Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין מה שכתבת על הנתיבים, בישראל רוחב נתיב סטנדרטי בכביש מהיר הוא 3.6מ', בארה"ב 3.7מ'  -  לכן הייתי חושד דווקא בגודל הרכבים עצמם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

גם לי לקח כמה רגעים להתרגל. לרוב זה רוחב כלי הרכב. הכל שם ענק. באמת מבאס לקבל טוסון או אאוטלנדר, לא רק בארה"ב. 

התמונות יפות והעיקר שנהנתם. תודה על השיתוף. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כדי לתת פרופורציות אחרות, לטיול עם שבעה מבוגרים עם שבע מזוודות ועוד כמה תיקים.

לפני כמה ימים הבן שלי שכר רכב מסוג ford expedition xl, ונסענו מסיאטל לוונקובר (וושינגטון). רכב מפלצתי, עם מנוע 3.5 ליטר, לפי האינטרנט עם 400 כ"ס. סחב את כולנו, עם הציוד, בקלות, האצות ביניים ללא מאמץ. הישיבה בספסל האחורי הייתה מעט קופצנית, אבל עדיין, אחלה רכב לניוד משפחה מורחבת.

כרגע אנחנו בבית AirBnB באורגון, על חוף האוקיינוס הפסיפי.

IMG-20210901-WA0032.thumb.jpg.91ac4a254ac219cf4de38fa65e29ce58.jpg

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

העניין הוא שאתה לא יכול לדעת איזה רכב תקבל.

כל הרכבים שמפורטים באתר הם רק דוגמה, ותמיד כתוב למטה "או רכב דומה". מעולם לא יצא לי לקבל את הרכב שהיה מפורסם באתר.

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • אהבתי 1
פורסם

בפנים

בתאריך 2.9.2021 בשעה 09:48, ofir1000 כתב:

אכזבה גדולה:

דבר ראשון - צבע הרכב היה אדום בוהק.

אכן, בעיה חמורה. יש להורות לאוויס שיסירו מייד את כל הרכבים האדומים מהצי שלהם ויציעו רק רכבים בלבן-אפור-שחור כמו שמקובל במדינה מתוקנת. (ועל הדרך שיחליפו את הלוגו האדום לאפור גם)

דבר שני - 35 אלף מייל שנראו כמו 100 אלף.

דבר שלישי - בגלל שהנציגה אמרה שהרכב מודל 2020 ציפיתי לקבל את הגרסה החדשה. קיבלנו את הישנה. 

יש לזה סיבה

דבר שלישי - פשוט. פשוט. פשוט. הרכב ערום לחלוטין. חוץ ממערכת APPLE CAR PLAY ובקרת שיוט אדפטיבית - אין בו כלום. המינימום של המינימום.

רכב השכרה - מגיע ערום (בארה״ב בקש״א נחשבת לבסיס).

לא יודע מה קרה בקורונה, אבל בSFO תמיד היה מבחר גדול. היית אולי צריך למצוא את השורה של הרכבים שלך,לבחור משהו נחמד שדומה, ורק אז להיכנס ולשאול אם תוכל לקבל את הרכב XXX שחונה בYYY.

באופן כללי בהשכרה, כאשר אתה לוקח רכב ומחזיר אותו במקום מרוחק, יהיה תמיד רצון לתת לך את הרכב הכי בעייתי כדי שיוכלו להפטר ממנו.

עובדה היונדאי התחילה את חייה בוושינגטון.

אבל זה לא חשוב, העיקר שנהנית מהטיול והיית בטאהו לפני השריפה הגדולה שמשתוללת שם.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

כמה תובנות שלי לגבי השכרת רכב בארה"ב:

-דרוף אוף - לפעמים שלוקחים רכב במדינה אחת ומחזירים במדינה אחרת אז משלמים אגרה על המעבר, לפעמים חברות מבקשות דרופ אוף גם אם מדובר בהחזרה בסניף אקראי שונה ובהצעות מחיר באינטרנט לא רשום את התוספת עבור ההחזרה, לכן שמקבלים הצעה, לבדוק אם זה יש דמי החזרה וכמה.

-לוקחים רכב עם מיכל מלא ומחזירים עם מיכל מלא - יש חברות השכרה שיציעו תשלום מראש על החזרת הרכב ללא חובה של מילוי דלק, המחיר הזה גבוה יותר מלתדלק מיכל מלא - לכן לדעתי לא שווה.

-להזמין דרך הנציגות הישראלית יוצא יותר זול מלהזמין מהאתרים האמריקאים, בנוסף כדאי לבדוק בארץ עם יש הסדרים להנחה, בעבודה הקודמת שלי היה הסדר של 15 אחוז הנחה להשכרת רכב בהרץ (בארה"ב זה כלל את דולר) ולכן רוב ההשכרות שלי היו שם.

לוודא שמחזירים את הרכב, אז,לא מוסיפים תשלומים.

-בערים הגדולות עצמן עדיף להתנהל עם אובר ותחבורה ציבורית, ככה היה לי בלוס אנג'לס וניו יורק.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

התובנות שלי מהשכרה בארה"ב. אכן כדאי להזמין דרך נציגות ישראלית כמו אופרן וכו..

אבל חובה להתמקח, המחיר שרשום באתר הוא תמיד מחיר לפני הנחות. אני במשך שבוע תמיד עושה פינג-פונג בין הסוכנויות הישראליות עד שאני מגיע לתחתית. כבר בשיחה הראשונה ישר אחרי שנותנים לך מחיר, תבקש הנחה, ממש במילים האלה, הם תמיד נותנים.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני 7 שעות, itsik170 כתב:

בערים הגדולות עצמן עדיף להתנהל עם אובר ותחבורה ציבורית, ככה היה לי בלוס אנג'לס וניו יורק.

בניו יורק, מישהו זרק לנו טיפ, שבגלל התחרות, המוניות הרשמיות זולות יותר מאובר. זה היה נכון, משמעותית, וגם בניו ג'רזי.

פורסם
בתאריך 3.9.2021 בשעה 15:29, pasat04 כתב:

בניו יורק, מישהו זרק לנו טיפ, שבגלל התחרות, המוניות הרשמיות זולות יותר מאובר. זה היה נכון, משמעותית, וגם בניו ג'רזי.

בניו יורק עצמה אןלי

בגרזי - רק אם אתה עובר את הגבול בין ניו יורק לגרזי

אובר מחויבים להחזיק רישיון הסעת נוסעים ויש עוד כמה קטנות שממש מעלים את המחיר.

ועדיין - הייתי מעדיף אובר / ליפט ת מ י ד! בגלל השירות והרכבים העדיפים

מוניות של ניו יורק זה אשפה מוחלטת.

(גר פה כבר 6 שנים , ולפני זה הייתי מבקר בצורה דיי תדירה מהעבודה)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• אחראי פורום
פורסם

אחלה פוסט ואחלה טיול, תודה על השיתוף.

מחזיר אותי קצת לחוויה שלי מלפני שנתיים וחצי. טיול מתנה לעצמי ל-40, טס לכשבועיים לחבר ילדות שגר כבר 20 שנה ב-LA וגם הוא חוגג.

החלטנו לקחת את הקרוואן שלו מהבית לסן פרנסיסקו ובדרך לעצור פה ושם.

הקרוואן אמנם בינוני ביחס למפלצות שמסתובבות שם אבל גדול מדי להתנהלות בתוך עיר צפופה, אז הזמנו מראש רכב קטן (בדגש) בשדה התעופה של מונטריי.

הפקידה מעבירה לנו מסמכים ומפתחות של פורד, לא יודעת להגיד מה זה ולא התעכבנו על זה פשוט כי מהכניסה ראינו שורות של מוסטנג קבריולט ושה"קטן" בשבילם מספיק טוב לנו אז סבבה.

עוברים שורה ועוד שורה ועוד מוסטנגים ועוד. בסוף עומד שם אקספדישן. היחיד בין כל ים המוסטנגים. מוודאים שזה אכן שלנו. 

שלנו.

עכשיו מה? נחזור את המרחק הזה ונתחיל מחדש ניירת? יאללה נסתדר.

הוא לא היה רחוק במידות מהקרוואן. בעיר עצמה איכשהו הצלחנו להשחיל אותו בחניון שלדעתי נבנה עוד בתקופת הכרכרות.

אבל ממש נהניתי ממנו.

20190428_194123.jpg

20190429_082615.jpg

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

חייב לציין שכרגע כל שוק השכרות הרכב נמצא במצב מאוד מוזר. אחרי שנה וחצי של מגיפה, עם ירידה עצומה בביקושים, חברות בפשיטת רגל. המחירים מצד אחד מטפסים ומצד שני הרכבים לא זמינים. ניסינו לשכור מכמה חברות מקומיות באירופה, פשוט לא היו להם רכבים. בסוף נאלצתי לשכור בהרץ (שנמצאים בפשיטת רגל, כזכור, אבל דווקא להם היו רכבים) ולשלם עוד 50% לעומת אותה תקופה לפני שנתיים.

פורסם

מהנסיון שלי ביצוע reservation לרכב בארה"ב הוא בגדר המלצה בלבד.

השכרתי רכב קומפקט וכשהגעתי לא היה אז רצו לתת לי שברולט טאהו באותו מחיר (לא אוהב את המפלצות האלה) וכשלא הסכמתי נתנו לי פונטיאק גראנד פרי ואפילו החזירו לי קצת כסף בגלל שלא לקחתי את הטאהו (למרות שההזמנה הייתה על קומפקט!).

במקרה אחר הזמנתי משפחתי גדול ורצו לתת לי קאווליר, והיה לי ויכוח גדול עד שהביאו רכב מתאים.

ובמקרה ממש הזוי הגעתי עם הזמנה מראש ואמרו לי שנגמרו המכוניות! והמנהל מול הפנים שלי אמר לי שהוא מתייחס להזמנות כהמלצה בלבד.

באירופה אחרי נפילה אחת למדתי להזמין רק מקטגורית הפרימיום, מה שמגביל אותם למרצדס, אאודי במוו. בפעם היחידה שקיבלתי וולוו במקום, בגלל מחסור, זה היה עם שידרוג לגודל.

פורסם

אין על השכרת רכב בארה"ב.. בד"כ שירות טוב יותר מאירופה, שדרוגים בכלום כסף ונפחי מנוע מוגזמים =]

image.thumb.png.523edd3ae5cea6aaa795e1d6018a01a5.png

• אהבתי 1
פורסם

מניסיון שלי גם בארה"ב וגם באירופה, אין על SIXT! גם השירות הכי טוב שקיבלתי וגם המגוון. שכרתי לא מעט פעמים (בעיקר אירופה) והאכזבות היחידות שהיו לי זה כשהתפתיתי לשכור מ AVIS - HERTZ בשביל מחירים אטרקטיביים יותר

• תוכן חדש...