Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיול חברים עם BMW E36 שנת 1992. 

משך הטיול- חודש

לאן? הכל פתוח. נשמח לא למזרח אירופה אלה - איטליה \גרמניה\ ספרד .

עוד איזה חצי שנה-שנה.

לקראת מה הולכים?

מה העלויות של להעביר את הרכב בספינה לאירופה ולאן? אם תגידו לי שהכי זול זה לאיטליה- אז נתחיל את הטיול לשם.

ביטוח של הרכב +  ביטוח גרירה - איך מבצעים?

מצאתי שרשורים ישנים פה, השאלה עד כמה עדכני העניין של אונית משא שיוצאת מחיפה לאירופה בשנים האחרונות?

מטרת הטיול- להגשים חלום של 4 חברים טובים מעל 25 שנה.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חפש שרשור של חבר הפורום @Shmulik_Miataלפני מספר שנים.

חייב לומר שיש לך אומץ לתכנן לטווח כזה בימים טרופים אלה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא להאמין שכבר עברו 7 שנים מאז הטיול שעשינו אני ובת זוגתי יחד עם זוג חברים טובים.

המכוניות יצאו מנמל אשדוד לכיוון רוונה שבחלק הצפון-מזרח של איטליה. ב-2014 שילמנו כ-12,000 ש"ח על ההובלה + מיסים ועוד כל מיני אגרות. לא יודע מה העלות עכשיו או תהיה בעתיד, אבל יש לי הרגשה שהסכום יהיה כמעט ללא שינוי (אולי השתנה האגרת סיכון שמידי שנה היא עולה, אבל מאמין שזה לא כזה משמעותי). ביצענו את כל התהליך עם אלאלוף שעובד עד היום עם צי הספינות של חברת גרימלדי. 

המראנו למלפנסה שבמילאנו, שכרנו רכב ונסענו לרוונה לעמיל מכס האיטלקי. המכוניות השתחררו דיי מהר מהנמל ומאותו הרגע התחיל החופש.

הסיבה ששלחנו את המכוניות דווקא לאיטליה ולא ליוון, כי הבנו שמיוון נצטרך לקחת עוד מעבורת וזה סתם יגזול לנו יום יקר. 

בהחלט דרוש אומץ כדי לבצע מהלך כזה בטווח הקצר שהקורונה עדיין כאן. אם תצליחו, אתם תהנו מחוויה בלתי נשכחת.

בהצלחה.

• אהבתי 5
  • לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

ממה שאני קורא מחירי ההובלה עלו בסדרי גודל בשנת הקורונה. אבל מה יהיה בעוד שנה? לא מנסה לחשוב, אין שום כיוון לתחזית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההובלות מסין עלו משמעותית בגלל מחסור בקונטיינרים (בעיקר). גם מכאן לאירופה התייקר אבל פחות משמעותי.

אני בדעה שכיף יותר לטייל כשיש פחות מטיילים בדרכים העמוסות. אולי גם יותר מציאות במקומות הלינה ונותני השירותים.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, sperial כתב:

מה יהיה בעוד שנה? לא מנסה לחשוב, אין שום כיוון לתחזית.

תיכף  מתחילה שנת תשפ"ב - ת'הא ש'נת פ'רטים ב'המשך...

עריכה אחרונה על ידי פיני חד
  • אהבתי 2
פורסם

וואלה נחמדים באלאלוף האלה.

כל שבוע יוצאת אונית משא מאשדוד- לוקח לה 9 ימים להגיע לצפון איטליה ושם הם ממליצים להוריד את הרכב כי יש להם קשרים טובים עם עמילי מכס והרכב ישתחרר מהר מאוד.

לא הפסיקו להגיד שממש לא ממליצים לשלוח בתוך הרכב חפצים כי יגנבו - אם משהו רוצה לגנוב ספר תהילים וכמה בגדים תחתונים שלי משומשים- בבקשה.

650 יורו הלוך

765 יורו חזור

תוספת מיסי לא יודע למה אבל חייב לגבות - 265 יורו לכל כיוון.

דווקא לא כזה יקר לדעתי.

מחיר סבבה.

• אהבתי 4

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

כמה נושאים שעולים כעת במוחי, שמצריכים עבודת מטה מסודרת:

1. ביטוחים - ביטוח הרכב כולל בהובלה, וביטוחי חובה וצד ג'/מקיף בגרסאות המתאימות למדינות היעד עם כיסוי מספיק רחב.

2. תיקונים - לבדוק היכן תוכל לטפל בתקלות אפשריות. בכל זאת רכב שכבר מזמן אינו סטנדרטי. 

3. מה לגבי דלק מתאים/תוספים אם הרכב אינו בנוי לבנזין נטול עופרת.

4. אם אין לך היכרות קודמת - לימוד יסודי של כללי הנהיגה במדינות היעד. שוב, כיוון שמדובר ברכב ישן מאד, אפילו עניין של מגבלות כניסה לערים בגלל תקני זיהום אויר.

פורסם

למה פשוט לא לשכור רכב במקום?

הרבה פחות כאב ראש, גם פחות סיכוי להיתקע בגלל תקלה במדינה זרה.

• מבאס 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

למה פשוט לא לשכור רכב במקום?

הרבה פחות כאב ראש, גם פחות סיכוי להיתקע בגלל תקלה במדינה זרה.

קודם כל - הרבה יותר פשוט לשכור רכב, ואפשר לבחור מה שמחפשים.

אבל פות"ש מחפש חוויית נהיגה ברכב שלו, שעל סף מעמד אספנות. 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Shmulik_Miata כתב:

לשכור מכונית ספורט זה לא משהו זול, בטח כשמדובר על זה שאתה מוגבל בק"מ, כפוף לכל מיני סעיפים של חברות ההשכרה, ואתה חשוף יותר לקנסות ולדוחות ממצלמות מהירות (אנחנו היינו עם המספרי רישוי המקוריים שלנו, עד היום לא קיבלנו דוח אחד).

וגם אין כמו לנהוג ברכב שלך בחו"ל, זו חוויה שעד שלא חווים אותה (סוג של חוויה רוחנית אפילו), לא יודעים.

לגבי הראשון - כבודה של E36 במקומה מונח, אבל זאת עדיין לא ממש מכונית ספורט (בגירסאות הפשוטות שלה), ואני די בטוח שפורד פוקוס ידנית מה5 שנים האחרונות תהיה גם יותר מהירה, גם יותר נוחה, גם יותר אמינה וגם יותר מהנה לנהיגה ממנה.

באמת אין סיבה להוציא הון תועפות על שינוע מכונית ישנה, ואז ליצור עליה עומס של מאות קילומטרים ביום, בכבישים לא הכי קלים לאוטו בעולם (לא הייתי באיטליה, אבל נראה לי שכביש הררי ממוצע שם יהיה לא פחות קשה לאוטו מאשר נס הרים או עליות של צפת).

עדיף לשכור רכב משפחתי/מנהלים סטנדרטי ולהנות מראש שקט. רוצה להתפרע - תשכור סדרה 3 או C קלאס חדשה, עדיין ייצא יותר זול נראה לי (פחות מסורבל זה בטוח).

חוויה רוחנית - לדעתי סיכוי להיתקע במקום מוזר או מסוכן כלשהו (כמו בצד של אוטובאן או שכונת מהגרים לא סימפטית) די ירעיל את אותה החוויה, אבל זאת דעתי.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

למה אתה צריך את כאב הראש הזה?   

הובלה

שחרור מהמכס

מיסים

הובלה חזרה ארצה

שחרור מהמכס

ביטוחים

אגרות רישוי

בירוקרטיה

בוא זה לא שאתה מוביל איזה רכב סופר אקסקלוסיבי ומדהים.

כל הוט האץ' מ-5 השנים האחרונות תהיה עדיפה על הרכב שלך בכל פרמטר אפשרי. (ביצועים, נוחות, אמינות, בטיחות, אחיזת כביש)

ומה יקרה אם תהיה לך תקלה באירופה? תתחיל לחפש מוסכים? רכב השכרה אתה זורק בסוכנות ומקבל אחד אחר.

תחשוב על זה.

אגב, שמעת על הפקק בנמל אשדוד? אי אפשר לדעת מה יהיה עוד שנה, אבל אם המגמה תמשך אתה תחכה חודשיים עד שיפרקו את המכונית.

עריכה אחרונה על ידי Korgan
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זה מזכיר לי את האשכול שפתחתי בזמנו והרבה ניסו להוריד אותי מזה.

התהליך הוא יחסית פשוט כאשר יש ליווי תמידי של הסוכנים גם בארץ וגם בחו"ל. 

לי באופן אישי הייתה תקלהת במשאבות הקלאץ כמה דקות לאחר שיצאנו מאחת העיירות (כבר לא זוכר איך קוראים לה) בצפון איטליה. עם קצת תושיה התארגנו על גרר שגרר את הרכב למוסך שמטפל ברכבי פיאט. למחרת ב-8 בבוקר הרכב שוחרר והמשכנו בנסיעה. 

facebook_1629267655644_6833643845141148755.thumb.jpg.66da18a90f0a14efd004e79bbb5775d2.jpg

זה אולי נראה מפחיד, אבל זה לא באמת מפחיד. 

• אהבתי 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 13 שעות, Shmulik_Miata כתב:

בחזרה מאיטליה לנמל אשדוד הפכו לנו את המכוניות, גנבו לי שקית עם כלי עבודה ואפילו ערבבו בין שקי הכביסה שלנו ושל חברינו (מצאנו תחתונים של אשתו של החבר בשק כביסה שלנו).

האמת תירוץ משכנע

• מצחיק 5

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...