Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

כולנו מכירים תמרור או יותר נכון שלט "השאר בהילוך נמוך/Stay in low gear" שמוצב לפני ולאורך ירידות תלולות בכבשים בארץ. 

הניסוח הזה לא השתנה עשרות שנים, עוד מהתקופה בה רוב המכוניות היו ידניות ואז לכולם היה ברור מה אומר התמרור. 

מעניין אותי האם היום הניסוח הזה רלוונטי? איך בגיר אוטומטי אני אמור להישאר בהילוך נמוך? האם "הנהג הממוצע" יודע? 

האם מישהו בכלל מתייחס לשלטים האלו? 

אולי צריך לשנות ניסוח למשהו שמתאים יותר למכוניות של היום? 

דעתי היא שמי שיודע מה אומר התמרור, לא צריך את התמרור, הוא ידע לבד לשלב הילוך נמוך בירידה לא משנה באיזה סוג גיר ורוב הנהגים האחרים חושבים שמה שכתחב שם לא רלוונטי למכוניות אוטומטיות. 

מה דעתכם? 

(התמונה מויקיפדיה) 

22222.thumb.jpg.6654cc1085e38b132db85460c67d1515.jpg

פורסם

מבירור קליל במשפחתי מבוגרים ונשים לא יודעים בכלל איך מתפעלים את הטיפטרוניק.

וגם אם כן סומכים על הרכב שיעשה את העבודה אוטומטי לא?

מילה טובה על הסיטרואן שלי בירידות הרכב לבד מוריד/נשאר בהילוך נמוך. 

אני מניח שבמכוניות מודרניות זה סטנדרט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני רואה את השלטים האלו, ברוב המוחלט של הזמן אני עם גיר ידני, כך שאני מבין מה השלט אומר.

גם אני תהיתי אם מישהו ש "פחות מהתחום" מבין בכלל מה זה אומר.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

דווקא באוטומטיות היותר ישנות זה יותר קל לביצוע.

בהרבה יש כפתור לביטול ה אובר דרייב, אחלה דבר, משתמש בו כל הזמן לבלימת מנוע.

אני בטוח שהחברה הצעירים היום, אין להם הרבה מושג מה זה אומר. לא שאני כזה מבוגר חח

דרך אגב, עוד מעט שהרוב יהיו כבר חשמליות, זה יהיה פחות בעייתי

• רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

זה כמו מישהו שמספר לך את מה שאתה כבר יודע, מי שנוהג בגיר אוטומטי הגיר עושה את זה לבד.

אבל בתור נהג עם רכב ידני, זה ברור לי שירידה מפותלת לא עושים בהילוך 5.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

זה כמו מישהו שמספר לך את מה שאתה כבר יודע, מי שנוהג בגיר אוטומטי הגיר עושה את זה לבד.

אבל בתור נהג עם רכב ידני, זה ברור לי שירידה מפותלת לא עושים בהילוך 5.

זה לא ברור לכולם אבל שלא פשוט גולשים אותה בסרק, או שאם המנוע עולה ל3-4  אלף סל"ד זה בסדר גמור (ולהבנתי דווקא לא משתמש בכלל בדלק ברכבים חדשים יותר)

ואני גם בדעה שמי שיודע מה השלט אומר לא צריך את השלט, מעניין אבל לצאת לשאלון ברחוב (או כביש) ולשאול נהגים אקראיים שאלות כאלה.

פורסם

רכב היברדי לא משתמש בדלק בירידה, אבל בנזין חייב, אחרת יתכבה.

בשיעורי נהיגה דווקא מלמדים על הילוך גבוה בירידות ולא יריקה בניוטרל שמתגנת את הבלמים, לפחות לי הסבירו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 30 דקות, yulianx כתב:

המנוע "יכבה" אבל הוא ימשיך להסתובב והכוח שנדרש לזה בא מהירידה במקום מלשרוף דלק, ברגע שהירידה נגמרת והמנוע מתחיל להאט הרכב פשוט "מניע", כמו להניע בדרדור

אני לא ממש מכיר את הטכנולוגיה הזאת, אבל ראיתי כמה ביקורות על רכבים חדשים יותר ואמרו שככה זה עובד, אני אשתדל לחפש את זה ולקשר לך

אם הרכב מכבה את המשאבת דלק ונותן למנוע להסתובב מהירידה יש לך כוח ברצועה לכל הדברים (אלטרנטור, הידראוליקות למיניהם וכ'ו) ואז זה פשוט עניין של להדליק את המשאבה שוב (בתאוריה, שלי אני בטוח שבפועל יש כמה שטיקים שצריך להתמודד איתם)

פורסם

הגיס שלי בן 35 ולמד לנהוג לפני שנה. על אוטומט. הדבר היחיד שיודע זה לשים ב d... 

ועוד מתלונן שהרכב לא סוחב בעלייה...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, חולגי כתב:

הוא אומר (לי לפחות) גם בעקיפין: תתכונן לירידה תלולה או ממושכת.

בשביל זה יש תמרור אחר שהרבה יותר מובן: 

1237.jpg.65ba9a0ca99c919c9f596293bf356145.jpg

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

בירידה, אבל בנזין חייב, אחרת יתכבה.

למה שייכבה? הגלגלים מסובבים את המנוע בירידה ואין צורך בדלק שיגרום לו להסתובב.

היו פה כבר כמה שרשורים בנושא.

• אהבתי 1
פורסם

התמרור נועד לכל אלו שמעבירים לניוטראל בירידות בשביל לחסוך בדלק ( כשכבר הוכח שזה לא נכון).

עכשיו ברצינות - לדעתי כל עוד יש רכבים ידניים או רכבים שהנהג יכול לשלוט בהילוכים יש חובה לשים את התמרור.

כאשר לא יהיו רכבים ידניים או רכבים שלנהג אין שליטה על ההילוכים התמרור אכן יהיה מיותר.

לגבי נהגים שלא יודעים כיצד לעשות זאת ברכב אוטומטי - זה לא מפליא אותי. היום מלמדים את המינימום בשביל לעבור טסט ואפילו אורות אנשים לא יודעים להדליק.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yulianx כתב:

לפני כשעה, yoav911gt2 כתב:

למה שייכבה? הגלגלים מסובבים את המנוע בירידה ואין צורך בדלק שיגרום לו להסתובב.

היו פה כבר כמה שרשורים בנושא.

ממה שאני מכיר, בכל רכב עם הזרקת דלק אלקטרונית (שזה רוב הרכבים משנות ה 90 והלאה) המחשב פשוט סוגר את המזרקים כשהמנוע מעל סל"ד מסוים ולא נוגעים בגז (מצב של בלימת מנוע). ברכבים מודרניים יותר שבהם יש מד צריכה (משנות ה 2000 בערך והלאה) אפשר לראות את זה בבירור כשמסתכלים על הצריכה הרגעית והיא יורדת ל-0. יש המון מקורות באינטרנט שמאשרים את זה.

לגבי הילוך נמוך - עשיתי נסיעה ברכב עם אחותי ולא היה לה מושג לגבי זה למרות שהיא נוהגת כבר לא מעט שנים (לרוב במישור, להגנתה). הייתי צריך להסביר לה איך להוריד הילוך ברכב ומתי זה נדרש. מניח שרוב הנהגים שלא ממש מתעניינים נמצאים במצב דומה.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...