) ב-2050.

לפני 11 דקות, sperial כתב:

כנראה שרכבת בסביבה פתוחה מצריכה השגחה על הדרך בגלל מכשולים לא צפויים, למקרה תקלה בשליטה, וגם משיקולים משפטיים

כל זה לא רלוונטי. משפטית, החברה בכל מקרה אחראית.

מעבר לזה - השגחה ניתן להשיג באמצעות מצלמות, ולשלוט אפשר מרחוק. 

ספציפית ברכבות, אין נכון להיום שום מכשול טכני כדי להשיג נסיעה אוטונומית כמעט מוחלטת - עם אדם אחד שמשגיח מרחוק על כמה וכמה רכבות.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 37 דקות, yuvk כתב:

למען האמת, המכשול העיקרי לנהיגה אוטונומית היא הנהגים האנושיים הבלתי צפויים. ברגע שכל כלי הרכב על הכביש יהיו אוטונומיים, והכביש יותאם לכך (מי צריך תמרורים???) המצב יהיה טוב ( זרימת תנועה, תאונות) מאי פעם.

די עם ה"לא יהיה תחליף לנהג אנושי". רכב אוטונומי צריך להיות רק קצת יותר טוב מנהג אנושי, ויהיה בסדר, רק בגלל העובדה שהוא לא ממצמץ/נרדם/מתעסק בטלפון/לוקח חומרים/אידיוט, ומהבחינה הזאת אנחנו כבר מזמן שם.

ועם תכנון AI נכון, הרכב האוטונומי גם מהר מאוד ילמד את כל הדפוסי התנהגות של נהגים אנושיים ויידע לחזות התנהגות "לא צפויה" הרבה יותר מהר מכל נהג אנושי באשר הוא.

בדיוק כמו שעדיף לכולנו שיהיו רופאי AI ושופטי AI, שיהיו מסוגלים תוך מילישניות לחפור בבסיסי נתונים של מערכות ולתת גזר דין או דיאגנוזה מדוייקים הרבה יותר מהגורם האנושי, רק מהסיבה שהם לא עייפים ולא מקבלים שוחד.

וזה יקרה הרבה יותר מהר ממה שנראה לכם, למעשה זה כבר קורה. המהפכה התעשייתית הרביעית כבר מזמן כאן.

המוח האנושי זה דבר מוגבל, בדיוק כמו היכולת הגופנית. של האדם. בעבר הלא רחוק המציאו מכונות שהחליפו עבודה פיזית, היום זה מכונות שמחליפות עבודה מנטלית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 12 דקות, vadim6385 כתב:

ויידע לחזות התנהגות "לא צפויה"

ברגע שמוציאים מהמשוואה את זמני התגובה, והיכולת המאוד מוגבלת להסתכל רק לכיוון אחד ולעבד רק זרם מידע אחד בו"ז, מתבטל הצורך "לחזות" דברים. המחשב פשוט יצטרך להגיב תוך 2 מילישניות ולהתאים את הפעולות הבאות כל 2 מילישניות. לא צריך שום דבר מסובך.

פורסם

או! אז בסופו של דבר, הגענו כולנו בסוף לאותה המסקנה ואותה התוצאה.

אם להתעלם מכול מיני רכבות מבודדות שספריאל דיבר עליהן - התוצאה זהה.

והסיבה שבגללה אין X אוטונומי פחות משנה.

בין אם זה טכנולוגי

או עניינים חוקיים

או עניינים ביטוחיים

או פוליטיים.

כמו בבדיחה הידועה - "מעשית יש לנו 2 זונות בבית".

הנקודה היא שאין כרגע שום דבר אוטונומי, על הרכבת יש נהג קטר, או "משגיח" או "מנהל מערך קרונות בכיר" - יכולים לקרוא לו איך שרוצים.

במטוסים יושבים טייסים (2, לא אחד).

באוטובוסים נהגים.

אגב 1, שדות תעופה הם מקום תחום, קטן יחסית וסגור לציבור. אני לא רואה *שום* סיבה טכנולוגית ש99% מהכלים שנעים בהם לא יהיו אוטונומיים לחלוטין.

אגב 2, כמו נהגי הקטר היא מזערית, באמת. ועם כול הכבוד, אם 100 איש בישראל הם אלה שבולמים את הקדמה? It's a sacrifice I'm willing to make. הרי שאר המערך התומך של הרכבת נשאר, רק נפתרים מהנהגים. [סורי פבל.]

אגב 3, לגבי הרכבת הקלה, כול מה שמצאתי זה זה:

ציטוט

נהג אוטומטי
רכבות הן כלי התחבורה היחיד שאין בו הגה. מאחר שהן נוסעות על מסילה, אין בו צורך. במקום הגה, לנהג הרכבת יש "סטיק" לשליטה במהירות – וגם הוא ניתן לשימוש במפלס הקרקע בלבד. כאשר הרכבת נוסעת במנהרה (שבה היא לא צריכה להשתלב בתנועת כלי רכב), גם המהירות היא אוטומטית ומושגת באמצעות שליטה מרחוק, באופן דומה לזה של רכבות מטרו. כאשר הרכבת נוסעת במפלס הקרקע, היא מתואמת עם מערכת הרמזורים ומקבלת העדפה בצמתים על מנת לקצר את זמן הנסיעה.

ונשמע שעדיין יש נהג, סליחה - מנהל נסיעה.

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

@David32גם בהולנד, שמערך הרכבות המתקדם מאד שלה מנוהל על ידי מחשבים כבר למעלה מ-40 שנה, עדיין הרכבות נהוגות על ידי אדם, וכך בכל מדינה מתקדמת.

הכביש הוא סביבה כאוטית לחלוטין  ורמזים שאתה ואני מקבלים מסטיות מינימליות של כלי רכב, או מהחלפת מבט או חיווי עם נהג אחר, לא יובנו על ידי המחשב. סביבה נטולת נולכי רגל ונהגים אנושיים תאפשר נהיגה אוטונומית, וגם זה עם תשתיות תקשורת מורכבות ויקרות.

אני לא צופה שאזכה לכך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפילו במצב התחבורה כיום, ללא רכבים אוטונומיים, פנסי רחוב חכמים

כבר ינטרו תנועת רכבים, הולכי רגל (חשוב במעברי חציה וכו') ויתזמנו טוב יותר את פעולת הרמזורים

והתנועה.

כולנו לפעמים עומדים ברמזור אדום בצומת וממתינים לאור הירוק כשבכלל אין תנועה בצומת הזאת 

(ולדוגמא בלילה) וגם הולכי רגל (צייתנים) ממתינים לאור הירוק שלהם כשאין בכלל תנועת רכב 

בכביש שבו הם ממתינים לחצותו.

פנסי רחוב יוכלו גם לנטר נתונים נוספים כעוצמת תאורה סביבתית, גשם ועוד ולהשפיע בכך על עוצמת תאורת 

הרמזור עצמו, הפעלת שלטי התראה שונים (מהירות, עומס תנועה ועוד).

דרך אגב, נסו לחפש בגוגל את מס' הטל' שלכם (פעם עם מקף בין הקידומת למס' ופעם ברצף).

בברכה  -  רפי לין

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

הכביש הוא סביבה כאוטית לחלוטין  ורמזים שאתה ואני מקבלים מסטיות מינימליות של כלי רכב, או מהחלפת מבט או חיווי עם נהג אחר, לא יובנו על ידי המחשב

סטיות מינימליות יובנו ועוד איך, יותר טוב ממה שאדם יכול להבין. החלפות מבטים - אני אישית לא עושה את זה.

ושוב פעם - הנהג האוטונומי לא צריך להיות מושלם, הוא רק צריך להיות קצת יותר טוב מנהג אנושי ממוצע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 35 דקות, sperial כתב:

ורמזים שאתה ואני מקבלים מסטיות מינימליות של כלי רכב, או מהחלפת מבט או חיווי עם נהג אחר, לא יובנו על ידי המחשב.

אני מת על אמירות כאלה. אתה יודע איך עובד ניתוח תמונה? מה הטולרנסים של ליידר? בכלל על עצם קיומן של מערכות תקשורת V2V? או שאתה פשוט חושב על מחשבון או טלפון ומסיק מכך ש"מחשב לא יכול להבין רמזים"? 

בכלל, למה שהוא יצטרך להבין "רמזים"? יש מערכות מבוססות רשת סלולרית+GPS שיודעות לשלוח פינג על כל אינפוט של נהג (ברכב לא-אוטונומי) או שינוי כיוון לרכבים ברדיוס הרלוונטי. אז המחשב עליו אתה מדבר פשוט ידע. 

כל המחשבה על כך שמכוניות אוטונומיות בכלל צריכות לדמות את אופי הנהיגה של בני אדם הוא שגוי מיסודו. למחשבים ותקשורת אלחוטית יש יתרונות משמעותיים ומנצלים אותם, במקום לאנוס את המכוניות לנהוג כמונו.

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, sperial כתב:

@David32גם בהולנד, שמערך הרכבות המתקדם מאד שלה מנוהל על ידי מחשבים כבר למעלה מ-40 שנה, עדיין הרכבות נהוגות על ידי אדם, וכך בכל מדינה מתקדמת.

יש גם עניין של עלויות פיתוח, מחקר ותחזוקה. לא בטוח שפיתוח מערכת של רכבת אוטונומית כדאית כלכלי לעומת משכורות ל"נהגים".

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

ספריאל, אני יודע, גם בדקתי ויש איזה 3000 נהגי קטר או משהו כזה בכול הולנד. לא מעט אבל לא כזה הרבה. (כאילו "משיניסטים", שנראה לי שזה הכול נהגי קטר אבל אני לא בטוח במאה אחוז אז אל תתפסו אותי במספר).

איתן - 

https://www.dw.com/en/german-rail-union-warns-of-more-possible-action-as-strike-bites/a-58840142

אוטונומי לא שובת. זה כבר יתרון משמעותי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני כשעה, David32 כתב:

איתן - 

https://www.dw.com/en/german-rail-union-warns-of-more-possible-action-as-strike-bites/a-58840142

אוטונומי לא שובת. זה כבר יתרון משמעותי.

חזק. חשבתי שהשביתות של ועד הרכבת זו המצאה של ההסתדרות. מסתבר שאפילו את זה הם העתיקו.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם
לפני 5 שעות, פבל כתב:

זה בדיוק מה שאמרו מדליקי הפנסים.
זה לא נכון כבר היום, וזה עניין של זמן עד שיהדקו שם את כל העניינים מספיק כדי לשחרר את זה לכביש.

יתרה מזו, נהיגה היא פעולה מאוד צפויה, מונוטונית ורובוטית. מחשב הרבה יותר מותאם לסוג העבודה הזה.

גם נהגי אמבולנס?

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 14 שעות, eitanuch כתב:

יש גם עניין של עלויות פיתוח, מחקר ותחזוקה. לא בטוח שפיתוח מערכת של רכבת אוטונומית כדאית כלכלי לעומת משכורות ל"נהגים".

וגם ברוב המדינות המערביות לפטר עובד מדינה זה משהו קשה עד בלתי אפשרי. עדיף לך כבר להמשיך לשלם לו על אבטלה סמויה.

הרובוט יודע לתפעל את הרכבת יותר טוב ממך בכל תרחיש אפשרי? כן, כן, בוא נשים שם נהג בכל מקרה, אפילו שהמומחיות היחידה של הנהג הזה היא לעשן ג׳וינט ולאכול פיצה. אפשר לשים גם כפתור אדום מולו, שלא יהיה מחובר לכלום, אבל שירגיש חשוב עם עצמו. נראה לי שיש פרק בסדרה electric dreams על זה, שהכל אוטונומי, אבל שמו במפעל מפעילי מכונה אנושיים בגלל הסדר שקר כלשהו.

לפני 12 שעות, Mr.Hybrid כתב:

גם נהגי אמבולנס?

מה הבעיה? תגדיר לרובוט אמבולנס עדיפות על שאר התנועה. הוא עדיין יידע להגיב יותר טוב מנהג אמבולנס אנושי.

פורסם

דרך אגב. ברכבת ישראל. כבר ב 2003. היה אפשר לעצור תרכבת מרחוק.

היו כמה נהגי קטר. שהתעלמו מהאזהרה. ומרחוק מנעו תאונה.

• מעניין 2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני כשעה, yor2 כתב:

דרך אגב. ברכבת ישראל. כבר ב 2003. היה אפשר לעצור תרכבת מרחוק.

היו כמה נהגי קטר. שהתעלמו מהאזהרה. ומרחוק מנעו תאונה.

אז פה עדיף להשאיר את הנהיגה לרובוטים כבר אתמול. נהג אנושי לא רק פחות יעיל פה, אלא גם יותר מסוכן.

• תוכן חדש...