Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מאזדה 3. 

אצלי מופיע שצריך למלא מקדימה 35PSi ומאחורה 33PSi.

עכשיו, אני מגיע לתחנת דלק מהבית במרחק בערך חצי קילומטר-קילומטר.

הבנתי שאחרי 200 מטר הצמיגים כבר חמים והנתון של היצרן כבר לא רלוונטי (כי הוא מתייחס לצמיגים קרים), וצריך להוסיף לו משהו כמו 2-3PSi. זה נכון? 

כלומר אני צריך למלא 37PSI מקדימה. 

35PSI מאחורה.

נכון או לא נכון? 

נמקו את תשובתכם. 

תודה.

פורסם

הנקודה היא שנתון היצרן מתייחס ל 20 מעלות צלסיוס. 

כשהאוטו חונה ביום חם בחוץ, האוויר בצמיגים כבר לא יהיה 20 מעלות צלסיוס אלא 40 מעלות ונסיעה קצרה מוסיפה עוד כמה מעלות, לא הרבה. לכן כן אפשר לנפח 1 - 2  PSI יותר מהמלצות היצרן בקיץ. 

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

גם ההנחיות בספרי נהג בדרך כלל מדברות על נסיעה של עד מייל אחד (או 1.5 ק"מ) מחניה ממושכת לפני הניפוח. 

גם הלחץ המומלץ הוא בדרך כלל טווח לחצים, בהתאם להעמסת הרכב והשימוש.

@yossiavielשכחת שבמבחן צריך גם להסביר ולפרט. הנימוק בסוף.

😉

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שאלה נוספת ברשותכם. 

אני כל סוף שבוע עושה נסיעה של מרכז-צפון (למעלה מ-120 ק״מ לכיוון אחד), ולפני כל נסיעה כזאת - אני ניגש לתחנת דלק כדי לוודא שהגלגלים בלחץ המתאים. זה סביר? אני מגזים? 

מה ההשפעה של זה בפועל אם הלחץ הוא מעט נמוך? 

הבנתי שצריכת הדלק עשויה לעלות, ומנגד ביצועי הרכב יפחתו.

מישהו אי פעם טרח לבדוק את זה? עד כמה זה משמעותי?

תודה.

פורסם

לדעתי לבדוק כל שבוע זה לא מעט, אבל זה לא מזיק.

אם יש דליפת אוויר כתוצאה מפנצ'ר קטן או מבעיה אחרת, אתה תגלה אותה מהר יותר מאשר מישהו שבודק רק פעם בחודש.

אני באופן אישי בודק אחת לשבועיים או שלושה שבועות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 6 דקות, yorng כתב:

אני כל סוף שבוע עושה נסיעה של מרכז-צפון (למעלה מ-120 ק״מ לכיוון אחד), ולפני כל נסיעה כזאת - אני ניגש לתחנת דלק כדי לוודא שהגלגלים בלחץ המתאים. זה סביר? אני מגזים? 

זה לא רע שאתה בודק אבל אפשר להוריד תדירות לכל שבועיים-שלוש. במיוחד אם בבדיקה שבועית אתה לא נדרש להשלים כמעט כלום. יש לך מערכת TPMS באוטו? 

פורסם
לפני 11 שעות, Buki כתב:

הנקודה היא שנתון היצרן מתייחס ל 20 מעלות צלסיוס. 

כשהאוטו חונה ביום חם בחוץ, האוויר בצמיגים כבר לא יהיה 20 מעלות צלסיוס אלא 40 מעלות ונסיעה קצרה מוסיפה עוד כמה מעלות, לא הרבה. לכן כן אפשר לנפח 1 - 2  PSI יותר מהמלצות היצרן בקיץ. 

היצרן מתייחס לטמפרטורת הסביבה כי מה שמעניין אותו זו קשיחות הצמיג שנקבעת לפי הלחץ היחסי בין פנים הצמיג לחוץ בלי קשר אם הטסת את הצמיג לחלל או זרקת אותו ללב האוקינוס.

אם תנפח לפי הוראות היצרן בחדר ממוזג בדיוק ל 20 מעלות כשבחוץ מינוס 10 תהיה עם לחץ נמוך מידי ואם בחוץ 40 מעלות הלחץ יהיה גבוה מידי.

גם לגובה יש השפעה ובין ירושלים לים המלח תקבל הבדל של כ 2 PSI.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 9 שעות, yorng כתב:

עדיף לך לקנות מד לחץ אוויר ידני, הסטיות במדידת הלחץ בין תחנות דלק שונות הן יותר מ 3 PSI... בכל מקרה זה נראה מעט מוקצן אם יש לך צמיגים חדשים, איבוד האוויר בהם הוא כ 2 PSI כל חודש אך אם אתה כבר בתחנה ויש לך זמן אז למה לא.

ד"א, למה כ"כ חשוב לך לחץ האוויר? אתה נתקל בבעייה של דפנות צמיג גמישות או חתך גבוה בסיבובים?

נמקתי את תשובתי

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, yorng כתב:

שאלה נוספת ברשותכם. 

מה גורם לך לחשוב שהמשאבה בתחנת דלק מדייקת בלחץ שהיא מראה ? (הסבר - היא לא)

עריכה אחרונה על ידי tomerR

פורסם
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

עדיף לך לקנות מד לחץ אוויר ידני, הסטיות במדידת הלחץ בין תחנות דלק שונות הן יותר מ 3 PSI...

עדיף לפות"ש לקנות קומפרסור על-בסיס-שקע-מצת שיהיה קבוע ברכב ואז אפשר גם לייתר את הנסיעות לתחנת דלק. מה גם שהדיוק שלו יהיה עדיף על זה שנמצא בתחנה.

בכל אופן, אם חשוב למלא לחץ אוויר כל סופ"ש כפי שתואר כאן, זה מה שאני הייתי עושה.

• אהבתי 1
פורסם

יצא לי למלא אוויר הרבה פעמים, ובתחנות שונות.

גם אם תמלא אוויר, ולאחר 5 דקות תחבר את הפייה חזרה, ותנסה למלא שוב, זה יראה לך על הצג, 1 PSI פחות ממה שמילאת קודם. על אותו גלגל בדיוק. 

ההסבר היחידי שאני חושב עליו, זה איבוד אוויר ברגע החיבור של הפייה, לוונטיל של הגלגל.

פורסם (נערך)

המערכת מנפחת ללחץ אוויר עגול, כלומר 35.0 לדוגמא, ברגע שאתה מוציא את הפייה מהוונטיל וגם מחבר אותה משתחרר תמיד קצת אוויר וזה מספיק כדי להוריד את הלחץ לכדי 34.9 וכד', טיפשי, אבל זה המצב לדעתי, תמיד טוב לנפח 1PSI יותר, במיוחד בטמפרטורות בקיץ.

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם

האויר שמשתחרר הוא ברובו מהצינור. מה שיוצא מהונטיל לא משפיע כלל  על הקריאה של מד הלחץ.

מה ההבדל בנושא מילוי האויר בין קיץ לחורף?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חצי קילומטר או קילומטר זה חסר משמעות. מה שבעיקר משנה זו מהירות הנסיעה כל עוד אנחנו מדברים על נסיעה רגילה. גם בנסיעה בכביש המהיר נדרשת נסיעה של 15 דקות לפחות להגיע לתוספת של 2 עד 3 psi ללחץ. אם יש לך ברכב מערכת tpms תוכל לעקוב אחר השינוי וללמוד את ההבדלים. 

אני תמיד ממלא קצת אקסטרה בתחנה ואז מאפס במדויק עם מכשיר מדידה בבית. 

• תוכן חדש...