Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני גר בקומפלקס בניינים עם חניון משותף. פתחתי הזמנה בחברת חשמל להתקנת מונה נפרד לחניה הפרטית בחניון (אין כרגע אפשרות לאופציות האחרות). ביקשתי מהם להאריך עלויות, הם שואלים איזה גודל חיבור אני צריך? למה הכוונה? ההסברים שהם נותנים לי די סתומים.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, asafus כתב:

היי, אני גר בקומפלקס בניינים עם חניון משותף. פתחתי הזמנה בחברת חשמל להתקנת מונה נפרד לחניה הפרטית בחניון (אין כרגע אפשרות לאופציות האחרות). ביקשתי מהם להאריך עלויות, הם שואלים איזה גודל חיבור אני צריך? למה הכוונה? ההסברים שהם נותנים לי די סתומים.

הכוונה חיבור חד פאזי או תלת פאזי ומספר האמפרים המקסימלי בחיבור. חיבור של 1x16A יתן לך קצב טעינה של 3.7kW בעוד שחיבור של 3x16A יתן לך קצב טעינה של 11kW. אין למיטב ידיעתי בישראל מכוניות חשמליות שתומכות בטעינת AC מהירה יותר. יכול להיות שחברת החשמל לא מספקים חיבור של 16A, במקרה זה אתה צריך את החיבור הקטן ביותר שהם מספקים.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם
לפני 17 דקות, dani666 כתב:

הם מספקים לדירות 3x25A וגם 3x40A אם תרצה.  למה שלא יספקו לחניה ?

3x25A זה הרבה יותר ממה שצריך לעמדה של 11kW ועל אחת כמה וכמה 3x40A. חיבור גדול מהדרוש לא מזיק אבל מן הסתם עולה יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

התייחסתי לזה -

לפני 48 דקות, eladts כתב:

יכול להיות שחברת החשמל לא מספקים חיבור של 16A

בכל מקרה לא מכיר חיבור תלת-פזי של פחות מ 3x25A (לפחות לא לדירות).

בבדיקה, זו באמת האופציה התלת פאזית הנמוכה ביותר שהם מציעים.

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם
לפני 49 דקות, eladts כתב:

הכוונה חיבור חד פאזי או תלת פאזי ומספר האמפרים המקסימלי בחיבור. חיבור של 1x16A יתן לך קצב טעינה של 3.7kW בעוד שחיבור של 3x16A יתן לך קצב טעינה של 11kW. אין למיטב ידיעתי בישראל מכוניות חשמליות שתומכות בטעינת AC מהירה יותר. יכול להיות שחברת החשמל לא מספקים חיבור של 16A, במקרה זה אתה צריך את החיבור הקטן ביותר שהם מספקים.

כלומר מדברייך אני מבין שצריך לבקש מהם תלת פאזי 25A בשביל לקבל 11KW? (הרכב הוא איוניק 5, להבנתי זה קצב הטעינה שלו).

פורסם (נערך)
לפני שעה, asafus כתב:

כלומר מדברייך אני מבין שצריך לבקש מהם תלת פאזי 25A בשביל לקבל 11KW? (הרכב הוא איוניק 5, להבנתי זה קצב הטעינה שלו).

אם אין להם חיבור יותר קטן זה מה שאתה צריך לבקש. חיבור כזה לא יאפשר 22kW אבל ממילא אין כיום בישראל אף רכב שתומך בקצב הזה. כשתתקין את העמדה המתקין יצטרך להגביל אותה ל-11kW כדי שאם בעתיד תרכוש רכב שתומך ב-22kW הוא לא יקפיץ את הנתיך.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם

ולעניין עלויות על לביצוע ההתקנה זה רק הערכת עלויות ולא עלויות סופיות,

מומלץ להגיע עם חשמלאי מורשה מצדך מול חברת החשמל, בעת ביצוע ההזמנה הם יבקשו ממך פרטי חשמלאי (לא חובה).

פורסם

בדוק עם החשמלאי הכנת תשתית להספק יותר גבוה, גם אם החיבור והמונה יהיו 3X25 אמפר, כי כך, אם בעתיד תרצה להגדיל את החיבור לא תצטרך להשחיל מחדש.

אני מניח שמבחינת החשמלאי ההבדל במחיר זניח, כך שבעתיד שדרוג יהיה בעיקר ביורוקרטיה, וטכנית יהיה פשוט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

בדוק עם החשמלאי הכנת תשתית להספק יותר גבוה, גם אם החיבור והמונה יהיו 3X25 אמפר, כי כך, אם בעתיד תרצה להגדיל את החיבור לא תצטרך להשחיל מחדש.

אני מניח שמבחינת החשמלאי ההבדל במחיר זניח, כך שבעתיד שדרוג יהיה בעיקר ביורוקרטיה, וטכנית יהיה פשוט.

למה שהוא ירצה להגדיל את החיבור בעתיד? גם אם היו מכוניות שתומכות ב-22kW בישראל, אני לא רואה מה הצורך בזה בעמדה ביתית למי שאינו נהג מונית.

פורסם

זה שאין היום לא אומר דבר לגבי העתיד. אם מדובר רק בכבלים בחתך יותר גדול העלות לא צריכה להיות שונה במידה משמעותית, אז שיכין. המונה והחיבור לחברת החשמל יהיו 25X3 אבל אם בעתיד ירצה להגדיל העבודה תהיה מינימלית. זה בדיוק כפי שתכין בבית תשתית לאינטרנט יותר מהיר מהמקובל היום, למרות שהניצול יהיה ללקי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תודה רבה לכולם על התשובות. בינתיים שלחו לי הערכה גסה מחברת החשמל של 9000 שח ל 3 על 25. זו הערכה סבירה? נשמע לי יקר מאוד

עריכה אחרונה על ידי asafus
פורסם
לפני 16 שעות, sperial כתב:

זה שאין היום לא אומר דבר לגבי העתיד. אם מדובר רק בכבלים בחתך יותר גדול העלות לא צריכה להיות שונה במידה משמעותית, אז שיכין. המונה והחיבור לחברת החשמל יהיו 25X3 אבל אם בעתיד ירצה להגדיל העבודה תהיה מינימלית. זה בדיוק כפי שתכין בבית תשתית לאינטרנט יותר מהיר מהמקובל היום, למרות שהניצול יהיה ללקי.

בניגוד למהירות האינטרנט, אין שום מגמה בעולם של מעבר לטעינת AC יותר מהירה, להפך. דגמי טסלה בעבר תמכו ב-20kW בתוספת תשלום, אח"כ המקסימום ירד ל-16kW והיום הוא 11kW. בארה"ב הרוב המוחץ של עמדות AC ציבוריות הן בהספק של 6-7kW. טעינה ב-11kW מאפשרת למלא את הסוללה של מודל 3 LR תוך כ-7 שעות. יש מי שלא נמצא בבית לפחות 7 שעות ביום וגם נוסע 500 ק"מ ביום, כל יום?

• מעניין 1
פורסם (נערך)

אתה צודק לגבי זה שבחרת ללכת על חיבור משלך למטען בחניה. הקומבינה של חיבור לחשמל של הבניין והחזרת כסף לועד הבית על פי מונה פרטי לצריכה היא גרועה, כי  הדבר האחרון שועדי הבתים צריכים זה גם להתחיל לרדוף אחרי תשלומי חשמל של דיירים.

גם לא ברור איך זה עובד, כי בד"כ החשמל של הבניין משולם על ידי חברת הניהול ולא ישירות על ידי ועד הבית והוא כבר כלול מראש בתשלום.

הפרוצדורה למיטב הבנתי היא שחברת החשמל מביאה סוקר, אחרי זה אתה מביא חשמלאי פרטי שעושה את העבודה הפנימית בבניין ואז צריך להביא שוב פעם טכנאי של חברת החשמל שיעשה שוב ביקורת ויחבר. וחברת החשמל היא גוף מאוד בירוקרטי בצד הרע של המילה ולא יעיל, זה יכול לקחת חודשים ובמחיר מופקע.

אבל מצד שני שוק החשמל נפתח לתחרות החל מהחודש הבא וגם פזגז, סלקום והוט יתחילו לספק חשמל ללקוחות פרטיים. אולי הם יהיו יותר ידידותיים עם התהליך הזה. 

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

יש בכלל מקום באיזה ארון לשים מונה נוסף, מה קורה עם כל דייר רוצה מונה נפרד, איפה דוחפים את כולם?

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תוכן חדש...