Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מנועי הטורבו דיזל ובנזין שנתקלתי בהם מצויידים במשאבת ואקום שמספקת ואקום למערכת הבלמים הראשית, מן הסתם בדיוק מהסיבה הזו. אני התייחסתי להשפעה על בלימת המנוע כמובן. למיטב ידיעתי זו אחת הסיבות המשמעותיות לחוסר בלימת מנוע, בנוסף לסיבות שהזכרת. 

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

עם תיבה פלנטרית "פרמטיבית", לוחץ על כפתור ה O/D או מסיט את הידית ל 3 או "L" או "S" עם תגבור לסירוגין של הברקס במידת הצורך. אם קיימים שיפטרים בהגה כמו במאזדומטית שלי, מוריד להילוך 3-4 גם כן עם חיזוק מזדמן מהברקס.

אם נוהג בהיברידית פשוט יושב על הברקס כמה שצריך עד שהסוללה נטענת במלואה ומנוע הבנזין מתעורר לחיים באופן יזום ובהילוך נמוך כך שנדרשת מינימום התערבות מצידי, כיף.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
לפני 14 שעות, לירון .ה. כתב:

דווקא באוטומטיות היותר ישנות זה יותר קל לביצוע.

בהרבה יש כפתור לביטול ה אובר דרייב, אחלה דבר, משתמש בו כל הזמן לבלימת מנוע.

אני בטוח שהחברה הצעירים היום, אין להם הרבה מושג מה זה אומר. לא שאני כזה מבוגר חח

דרך אגב, עוד מעט שהרוב יהיו כבר חשמליות, זה יהיה פחות בעייתי

לא יודע מה זה חבר'ה צעירים מבחינתך, אבל אני מתקרב ל-30 לאט לאט (מגרד מלמטה) ואני יודע מה זה אוברדרייב, היה לי כפתור כזה ביונדאי גטס.

אין שום בעיה לבצע את זה ברכב אוטומטי מודרני.

בסיאט שלי אני פשוט לוחץ על הכפתור של המינוס על ההגה והרכב יוריד הילוך. ברכבים אחרים צריך לפעמים להזיז את הידית למצב ידני או להגביל את הרכב להילוך מסוים (כמו שיש בפיקנטו טרום הדגם הרובוטי).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ZF בזמנו תכננו גיר שמתחשב בתנאי הדרך בעזרת GPS, לא זוכר אם זה יצא לפועל או לא.

לפי ההרגשה בגיר ZF 8HP קיים סביבון (או שמשתמש בסביבון של הרכב), כי בעליות וירידות הגיר נשאר בהילוך ולא מעביר, גם בפניות מסויימות.

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

אכן לא רלבנטי ברכבים החדשים.

בסיטרואנים שלי כאשר נמצאים בירידה, ההילוך נשמר (אלא אם לוחצים גז).

לכן אין הרבה רלבנטיות לתמרור הזה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

גם ב-DQ200 ובגיר 6 הילוכים אוטומטי פלנטרי שיש במאזדה 3 מהדור הקודם, נראה שיש יכולת כלשהי לשמר הילוך או אפילו להוריד הילוכים לצורך בלימת מנוע בירידה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מסתבר שהתמרור רלוונטי לאנשים שהכי פחות מבינים אותו.....

---

במנועי הטורבו יחס הדחיסה נמוך יותר, אחת הסיבות ליעילות פחותה של

בלימת המנוע.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני כשעה, dorsht כתב:

לא יודע מה זה חבר'ה צעירים מבחינתך, אבל אני מתקרב ל-30 לאט לאט (מגרד מלמטה) ואני יודע מה זה אוברדרייב, היה לי כפתור כזה ביונדאי גטס.

אני אישית אף פעם לא ראיתי בורר הילוכים של גיר אוטומטי עם כפתור O/D, רק כאלה עם מצבים D1/D2/D3 או אפשרות להעביר הילוכים ידנית.

כן ראיתי רכב שיש לו תיבת 3 הילוכים בלי אוברדרייב (סוזוקי בלנו 95 נראה לי).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תמונה מהגטס שהייתה לי (2008).

IMG066.jpg

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, f31 כתב:

ZF בזמנו תכננו גיר שמתחשב בתנאי הדרך בעזרת GPS, לא זוכר אם זה יצא לפועל או לא.

נשמע כמו למצוא corner case יחסית זניח ולסבך את כל הקונסטרוקציה בשביל לפתור אותו.

כל כך גרמני מצידם.

לפני 2 דקות, dorsht כתב:

תמונה מהגטס שהייתה לי (2008).

IMG066.jpg

אני יודע שקיים דבר כזה בטבע, פשוט אף פעם לא ראיתי כזה בצורת כפתור נפרד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 6 דקות, vadim6385 כתב:

אני אישית אף פעם לא ראיתי בורר הילוכים של גיר אוטומטי עם כפתור O/D, רק כאלה עם מצבים D1/D2/D3 או אפשרות להעביר הילוכים ידנית.

אז נהגת במעט רכבים. כמעט בכל גיר 4 הילוכים פלנטרי יש כפתור כזה.

לגבי השלט - לפני שבועיים נסעתי למכתש, לפניי מזדה 2 שטוחנת את הבלמים במקום להוריד הילוך. אני על רביעי מתגלגל ב2200 סל"ד ונותן למנוע לבלום אותי לבד. לפני כל עיקול המאזדה לוחצת על הברקס עוד יותר חזק, ואלו הפעמים היחידות שלחצתי על הבלם. כמובן שאחרי 2 דקות כאלו כבר התחלתי להריח את הבלמים שלו מטוגנים.

כאשר סיטואציה כזו מתרחשת ברכב בו לא החליפו נוזל בלמים כמה שנים טובות, אנחנו מקבלים כותרות על טרגדיות.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 3 דקות, EliC25 כתב:

אז נהגת במעט רכבים. כמעט בכל גיר 4 הילוכים פלנטרי יש כפתור כזה.

אז לא.

לא היה לי כזה כפתור לא בקסנטיה, לא במונדאו mk3, לא בפוקוס mk1, לא בלנסר קלאסיק, לא בדייהו נובירה ולא בסיוויק 2002.

בכולן היה או D3 או העברה ידנית.

פורסם

בפיקנטו מהדור הנוכחי (אוטומטית ולא רובוטית חד מצמדית) אין O\D.

20180825_092831.jpg

• תוכן חדש...