Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזמון הרמזורים בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יום אחד אני אפגוש את האיש שאחראי על תזמון הרמזורים בישראל ואני אגיד לו את כל מה שאני חושב עליו ואלו לא יהיו דברים יפים ונחמדים בלשון המעטה. 

בישראל קיים תזמון הרמזורים הכי גרוע בעולם כולו נראה לי, אלא אם המטרה שלהם הייתה לתקוע מכוניות בכל צומת (בעיקר בדרכים ראשיות), למנוע זרימת תנועה, לגרום לבזבוז נוסף של דלק וזיהום אוויר וכמובן כסף והכי חשוב - לגרום לנהגים להפוך לפקעת עצבים רוטנת שהרי איייייךךךך איךךךך זה יכול להיות שאתה נוסע בדרך ראשית, וכשהרמזור שלך הופך לירוק איך שאתה מתקרב לצומת הבאה מחכה לך עוד רמזור אדום (כשרוב הסיכויים שהוא הפך לאדום ממש לפני שהגעת לצומת). וזה קיים בכל כך הרבה מקומות בכל כך הרבה דרכים שאתה מתחיל באמת לתהות אם זה בכוונה או מטמטום וחוסר מקצועיות או שבכלל אין דבר כזה בארץ תזמון רמזורים - איך שמתקינים אותם, מחברים לחשמל, שמים איזה טיימר כלשהו ויאללה מה שיצא יצא. 

הרי מערכות של גל ירוק היו קיימות כבר לפני 50 שנה, למה זה כל כך קשה לעשות את זה גם בישראל?!!??

זהו, פרקתי. מוזמנים לשתף תחושות מי שמזדהה. 

עריכה אחרונה על ידי Krishi
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברוב הצמתים בישראל קיימים פסים סטטיים בקו העצירה על הכביש,

תעמוד כמו שצריך ואז הרמזור יתחלף לירוק.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם (נערך)

כדאי שתהיה קצת יותר ספציפי.

"גל ירוק" לא יכו לפעול בכל הכיוונים, תמיד יהיה כיוון עם עדיפות ושאר הכיוונים יסבלו מכך. אבל אתה, כנהג, לא תשים לב כאשר אתה חוצה רצף של רמזורים ירוקים אלא רק כאשר אתה נעצר. הוסף לכך את הנוקשות של הרמזור הישראלי (אין פניה שמאלה כאשר לתנועה הנגדית רמזור ירוק, כפי שמקובל בהרבה מקומות בעולם ואשר מגדיל את חלקו של הירוק במחזור הרמזור, במחיר של פגיעה בבטיחות), את המנהג הישראלי לנסוע מהר מהמהירות המותרת ואז להעצר ברמזור הבא ואת צפיפות הצמתים בערים (אין לנו המרחבים של ערים באירופה, ובודאי לא את המרחבים של אמריקה) ותקבל קושי בתכנון של רצף אורות ירוקים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה לא בדיוק נכון, תלוי השעות.
אני נוסע הרבה בלילה בין 22:00 ל7:30, ו לפעמים יש לי גל ירוק כל הדרך ב22:00 אבל ב00:00/01:00 זה כן נכון מה שאתה אומר ו בערך בין 03:00 ל6:00 יש גל ירוק גם.
אני מדבר על אותו דבר, לא על כמה דרכים.

מה שכן, אתמול כבר למשל, היה משחק בבלומפילד, לא יודע מי המפג* שהחליט לכבות את הרמזורים קיבוץ גלויות (אם אתה נוסע לבת ים לתל אביב בהנרייך, זה ה2 הרמזורים אחרונים לפני שהנרייך הופך ל אליפלאט או איך שלא כותבים את זה), לא מספיק שיש בלגן כי כל הרכבים יוצאים מ המשחק, גם עשו בלגן ברכוב שיש איזה 6 כיוונים, זה ממש מפג* לגמרי אבל.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם
לפני 5 שעות, Krishi כתב:

יום אחד אני אפגוש את האיש שאחראי על תזמון הרמזורים בישראל ואני אגיד לו את כל מה שאני חושב עליו ואלו לא יהיו דברים יפים ונחמדים בלשון המעטה. 

בישראל קיים תזמון הרמזורים הכי גרוע בעולם כולו נראה לי, אלא אם המטרה שלהם הייתה לתקוע מכוניות בכל צומת (בעיקר בדרכים ראשיות), למנוע זרימת תנועה, לגרום לבזבוז נוסף של דלק וזיהום אוויר וכמובן כסף והכי חשוב - לגרום לנהגים להפוך לפקעת עצבים רוטנת שהרי איייייךךךך איךךךך זה יכול להיות שאתה נוסע בדרך ראשית, וכשהרמזור שלך הופך לירוק איך שאתה מתקרב לצומת הבאה מחכה לך עוד רמזור אדום (כשרוב הסיכויים שהוא הפך לאדום ממש לפני שהגעת לצומת). וזה קיים בכל כך הרבה מקומות בכל כך הרבה דרכים שאתה מתחיל באמת לתהות אם זה בכוונה או מטמטום וחוסר מקצועיות או שבכלל אין דבר כזה בארץ תזמון רמזורים - איך שמתקינים אותם, מחברים לחשמל, שמים איזה טיימר כלשהו ויאללה מה שיצא יצא. 

הרי מערכות של גל ירוק היו קיימות כבר לפני 50 שנה, למה זה כל כך קשה לעשות את זה גם בישראל?!!??

זהו, פרקתי. מוזמנים לשתף תחושות מי שמזדהה. 

צודק במאה אחוז!

קחו לדוגמא את רחוב הרכבת פינת בגין בת"א , למי שנוסע לכיוון המנהרה ואיילון. הרמזור ארוך מאוד וכשהוא מתחלף סוף סוף - מתחילים לנסוע ובערך 100 מטר לפני הרמזור הבא שוב חוטפים אדום בפרצוף. אותו הסיפור גם על יהודה הלוי שנפתח מחדש לכיוון אלנבי. רמזור אחד עם תזמון בלתי הגיוני יוצר שם פקק תמידי ובלתי נגמר ומונע למעשה שימוש יעיל  בדרך שנפתחה מחדש. 

זוהי רק דוגמא קטנה מיני רבות. מעצמת הייטק אבל רמזורים טיפשים בכל פינה...

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

זו מדינת חלם, בגלל זה. מעניין אבל  שלא רשמת כלום על זה שיש כל כך הרבה רמזורים שהאור הירוק מתחלף בהם לאור אדום בחלקיק שנייה, מה שדורש מהנהג בלימה חזקה מאד. כנהג רכב ציבורי כבד, שלא עוצר ממש כמו פרייבט ועם תגובות שונות משל פרייבט קל משקל, זה יוצר לי סיטואציות לא נעימות כל כך. היו צריכים לעשות שכל רמזור כזה, הופך לאדום תוך כדי הבהוב שנותן לך שנייה וחצי, שתי שניות. 

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
  • אהבתי 1
  • מעניין 2
פורסם
לפני 7 שעות, 4Real כתב:

ואיך בדיוק המדינה תרוויח מיסי דלק ממך ונהגים אחרים? כבר כמה שנים שהממשלה מבינה שרק ככה עושים כסף.

זה נכון ואני כמעט בטוח שיש יד מכוונת רק בגלל זה. מה שהופך את זה לעוד יותר מעצבן.

לפני 3 שעות, Mr.Hybrid כתב:

ברוב הצמתים בישראל קיימים פסים סטטיים בקו העצירה על הכביש,

תעמוד כמו שצריך ואז הרמזור יתחלף לירוק.

לא הבנתי כיצד זה רלוונטי לתלונה שלי

לפני שעתיים, kurko1992 כתב:

זה לא בדיוק נכון, תלוי השעות.
אני נוסע הרבה בלילה בין 22:00 ל7:30, ו לפעמים יש לי גל ירוק כל הדרך ב22:00 אבל ב00:00/01:00 זה כן נכון מה שאתה אומר ו בערך בין 03:00 ל6:00 יש גל ירוק גם.
אני מדבר על אותו דבר, לא על כמה דרכים.

מה שכן, אתמול כבר למשל, היה משחק בבלומפילד, לא יודע מי המפג* שהחליט לכבות את הרמזורים קיבוץ גלויות (אם אתה נוסע לבת ים לתל אביב בהנרייך, זה ה2 הרמזורים אחרונים לפני שהנרייך הופך ל אליפלאט או איך שלא כותבים את זה), לא מספיק שיש בלגן כי כל הרכבים יוצאים מ המשחק, גם עשו בלגן ברכוב שיש איזה 6 כיוונים, זה ממש מפג* לגמרי אבל.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

לפעמים, במקומות מסויימים בלבד, בלילה או בסופ"ש, באמת יש עדיפות כלשהי לדרכים ראשיות מסויימות שהרמזור שם משתנה רק אם מגיע מישהו מרחוב צדדי ומפעיל את החיישן (גלאי מתכות) של הרמזור. אבל מקומות כאלה הם לא רבים. בהרבה דרכים ראשיות (בין אם עירוניות או בינעירוניות) אין שום תיכנון מיטבי של הרמזור כך שיצור זרימת תנועה חלקה מבלי לעצור בכל צומת באדום. 

לפני 4 דקות, BRAVO30 כתב:

זו מדינת חלם, בגלל זה. מעניין אבל  שלא רשמת כלום על זה שיש כל כך הרבה רמזורים שהאור הירוק מתחלף בהם לאור אדום בחלקיק שנייה, מה שדורש מהנהג בלימה חזקה מאד. כנהג רכב ציבורי כבד, שלא עוצר ממש כמו פרייבט ועם תגובות שונות משל פרייבט קל משקל, זה יוצר לי סיטואציות לא נעימות כל כך. היו צריכים לעשות שכל רמזור כזה, הופך לאדום תוך כדי הבהוב שנותן לך שנייה וחצי, שתי שניות. 

לא רשמתי כי ברמזורים יש לפני הירוק אור צהוב שזה עוד 2 שניות לפחות. ואם אתה נוסע בדרך עירוניות אתה במילא אמור להיות במהירות נמוכה של עד 50 קמ"ש מה שאמור לתת לך את האופציה או לחלוף את הצומת אם אתה קרוב מדי או להאט בבטחה (ויש רמזורים עירוניים מסויימים שגם בהם יש ירוק מהבהב). בדרכים שבהם המהירות המותרת היא מעל 60 קמ"ש חובה על הרמזור להפעיל ירוק מהבהב לפני שהופך לאדום. 

מה שאני כן מסכים לגביו זה שהירוק המהבהב נראה קצר מדי, הוא כאילו מהבהב פעם אחת, ואז בפעם השניה כאילו ההבהוב נקטע באמצע והוא ישר הופך לצהוב. 

לפני 3 שעות, sperial כתב:

כדאי שתהיה קצת יותר ספציפי.

"גל ירוק" לא יכו לפעול בכל הכיוונים, תמיד יהיה כיוון עם עדיפות ושאר הכיוונים יסבלו מכך. אבל אתה, כנהג, לא תשים לב כאשר אתה חוצה רצף של רמזורים ירוקים אלא רק כאשר אתה נעצר. הוסף לכך את הנוקשות של הרמזור הישראלי (אין פניה שמאלה כאשר לתנועה הנגדית רמזור ירוק, כפי שמקובל בהרבה מקומות בעולם ואשר מגדיל את חלקו של הירוק במחזור הרמזור, במחיר של פגיעה בבטיחות), את המנהג הישראלי לנסוע מהר מהמהירות המותרת ואז להעצר ברמזור הבא ואת צפיפות הצמתים בערים (אין לנו המרחבים של ערים באירופה, ובודאי לא את המרחבים של אמריקה) ותקבל קושי בתכנון של רצף אורות ירוקים.

מה הכוונה יותר ספציפי.

אני נמצא בדרך ראשית, לצורך העניין אני מתחיל נסיעה אחרי שעמדתי ברמזור אדום. נוסע במהירות המותרת. למה בצומת הבאה מחכה לי עוד אדום?  ולפעמים לא רק שהוא מחכה לי אלא שהוא הופך לאדום ממש כשאני מתקרב לצומת כאילו כדי לעצבן אותי עוד יותר. וזה קורה בכל כך הרבה רחובות וכבישים בארץ שכבר הפסקתי לספור. 

• אהבתי 1
פורסם

במקרה, לפני כמה שנים, יצא לי לשמוע ברדיו מישהי שמומחית לעניין, מדברת על הבעיה הזאת (לא זוכר מעבר לכך). ברוב מדינות העולם, אכן יש מרכזי-בקרת רמזורים מרכזיים שחוצים גבולות בין ערים ועושים אופטימיזציה לתנועה.

אצלנו ניסו להקים רשות כזאת שתעשה סדר בבלגן. אבל ,היה אחד, ישראל כץ שמו (בזמנו שר התחבורה) ,שמסמס את המהלך. אני מניח שהסיבות הן כרגיל פוליטיות - שהרי אם יהיה מרכז-בקרה אחד, הוא עלול לחתור תחת הסמכות המרכזית שיש למשרד התחבורה ולהחליש את כוחו, מה שאומר שיהיה פחות כח גם לשר העומד בראשו. סיבה נוספת עשויה להיות שאז כבר לא יצטרכו מרכזי בקרה בכל עיר, ואז יהיו פחות משרות, פחות ג'ובים למקורבים.

אני רק יכול לקוות שעם מספיק יוזמה , יצליחו לקדם רעיון מבורך כזה, שיכול לחסוך גם 20 אחוז מהזמן הממוצע של רכבים בתוך מרכזי הערים המרומזרות.

• מעניין 2
פורסם

כדי שיהיה גל ירוק זה מצריך רצון לתת עדיפות לתנועה המגיעה מכיוון מסויים. אך במקביל גם נדרש הרצון להשקיע מעט מחשבה בכדי לתכנן את הרימזור בצמתים בהתאם.

כל עוד אין דרישה להפעלת גל ירוק, החברה שמתקינה את הרמזורים תנקוט בראש קטן ולא תתכנן את הרמזורים שיתנו גל ירוק.

רק כאשר תהיה דרישה מפורשת לכך (כנראה יגרור דרישה לתוספת בעלויות), אז יוציאו את זה לפועל.

פורסם
לפני 18 שעות, Krishi כתב:

האיש שאחראי על תזמון הרמזורים בישראל

לא יכולתי שלא להזכר בהברקה של רזי ברקאי, "תשיגו לי את האחראי על האינטרנט", גלי צה"ל, 1996.

שורש הבעיה - אין איש כזה. הכל נופל בידיים של הרשויות המקומיות, וכל אחת נוהגת כרצונה. ברשויות שאכפת להן יש גל ירוק לפחות בחלק מהצירים. למשל בן יהודה בכפר סבא והמשכו ויצמן ברעננה - בימים שעוד היה אפשר ממש לנסוע ולא רק לעמוד בפקקים, היה ניתן להגיע מקצה לקצה כמעט ללא עצירה.

הבעיה הכי חמורה (כרגיל) בתפר בין רשויות מקומיות, למשל עליית הנוער בין גבעתיים לת"א או בן גוריון בין ר"ג לגבעתיים לבני ברק.

חזיר דיזל

פורסם

זה הרבה יותר גרוע ממה שאתה מתאר. קח לדוגמה את יבנה. לא משנה מתי תחצה את העיר בכביש הראשי (צפון/דרום) אתה תתקע באופן זוועתי בכל הרמזורים באדום, ואלו רמזורים ארוכים להחריד
לדעתי זה מכוון בכדי למנוע נסיעה בעיר ולהפנות את התנועה לדרכים חליפיות. רק מה לעשות שכדי להגיע לדרכים החליפות האלו צריך להגדיל את מרחק הנסיעה בצורה מאוד משמעותית
זה לא תכנון תחבורתי.... זו התעללות לשמה בנהגים

בועז

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

פורסם

דברו איתי כשתגיעו לראשון לציון באיזור המזרח ותעמדו רמזור אחרי רמזור באדום, שהמרחק בינהם לפעמים לא עולה על 100 מטרים

או ביום שבת/שעות מתות באמצע שבוע, אין אף אחד בשום כיוון ואתה עומד כמו מסכן באדום לא רלוונטי

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 25.4.2021 בשעה 09:26, BRAVO30 כתב:

כל כל כך נכון. לכן לפעמים רואים רכבים שעוצרים איזה חצי מטר אחרי קו העצירה, כי מצד אחד הם הבינו שאם ייחצו את הצומת אז תהיה תאונה, ומצד שני בגלל מהירות ההתחלפות של הרמזור עצירה לפני הקו פשוט בלתי אפשרית.

אגב, עם רכבים כבדים כמו אוטובוסים זה קורה יותר. אני לא חושב שאכפת לאנשים מהעניין הזה כי צמתים חסומות (חלקית או באופן מלא) על ידי תנועה חוצה - זה לא משהו נדיר.

אז מה זה משנה אם הם חסומות בצד אחד (קו העצירה) או בצד שני (הכניסה לנתיב הבא) ?

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם
לפני 13 שעות, Gorpi כתב:

כל כל כך נכון. לכן לפעמים רואים רכבים שעוצרים איזה חצי מטר אחרי קו העצירה, כי מצד אחד הם הבינו שאם ייחצו את הצומת אז תהיה תאונה, ומצד שני בגלל מהירות ההתחלפות של הרמזור עצירה לפני הקו פשוט בלתי אפשרית.

אגב, עם רכבים כבדים כמו אוטובוסים זה קורה יותר. אני לא חושב שאכפת לאנשים מהעניין הזה כי צמתים חסומות (חלקית או באופן מלא) על ידי תנועה חוצה - זה לא משהו נדיר.

אז מה זה משנה אם הם חסומות בצד אחד (קו העצירה) או בצד שני (הכניסה לנתיב הבא) ?

זה קורה לי לא מעט, אפילו שאני נוהג במהירות מותרת ולא מהר. יש פשוט רמזורים שההתחלפות מהירוק לאדום מאד מאד מהירה, ממש לא מבין את זה. ומאחר שאני עם רכב כבד (אמנם לא אוטובוס אבל עדיין כבד), אני אמנם טכנית יכול ללחוץ קצת יותר על הגז ולהשלים את הסיבוב, אבל הנוסעים כנראה יקללו אותי (אם אני בלי נוסעים, תכלס אין לי בעיה לעשות את זה). זה לא כמו בפרייבט שלי שדי ספורטיבי ויודע לפנות יפה מאד עם רכינה מועטה מאד. במקרים כאלה, אני פשוט עוצר אחרי המעבר חצייה בשביל לא לחסום את ההולכי רגל ואני עדיין לא חוסם את הצומת אז הכול בסדר. להיכנס לצומת חסום אני בחיים לא עושה את זה, אם כי לפעמים יכולות להיווצר סיטואציות שאתה תהיה זה שיחסום את הצומת (גם אם לא היה חסום) וזה בגלל נהגים מטומטמים שלא מצליחים לזרום עם התנועה כי מעדיפים לשחק בנייד או להמתין לרכב שיוצא מחנייה ואז הם יחסמו נתיב, גם אם זה מייד אחרי הצומת. 

• תוכן חדש...