Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בצל האסון הנורא שאירע אתמול, בו עוד ילד הלך לעולמו במוות אכזרי ומיותר, אני ממש לא מבין את כלמוביל (ואשמח לתגובה מנציג של היבואן) שמזלזלים כך בחיי אדם.

בביקורות על האאוטלנדר החדש שראיתי בחו"ל, ראיתי שיש מערכת נהדרת למניעת שכחת ילדים ברכב, המאפשרת בחירה בין התרעה, הדלקת צופר הרכב, וכו', כאשר הרכב ננעל ויש משקל במושב האחורי.

גם בספר הרכב בעברית זה מופיע, ומצ"ב.

אבל בפועל, זה לא קיים ברכב, גם בגרסאות הבכירות! והיבואן פשוט חסך כמה שקלים על חיישן או לא יודע מה, ברכב שמחירו למעלה מ-200K, דבר שיכול לעלות בחיי אדם. נשגב מבינתי איך עושים כזה דבר.

91190044_.thumb.jpg.24217ad6d0e884e9b3dbb7e3960b8332.jpg

יצויין כי נציגי המכירות בסניף שבו קניתי את הרכב, לא יודעים לענות על זה, ושלחו אותי ליבואן. ביבואן עצמו אמרו לי "ליבואן יש שיקולים את מה להביא ואת מה לא, וכשקנית את הרכב היית צריך לשאול שאלות ולבדוק אם הרכב עונה על הצרכים שלך". מדהים.

• רעיון טוב! 2

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@outlander יקר!

גם אם האופציה הזאת "עולה כמה שקלים" היא לא מגיעה כאופציה בפני עצמה אלא כחלק מחבילות של תוספות שמייקרות את הרכב באופן משמעותי.

אפילו פריק כמוך (כנראה) לא היה משלם 250000 ש"ח בשביל אאוטלנדר עם האופציה הזאת.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה לא הגיע לארץ בשום אופציה כלשהי. אני קניתי את גרסת "לקשרי" שהיא הבכירה ביותר, מעליה יש רק 4*4 או TTH שמוסיפה שילוב של צבעים כתום ושחור (לא ממש התחברתי).

בביקורות בחו"ל זה בכלל לא הופיע כתוספת אלא כחלק ממפרט הרכב. 

• מעניין 1

פורסם

המפרט שונה בכל מדינה ומורכב מחבילות של תוספות,  קביעת האבזור של הרכב לפני תחילת שיווקו היא תהליך ארוך ומורכב שלא נעשה כלאחר יד. אם לא הביאו את האופציה הזאת, זה כנראה בגלל שהיא מגיעה עם עוד תוספות יקרות שלא רלוונטיות לישראל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא חושב. לי זה נשמע כמו חיישן קטן מתחת למושבים האחוריים. התוכנה כבר קיימת. 

מילא שחסכו ולא הביאו איוורור למושבים הקדמיים (שכל כך רלוונטי לארץ), וחימום להגה (שבאמת לא רלוונטי) אבל לחסוך במשהו שיכול לעלות בחיי אדם? בזוי בעיני.

פורסם
לפני כשעה, outlander כתב:

לי זה נשמע כמו חיישן קטן מתחת למושבים האחוריים. התוכנה כבר קיימת. 

אז תוסיף את החיישן הקטן לבד וגמרנו.

אין לך שמץ של מושג איך העולם עובד אם ככה אתה חושב.  מערכת כזו קודם כל לא בטוח שתעמוד בדרישות הישראליות שלא שייכות לשום דבר אחר בעולם, חושפת את היבואן לתביעות במקרה שחו"ח איזה דביל שקנה אאוטלנדר חשב שלא צריך לשים לב כי יש מערכת וילד מת ואחרי כל זה היא מייקרת את הרכבים גם לאנשים לא צריכים אותה.

אם כל כך חשוב לך למה לא ייבאת את הרכב בייבוא אישי עם המערכת או לחילופין ביקשת מהיבואן שיזמין לך במיוחד על כל המשתמע מכך מבחינת זמנים ועלויות?

היום זו מערכת לשיכחת ילדים, מחר מישהו ממגד אל שמס ירצה מערכת חימום מרחוק לחורף ומחרתיים מישהו יבוא בטענות למה מביאים את הרכב עם צמיגים X ולא Y. אין לזה סוף, זו החבילה שמציעים לך ומפה תחליט לבד אם היא שווה לך או לא.

• רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נו באמת, תהיה רציני. על מה אפשר לתבוע את היבואן? על זה שהלקוח לא הבין איך המערכת עובדת? מישהו תבע פעם את מובילאיי שלא צפצף לו בזמן?

היבואן לא הסכים לערוך שום שינוי בהזמנה שלי, הוא טען שלא מדובר בלמבורגיני בהזמנה אישית, וכולם מקבלים אותו דבר. לדוגמא, אם בא לך על שילוב של רכב לבן עם גג שחור, אז תקבל גם ריפוד שחור וכתום מזעזע. לא תוכל לקבל ריפוד בהיר מהודר. למה? ככה. אז אתה מדבר על תוספת חיישן? אולי בחלום. ועם יבוא אישי אני מעדיף לא להתעסק.

אני חושב שכלקוח ששילם 215,000 שקל על רכב, זכותי לשאול שאלות ולקבל תשובות, מדוע היבואן החליט לחתוך מהמפרט שמגיע בילד אין עם הרכב בכל מקום בעולם. בטח שיש לי זכות לקבל תשובה על פריט כל כך חיוני.

היבואן הוא לא אדם אנונימי, יש לו לקוחות והוא צריך להסביר להם את השיקולים שלו. כמו לדוגמא במקרה של תיקון סטיה מנתיב, היבואן הרגיש צורך להצטדק ולהסביר בהשקה של הרכב לעיתונאים שיש בעיה עם התקינה האמריקאית, וזה יגיע בהמשך. הוא לא אמר "זה מה יש, וככה החלטנו, לא בא לכם אל תקנו".

גם כאן, היבואן צריך לפרט בפני הלקוחות מדוע הם לא קיבלו מה שהם ראו בארה"ב (במיוחד כשמדובר ברכב חדש שהוא בבחינת חתול בשק, והלקוחות יכלו לקרוא על הרכב רק בביקורות בחו"ל).

פורסם
לפני שעתיים, outlander כתב:

נו באמת, תהיה רציני. על מה אפשר לתבוע את היבואן? על זה שהלקוח לא הבין איך המערכת עובדת? מישהו תבע פעם את מובילאיי שלא צפצף לו בזמן?

היבואן לא הסכים לערוך שום שינוי בהזמנה שלי, הוא טען שלא מדובר בלמבורגיני בהזמנה אישית, וכולם מקבלים אותו דבר. לדוגמא, אם בא לך על שילוב של רכב לבן עם גג שחור, אז תקבל גם ריפוד שחור וכתום מזעזע. לא תוכל לקבל ריפוד בהיר מהודר. למה? ככה. אז אתה מדבר על תוספת חיישן? אולי בחלום. ועם יבוא אישי אני מעדיף לא להתעסק.

אני חושב שכלקוח ששילם 215,000 שקל על רכב, זכותי לשאול שאלות ולקבל תשובות, מדוע היבואן החליט לחתוך מהמפרט שמגיע בילד אין עם הרכב בכל מקום בעולם. בטח שיש לי זכות לקבל תשובה על פריט כל כך חיוני.

היבואן הוא לא אדם אנונימי, יש לו לקוחות והוא צריך להסביר להם את השיקולים שלו. כמו לדוגמא במקרה של תיקון סטיה מנתיב, היבואן הרגיש צורך להצטדק ולהסביר בהשקה של הרכב לעיתונאים שיש בעיה עם התקינה האמריקאית, וזה יגיע בהמשך. הוא לא אמר "זה מה יש, וככה החלטנו, לא בא לכם אל תקנו".

גם כאן, היבואן צריך לפרט בפני הלקוחות מדוע הם לא קיבלו מה שהם ראו בארה"ב (במיוחד כשמדובר ברכב חדש שהוא בבחינת חתול בשק, והלקוחות יכלו לקרוא על הרכב רק בביקורות בחו"ל).

אם אנשים כמוך יישאלו שאלות וימשיכו לשלם 215k שח על רכב מיושן (מנוע אטמוספרי) - היבואן לא ישנה את התנהגותו.

כלמוביל מייבאים רכבים כדי להרוויח כסף, והמטרה הושגה...

אם אתה ועוד כמה אנשים היו מבטלים את ההזמנה וקונים רכב אחר - ההתנהלות היתה משתנה...

דרך אגב, ברכבי יונדאי הגדולים המיובאים על ידי כלמוביל - יש מערכת למניעת שכחת ילדים.

אני גם חושב שהסנטה פה דיזל עם 8 הילוכים עדיף על האאוטלנדר (וגם יקר ממו משמעותית)

פורסם

כמה תביעות היו בעולם על כשל במערכות רכב שהובילו לנפגעים?

בחירה שלך.

היבואן לא צריך כלום ולא חייב לאף אחד הסברים. אתה חופשי לא לקנות והוא חופשי להציג איזה מפרט שהוא רוצה ובאיזה מחיר שהוא רוצה.

אתה זה שבחרת לשלם מחיר מופקע על רכב מיושן ולדבריך תוך הרבה פשרות. עכשיו תסביר לי אם יש ליבואן כאלה לקוחות למה שישנה אבזור או יתחשב בדעתכם? הרי בכל מקרה אתה תשאיר אצלו איזה סכום שיבקש.

• רעיון טוב! 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בספורטאז' של זוגתי, כשמדוממים את הרכב, יש קול שאומר בעברית: "מצמלמת נסיעה נכבית, אנא בדוק שלא שכחת ילד ברכב". זה מקורי של היצרן? משהו מקומי סטייל מובילאיי?

אין לנו ילדים והדבר הזה גרם לי להסתובב ולהסתכל 🤣

סתם מסקרנות, כי אני מתקשה להאמין שזה מקורי מהיצרן כי הרכב שלה 2012. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 40 דקות, Night Driver כתב:

היבואן לא צריך כלום ולא חייב לאף אחד הסברים

אתה זה שבחרת לשלם מחיר מופקע על רכב מיושן ולדבריך תוך הרבה פשרות. עכשיו תסביר לי אם יש ליבואן כאלה לקוחות למה שישנה אבזור או יתחשב בדעתכם? הרי בכל מקרה אתה תשאיר אצלו איזה סכום שיבקש.

היבואן לא "חייב" כלום לאף אחד. אבל אם הוא משקיע הון עתק בפרסום, זאת אומרת שאכפת לו להצטייר כיבואן נחמד, שנותן שירות הגון ללקוחותיו, לא?

אז המינימום הוא לבוא ולהסביר להם, הורדנו מהמפרט של הרכב את זה ואת זה, והסיבות הן כך וכך.

ובכל מקרה, זכותם המלאה של הלקוחות להוציא קיטור על היבואן שחוסך במערכות חיונית לחיי אדם, ושהציבור יהיה מודע לכך. זה לא שהוא נמנע מלהתקין מערכת ייחודית, אלא הוא פשוט הלך והוריד מהמפרט שכבר מובנה ברכב. זה גרוע פי כמה.

ובאשר לדבריך "מחיר מופקע על רכב מיושן, תוך הרבה פשרות" זה לא דבר שאמרתי או כתבתי. אדרבה, כתבתי שהרכב בעיני מודרני ומאובזר הרבה יותר מאחרים, והמחיר שלו יחסית לאחרים הוא זול, בפער של עשרות אלפי שקלים (יונדאי סנטה פה, קיה סורנטו, ואפילו סקודה קודיאק). ואכן, הייתי קונה את הרכב בכל מקרה, רק על פי מראהו החיצוני. גם המערכת למניעת שכחת ילדים לא קריטית עבורי כבר, הילדים גדלו. יותר מפריע לי שאין קירור במושבים.

אבל הביקורת שלי על היבואן היא בלי שום קשר לזה. אני מצפה ממנו להיות הגון עם הלקוחות שלו.

פורסם
לפני 6 שעות, outlander כתב:

אני לא חושב

ספר לנו משהו שאנחנו לא יודעים. 

אבל אם ההבנה שלך כל כך עמוקה ומדוייקת כמו 'רק עוד חיישן קטן, התוכנה קיימת' אני רואה שתי אפשרויות מעשיות:

1. תצטרף לצוות הפיתוח של מיצובישי. 

2. תצטרף לצוות ההיגוי של כלמוביל בבניית כלי הרכב טרום ייבוא.

3. תביא בעצמך את החיישן הקטן, תכתוב את הקוד הרלוונטי שמקשר אותו לרכב, ותמכור אותו בכמה אלפים לפראיירים שהזמינו את הרכב ללא האופציה. 

בהצלחה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...