Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב השיעמום הקלקתי על אחת מה"כתבות" בווינט https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/Hk5IQIond?utm_source=Taboola_internal&utm_medium=organic אין הסברים, אין תיאור אבל יש אנימצייה....

אם אני מבין נכון אז זה בעצם דו-פעימתי (פעימת כח אחת על כל שתי פעימות עבודה) בו בוכנה אחת משמשת שני צילינדרים (כך שאפילו ניתן להגדיר אותו כחד-פעימתי), משום מה המבנה הזה נראה לי מוכר מאיפשהו (לא ממנוע אמיתי), מישהו נתקל?

פורסם

מדובר למעשה במנוע דו פעימתי עם שני צילינדרים אבל (ופה ההמצאה הגדולה שלו) שעושה תנועה קוית ולא סיבובית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למעט וואנקל (במנועי דחיסה פנימית הכוונה) כל המנועים עושים תנועה קווית. הטלטל (שאינו קשור לפעילות המנוע) ממיר את התנועה הקווית לסיבובית, ד"א היה ניתן להוסיף טלטל גם למנוע זה כדי לקבל תנועה סיבובית.

פורסם

טלטל (וגל ארכובה) מוסיפים משקל ואיבודים. כל היופי המנוע הזה, כפי שאני רואה אותו, זה פשטות ומיעוט חלקים נעים. אם כל מה שאתה צריך בשבילו מנוע זה ייצור חשמל, ויש לך אפשרות לייצר את החשמל מתנועה קווית, אז למה להמיר את תנועה הקווית לסיבובית?

השימוש בבוכנה בודדת לשני תאי בעירה וגם אופן הזרקת האוויר (מוט חלול עם פתחים) הם מה שמייחד את המנוע הזה לדעתי.

יתכן שהמבנה מזכיר לך בוכנה פניאומטית אויר-אויר (בניגוד לאויר-קפיץ). משמשות לעיתים להפעלת ברזים בתעשייה.

פורסם
לפני 35 דקות, Haim_gds כתב:

למעט וואנקל (במנועי דחיסה פנימית הכוונה) כל המנועים עושים תנועה קווית. הטלטל (שאינו קשור לפעילות המנוע) ממיר את התנועה הקווית לסיבובית, ד"א היה ניתן להוסיף טלטל גם למנוע זה כדי לקבל תנועה סיבובית.

המנועים מוציאים תנועה סיבובית. הצילינדרים עושים תנועה קוית.

פה מתוך הבנה שהכיוון הולך להיות חשמלי ואין בעיה להמיר תנועה קוית ישירות לחשמל ויתרו על החלק שממיר את התנועה הקוית לסיבובית ויצרו מנוע קטן מאוד וכנראה הרבה יותר יעיל. לגבי הבדל היעילות בהפקת החשמל אין לי מושג.

פורסם
לפני 5 שעות, A_lex כתב:

טלטל (וגל ארכובה) מוסיפים משקל ואיבודים. כל היופי המנוע הזה, כפי שאני רואה אותו, זה פשטות ומיעוט חלקים נעים. אם כל מה שאתה צריך בשבילו מנוע זה ייצור חשמל, ויש לך אפשרות לייצר את החשמל מתנועה קווית, אז למה להמיר את תנועה הקווית לסיבובית?

טלטל (וגל ארכובה) אינם חלק מהמנוע הקשור להפקת האנרגיה הקינטית, הם משמשים להמרת התנועה הקווית לסיבובית ותו לא. מהידע שיש לי בחשמל אני חושש כי תנועה קווית פחות יעילה בהפקת חשמל כי בשתי נקודות הקצה המנוע אינו נע.

ציטוט

המנועים מוציאים תנועה סיבובית. הצילינדרים עושים תנועה קוית.

קראת את מה שכתבתי?

לפני 4 שעות, ch2856 כתב:

המנוע הזה הוא פלופ אחד גדול. 

טוב, זו אכן כתבה מווינאט🤨

פורסם
לפני 7 דקות, Haim_gds כתב:

קראת את מה שכתבתי?

קראתי. פשוט ההגדרה שלנו למנוע שונה.

אני מתייחס למנוע כאל יחידה שמוציאה תנועה (ברוב המנועים תנועה סיבובית) ואתה מתייחס למנוע כאל הרכיב שהופך את האנרגיה הכימית לקינטית.

פורסם

חס וחלילה גס.

אי הבנות זה דברטבעי ובשביל זה במקום להיפגע פשוט מדברים.

• תוכן חדש...