Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה יהיה עם סוחרי נבלות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה שהיה, כך היה.

אני: שלום, מעוניין ברכב יש לך זמן לדבר?

סוחר (לא): כן, אני רק רוצה להבהיר שאני לא סוחר, רק מוכר בשביל X שהוא כמו סבא בשבילי...

אני: אין בעיה, שלח לי צילום רשיון והסטורית טיפולים בבקשה, אני גם הולך להוציא דו"ח סליקה באישורך.

סוחר (לא): חוזר הביתה ושולח לך.

שעה קלה אחרי, שולח צילום של רשיון משנה שעברה.

בדו"ח הסליקה כמובן יש תאונה ב2019, עלות תיקון של 17 אש"ח וירידת ערך של 4%.

אני: הרשיון לא מעודכן, וכן אני מצרף דו"ח סליקה, הרכב עבר תאונה ב2019.

סוחר (לא): תשמע זה רק 4%, עכשיו דיברתי אתם וכנראה שהחליפו דלת.

אני: תשמע, זה 17 אש"ח תיקון, לפני שנמשיך אשמח לדו"ח שמאי או הסטורית טיפולים.

סוחר (לא): תמשיך בדרכך חביבי.

האם זה אכן ה99% שעושים שם רע לשאר ה1%?

מה אתם חושבים, ואיך אפשר לקנות רכב נורמלי ביד2 אם גם מוכרים פרטיים מתבררים כסוחרי (נבלות) סוסים?

פורסם

הפעם הראשונה שקניתי רכב היתה ב95, במגרש רכב בנתניה.

זו היתה אופל אסקונה 5 דלתות שהגיעה מהחרמון עד לים המלח... 😂

אני פשוט מנסה להבין למה אי אפשר להיות הוגן, יתכן ויש מישהו שיקנה במחיר נמוך יותר, אם המוכר היה כנה.

פורסם

ברוך הבא לפורום,

בבקשה תתעדכן- 55 עמודים של בדיחות: 

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם

שמע, לא כתבת איזה רכב, לי היה לאון FR, ו רק להביא פנס חדש עלה 9000₪...
נכנסתי במהירות של כמעט 00 ברכב שהיה וו גרירה, וסה"כ של העלות התיקון היה 23 אלף...
פנס, פגוש קדמי, צביעה של הפגוש, ו כל מיני פלסטיקים... ו נשבע לך שבלי בדיקה, אף אחד לא היה שם לב שהרכב עבר תאונה, ברור שאמרתי לקונה בכל מקרה לפני.

היום עושים את הרכבים מפלסטיק שנשבר מכלום ו כל דבר עולה הרבה כסף.

נכנסו מאחורה ל ספארק של אבא שלי, להחליף את הטמבון ו צביעה ו התקנה מ חדש של חיישני רוורס עלה כמעט 5000₪ במוסך של הביטוח, במקום אחר רצו 2500₪, הבחורה שנכנסה ברכב בחרה להעפיל את הביטוח שלה כדי שישלמו..

אבל סבבה, יש מספיק רכבים יד 2 מפרטי.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

• רעיון טוב! 2

פורסם

רנו קפצ'ור 2015.

16,500 זה כמעט 35% מערך האוטו לשעת התאונה,

וזה בטוח לא "רק" מכה קטנה בדלת כמו שהסוחר טען.

מדהים שהיום אפשר להשיג את המידע (לעיתים) בקלות, למה הם לא משנים טקטיקה?

פורסם

זה עוד כלום משקרים לך בטלפון חופשי. אומרים לך הרכב יד 01 אתה מגיע הרכב יד 03. אומרים לך לא היה חברה. אתה מגיע היה השכרה. הם אומרים לך היה ליסינג נהג יחיד זה כמו פרטי. או שאומרים לא שולח רישיון רכב בטלפון למי שאני לא מכיר.  משקרים בק''מ. אומרים הכל תקין מתחייבים בדיקה. שאתה מגיע הוא לא מתחייב בדיקה ויש תקלות.

ויש להם גם את הקומבינה המסריחה. מורידים ק''מ חופשי 100 אלף ק''מ. ומעדכנים את זה ברישיון רכב. כן כן משלמים לבוחן רישוי. מדפיסים רישיון חדש וזה מעודכן במחשבי משרד הרישוי.

מעבירם את הרכב טסט בלי לתקן כלום. יש לך טסט לשנה אחי. הרכב נכנס יוצא לא בודקים כלום.

יש עוד מיליון סיפורים שלהם.

פורסם
לפני כשעה, zadoki כתב:

רנו קפצ'ור 2015.

וזה בטוח לא "רק" מכה קטנה בדלת כמו שהסוחר טען.

מדהים שהיום אפשר להשיג את המידע (לעיתים) בקלות, למה הם לא משנים טקטיקה?

עלויות התיקון כמעט זהות גם עם הרכב ישן. כי לדעת מה מהות הנזק צריך לבקש דו"ח שמאי.

מצורפת תמונה של נזק לשתי דלתות של טויוטה ראב 4 (במקרה זה של אמא שלי) בכמה נראה לך שהסתכם הנזק? (זאת מכה לא רצינית שמחייבת את החלפת הדלתות אין פגיעות מעבר לכך)

image.thumb.png.6075448d6f71b3b73aa9794c0e3f60d6.png

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ברור וידוע, בזוגתי נכנס מחפרון שצודד ברוורס לתוך הנתיב, שתי דלתות וכנף אחורית.

עוד סנטימטר והיה גם ראש, שלה לא של המנוע. 

הנזק אכן דומה, אבל היחס שונה.

אם הייתי מוכר את האוטו, הייתי מיידע את הקונה ומצרף דו"ח שמאי.

מר (לא) סוחר מסרב לצרף היסטוריה או דו"ח, מזל שיש דו"ח סליקה, מה הוא מנסה להסתיר?

פורסם

יש הרבה סוחרים (או סוחרי מדרכה)* שמנסים ליפות הסטוריה כדי להרוויח כמה גרושים נוספים. מכאן ועד לקרוא להם "סוחרי נבלות" או לקבוע שהרכב "נבלה" יש מרחק.

ברכישת רכב, אם המוכר לא נראה לך, פשוט וותר על הרכב. זה חלק מתהליך הרכישה.

השוק הוא שוק של קונים יש היצע גדול, ויש ממה לבחור (מה שהיה קשה לומר לפני 30 שנה, כשהיה צריך קשרים אצל מדפיסי העיתונים כדי למצוא "משהו טוב"

(אגב הנזק של התאונה הקלה בתמונה 57000 ש"ח כשליש מערך הרכב, ואחרי התיקון הוא ממש כמו שהיה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הבעיה היא חוסר מודעות של הקונים. אנשים נופלים בפח בגלל תמימות ובגלל רצון "לחסוך" כמה מאות ש"ח של בדיקת הרכב. וכל עוד יהיו קונים תמימים יהיה מי שינצל אותם.

גם אני נפלתי בפחים כאלה לפני הרבה שנים, שת"פ של סוחרים ומכון בדיקה. כלקח מאותו ארוע עברתי לקניה בתוך המשפחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני לא וויתרתי, ביקשתי בנימוס עוד תיעוד שבעל הרכב יכול והיה משיג, התאונה היתה ב2019, לא הסטוריה עתיקה.

הבחור, שמשפט הפתיחה שלו היה "אני לא סוחר", סגר ב"תמשיך בדרכך חביבי", כלומר אני אחכה לפראייר הבא.

ייתכן שהייתי קונה, גם ללא התיעוד, אבל במחיר מופחת משמעותית לאחר בדיקה במכון + מוסך היבואן.

אבל לאחר יחס כזה, שיתקע עם האוטו.

עריכה אחרונה על ידי zadoki
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 35 דקות, zvit כתב:

(אגב הנזק של התאונה הקלה בתמונה 57000 ש"ח כשליש מערך הרכב, ואחרי התיקון הוא ממש כמו שהיה)

גם לי היה משהו דומה, עם ירידת ערך של כשליש פחות מסכום זה.

הייתי גלוי במכירה והרכב נמכר בפחות מ-24 שעות. מי שקנה את הרכב קיבל אחלה מחיר.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
לפני 4 שעות, zadoki כתב:

רנו קפצ'ור 2015.

אצלי מכה קלילה בחזית והתיקון עלה 20000 שזה 1/3 מהרכב. תיקונים במוסכים בהפעלת ביטוח הם אסטרונומיים ומנופחים. אל תתרגש.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...