Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימפקט למכונאי חובב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני מחפש מברגת אימפקט לטיפול ברכב.

אני עברתי על כל החיפוש ומצאתי מברגות לשימושים ביתיים או המלצות על מברגות יקרות באלפי שקלים או פטישי אוויר.

רציתי לקבל חוות דעת מאלו אשר עבדו עם מברגות על הרכב, במידה ואני לא משתמש במברגה לגלגלים כלל, רק למנוע ולרכב עצמו. 

חשוב לציין שאני חדש בתחום כך שאני לומד תוך כדי תנועה, ובעיצומו של פירוק כולל של הרכב לראש מנוע + בניה מחדש של המנוע (לומד תוך כדי עבודה), (מדובר על לאנטיס והרכב צריך ראש מנוע, מעדיף ללמוד לעשות בעצמי 

כרגע עובד עם רצטים אך מעדיף לייעל את העבודה עם מברגה. 

מצאתי את המברגות הבאות: 

וורקס 290.1 20v , 230nm, 3000rpm ב600 שח

מקיטה 1.5ah 165nm, 3500rpm, 18v ב1000 שח

בוש 1.5ah, 165nm, 3000rpm, 18v ב1000 שח

השאלה שלי שהכח של וורקס 230nm במחיר זול שכזה האם יספיק לרכב?? לפירוק מלא כמו כל המתלים משלושים אומים קשים במנוע. 

אשמח לתובנות בנושא, המון המון תודה מכולם!! 

מאיר. 

פורסם

שלושתם סבבה, לא הייתי סומך על הנתון של וורקס, לא מאמין שהיא הרבה יותר חזקה מה2 האחרות אם בכלל.
אתה יכול להוסיף לרשימה גם מילווקי ודיוולט, אבל אתה יכול להסתפק בוורקס, האם היא תפתח כל בורג ובורג ואת הדברים הקשים ביותר? לא מאמין, אם משהו החליד את עצמו למוות אתה צריך פטיש אוויר בכל מקרה.
אבל ב90% מהמקרים מה שהמברגה הזאת לא תפתח עזרה קטנה עם ידית כח של 70 ס"מ (או אם אתה לא בחור גדול וחזק במיוחד אז אפילו יותר ארוכה) תעשה את העבודה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני משתמש בבוש GDS300 שהיא מעולה עם 300 ניוטון.

אבל - אני משתמש בה למתלים, בלמים, גלגלים, אתמול השתשתי בה לפתיחת מדחס מזגן.

בראש מנוע אני משתמש בכלים ידניים בלבד לכל הפירוק וההרכבה, כמובן שהסגירה הסופית של ברגי ראש עם ידית מומנט ומד זוית סגירה.

לא הייתי נוגע בראש מנוע עם כלי אימפקט, צריך דיוק ותחושה בעבודה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
בתאריך 13.7.2021 בשעה 08:52, DriftL כתב:

שלום לכולם, אני מחפש מברגת אימפקט לטיפול ברכב.

אני עברתי על כל החיפוש ומצאתי מברגות לשימושים ביתיים או המלצות על מברגות יקרות באלפי שקלים או פטישי אוויר.

רציתי לקבל חוות דעת מאלו אשר עבדו עם מברגות על הרכב, במידה ואני לא משתמש במברגה לגלגלים כלל, רק למנוע ולרכב עצמו. 

חשוב לציין שאני חדש בתחום כך שאני לומד תוך כדי תנועה, ובעיצומו של פירוק כולל של הרכב לראש מנוע + בניה מחדש של המנוע (לומד תוך כדי עבודה), (מדובר על לאנטיס והרכב צריך ראש מנוע, מעדיף ללמוד לעשות בעצמי 

כרגע עובד עם רצטים אך מעדיף לייעל את העבודה עם מברגה. 

מצאתי את המברגות הבאות: 

וורקס 290.1 20v , 230nm, 3000rpm ב600 שח

מקיטה 1.5ah 165nm, 3500rpm, 18v ב1000 שח

בוש 1.5ah, 165nm, 3000rpm, 18v ב1000 שח

השאלה שלי שהכח של וורקס 230nm במחיר זול שכזה האם יספיק לרכב?? לפירוק מלא כמו כל המתלים משלושים אומים קשים במנוע. 

אשמח לתובנות בנושא, המון המון תודה מכולם!! 

מאיר. 

אם אתה כבר קונה כלי לפתיחת ברגים למכונאי חובב אז למה אימפקט? 
עם אימפקט תבנה דקים, אם אתה צריך כלי למכונאי קנה Impact Wrench. תקבל כלי עם כוח שיעזור לך לפתוח ברגים באמת קשים, ודרך אגב גם ברגים לא באמת קשים שדורשים 200 ניוטון+- אני בספק אם הכלים שציינת יפתחו, מנסיון.

יש לך שלל Impact Wrench סינים זולים שאולי יתאימו למכונאי חובב, יש לך גם רציניים יותר של החברות המוכרות בכל מני רמות, כולל כלים עם מעל 1000 ניוטון.
התקציב שלך מכובד. אם יש לך כבר סט עם סוללות ומטען של אחת החברות המוכרות תוכל לקנות Impact Wrench מאוד חזק.
אם אין לך זו כבר בעיה, והתקציב מעט מוגבל, מה שכן כלים סיניים יש בלי סוף בהרבה פחות.
לדברים לא קשים פשוט תשתמש בידית רצ'ט.
זו לפחות דעתי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

המון המון תודה לכולם!! , למנוע אני אשתמש בכלים ידניים ומפתח מומנט לסגירה, באמת יהיה ברוטלי להשתמש באימפקט למנוע. 

אבדוק את הכלים שהצעתם!, אחפש כלי ביד 2 או באליאקפרס שבדיוק אני מתכנן כמה הזמנות. לפחות יהיה כלי לבית ויעזור ב50% בפירוק וההרכבה אני מרוצה. 

כרגע רצ'ט ומוט ברזל פתרו הכל, פשוט במנוע יש כמה אלנים שחשבתי כבר לפתוח עם אימפקט אך אקנה בכמה שקלים מפתחות ואתקדם משם. 

המון תודה חברים, אפשר לנעול 😃

פורסם

לא כלי חזק, אבל אולי יתאים למה שאתה מבקש.

https://newtools.co.il/3-8-18v-makita-xwt12-3ah-bl1830/

לטעמי כלי לעצלנים, אבל זה בהחלט יכול לחסוך זמן בפירוק ברגים לא חזקים ובטח עדיף על אימפט שתדרוש מתאם ולא תהיה חזקה יותר.

פורסם

אני גם באותה סוגיה

אתה חייב כלי עם מומנט של 1500 לפחות, אחרת לא תצליח לפתוח ברגים שסגורים חזק באמת (כמו ציריה)

פורסם

1500?

מה זה ציריה של משאית?

את הברגים שסגורים מאוד חזק פותחים עם ידית כח, ובמקרה הצורך מלבישים עליה צינור של ג'ק.

300 ניוטון מטר מספיק ל95% מהברגים באוטו.

בפולי מנוע בכל מקרה אין מקום להכניס כלי אלא אם כן המנוע על שולחן.

בציריות, סגרתי עם ידית כח. במוסך הסתבר שהיה מעט חופש בציריה אחת, וזה נפתר עם עוד חצי סיבוב בmilwaukee fuel, הכלי הכי חזק שאני מכיר שסוגר ב1000 ניוטון מטר. אין צורך להחזיק כלי כזה בבית, שאלו על מכונאי חובב.

מומנט הסגירה הנכון על הציריה הוא 400 ניוטון.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אנחנו מדברים על מומנט מקסימלי, אתה לא עובד איתו יותר מכמה רגעים ובוודאי לא לאורך זמן.

בכלים הכבדים שעולים עוד כמה מאות שקלים, אפשר לבחור 1 מבין 3 או 4 עוצמות.

אגב, בפעם היחידה שניסיתי לפתוח אום ציריה עם ידית כח, היא נשברה.

@asafasaf @Igalz

פורסם

אני מחזיק באימפאקט של מילווקי עם מומנט סגירה של סביבות 1500 ניוטון למטר ומומנט פתיחה של איזור ה2000 (לא זוכר מספרים מדוייקים כרגע). 

קניתי את הכלי מחודש מebay, עם סוללה עלה לי 1000 שקל. מטען היה לי. 

היתרון - שום בורג לא עומד בפניך. ציריות, פולי קראנק, ברגי תת שילדה, משולשים, מתלים, הכל נפתח בקלות תוך חלקיק השניה. בגלל הכח של הכלי אפשר להשתמש במאריכים ומתאמים ועדיין יש מספיק מומנט שעובר לבורג.

חסרון - הכלי כבד, ודי גדול. נדרש לפתח רגש בסגירה אחרת ברגים יגזרו, גם הגדולים שבהם. מצד שני הכלי מגיע עם הדק אלקטרוני ו4 רמות עוצמה, כך שלא חייבים לעבוד במלוא העוצמה.

אישית אני נהנה מכל רגע שאני עובד עם האימפאקט. בשילוב עם אימפאקט 18v קטן של מילווקי (180 ניוטון למטר) העבודה על הרכב הפכה להרבה יותר נוחה ומהנה.

כמובן שלא כל אחד צריך כלים שכאלה. אם אתה עובד על רכב פעם בחצי שנה, זה בזבוז כסף. אם אתה עובד על כמה רכבים בשבוע, זה משנה חיים.

לפני 44 דקות, amosbmw כתב:

בפולי מנוע בכל מקרה אין מקום להכניס כלי אלא אם כן המנוע על שולחן

עוד לא נתקלתי ברכב עם מנוע רוחבי שבו לא הייתה לי גישה לבורג קראנק עם אימפאקט.

• אהבתי 2

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 1 דקה, Igalz כתב:

וד לא נתקלתי ברכב עם מנוע רוחבי שבו לא הייתה לי גישה לבורג קראנק עם אימפאקט

בוא תעבוד על הפיגו שלי

פורסם
לפני 3 דקות, EliC25 כתב:

בוא תעבוד על הפיגו שלי

אמרתי רכב, לא מיצג מוזיאוני.

• מצחיק 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

אני עובד על מנועים אורכיים בעיקר, ולפי מה שראיתי במנועים רוחביים אין הרבה מקום אז חשבתי שגם שם אי אפשר להכניס כלי.

לפות"ש - קח בחשבון גם תקציב לבוקסות אימפקט, מתאמים ומאריכים. לא זול.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

פורסם
לפני 56 דקות, Igalz כתב:

אני מחזיק באימפאקט של מילווקי עם מומנט סגירה של סביבות 1500 ניוטון למטר ומומנט פתיחה של איזור ה2000 (לא זוכר מספרים מדוייקים כרגע). 

בדיוק. אלו כבר כלים עם ערך מוסף. מה שכן הם גדולים וכבדים. צריך לראות כלי כזה ולהחזיק אותו כדי להבין עד כמה, בטח מישהו שחושב לקנות אימפקט, וכמו שאמרת בידיים לא מקצועיות הם עלולים להיות מאוד מסוכנים וניתן בקלות לגרום איתם נזק.

• תוכן חדש...