Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 שעות, ik3 כתב:

לעומת זאת אם אני הולך למסעדה יקרה- העובדה שיש מלצר היא ערך מוסף בחוויה שלי של המקום.

רובוט לא דורש טיפ. מבחינתי זה מוסיף לחוויה מעל ומעבר.

• מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, ik3 כתב:

ואנשים יעבדו בתחומים שבהם יש משמעות להיותם בני אדם- למשל לתת שירות, חינוך, סיעוד פסיכולוגיה ויש תחומים נוספים,

בעצם הרעיון שאנשים יעסקו בעיסוקים שיש משמעות לאנושיות שלהם

לא כולם יכולים לעבוד בדברים האלה. עובד מפעל שהחליף אותו רובוט לא ילך להיות מחנך או עובד סיעודי. לדעתי, בסוף יהיה אפשר ללמד רובוט לעשות הכל. כולל חינוך, סיעוד, פסיכולוגיה וכו'.

בניגוד לרובוטים, בני אדם צריכים את העשייה כדי להרגיש משמעות. זה לא משנה שהפעולה שהם עושים היא כמעט חסרת משמעות, עצם הידיעה שהם צריכים לעשות משהו מספקת להם סיבה לקום בבוקר. 

תראה אנשים בפנסיה שנרקבים בבית מול הטלויזיה לעומת כאלה שממציאים לעצמם משימות ומעסיקים את הראש במשהו אקטיבי. מי יחיה יותר זמן?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 34 דקות, vadim6385 כתב:

להעביר לאשכול קמצנות.

• מצחיק 2

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

טיפ הוא לא פקטור כאן, אלא החוויה של השירות, מניח שכולנו יודעים איך מרגישה חוויה גרועה ממלצר- פשוט הסבירות לקבל כזאת היא בסדר גודל גדולה ביחס להסתברות לחוויה טובה.

ובכל אותם הרוב המחולט של המקומות שבהם החוויה של מהמלצר היא רעה- אין שום בעיה להחליף אותם בתהליך אוטומטי כזה או אחר שלעומת החוויה הגרועה שהייתה בנקודת המוצא- אנחנו קיבלנו שיפור.

*נקודה בקשר לטיפ- לדעתי זו תופעה שצריכה להיעלם מהעולם, ואנשים צריכים לקבל תגמול הוגן ומוסכם על השירות שלהם, אבל זה כבר עניין לדיון אחר.

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

לא כולם יכולים לעבוד בדברים האלה. עובד מפעל שהחליף אותו רובוט לא ילך להיות מחנך או עובד סיעודי. לדעתי, בסוף יהיה אפשר ללמד רובוט לעשות הכל. כולל חינוך, סיעוד, פסיכולוגיה וכו'.

בניגוד לרובוטים, בני אדם צריכים את העשייה כדי להרגיש משמעות. זה לא משנה שהפעולה שהם עושים היא כמעט חסרת משמעות, עצם הידיעה שהם צריכים לעשות משהו מספקת להם סיבה לקום בבוקר. 

תראה אנשים בפנסיה שנרקבים בבית מול הטלויזיה לעומת כאלה שממציאים לעצמם משימות ומעסיקים את הראש במשהו אקטיבי. מי יחיה יותר זמן?

ממש לא אמרתי שאנשים יצטרכו להתבטל ולא לעשות כלום.

נתנתי את הדוגמאות של מנחך או עובד סיעוד, אבל יש דוגמאות רבות אחרות לכך.

הכוונה שלי היא לתחומים שבהם החוויה של מקבל השירות תלויה בכך שנותן השירות הוא בן אדם.

ואם נחזור לדוגמא הקודמת בנוגע לחינוך, נכון שאפשר להוציא את הבן אדם מהמשוואה הזאת אבל החוויה של הלקוח במקרה הזה תלויה באופן ישיר לכך שהמחנך\מרצה הוא בנאדם.

ושוב אני מסכים עם זה שאנשים צריכים עשייה כדי להרגיש משמעות ובשביל שביעות הרצון הכללית שלהם מהחיים, אבל אני לא חושב שהשארה של עבודות שהן חסרות תרומה(עבודות שאפשר לשים מחשב במקום הבנאדם הן כאלו) היא הפתרון כאן.

אלא הכוונה של האוכלוסיה העתידית להתעסק בעיסוקים שהם מועילים לחברה מצד אחד, וגם נותנים משמעות אישית מהצד השני,

ואני בטוח שחלק מאותם העיסוקים העתידיים אנחנו כרגע לא מכירים אותם- יכולים להיות דברים שלא רלוונטים או קיימים כיום אבל בעתיד כן.

זו דרך טובה למקסם את הרווחה הכללית של החברה, וכמובן יתן חברה יותר מוצלחת ביחס לכזאת שחלק לא קטן מהאוכלוסייה עובדים בעבודות חסרות תועלת, או מקבלים משכרות על איזשהי הנפצה- ובעצם לא תורמים לחברה.

נקודה נוספת, אולי התקבל הרושם שהעבודות שאני מתכוון אליהן הן הומניות בלבד, אבל זה לא נכון.

דוגמא נוספת שאפשר לראות אותה גם כיום היא בתחום הסכינים, אז נכון יש לך מפעלים שיודעים לייצר סכינים ברמות שונות, עם התערבות מינימלית או אפילו בלי התערבות אנושית, ובתור צרכן אם אתה צריך עכשיו סכין טובה למטבח מה שתקנה זו כנראה אחת כזאת, שהמחיר שלה הוא נגיש- כאן הVFM הוא גבוה.

אבל האם העובדה שיש יצור סכינים בלי התערבות של בני אדם העלימה את יצרני הסכינים שהן בעבודת יד- ממש לא.

עדין יהיו אנשים שיהיו מוכנים לשלם את ה2000$  וגם הרבה יותר לסכין, ונכון אלו יהיו סכינים ברמה גבוהה ביותר, אבל הסיבה שקונים אותם היא לא פרקטית אלא אתה משלם את האקסטרה על החוויה הכוללת שאתה מקבל מאותה הסכין העובדה שמומחה ביפן למשל עבד על אותה הסכין במשך ימים\שבועות היא פקטור משמעותי באותה החוויה.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

רובוט לא דורש טיפ. מבחינתי זה מוסיף לחוויה מעל ומעבר

כמה שאתה תמים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, dani666 כתב:

כמה שאתה תמים.

נראה לי זה אתה שלא רואה את כל התמונה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...