Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה עשיתי שיפוץ מלא לקטנוע חשמלי בן 8 עם מנוע 6kW (רשוי A2, משקל עצמי 180קילו). כל מערכת החשמל שלו נהרסה לחלוטין. אחרי חודשיים וחצי של עבודה (וקרוב ל-4500שקל בחלקים וחומרים) הוא חזר לעבוד ואפילו עבר טסט השבוע.

הפרוייקט הזה פתח לי תיאבון לעוד עבודה על אופנועים חשמליים. אני רוצה לקנות אופנוע (A1 או A), רצוי אחד שלא עובד, ולהמיר אותו לחשמלי. 

מישהו פה יודע אם קיים בישראל תהליך להמיר אופנוע לחשמלי? אני סקפטי, אבל מקווה להפתעה.

חשבתי גם על להתחיל מכלי רכב ללא רשיון (שילדה מפירוק), ולבנות אופנוע ולההעביר אותו את המבחנים הדרושים לקבלרישוי חדש, אבל תהליך כזה אפילו פחות סביר, אני מנחש.

פורסם

קודם כל אזהיר שאינני יודע את המצב לאשורו כיום, לא בדקתי דבר לפני שכתבתי תשובה זו אבל יש לי ניסיון עם המצב לפני שנים לא מעטות (הזקנים זוכרים שלישראל היו מביאים בד"כ רכבים עם המנועים החלשים ביותר בסדרת הייצור ומכל מקום אלו היו הנמכרים ביותר והנפוצים בשוק וחלומו של כל חובב רכב אז היה להחליף למנוע חזק יותר...).

לא ניתן היה לבצע שינוי במערכת ההינע אלא אם כן ניתן אישור היצרן לכך ומשרד התחבורה שוכנע שאין מניעה נוספת.

היו מקרים נדירים יותר שבהם הוחלפו סוגי מנועים שספק אם היצרן אישר אבל מישהו כאן נתן לכך לגיטימיציה (מי שזוכר למשל, החלפת מנועי וונקל ב-NSU RO80 למנועי פורד ).

קשה לי להאמין שאיזה יצרן אופנוע ייאשר החלפת מנוע חשמלי עלום באופנוע מתוצרתו ובתרבות הכסת"ח בה אנו חיים, אף אחד אחר לא ייאשר זאת כך שאין לדעתי סיכוי לשום הכלאה מהסוג אליו אתה מכוון. כל כלי כזה לא יהיה  חוקי לכביש.

• מעניין 1

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

תודה על התגובה. באמת הנחתי שזה המצב.

כנראה אם אני רוצה עוד פרוייקטים כאלו, אני אצטרך למצוא אופנועים "שנולדו" חשמליים לשחק איתם. אם מישהו מכיר אופנוע חשמלי שהבעלים שלו מאס בו... P-:

• תוכן חדש...