Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, Korgan כתב:

אתה לא בורח מזה כל כך מהר. יש עוד מתכות בסוללות שרובן מגיעות מאפריקה. שלא נדבר על הנזקים הסביבתיים של הכרייה והפקת מתכות.

לעומת זאת מנועי שריפה פנימית בנויים מאבק פיות.

• מצחיק 3
  • תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 52 דקות, Korgan כתב:
לפני שעתיים, eladts כתב:

כבודו מוכן לוותר על הרכב שלו?

תביא לי תחבורה ציבורית טובה ואני מוכן לרסק את הרכב לתוך קיר בטון. בגוש דן מזמן - מזמן - מזמן הפסקתי להתנייד במכונית. זה או אופניים או אוטובוס. סופר את הימים לפתיחת הקו האדום של הרכבת הקלה.

כשגרתי באזור וושינגטון די. סי לפני 20 שנה (הזמן רץ) הייתה לנו מכונית אחת שרוב הזמן עמדה בחניה. השתמשנו בה בעיקר לנסיעה לטיולים בסוף השבוע, נסיעה שבועית לסופר ולקיחת התינוקת לרופא. בשאר הזמן הלכנו ברגל או שנסענו בתחבורה ציבורית (יעילה מאוד).  אשמח מאוד אם המצב הזה יתאפשר גם בארץ. כרגע זה לא נראה כך.

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 21 דקות, motior כתב:

כשגרתי באזור וושינגטון די. סי לפני 20 שנה (הזמן רץ) הייתה לנו מכונית אחת שרוב הזמן עמדה בחניה. השתמשנו בה בעיקר לנסיעה לטיולים בסוף השבוע, נסיעה שבועית לסופר ולקיחת התינוקת לרופא. בשאר הזמן הלכנו ברגל או שנסענו בתחבורה ציבורית (יעילה מאוד).  אשמח מאוד אם המצב הזה יתאפשר גם בארץ. כרגע זה לא נראה כך.

ככה אנחנו חיים היום באזור בוסטון. זה לא סותר רכב חשמלי.

פורסם
לפני כשעה, eladts כתב:

לעומת זאת מנועי שריפה פנימית בנויים מאבק פיות.

בכלל לא. לדעתי צריך להציג את שני הצדדים ולא רק מה שרוצים שנראה. (כמו השתלת שיער של אילן מאסק)

• מצחיק 2
פורסם
לפני שעה, eladts כתב:

לא אמרתי ולא רמזתי שזה סותר. רק ציינתי שאשמח לאפשרות (שלא קיימת עבורי כיום) להסתפק ברכב אחד למשפחה ולהשתמש בו רק במינימום

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 3 שעות, Korgan כתב:

עד שיפלו טילים של חיזבאללה שיפילו את רשת החשמל ומה אז? חיילי מילואים ידחפו את הרכבת לצפון?

תמיד יהיה צורך משיקולים ביטחוניים. יותר מזה משבר האקלים הולך להביא יותר ויותר אסונות טבע שעלולים להשבית את הרשת החשמל. (השירות המטרולוגי הוציא לפני שבועיים אזהרת שיטפונות לחודשי הסתיו)

רק מזכיר שהמשאבות בתחנות הדלק פועלות על חשמל, ברגע שנופלת רשת החשמל אתה לא יכול לתדלק.

להבנתי באסונות הטבע ובמקרי קריסת תשתיות החשמל בארה"ב הסיבה שרואים תמונות של תחנות דלק מפוצצות ואנשים ממלאים דליים היא שברוב התחנות פשוט אין חשמל שיפעיל את המשאבות. אם אני לא טועה @eladts כתב על זה בעבר.

פורסם
לפני 32 דקות, Michaelr כתב:

רק מזכיר שהמשאבות בתחנות הדלק פועלות על חשמל, ברגע שנופלת רשת החשמל אתה לא יכול לתדלק.

להבנתי באסונות הטבע ובמקרי קריסת תשתיות החשמל בארה"ב הסיבה שרואים תמונות של תחנות דלק מפוצצות ואנשים ממלאים דליים היא שברוב התחנות פשוט אין חשמל שיפעיל את המשאבות. אם אני לא טועה @eladts כתב על זה בעבר.

אין לתחנות דלק באזורים עם אסונות טבע גנרטור גיבוי לדברים כאלה?

גם אם אין, לא נראה לי בעיה לארגן גנרטור למשאבת דלק אם זה ה-בעיה, כמה חשמל כבר צריך בשביל להריץ אותם?

פורסם
לפני שעתיים, Korgan כתב:

לדעתי צריך להציג את שני הצדדים ולא רק מה שרוצים שנראה. (כמו השתלת שיער של אילן מאסק)

איפה אודי עציון? נראה לי שיש פה סקופ.

פורסם
לפני שעה, Sparrow420 כתב:

גם אם אין, לא נראה לי בעיה לארגן גנרטור למשאבת דלק אם זה ה-בעיה, כמה חשמל כבר צריך בשביל להריץ אותם?

כנראה שזה כן בעייתי, הרי המשאבות מחוברות לרשת החשמל דרך תשתית תת קרקעית, אני בספק שיש בתחנת דלק ממשק כלשהו לחיבור גנרטור למערכת.

ובכל מקרה אם נפל החשמל באזורים נרחבים/כל המדינה גם אם תצליח להפעיל את המשאבות אז התחנות הבודדות שיפעלו יהיו בכאוס ולא תצליח להשיג דלק (שלא לדבר על לשלם עליו באשראי).

בתכלס זה דיון מיותר, הצבא ימצא דרך למלא דלק ובמקרה של רכבים חשמליים יטעינו אותם עם גנרטורים ולאזרחים גם ככה אין לאן לברוח עם הרכב במדינת המטר על מטר שלנו, זה לא ארה"ב שאפשר לנסוע לקרובי משפחה 5 שעות ולצאת מהנתיב של ההוריקן.

פורסם
לפני 7 שעות, Sparrow420 כתב:

תסתכל בתחנת הדלק בה אתה מתדלק, יש שם גנרטור גיבוי? אין לתחנת דלק שום הגיון עסקי להחזיק גנרטור גיבוי שהם יצטרכו פעם ב-30 שנה, אולי. בזמן משבר זו בעיה להשיג גנרטור גיבוי כי כולם פתאום צריכים כאלו ותחנות דלק הן לא בראש סדר העדיפויות. כמו שכבר כתבתי, זו לא תיאוריה. חוויתי את זה בהוריקן אייק ביוסטון. התורים לדלק השתרכו גם אחרי שהחשמל חזר ברוב העיר, כי גם בתי הזיקוק באזור נפגעו והיה צריך להביא דלק ממקומות אחרים. בישראל, אם בתי הזיקוק יפגעו כתוצאה מאסון טבע או פעילות עוינת, זה יהיה אפילו יותר גרוע.

פורסם
לפני כשעה, eladts כתב:

תסתכל בתחנת הדלק בה אתה מתדלק, יש שם גנרטור גיבוי? אין לתחנת דלק שום הגיון עסקי להחזיק גנרטור גיבוי שהם יצטרכו פעם ב-30 שנה, אולי. בזמן משבר זו בעיה להשיג גנרטור גיבוי כי כולם פתאום צריכים כאלו ותחנות דלק הן לא בראש סדר העדיפויות. כמו שכבר כתבתי, זו לא תיאוריה. חוויתי את זה בהוריקן אייק ביוסטון. התורים לדלק השתרכו גם אחרי שהחשמל חזר ברוב העיר, כי גם בתי הזיקוק באזור נפגעו והיה צריך להביא דלק ממקומות אחרים. בישראל, אם בתי הזיקוק יפגעו כתוצאה מאסון טבע או פעילות עוינת, זה יהיה אפילו יותר גרוע.

אמרתי "באזורים עם אסונות טבע", כמו טקסס ושאר סמטת הטורנדו.

שם זה לא פעם ב30 שנה ושזה קורה זה גם מצרך דיי חיוני וגם שיא הדרישה מבחינה עסקית.

מוזר לי שהם לא מחזיקים גנרטור גיבוי, במיוחד ברשתות של תחנות גדולות, לא ציפיתי שיהיה לכל הצד הכפרי גנרטורים.

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, eladts כתב:

זהו שזה כן סותר כי בסופו של דבר מכוניות, הולכי רגל ותחבורה ציבורית מתחרים על אותו מרחב עירוני יקר. נכון להיום כל מקום שבחר להעיף מכוניות ולתת עדיפות להולכי רגל/תחבורה ציבורית הרוויח בענק. לדוגמא אמסטרדם, מרכז ירושלים שהפך מאזור עלוב למדרחוב שוקק חיים בזכות הרכבת הקלה, שכונות רבות בלונדון ובעתיד גם אזורים רבים בתל אביב.

אז נכון מכונית חשמלית היא the lesser of two evils, שזה נחמד, אבל כל עוד נמשיך לסגוד למכונית נמשיך לסבול מאותן בעיות בדיוק רק עם קצת פחות רעש ואוויר יותר נקי (בעיר).

עריכה אחרונה על ידי Korgan
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תעזבו אסונות גדולים... אם החניון מוצף כי ירד קצת גשם ? תצליח להטעין את הרכב בלי להתחשמל למוות ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אתה יכול להתחשמל גם משקעים/משאבות/מערכות אוורור/מעלית שיש באותו חניון מוצף, חוץ מזה החשמל יקפוץ אם יש קצר ואז לא תתחשמל.

ובמקרה של חניון מוצף מעבר ל20 ס"מ מים כל הרכבים בחניון גם ככה טוטאלוס.

אגב במקרה של כבישים מוצפים/שלוליות עמוקות רכב חשמלי לא ישאב מים במקום אויר, יתקע, וידרוש החלפת מנוע.

• תוכן חדש...