Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, Korgan כתב:

בנוסף צריך לשאול את עצמנו אם אנחנו בכלל רוצים לעשות את המעבר הזה. בסופו של דבר מכונית חשמלית לא פותרת שום בעיה מהותית בתחבורה עירונית/בינעירונית כי מכונית חשמלית תעמוד בפקקים ו-95% מהזמן תתפוס שטח עירוני יקר מאוד. 

ולכן זה כמובן הגיוני שנמשיך לנסוע במכוניות בנזין/דיזל מזהמות.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא נראה לי שזה יהיה כל כך מהר.  אמנם יש צמיחה מטורפת של מכירת מכוניות חשמליות, אבל עדיין הן מיעוט יחסית לשאר.
בדקתי מה קורה באיחוד האירופי - שם לדעתי מספר המכוניות החשמליות הגדול ביותר - יש גידול מטורף אבל עדיין המספרים קטנים. - ב-2020 5.3% מהמכוניות החדשות היו חשמליות. זה יותר מכפול מ-2019 (2.1%) אבל עדיין רחוק מלהשתלט על השוק.
לדעתי יש לנו עוד הרבה שנים בהן רוב המכוניות בארץ לא יהיו חשמליות.
אבל אף אחד לא יודע לנבא...

https://www.statista.com/statistics/625010/electric-vehicle-market-share-in-eu-annual/

עריכה אחרונה על ידי motior

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, MiniMiz3r כתב:

ולכן זה כמובן הגיוני שנמשיך לנסוע במכוניות בנזין/דיזל מזהמות.

בכללי הבעיה היא לא בבנזין/דיזל אלא בכמות הרכבים על הכביש. (מכונית חשמלית מזהמת פחות או יותר אותו דבר) קו המחשבה צריך להיות איך מוציאים את האדם מהמכונית ולא איך מחליפים בעיה חמורה בבעיה קצת פחות חמורה.

כאשר כמות הרכבים על הכביש תרד משמעותית יהיה הרבה יותר קל להעביר את המכוניות הנותרות לתשתית חשמלית.

עריכה אחרונה על ידי Korgan
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 שעות, Michaelr כתב:

זאת תיהיה בעיה ברמה המקומית- התשתיות בבניין/רחוב אולי לא יספיקו לכמות גדולה של רכבים חשמליים אבל מבחינת כושר ייצור ארצי זאת דווקא לא בעיה משמעותית.

הרוב מטעינים בלילה כשיש רזרבות חשמל גדולות.

ובחישוב פשוט ולא מדויק בעליל: אם מטעינים רכבים בבית ב5 קוט"ש בממוצע (אני יודע שיש מטעני 11 ו22 קוט"ש אבל נניח ש5 יהיה הממוצע כי לא לכולם יש תלת פאזי וכ"ו...) אז מיליון רכבים שנמצאים בטעינה בו זמנית יצרכו כ5000 מגה-ואט.

בלילה קיצי סטנדרטי צריכת החשמל בארץ היא באזור ה9000-10,000 מגה-ואט, כושר ייצור החשמל בישראל הוא כ16-17,000 מגה-ואט, מינוס תקלות יוצא כ15,000.

זאת אומרת שגם אם ברגע זה ממש יפלו מהשמים מיליון רכבים חשמליים ותחבר את כולם לטעינה בו זמנית רשת החשמל תעמוד בזה.

בכל מקרה תרחיש של מיליון רכבים מטעינים בו זמנית הוא לא ריאלי גם אם תחליף את כל הרכבים הפרטיים בארץ לחשמלי, יקח שנים עד שנגיע אפילו למספרים של עשרות אלפים מטעינים בו זמנית.

החשבון נראה הגיוני אבל יש לי כמה הסתייגויות בנושא:

1. לפני שמתחילים בוא נדייק, אם מדובר בעמדה חד פאזית פשוטה עם קו כח 16A, יש לך בקושי 4KW לשעה (16A X 240V).

2. בעניין אספקת החשמל - האמת שאין לי מושג אם התשתיות הקיימות מסוגלות לתת את המקסימום, בו זמנית, לכולם, או אפילו 5KW בו זמנית לכל בתי האב והמפעלים בארץ. אני לא מכיר את התחשיב של חברת חשמל אבל זה משהו שצריך לקחת בחשבון מבחינת שנאים, עומסים וכמובן טמפרטורות. לא לשכוח בתים שיש בהם יותר מאוטו אחד - דבר שיכול לשנות באופן קריטי את העומסים על פני רחוב או שכונה או עיר.
היום כשאנחנו מפעילים מזגן מיני מרכזי 4 כ"ס (כ- 3KW) ועוד כמה דברים בבית, אז אתה מגיע ל 5-6KW בממוצע עם פיקים גבוהים יותר פה ושם (כמובן שאם מדובר בבית גדול עם כמה מזגנים וכד' - אז המספרים גבוהים בהרבה).
...אבל מה יקרה אם תוסיף לכל זה עוד 4KW, או במקרה היותר "גרוע" עמדה תלת פאזית של 16 אמפר כפול 3 (שזה -> 11KW) ? אתה גם על הקצה של התשתית הביתית (אם יש לך תשתית של 25X3 מחברת חשמל) ואין לדעת אם אתה על הקצה של חברת חשמל.
אז נכון, אני קצת מגזים בפסימיות בתחשיב הנ"ל...כי בסופו של דבר, אם נגיע לטווח של 300-400 ק"מ לסוללה מלאה, לא נצטרך באמת להטעין את הרכב בכל לילה...אז העומס דיי "מתפזר".

בקיצור, אני דיי נוטה להסכים עם @save בעניין. אנחנו בבעייה עם תשתיות החשמל שיש בארץ ולדעתי יקח הרבה זמן עד שנוכל לקנות (כולנו) רק רכבים חשמליים מלאים, בבטחה, ולהנות מטעינה מהירה בבית.
עד אז - לדעתי - ההיברידיות המלאות (לא כל הצ'יקמוקים של המילד הייבריד \ מיקרו הייבריד) מציעות את השילוב האולטימטיבי: לא צריך מטען, ואפשר להשתמש בבנזין\דיזל וגם לנסוע עשרות קילומטרים על חשמל בלבד.

כל זה עוד לפני שהתחלנו לדבר על מדיניות המיסוי שתטיל המדינה על הרכבים הללו, כי ביום שצריכת הסולר\בנזין תרד משמעותית, מי שנוסע על חשמלית יצטרך "לתרום" את חלקו למדינה על המיסים שלכאורה לא שילם בזה שלא תידלק.

אני מאמין שאם יתעורר צורך בעולם לפתור את הבעיה של אספקת החשמל לרכבים החשמליים, ייתכן ונראה רכבים חשמליים מלאים עם מנוע בנזין או דיזל שיטעינו אותם, בדומה לקטר של רכבת לדוגמא (או כמו שברולט וולט).

לאור דבריו של @save אני חושב שהמעבר החד בין רכבים עם מנוע בעירה פנימי - לחשמלי מלא, הוא בעייתי - במיוחד במדינות כמו המדינה שלנו.

לכן דעתי היא שדווקא יצורי הכלאיים (סוללה עם מנוע חשמל + מנוע בנזין\דיזל, בלי שקע טעינה - אלא טעינה באמצעות מנוע הבעירה או בלימה רגנרטיבית) במדינות כמו שלנו היו צריכים לתפוס מקום עיקרי לפרק זמן משמעותי - עד שרשתות החשמל ועצם הבאת התשתית עד לחניה, יקבל צורה נורמלית יותר. אז, ורק אז, היה אפשר לזנוח באופן הדרגתי את מנועי הבעירה לגמרי ולעבור לחשמלי מלא.
אני יודע שאולי עולה לכם בראש המילה אינסייט או פריוס שקיימות כבר המון שנים, אבל תכל'ס לא היה להן שום נפח משמעותי על הכבישים ולכן מבחינתי הן לא נתנו את "זמן המעבר" שהמדינה או רוב האנשים שקונים רכב חדש מהניילון - היו צריכים בשביל להגיע כבר עכשיו לחשמלי מלא באופן בטוח וקל. 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני כשעה, eladts כתב:

כבודו מוכן לוותר על הרכב שלו?

כמו כל אחד בפורום פה - 

- דורש לפתח תחבורה ציבורית, כדי שהכבישים יהיו פנויים בשבילו. מן הסתם הוא לא יחשוב לוותר על רכב פרטי כי סיבות וזה.

- מאחל שלא יהיה שוק לדגם X, כדי שהוא יקנה אותו יד2 בזול. כמובן שכבודו לא מוכן לקנות את הדגם חדש כי זה לפראיירים, והוא רק קונה רכבים בני עד 3 ממבוגר אחראי שטיפל לפי הספר בחברה, ויום אחד בהיר מקרה נמאס לו מהאוטו מסיבה לא מוגדרת.

- האוטו חייב להיות מטופל בחברה. עם הסטוריה מתועדת. כמובן, אצל הבעלים הקודם. הוא יטפל אצל מושיקו על המדרכה עם חלפים שהזמין משקר כלשהו, כי במוסכים גנבים כולם.

- רכב חשמלי זה בלוף, הוא חייב רעש מנוע וריח בנזין, ושכולם ייחנקו.

- מערכות בטיחות זה שקר שקרטל היצרנים המציא כדי להוציא ממך כסף.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, איציק נ. כתב:

אני מאמין שאם יתעורר צורך בעולם לפתור את הבעיה של אספקת החשמל לרכבים החשמליים, ייתכן ונראה רכבים חשמליים מלאים עם מנוע בנזין או דיזל שיטעינו אותם, בדומה לקטר של רכבת לדוגמא (או כמו שברולט וולט).

הקיום של קטרי דיזל-חשמל מוצדק רק עקב כך שאין תשתית חשמל. ברגע שיסדירו את חשמול המסילות - אין צורך בקטרי דיזל והמעבר יהיה פשוט מאוד עד כדי טריויאלי. באופן כללי, ברוב הרכבות המודרניות (גם בארץ) המנוע שאחראי להנעה של הרכבת הוא חשמלי כי הוא לא דורש קלאץ וגיר מסיביים שצריכים לעמוד ב10K כוח סוס וגם יש לו מומנט מטורף במהירויות נמוכות. הדיזל אחראי לספק לו אנרגיה. ברגע שיהיה חיבור קבוע לתשתית חשמל, אין צורך בדיזל.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 35 דקות, eitanuch כתב:

הקיום של קטרי דיזל-חשמל מוצדק רק עקב כך שאין תשתית חשמל. 

על אותו עיקרון דיברתי בכל מה שקשור לטעינת מכוניות (כל המכוניות או לכל הפחות "רוב" המכוניות) במדינת ישראל.
ואם כבר הזכרנו רכבות, האם לדעתך חישמול מלא של הרכבות זה לא עומס נוסף (ומשמעותי) לחברת החשמל לישראל ?
צריך גם לזכור שאי אפשר להסתמך ב 200% רק על חשמל וחייבים להשאיר אמצעי גיבוי כלשהם, במיוחד בעורקי תחבורה מהסוג הזה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, eladts כתב:

כבודו מוכן לוותר על הרכב שלו?

תביא לי תחבורה ציבורית טובה ואני מוכן לרסק את הרכב לתוך קיר בטון. בגוש דן מזמן - מזמן - מזמן הפסקתי להתנייד במכונית. זה או אופניים או אוטובוס. סופר את הימים לפתיחת הקו האדום של הרכבת הקלה.

לפני שעתיים, eitanuch כתב:

על כל כתבה כזאת אני מביא לך כתבה שטוענת הפוך + מביא לך תמונות של ילדים באפריקה שעובדים במכרות בשביל להפיק מתכות לסוללות של מכוניות חשמליות. (את זה אילן מאסק לא מראה בטוויטר שלו. זה לא סקסי כמו רובוט מטופש עם סמל של טסלה או דוג'קוין)

בעולם אין שחור או לבן. המציאות היא תמיד הרבה יותר מורכבת ומלאה באלפי גוונים של אפור.

לפני כשעה, eitanuch כתב:

הקיום של קטרי דיזל-חשמל מוצדק רק עקב כך שאין תשתית חשמל. ברגע שיסדירו את חשמול המסילות - אין צורך בקטרי דיזל והמעבר יהיה פשוט מאוד עד כדי טריויאלי.

עד שיפלו טילים של חיזבאללה שיפילו את רשת החשמל ומה אז? חיילי מילואים ידחפו את הרכבת לצפון?

לפני כשעה, eitanuch כתב:

ברגע שיהיה חיבור קבוע לתשתית חשמל, אין צורך בדיזל.

תמיד יהיה צורך משיקולים ביטחוניים. יותר מזה משבר האקלים הולך להביא יותר ויותר אסונות טבע שעלולים להשבית את הרשת החשמל. (השירות המטרולוגי הוציא לפני שבועיים אזהרת שיטפונות לחודשי הסתיו)

למיטב ידעתי הקטרים החדשים של רכבת ישראל יהיו עם מנוע חשמלי + מנוע דיזל למקרה שרשת החשמל נופלת.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, איציק נ. כתב:

ואם כבר הזכרנו רכבות, האם לדעתך חישמול מלא של הרכבות זה לא עומס נוסף (ומשמעותי) לחברת החשמל לישראל ?

עומס נסף ברור שכן. משמעותי? בהתחשב בעובדה שרוב האנרגיה נצרכת בתאוצה מהמקום ויש בלימה גנרטיבית (מאוד משמעותי ברכבות) - אני בספק.

לפני 32 דקות, Korgan כתב:

על כל כתבה כזאת אני מביא לך כתבה שטוענת הפוך + מביא לך תמונות של ילדים באפריקה שעובדים במכרות בשביל להפיק מתכות לסוללות של מכוניות חשמליות. (את זה אילן מאסק לא מראה בטוויטר שלו. זה לא סקסי כמו בובת מין מתנפחת עם סמל של טסלה או דוג'קוין)

בעולם אין שחור או לבן. המציאות היא תמיד הרבה יותר מורכבת ומלאה באלפי גוונים של אפור.

אבל זו אפילו לא כתבה על אילון מאסק, למה אתה מקשר כל דבר אליו, אה צ'מגיא?

טוב, תביא. מעניין לקרוא את המסקנות ועל מה הם מבססים את הטענות הללו.

לפני 32 דקות, Korgan כתב:

עד שיפלו טילים של חיזבאללה שיפילו את רשת החשמל ומה אז? חיילי מילואים ידחפו את הרכבת לצפון?

תמיד יהיה צורך משיקולים ביטחוניים. יותר מזה גם משבר האקלים הולך להביא יותר ויותר אסונות טבע שעלולים להשבית את הרשת החשמל. (השירות המטרולוגי הוציא לפני שבועיים אזהרת שיטפונות לחודשי הסתיו)

למיטב ידעתי הקטרים החדשים של רכבת ישראל יהיו עם מנוע חשמלי + מנוע דיזל למקרה שרשת החשמל נופלת.

ומה תעשה כשחיזבאללה ישגרו טילים על בתי זיקוק?

בוא נהיה ריאליים. אנחנו מדברים על השגרה. להעלות קטרי דיזל-חשמל למצבי חירום תמיד אפשר.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, eitanuch כתב:

אבל זו אפילו לא כתבה על אילון מאסק. למה אתה מקשר כל דבר אליו

למה לא?

א. יש תמונה של טסלה בעמוד השער של הכתבה

ב. הוא המקדם הכי רועש של המכונית החשמלית. זה בסדר גמור, אבל כמו כל איש שיווק מלוקק הוא מראה רק את הצדדים הטובים ולא את הצדדים הפחות טובים של המוצרים שלו.

הנה קח תעשיר את הידע שלך על ההשלכות השליליות של מכוניות חשמליות. נו, אתה יודע מה אומרים "רחוק מהעין רחוק מהלב"

פורסם
לפני 1 דקה, Korgan כתב:

למה לא? הוא המקדם הכי רועש של המכונית החשמלית. זה בסדר גמור, אבל כמו כל צבוע הוא מראה רק את הצדדים הטובים ולא את הצדדים הפחות טובים.

הנה קח תעשיר את הידע שלך על ההשלכות השליליות של מכוניות חשמליות

https://www.youtube.com/watch?v=RBf58FjxJmk

תודה, קלעת בול לאן שאני חותר: הסוללות החדשות (4680) הן cobalt-free כך שהקישור שהבאת לא רלוונטי. ושוב, אנחנו בכלל לא מדברים על איילון מאסק.

פורסם
לפני 1 דקה, eitanuch כתב:

תודה, קלעת בול לאן שאני חותר: הסוללות החדשות (4680) הן cobalt-free כך שהקישור שהבאת לא רלוונטי. ושוב, אנחנו בכלל לא מדברים על איילון מאסק.

אתה לא בורח מזה כל כך מהר. יש עוד מתכות בסוללות שרובן מגיעות מאפריקה. שלא נדבר על הנזקים הסביבתיים של הכרייה והפקת מתכות.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, Korgan כתב:

יש עוד מתכות בסוללות שרובן מגיעות מאפריקה.

1177692252_.png.dd03450a064aca8d750ea7c71de3673a.png

אז הן מגיעות מאפריקה, ו?

• תוכן חדש...