Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הרבה מאוד בעלי רכב שמקפידים לתחזק את רכבם במרכזי שירות מורשי יבואן בלבד. יש הרבה סיבות טובות להצדיק את זה :

1. שמירה על אחריות היצרן/יבואן ללא ויכוחים בתקופת האחריות עם אופציה סבירה להמשך אחריות מעבר מתחייב במסגרת "רצון טוב" של היבואן. 

2. ביצוע  "ריקולים"/קריאות שירות באופן מעודכן ומהימן. 

3. למרכזי שירות כאלו ציוד אבחון/מיחשוב ייעודי מותאם לרכב. ציוד זה מחובר אונליין ליצרן, מעודכן וזמין לתקשורת עם היצרן. 

4. צוות שאמור להיות מקצועי עם דגמי הרכב, עובר עדכונים והדרכה שוטפת. (לכאורה?). 

ברור שהסתמכות על מרכזי שירות כאלו כרוכה גם בתשלום פרמיה מסויימת של עלות גבוהה בהרבה  יחסית לחלופות. 

ולאחר הקדמה זו - נגיע לשאלה שלי:

נתקלתי מספר פעמים במצב שבו הלכתי למרכז שירות מסויים שטיפלתי בו במשך זמן,  שכמובן היה מרכז שירות מוסמך ומורשה יבואן . 

הייתי מרוצה מהיחס והמקצועיות. פתאום נודע שמרכז שירות זה אינו עובד עוד עם היבואן ואינו נכלל ברשימת מרכזי השירות המורשים. 

האם פקטור זה צריך להשפיע על ההחלטה להמשיך עם מרכז שירות זה? 

למה בעצם מרכז השירות הזה נגרע מרשימת המורשים? האם נתגלה כחוסר מקצועי ולא ראוי לטפל בדגמי היבואן? אולי סתם סיכסוך עיסקי? 

אם הייתי מרוצה ממרכז השירות כלקוח בעת שהיה מורשה יבואן יש סיבה להימנע ממנו בזמן שהפך ללא מורשה? לכאורה כבר אינו מקבל עדכוני תוכנה, ריקולים וכו'. 

מצד שני מעבר למרכז שירות אחר שכן מורשה יבואן כרוך בהימור מסוים. האם הם מקצועיים דיים? 

אתן דוגמאות ספציפיות לדילמות. 

במשפחתי יש שני דגמי רנו. בעבר טופלו באופן משביע רצון במרכז שירות "חיים לוי" בירושלים שהיה מורשה יבואן קרסו (אולם תצוגה ומרכז שירות) - יקרן, אבל מאוד מקצועי. 

לאחר כמה שנים היבואן החליט לשלול ממנו את הזיכיון. חיים לוי המשיך  להפעיל את המוסך והדגיש שהוא מתמחה בדגמי רנו. דרך אגב בעלי המוסך הינו יו"ר איגוד המוסכים בישראל - רונן לוי. היבואן מנגד פתח בירושלים מרכז שירות עצמי מטעם קרסו. הייתי שם - מקצועיות חלקית בלבד....

אז לאן כדאי  ללכת?  בחיים לוי עדיין יש מכונאים שטיפלו עשורים רבים בדגמי רנו והם ממש מקצועיים. במרכז שירות של  היבואן קרסו נראה שהם לא כ"כ מנוסים....

דילמה נוספת :

יש לי רכב קצת נדיר - לנצ'יה איפסילון ידנית. 

במשך שנים היה בירושלים את מרכז שירות "אוטודי" בגבעת שאול - מורשה סמל"ת למכוניות פיאט, אלפא ולנצ'יה. 

קיבלתי שם תמיד שירות אישי ומקצועי. בשעתו בעייה מיוחדת נפתרה בעזרת חיבור אונליין ליצרן באיטליה ועדכון תוכנה. 

לאחרונה נודע לי שמרכז שירות זה חדל להיות מורשה מטעם סמל"ת. בעלי פיאט ואלפא בירושלים מופנים למרכז השירות החדש שמוסמך לטפל ברכבי היבואן סמל"ת - מרכז שירות שמעון ברזילי. 

עם כל הכבוד - זה מרכז שירות שמתמחה שנים ברכבי סובארו (מותג שעבר לסמל"ת) . עד כמה הם מומחים פתאום לרכבי פיאט/אלפא/לנצ'יה ? 

מה הייתם עושים במצבים אלו? 

פורסם

לפחות בדוגמה השניה נגעת באפשרות הגיונית - החלפת יבואן. 

אם המוסך קשור לרשת סמל"ת, גם אם ליבואן אחר, סביר שהיבואן יצייד את המוסך בציוד ויכשיר את העובדים לטיפול בפיאט, ומצד שני יגרע מוסכים שהיו מרשת היבואן הקודם אם אינו נזקק לשרותיהםמאו לא מגיע אתם להסכמים מסחריים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא רואה בעיה להמשיך לטפל במוסך כזה, שמכיר את הרכב והיית מרוצה ממנו, כאשר הרכב כבר לא באחריות. 

יש סיכוי שגם המחירים יתמתנו. 

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מקבל חלקית את דבריכם. 

עדיין - היבואן במקרה השני (סמל"ת) כלל לא השתנה. הוא קיבל לידיו מותג רכב נוסף (סובארו) והעביר למוסך ותיק ומנוסה בסובארו טיפול במותגי פיאט שעד אז טופלו במרכז שירות אחר שהתמחה במותגי פיאט/אלפא/לנצ'יה.

החשש הוא שמרכז השירות הקודם  אמנם מקצועי ומנוסה אבל נשללו ממנו יכולות העדכון והקישוריות ליצרן. 

הצוות במוסך המורשה החדש  שהתמחה בסובארו כנראה נטול ניסיון במותגים איטלקיים. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

לפחות בדוגמה השניה נגעת באפשרות הגיונית - החלפת יבואן. 

רק שזה הפוך:

- יבואן פיאט רכש את זיכיון סובארו.

- יבואן פיאט לקח את הזיכיון ממוסך פיאט איתו עבד כל השנים, והעביר אותו למוסך של סובארו.

הרבה היגיון אני לא מוצא כאן...

פות"ש גם הקדים אותי.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 36 דקות, פריג'י כתב:

הרבה היגיון אני לא מוצא כאן...

ברזילי הוא הרבה יותר ממוסך סובארו.

הוא היה מנכ"ל ואח"כ אחד מבעלי יפנאוטו שייבאו את סובארו. הוא היה חלק בעסקה שהעבירה את הייבוא של סובארו לסמל"ת.

פורסם

אני מניח שההגיון נמצא בספרים. ואולי גם באיחוד פעילות תחת גג אחד כדי לא להתפזר. וכיוון שסובארו נמכרים בארץ פי 3-4 מפיאט הגיוני שזה יקרה במוסך סובארו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לא מעט סיבות, אני מכיר אישית מוסך שהיה מורשה יבואן כ-50 שנה בערך ולאחר קרב ירושה ובעיות משפחתיות הרישיון מטעם היבואן עבר למוסך אחר באזור. אם הייתי צריך להמשיך ולטפל שם לא הייתה לי בעיה. יש לא מעט מתח בין מוסך מורשה יבואן ליבואן, בטח ובטח אם מדובר בקרסו שזה היבואן הכי לחוץ שקל שאני מכיר. 

פורסם
לפני שעתיים, orankohn כתב:

החשש הוא שמרכז השירות הקודם  אמנם מקצועי ומנוסה אבל נשללו ממנו יכולות העדכון והקישוריות ליצרן. 

זו הנקודה העיקרית והיא נוגעת בעיקר לרכבים באחריות. לכלים ותיקים יותר , למעט ריקולים או TSB , לא אמורה להיות בעייה.

ראה למשל את גבע ורון בתל אביב. לא נופלים ממורשי יבואן בשום אופן (אבל גם לא זולים באופן משמעותי) 

רון למשל מתמודד עם בעיות תוכנה על ידי "העתקה" ממכלול  תקול לחדש. במוסך מורשה יבואן התוכנה העדכנית תגיע ישירות ממחשבי היצרן.

לדוגמא, היום ב VW אין יותר אפשרות "לחטט" על ידי מחשב ותכנה אלא חייבים בחיבור און-ליין למחשבי VW.  (כמו שרואים כבר בטסלה מיומה הראשון)

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

חלק מיבואני הרכב (חלק לא מבוטל) מעלים כל הזמן את רף הנראות של מרכזי השירות

(לא עוד מוסך אלא מרכז שירות, לא מספרה אלא מעצב שיער וכו') ובעלי המוסכים המורשים

צריכים לבצע השקעות ענק אחת לכמה שנים וללא הצדקה כלכלית.

מוסכים שסירבו לכך, וביחוד כאלו שנמצאים בשכירות, הוצאו מרשת אותו יבואן.

ברכב המודרני קשה למוסך כללי לטפל ולתחזק נכון את כל דגמי הרכב וגם מוסכים כאלו

יאלצו להתמקצע בדגמי רכב בודדים כי זה מחייב מידע טכני, ציוד איבחון מתאים וצבירת נסיון.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

בהרבה מקרים ההיפרדות היא כי בעלי המוסך מחליטים לצאת מרשת היבואן עקב עלויות לא סבירות שנדרשות מהמוסך. אם מדובר ברכב לא חדש לגמרי הייתי ממשיך עם אותו מוסך בהנחה והייתי מרוצה ממנו. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אפסילון בת לפחות 7 שנים לדעתי לא תזכה ליחס מועדף במוסך מורשה יבואן בין אם טופלה שם או לא.

ריקולים מחוייבים לעשות לך, וכל המידע נמצא באינטרנט.

פורסם (נערך)

יצא של מוסך מרשת היבואן לא מעיד על בעיה.

בעל מוסך שרוצה להיות ברשת מוסכים מורשים של היבואן נאלץ להשקיע הרבה מאוד כסף מכיסו במיתוג, שירות לקוחות ופרסום. 

לא לכולם זה משתלם ומבינים שעדיף להם לצאת לדרך עצמאית.

גם לך בתור לקוח לא בהכרח משתלם לשלם 20%-30% יותר במוסך מורשה רק בשביל שהפקידה תתקשר אליך למחרת ותבקש ממך להשתתף בסקר שביעות רצון.

עריכה אחרונה על ידי Korgan
  • אהבתי 1
פורסם

כל עוד מוסך מתמחה (לא כל כללי) משתמש בחלפים איכותיים/מקוריים ושמנים בתקן יצרן, אין מה לחשוש. במידת הצורך, תמיד תוכל להכנס למורשה יבואן, לשלם (הרבה) ולבדוק אם יש TSB או עדכון תכנה. 

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

סמלת הוסיפה לארסנל שלה עוד ועוד מותגים ובתחילת השנה עשתה מהלך של ביטול חלק מהמוסכים שהו קודם.  גם חלק ממוסכי המותג ג'יפ "בוטלו" והטיפול עבר למוסכים שטיפלו עד כה בסוברו. מה שזה אומר שייקח קצת זמן עד שמוסכי הרשת ה"חדשים" יצברו ניסיון ויכולת לפתור תקלות מורכבות.

במקרה שלך, אין מדובר בתקופת אחריות ולכן ההמלצה היא להישאר במוסך הקודם. כרגע אין מחיר למקצועיות שלו .

ו....לגבי רונן לוי (קרסו ירושליים) - היתה שם תביעה גדולה של 50 מיליון שהוא תבע והפסיד (קרסו חויבה ב-200 אלף על דברים אחרים ) וטענות על התנהלות פסולה שלו.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

• תוכן חדש...