Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים.

דקה 9:43

כמה שניות לפני הסטייה נשמע צפצוף. האם לדעתכם הירידה לשוליים נעשתה באופן אוטומטי על ידי הרכב? להערכתכם, מהו דגם הרכב המצלם בסרטון? מרשים.

מנגד, יכול להיות שמדובר פה במקרה אחר לגמרי: הנהג המצלם לא היה מספיק מרוכז בנהיגה, נבהל כשראה שהוא מתקרב מהר מידי אל הרכב שלפניו, סטה מרצונו, והאחרון גם הוא לא היה מפוקס.

באיזה מן המקרים לדעתכם מדובר פה?

עריכה אחרונה על ידי Daniel009
פורסם (נערך)

נהג מרוכז, אבל אגרסיבי ולא שומר מרחק. הצפצוף נשמע כמו מובילאיי או משהו מקביל. יתכן שיש בלימה אוטונומית, הירידה לשוליים נשלטת על ידי הנהג. הנהג שמאחוריו לא מרוכז וגורם תאונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לאחר ניתוח חוזר אפשר לראות שהנהג המצלם הגיב במהירות לצפצוף והחל בירידה מהירה לשוליים. נראה שהוא אכן היה מרוכז.

עריכה אחרונה על ידי Daniel009
פורסם
לפני 11 שעות, sperial כתב:

נהג מרוכז, אבל אגרסיבי ולא שומר מרחק.

אגרסיבי?

מה אגרסיבי?!

לא רק שומר מרחק, אם היה חפץ גם היה בולם, בלי לפגוע ברכב לפניו.

לא מאוד מרוכז, אבל מספיק מרוכז כדי לעשות את הדבר הנכון, לרדת לשוליים במקום לבלום חזק ולהמנע מפגיעה מהרכב שאחריו.

ללא ספק, שמר מספיק מרחק, גם במבחן התוצאה וגם במבחן הבלימה (שים לב שעם הירידה לשוליים, והעדר כמעט מוחלט של בלימה, עדיין היה יכול לעצור לפני קו הרכב שלפניו).

חכם.

נהג טוב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יצא לי גם כמה פעמים לרדת לשוליים כשבלמו בעוצמה מולי, זה אינסטינקט , ולפי הסרטון הצלם יכל לבלום בזמן, רק שהוא היה חכם וידע שיש רכב מאחוריו.

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם

לפני כשבוע נסעתי בכביש עירוני מרובה נתיבים שנוסעים בו כ80 קמ"ש. הייתי צריך לפנות ימינה, לפי וייז היה עוד 270 מטר עד הפניה. מכיוון שהכביש מעט מתפתל ראיתי די בהפתעה שהתנועה עומדת 250 מטר לפני הפניה המתוכננת. עצרתי בבטחה מאחורי הרכב האחרון, אני מקפיד להסתכל תמיד הכי רחוק שאפשר והספקתי. אבל הייתי בטוח שהרכב שיגיע בהמשך אחרי, יופתע גם כן. כבר תכננתי שאם הרכב הבא יגיע מהר, אברח לשוליים המוגבהים כמעט כמו מדרכה. הסתכלתי כל הזמן במראה. ואז פתאום אחרי זמן שהרגיש כמו כמעט דקה, הוא הגיע במהירות עצומה - קיה ספורטאז' שחורה.

לא היה לי סיכוי לעשות שום דבר. כבר התכוננתי לחטוף בגב ואז הוא עלה בעצמו על המדרכה שתכננתי להימלט עליה. נעצר במקביל לרכב שעמד לפני. 

ואז - הנהג התנהג כאילו הוא עצר שם בשביל הזולא שלו להסתכל על הציפורים.

יש מצבים שאתה לא יכול לעשות כלום כדי לעזור לעצמך.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
בתאריך 5.7.2021 בשעה 19:31, Daniel009 כתב:

האם לדעתכם הירידה לשוליים נעשתה באופן אוטומטי על ידי הרכב? 

גם אותי עניין הנושא אז עשיתי מחקר קצר בגוגל. להבנתי אין כיום אף רכב (בייצור סדרתי!) שיש בו מערכת שמבצעת תמרוני חירום אגרסיביים באופן אוטונומי. אולי יש כמה חברות עם מערכות שעוזרות (לא בטוח מה הכוונה בזה) בתמרוני חירום אבל לא מבצעות אותם לבד.

לא בטסלה, לא במרצדס ולא בוולבו. יש והיו פיתוחים של חברות כמו ניסאן וZF אבל ממה שמצאתי המערכות האלה מעולם לא עלו על הכביש ברכב ביצור סדרתי.

המקסימום שקיים מבחינת תמרוני חירום הוא לדוגמא האוטופיילוט של טסלה שיודע לנסות להתחמק מסכנות אבל רק בגבולות הנתיב ובעדינות יחסית, זווית ההיגוי המקסימלית מוגבלת תוכנתית וכך גם מהירות ההיגוי המקסימלית.

ובתכלס אוי ואבוי לנו אם יהיו היום על הכביש רכבים שיכולים לבצע תמרונים אגרסיביים, כולל ירידות לשוליים לא סלולים, באופן אוטונומי. מערכות הבלימה האוטונומית עדיין לא כולן אפויות עד הסוף עם מקרים של התראות ובלימות שווא. ההשלכות של זיהוי שווא של סכנה ותמרון חד שהרכב יבצע אוטונומית הן חמורות מאוד.

אם למישהו יש מידע אחר אשמח להחכים!

עריכה אחרונה על ידי Michaelr
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...