Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

מה הבעיה? תגדיר לרובוט אמבולנס עדיפות על שאר התנועה. הוא עדיין יידע להגיב יותר טוב מנהג אמבולנס אנושי.

בהנחה ששאר הרכבים אוטונומייים- האמבולנס אפילו לא יצטרך להראות שונה ולהרעיש, שאר הרכבים "ידעו" לזוז הצידה ולפנות את הדרך

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

תגדיר לרובוט אמבולנס עדיפות על שאר התנועה. הוא עדיין יידע להגיב יותר טוב מנהג אמבולנס אנושי.

לא מסכים איתך.

נהג אמבולנס אוטונומי לא ישתווה לעולם לאנושי, בעיקר בגלל היצירתיות

(נסיעה ברמזור אדום, נגד כיוון התנועה, עלייה על מדרכה ועוד..) 

כנ"ל כבאית שצריכה להגיע לשדה שמרוחק מכביש אספלט והשבילים אינם מופיעים בווייז או גוגל מפות.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid
  • אהבתי 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 7 דקות, Mr.Hybrid כתב:

כנ"ל כבאית שצריכה להגיע לשדה שמרוחק מכביש אספלט והשבילים אינם מופיעים בווייז או גוגל מפות.

או שאתה חושב בקטן או שאני חושב בגדול, אבל כל הנ"ל לא ממש נדרש כשהנתיב ידוע מראש לכל כלי הרכב בנתיב והם מראש יודעים לפנות לו את הדרך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, Mr.Hybrid כתב:

לא מסכים איתך.

זה נכון לאמבולנס במצב הנוכחי כיום- כאשר כל הנהגים הם אנושיים.

במצב שכל הרכבים אוטונומים אמבולנס יוכל להגיע ליעד שלו משעותית יותר מהר מכל בן אדם שנוהג בו, 

ברמת העקרון הוא יכול גם לנסוע 300 קמש בבטחה כאשר נהג בנאדם במעשה כזה יסכן את כולם מסביבו וברכבו.

ואתה גם לא צריך שום נתיב יעודי- אלא כל הרכבים עובדים במעין hive mind ו"יודעים" בכל רגע נתון מה לעשות ולמי לתת עדיפות ומתי

לגבי כבאית זה קצת יותר מורכב נכון מאחר והיא לפעמים צריכה להכנס לאיזורים שהגישה אליהם קשה- אבל זה גם כן בעיה שניתן לפתור עם תוכנה מתאימה ומיפוי טוב של השטח והקרקע

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 35 דקות, shellcase כתב:

או שאתה חושב בקטן או שאני חושב בגדול, אבל כל הנ"ל לא ממש נדרש כשהנתיב ידוע מראש לכל כלי הרכב בנתיב והם מראש יודעים לפנות לו את הדרך.

נדרש נדרש.

זאת אומרת אתה תכלס חושב בקטן. אתה (וגם ik3) חושב על כול המקרים הקלים האלה, לקחת אמבולנס ליוספטל 34 כי מישהו נדקר בחניה. - לא צריך באמת נהג בשביל זה.

בוא נחשוב בגדול - כול תרחיש שהוא מעבר להכי קל, דורש (וידרוש) נהג אנושי, בין אם זה אמבולנס/משטרה/כבאית - וגם צמ"ה, הובלה של מטענים לא סטנדרטיים ועוד.

אני אפילו לא מדבר על אסונות רציניים (גיף שמשווה כביש בגרמניה לפני ההצפה ועכשיו) או אסונות בינוניים (פיגועים, התרסקות כזאת או אחרת).

בוא נדבר על תרחישים שקוראים בשטח, על תרחישי תאונות פחות סטנדרטיות (לא להגיד שזה לא יהיה קיים - אולי יהיו פחות, אבל יהיו), אירועים שמשנים את הזירה (אפילו עץ שנופל על רכב) שלא נדבר על פיגועים. כול המקרים האלה יכולים לדרוש - וחלקם ידרשו - קצת יצירתיות אנושית, קצת שבירת חוקים אנושית.

ישנם תרחישים אחרים [זה שאני חושב עליו זה הובלות של מטענים לא סטנדרטיים] שבהחלט יהיה צריך נהג (או לפחות נהג משגיח - ואז זה כבר לא רמה 5). וזה לא תרחישים איזוטריים - זה קורה כול הזמן סביבינו.

כמה חשבתם על העבודה של נהגים שמובילים קורות לגשרים לדוגמא? נהג שמעביר בית נייד? שמעביר כלי צמ"ה מיוחד לאתר בניה?

איך נשלח אמבולנס למקרה חירום על רכבת באמצע שום מקום? איך נשלח מכבי אש ללא נודע בשטח?

וכול זה כשיש כבר אנשים שמוכשרים לתפקיד הזה. השוטר שנוהג הוא גם שוטר בסופו של דבר. גם נהגי אמבולנס לא יושבים בחוסר מעש, ונהג כבאית הוא משתתף אקטיבי בכיבוי וההצלה.

לגבי hive mind ושליטה על כול הרכבים על הכביש ע"י המלכה האדומה , זה בינתיים ברמת מדע בדיוני.

• מעניין 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 שעות, Mr.Hybrid כתב:

לא מסכים איתך.

עניין של זמן עד שהנהג האוטונומי יהיה מסוגל גם לזה. מקסימום יעשה כמה סיבובים עם נהג אנושי

אם זה ידע ללמד את עצמו שחמט תוך 4 שעות ולנצח המחשב העל הקודם, אז אמבולנס קטן עליו:

https://www.theguardian.com/technology/2017/dec/07/alphazero-google-deepmind-ai-beats-champion-program-teaching-itself-to-play-four-hours

אולי אפילו ימצא את הדרכים העדיפות בלי לעבוד באדום, לעלות על מדרכות ועם פחות לסכן את מי שבתוך האמבולנס ומחוצה לו.

ואם זה יהיה אמבולנס בצורת רחפן ענקי, אז כל זה בכלל לא משנה.

וכשמכוניות יעלו לאוויר (וזה יקרה, לדעתי אפילו בתקופה שלנו), אז לא יהיה שם מקום לנהגים אנושיים כלל.

לפני שעתיים, David32 כתב:

וכול זה כשיש כבר אנשים שמוכשרים לתפקיד הזה. השוטר שנוהג הוא גם שוטר בסופו של דבר. גם נהגי אמבולנס לא יושבים בחוסר מעש, ונהג כבאית הוא משתתף אקטיבי בכיבוי וההצלה.

מעולה. אז למה האנשים האלה צריכים להגיע לאירוע כשהם כבר עייפים ועצבניים? למה שלא ישבו וינוחו בדרך עם מוזיקה רגועה במערכת? זה בהנחה ואלה עדיין יהיו אנשים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

מעולה. אז למה האנשים האלה צריכים להגיע לאירוע כשהם כבר עייפים ועצבניים?

זאת העבודה שלהם. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

זאת העבודה שלהם.

אז למה לא להקל עליהם?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
בתאריך 13.8.2021 בשעה 15:16, outlander כתב:

לא יהיה אף פעם רכב אוטונומי, מחשב לא יכול להחליף אדם בנהיגה בכביש. החלומות האלה מתנפצים שוב ושוב.

הדגמה של מובילאיי מלפני שנה וחצי (מספיק לראות שתי הדקות)

רכב אוטונומי מקיים "בדוסנילנד נהג כמו דוס".

שאלתי חברים במובילאיי והם אמרו שאחרי שלימדו את הרכב להדחף הם עובדים על לצפור לפני שנהיה ירוק ולהוציא אצבע משולשת למי שנתקע בשמאל אחרי שעוקפים אותו מימין.

עריכה אחרונה על ידי borsood
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לא יהיה אף פעם רכב אוטונומי, מחשב לא יכול להחליף אדם בנהיגה בכביש. החלומות האלה מתנפצים שוב ושוב.

אותך אולי מחשב לא יוכל להחליף בנהיגה.

בכל זאת, למה שמחשב ירצה לצפות ב-N12 בזמן נהיגה?

• מצחיק 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 11 שעות, borsood כתב:

הדגמה של מובילאיי מלפני שנה וחצי (מספיק לראות שתי הדקות)

רכב אוטונומי מקיים "בדוסנילנד נהג כמו דוס".

שאלתי חברים במובילאיי והם אמרו שאחרי שלימדו את הרכב להדחף הם עובדים על לצפור לפני שנהיה ירוק ולהוציא אצבע משולשת למי שנתקע בשמאל אחרי שעוקפים אותו מימין.

אדיר. אז הוא לא רק יודע להתמודד עם נהגים, הוא יודע להתמודד עם נהגים ישראלים.

צריך לשחרר אותו למקומות כמו רוסיה/הודו/אפריקה, שילמד שם.

לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בכל זאת, למה שמחשב ירצה לצפות ב-N12 בזמן נהיגה?

מה המחשב עשה לך רע, שצריך להכריח אותו לראות את התועבה הזאת?

פורסם

הוא לא עשה לי רע, הוא לא ירצה לצפות בזה, אני לא אכריח אותו לצפות בזה.

ולכן הוא לא יכול להחליף את המשתמש outlander. 🤣

• מצחיק 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 20 שעות, David32 כתב:

נדרש נדרש.

זאת אומרת אתה תכלס חושב בקטן. אתה (וגם ik3) חושב על כול המקרים הקלים האלה, לקחת אמבולנס ליוספטל 34 כי מישהו נדקר בחניה. - לא צריך באמת נהג בשביל זה.

בוא נחשוב בגדול - כול תרחיש שהוא מעבר להכי קל, דורש (וידרוש) נהג אנושי, בין אם זה אמבולנס/משטרה/כבאית - וגם צמ"ה, הובלה של מטענים לא סטנדרטיים ועוד.

אני אפילו לא מדבר על אסונות רציניים (גיף שמשווה כביש בגרמניה לפני ההצפה ועכשיו) או אסונות בינוניים (פיגועים, התרסקות כזאת או אחרת).

בוא נדבר על תרחישים שקוראים בשטח, על תרחישי תאונות פחות סטנדרטיות (לא להגיד שזה לא יהיה קיים - אולי יהיו פחות, אבל יהיו), אירועים שמשנים את הזירה (אפילו עץ שנופל על רכב) שלא נדבר על פיגועים. כול המקרים האלה יכולים לדרוש - וחלקם ידרשו - קצת יצירתיות אנושית, קצת שבירת חוקים אנושית.

ישנם תרחישים אחרים [זה שאני חושב עליו זה הובלות של מטענים לא סטנדרטיים] שבהחלט יהיה צריך נהג (או לפחות נהג משגיח - ואז זה כבר לא רמה 5). וזה לא תרחישים איזוטריים - זה קורה כול הזמן סביבינו.

כמה חשבתם על העבודה של נהגים שמובילים קורות לגשרים לדוגמא? נהג שמעביר בית נייד? שמעביר כלי צמ"ה מיוחד לאתר בניה?

איך נשלח אמבולנס למקרה חירום על רכבת באמצע שום מקום? איך נשלח מכבי אש ללא נודע בשטח?

שוב זה מחזיר אותי לנקודה שאתה מסתכל על התחבורה כמו שהיא עובדת היום עם נהגים אנושיים ומנסה לשלול את הצלחת  הרכב האוטונומי בסביבה כזאת.

אבל בסביבה שאין יותר נהגים אנושיים וכל הרכבים אוטונומיים, כל ה"בעיות" השצגת פשוט לא יהיו קיימות.

האם זה אומר שלא צריך יהיה יותר אנשים בכוחות הבטחון שלנו- ממש לא, במקרים מיוחדים סביר להניח שצריך יהיה הכוונה אנושית, אבל ברוב המוחלט של המקרים אפשר יהיה להמנע משימוש בבני אדם, ולצמצם עיקובים וטעויות.

אם יש לך מקרה חרום באמצע שום מקום אמבולנס לא יעזור לך הרבה ואתה תשלח מסוק.

באמבולנס\כבאית סביר שיהיו אנשים פשוט העבודה של נהיגה לא תצטרך להיעשות על ידיהם על פי רוב, אלא ע"י מחשב.

לפני 20 שעות, David32 כתב:

לגבי hive mind ושליטה על כול הרכבים על הכביש ע"י המלכה האדומה , זה בינתיים ברמת מדע בדיוני.

אנחנו לא רחוקים משם כמו שאתה חושב, גם אם זה יקח עוד 30-40 שנים עד שנראה ווריאציה של זה בכבישים

פורסם

קשקוש מוחלט. הדבר היחיד שמתנפץ שוב ושוב הוא התפיסה ש"לא ניתן להחליף בן אנוש בX", וכבר נתנו כאן כמה דוגמאות.

קטונתי מלדעת כמה זמן זה יקח, אבל אני בטוח שזה יקרה.

בתאריך 13.8.2021 בשעה 18:39, רפי לין כתב:

דרך אגב, נסו לחפש בגוגל את מס' הטל' שלכם (פעם עם מקף בין הקידומת למס' ופעם ברצף).

התוצאות שקיבלתי היו על עיסוי רפואי, האם אני בהריון?

• תוכן חדש...