Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכתב לא מעט על הרכבים שמותאמים לשוק האמריקאי ורמת הגימור שם לעומת האירופאיות.
אני לא מבין למה לאמריקאים "פחות חשוב" הגימור הפנימי,

מצד שני, ציינת קאדילק,

מצד שלישי, עם מחירי המכוניות והיכולת להחליף שם רכבים - אולי משם נובע העניין,
ייסעו ברכב X זמן ואז יחליפו?
קשה לומר בוודאות.

• אהבתי 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

שלום לכולם , אני מסכים עם כל מי שכתב לפני שאיכות החומרים לא מסתכמת רק בהאם הפלסטיק רך למגע או לא והנדסת האנוש בנוסף לאיכות ההרכבה קובעת לא פחות 

לא כולם יודעים מה לחפש או להרגיש כדי לבחון דברים כמו תחושה טקטילית או , רמת התנגדות של קפיצים בכפתורים ומתגים , תחושה של דיפון דלת מוצק או טריקה עם צליל ותחושה של "כספת "

לדעתי כל הנושא הזה מסתכם בצורת ומטרת השימוש של בעל הרכב וגם למשך כמה זמן מתכוונים להחזיק אותו 

כמו שאמרו קודם ההגדרה לאיכות חומרים היא כללית מידי , יש לי סובארו בת 16 שכל הסלון שלה נראה כמעט כמו ביום שהיא יצאה מהמפעל , כל דיפוני הפלסטיק  בה מרגישים קשים וזולים וזה משהו שמאוד הפריע לי מתי שקניתי אותה וזאת הייתה פשרה שאני עשיתי בבחירה שלי לטובת כל שאר היתרונות שלו ויאמר לזכותו שאיכות ההרכבה הייתה סבירה לחלוטין וגם התחושה של כל הכפתורים והידיות  , הרכב הזה היה  עשר שנים על הכביש בעת הרכישה ומאז עברו עוד שש שנים ברשותי ואני מאתגר כל אחד ממכם למצוא רכב יוקרה אחד מכל יצרן או קונצרן ( לנדקרוזר לא נחשב רכב יוקרה ) עם סלון במצב שלפחות יתקרב לזה במחצית מהגיל של האוטו שלי , הם פשוט לא תוכננו להחזיק ככה או לעבור שימוש נרחב 

אני קניתי את האוטו הזה בגלל המנוע ובגלל ההנעה הכפולה לצורך המטרות שלי והתפשרתי על החומרים בסלון מעבר לזה שידעתי שהיום בישראל יש לא מעט בעלי מקצוע שיכולים לייצר ולהתאים בשבילכם סלונים שלא רק שלא יפלו מהרמה המקורית של היצרן אלה גם יעברו אותו בעשרות מונים , כמובן שזה במחיר לא מבוטל אבל זה כבר תלוי בכם וכמה רחוק אתם מוכנים לקחת את זה בין אם זה לעטוף רק ההגה , מושבים , דיפונים או כל דבר ודבר ברכב , באוטו שלי אני הוספתי חומר בידוד בדלתות הקדמיות והאחוריות דבר שהפך את האוטו שלי לשקט מאוד  והטריקה של הדלתות הפכה מפחית שימורים לכספת בבנק שוויצרי , בנוסף לזה כמות הרעשים והזמזומים ירדה משמעותית ( חשוב לעשות את העבודה במקום טוב) , החלפתי את מערכת השמע הרמקולים והמגברים ושלחתי את כל חלקי הקונסולה המרכזית פלוס כל הכפתורים והמתגים לצביעה בטבילה עם גימור של לכה עמוקה הוספתי תאורת אווירה ויש עוד הרבה דברים שאני רוצה לעשות עם הרכב וזה תהליך ארוך אבל זה חלק מהכיף , ברור לי שלא כל אחד רוצה להתעסק עם כל זה 

דיברו פה על ההבדל בין לאון לגולף , אני אישית הייתי קונה את הלאון ומשתמש בעודף כדי לעשות את הלאון בדיוק כמו שהייתי רוצה ולא כמו שהיצרן החליט עם חומרים יותר טובים ומראה של רכב יוקרה 

ללקוחות של אודי וbmw לא משנה אם הסלון של הרכב יתפרק יצהיב או יסדק אחרי שלוש שנים הם גם ככה לרוב מחליפים את הרכבים שלהם בגמר תקופת האחריות ולרוב גם הרבה לפני , ככלל ככול  שהרכב יקר יותר הוא יוחלף יותר מוקדם והצד הפיננסי של העסקה פחות יהווה שיקול לקונה לעומת חווית הקנייה והשימוש לכן אין טעם להשוות בין יצרנים שממתגים את עצמם כרכבי יוקרה לאחרים 

פורסם

נראה לי שהלכת קצת רחוק מידי עם ההצהרה על לקוחות אודי וב.מ.וו - אתה באמת חושב שיצרן רכב - בטח מהקליבר אליו התייחסת - יכול להרשות לעצמו להנדס מראש את תא הנוסעים כך שאחרי 3 שנים ייראה כמו שבר פלסטי מצהיב? התאוריה הקונספירטיבית שיצרני רכב מסויימים מגבילים מרצון ובכוונה תחילה את אורך חיי מכלולי הרכב שלהם היא פחות או יותר באותו איזור של תאוריית כדור הארץ השטוח.

גם אתגר מציאת "רכב יוקרה מכל יצרן" עם תא נוסעים שיישמר היטב לאחר 8 או אפילו 16 שנים הוא לא ממש קשה כנו שאתה מתאר, בטח לא כשמדובר על כלי רכב שמור ומטופל. 

The older you get, the better you used to be

פורסם

ככלל, הפלסטיקה בגובה העיניים תיתן את התחושה הכי איכותית, וככל שיורדים לאזורים שפחות נוטים לגעת בהם או לראות אותם, הפלסטיק יהיה מהסוג הפשוט ביותר. אני אישית מעדיף איכות הרכבה טובה מאשר פלסטיק רך ונעים למגע. כמובן שעדיף גם וגם, אבל אם כבר, אז לאיכות ההרכבה יש עדיפות בעיניי.

פורסם
לפני כשעה, X9500 כתב:

נראה לי שהלכת קצת רחוק מידי עם ההצהרה על לקוחות אודי וב.מ.וו - אתה באמת חושב שיצרן רכב - בטח מהקליבר אליו התייחסת - יכול להרשות לעצמו להנדס מראש את תא הנוסעים כך שאחרי 3 שנים ייראה כמו שבר פלסטי מצהיב? התאוריה הקונספירטיבית שיצרני רכב מסויימים מגבילים מרצון ובכוונה תחילה את אורך חיי מכלולי הרכב שלהם היא פחות או יותר באותו איזור של תאוריית כדור הארץ השטוח.

גם אתגר מציאת "רכב יוקרה מכל יצרן" עם תא נוסעים שיישמר היטב לאחר 8 או אפילו 16 שנים הוא לא ממש קשה כנו שאתה מתאר, בטח לא כשמדובר על כלי רכב שמור ומטופל. 

תראה אני לא יודע כמה רכבים כאלה יצא לך לראות אבל ממש במקרה לפני כמה שנים אני עבדתי בטרייד אין של חטיבת היוקרה באחד מיבואני הרכב הגדולים  בישראל ככה שיצא לי לראות על בסיס יום יומי למשך תקופה ארוכה רכבי יוקרה של כל היצרנים  ולקחת אותן לבדיקה במכון בדיקות ולראות את המצב המכני שלהן לפני המכירה לסוחרי הרכב וגם להכיר את הלקוחות שהיו קונים ומחליפים את הרכבים שלהם ואני אומר לך שעוד הייתי נדיב במה שכתבתי כמובן שהיו מקרים טובים יותר וטובים פחות אבל גם אלה שהיו מתעקשים על זה שהרכב שלהם שמור מאוד היו נדהמים לגלות מה המצב האמיתי שלו ושוב מי שקונה רכבים במחירים האלה בטח בסדרות הגבוהות ובטח מתוך כוונה להחליף אותם בתוך זמן קצר אין להם שום כוונה או רצון לשמור על הרכב , גם אין להם זמן בשביל כל השטויות האלה , הם פשוט יחליפו אותו ולא יעשו מזה עניין , אנשים שקונים מאזדה שלוש ישמרו על האוטו שלהם הרבה יותר בקפדנות כי זה עלה להם נתח יחסי יותר גדול מהשכר שלהם וגם כי הם חושבים על היום בו ירצו למכור בעוד מי שקונה רכבים מסדרה חמש ומעלה לרוב  פשוט לא סופר את כל זה ורק יעשה טרייד מהיר למשהו יותר חדש ומעניין 

אני מבין שאולי מנקודת המבט שלך זה נשמע לא הגיוני אבל זאת המציאות ויצרני הרכב האלה יודעים את זה ולכן כל הגישה שלהם היא לעשות רכבים שנראים טוב ומציגים טכנולוגיה וגאג׳טים חדשים ונתונים טובים אבל את הכל הם עושים בצורה הזולה ביותר שהם יכולים בנוסף לצורך לעמוד בתקני בטיחות ושריפה הולכים ומחמירים  וסתם כדי שתבין , גם את הרכבים שעדיין מייצרים היום בגרמניה כמו ה s class  למשל מרכיבים מחלקים וחומרים שמיוצרים בסין  וזה בא לידי ביטוי כעבור שימוש די קצר 

בכלל אם תלך היום לכל אולם תצוגה של רכבי יוקרה ותשב ברכבים שם מספיק זמן עד שיעבור לך אפקט הוואו ותתחיל באמת לגעת ולבחון כל קו ותפר תבין כמה שזה בכלל לא מה שחשבת ובטח ובטח שלא מה שסיפרו לך 

שלא תבין אותי לא נכון אלה כלי רכב מדהימים אבל כשמדברים על איכות חומרים דווקא במכוניות כאלה ההגדרה הזאת הופכת ליותר בעייתית וכשאתה מסתכל על רכב מסויים אתה צריך להבין מראש מי קהל היעד שיקנה אותו ומה השימוש שאליו הוא נבנה ולכן גם הסלון הפשוט של סדרה 1 או a1 ישמרו יחסית יותר טוב מסדרה 7 או a8 

בלקסוס למשל לפני כמה שנים  היה ריקול לכל הדש בורד ודיפוני הדלתות ( אם אני לא טועה ) כי כל הציפוי התפורר והתקלף לפעמים עוד בתוך תקופת האחריות אבל בטויוטה זה לא קרה 

ולסיום לפני שאתה מדבר בצורה מזלזלת ועושה  השוואות מטופשות  על  תאוריות עולם שטוח  תשאל את עצמך אם אתה באמת מבין על מה אתה  מדבר או שזה רק נדמה לך. 

אני מבסס את הדברים שאני אומר מנסיון אישי של מעל לאלף רכבי יוקרה משומשים ( בין שנה ועד לשש שבע שנים הרוב המוחלט היו בני שנתיים או שלוש  ) שעברו בידיים שלי ונהגתי עליהם ולא מכל מיני כתבות רכב  ממומנות שראיתי 

פורסם (נערך)

איש יקר, צר לי לומר לך אבל זה מרגיש כאילו דווקא אתה מזלזל בדברים שכתבתי - האם אני מבין באמת על מה שאני מדבר? בהחלט, זה לא רק נדמה לי, בין היתר בשל העובדה שאני מתנייד על בסיס יומי (וכבר הרבה שנים כך שאפקט הוואו עבר לי מזמן) במותגים שלפי דבריך היו אמורים להתפרק, להצהיב או משהו דומה אבל יותר מכך משום שהוותק שלי בתעשיית הרכב (לא בענף הרכב המקומי, אלא בתעשיית הרכב) מתקרב ל-30 שנה, כך שאני יכול להבטיח לך שהדבר האחרון שאני צריך כדי להבין על מה אני מדבר הוא לשבת במכוניות באולם התצוגה ולבחון כל קו ותפר. לשמחתי, בתחום עבודתי אני כבר צריך לשמחתי פחות שיספרו לי ומוצא את עצמי דווקא מספר הרבה לאחרים. ובאמת שלא הייתי מעיז לציין בפומבי שנות וותק אילו לא היית שולח אותי לפינה באולם התצוגה על מנת שאבין שזה בכלל לא מה שחשבתי ובטח ובטח לא מה שסיפרו לי.

ואחרי שסיימנו ברוח טובה את השוואת הוותק והנסיון נעבור לעובדות.

כל כלי רכב, לא משנה מקום ייצורו ורמת המחיר שלו, יכול להיראות אחרי X שנים כמו ערימה מקרקשת של פח, פלסטיק, בד\עור וזכוכית או לחילופין כמו מוצר חדש שירד מפס הייצור לפני ארבע שניות. כמובן שכל מה שבין שתי נקודות הקיצון האלה ייתכן אף הוא. חלק לא קטן מכך קשור בעיקר לרמת התחזוקה וה"אלמנטים" אליהם היה הרכב חשוף לאורך חייו.

בניגוד למה שאתה מציין הריקול שהיה בלקסוס היה תקף ועוד איך גם לטויוטה. מוזמן לבדוק את העובדות. דגמי 2011-2003, סה"כ 3.5 מליון כלי רכב בהם מספר דגמי לקסוס (IS, ES, GX, RX, LS) וכן דגמי טויוטה (אבאלון, קאמרי, סיאנה, סולארה). אבל סיפור זהה קרה גם בניסאן, מאזדה ואחרים שבדומה לטויוטה גם הם אינם מותגי "יוקרה", אז התאוריה שלך נתקלת בסתירה מסויימת הייתי אומר.

פגמי ייצור - גם במותגים יקרים\אקזוטיים\סופר-לקשרי - קרו, קורים ויקרו אבל אלה אינם תוצאה של הנדסת מוצר מכוונת-כשל. אני אומר לך בכל האחריות שאין לדשבורד למשל באודי, לקסוס, בנטלי, דאצ'יה, יונדאי, שברולט, ג'ילי, מרצדס או למבורגיני - ולמעשה באף מותג ולאף דגם - תאריך תפוגה מובנה אותו קבע היצרן משום שקהל היעד שלו הינו מסוג זה או אחר, לכן הטענה שרכיבי תא הנוסעים של סדרה 7 או אודי A8 נחותים מאלה של סדרה 1 או A1 היא, במקרה הטוב, איך לומר בעדינות... לא מבוססת.

בלי קשר לשאלה אם יש רכיבים מתוצרת סין במרצדס S-class כדאי גם לזכור שרכיבים לתעשיית הרכב המיוצרים בסין - בוודאי כשמדובר ביצרנים "מערביים", אבל לא רק - אינם נחותים מאלה שיוצרו בכל מקום אחר. למרות שזה עשוי להצחיק כמה אנשים, אולי אפילו בפורום הזה, רכיבים בתקן OEM (בשונה מרכיבי aftermarket) המיוצרים בסין או בכל מדינה אחרת ולא בחצר האחורית של מישהו שמייצר חלקי פלסטיק באופן עצמי, לא יהיו פחותים ברמתם ו\או אורך חייהם מרכיב OEM דומה שיוצר באינגולשטט, מינכן או שטוטגארט. וכדי לסבר את האוזן - התעשייה הסינית מסוגלת לייצר מוצר מוקפד ונוטף איכות כמו למשל ולהבדיל אלפי הבדלות - אייפון (Foxconn היא היצרן הטאיוואני במקור, מייצרת מכשירי אייפון\אייפד ואינסוף מותגים אחרים בכמה רמות מחיר בסין) ופחות או יותר כל יצרן שמייצר "מוצר" כלשהו על פני כדור הארץ, ביניהם בטח ובטח גם יצרני פרמיום-מובהק, עושים זאת רק או גם בסין. ולמה לא בעצם? מפעל בסטנדרט "מערבי" לא יכול לייצר חלקים באיכות גבוהה רק כי גיאוגרפית הוא ממוקם בסין?

האם יש לך מושג כמה מדורי גיהינום עוברים ספקי משנה בתעשיית הרכב עד שהיצרן רוכש את הפריט הראשון, שלא לדבר על ממש להטמיע אותו בפס הייצור? ראית פעם איך מתבצע הליך הסמכה לרכיב ואפילו הפעוט וחסר החשיבות ביותר ברכב? אני לא יודע אפילו מהיכן להתחיל את התיאור, משאיר את זה לדמיון שלך ושל כל מי ששרד את הקריאה עד הלום.

ומאחר שהתייחסת ל- S-class, אתה מוזמן לעיין ברשת ב-3 סיפורים שהביאו את מרצדס - מנהליה, עובדיה, בעלי המניות שלה ורוכשיה - לדמעות וסיוטי לילה כאשר איפושהו בין השנים 1995 ועד 2005 הוחלט על איסטרטגיית חסכון בעלויות ייצור ע"י עיגול פינות בגזרת איכות החומרים - ML W163, E-class W210, S-class W220.

ה-ML לפחות זכתה לשם "חיבה" בעקבות הפלופ הקולוסלי - Alabama Trash Can. אתה יכול להיות בטוח שאת ההרפתקה הזו מרצדס לא תרצה לעבור שוב לעולם עם או בלי רכיבים סיניים.

עריכה אחרונה על ידי X9500

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, X9500 כתב:

אתה רציני? אתה גם חושב שהנורות בבית שלך לא מחזיקות מעמד כי זה הטבע שלהן? 

האשכול התחיל דיי יפה, אבל נראה שחזר לקטע השבור של פלסטיק רך = פלסטיק איכותי, שבעיקר מעריצים של מכוניות יוקרה אוהבים לטעון. אין לי שום דבר נגד מכוניות יוקרה גם, זה פשוט עובדתית לא נכון. דווקא הפלסטיק הקשה שהרבה יגדירו פה בתור זבל יכול יחזיק מעמד כמו גדול גם אם ישב בשמש עשורים אם הוא מתוכנן לזה. 

עריכה אחרונה על ידי Hagaix
פורסם

בנוסף למה שנראה בגובה העיניים, אני תמיד מסתכל למטה,

היכן שהרגליים שלי יקבלו מכות מפלסטיק קשיח וזול.

דוגמא לרעה- סוזוקי איגניס החדשה

דוגמא לטובה- פולקסווגן פולו 

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

הייתי סקרן אז עשיתי על זה קריאה יותר מקיפה מאשר דעות של אנשים. יש המון חומרים שונים מתרכובות שונות. זה מורכב ויש סיכוי טוב שהדשבורד שלכם, גם אם הוא רך ונעים, עשוי מחומרים דומים לקוביית לגו. אין קשר בין רכות ועמידות. הוא יכול להיות מאוד עמיד גם אם הוא רך וגם אם הוא כמו מרגיש כמו בטון. 

פורסם
לפני 5 שעות, Hagaix כתב:

האשכול התחיל דיי יפה, אבל נראה שחזר לקטע השבור של פלסטיק רך = פלסטיק איכותי, שבעיקר מעריצים של מכוניות יוקרה אוהבים לטעון. אין לי שום דבר נגד מכוניות יוקרה גם, זה פשוט עובדתית לא נכון. דווקא הפלסטיק הקשה שהרבה יגדירו פה בתור זבל יכול יחזיק מעמד כמו גדול גם אם ישב בשמש עשורים אם הוא מתוכנן לזה. 

אם היית קורא את ההודעה הראשונה שלי באשכול הזה אז היית רואה מה דעתי גם בעניין עמידות פלסטיק קשה. אני אחסוך לך לחזור אחורה:

"חומרי תא נוסעים שנשארים בחיים אחרי השמש הישראלית הם איכותיים ברמת העמידות שלהם (longevity) אבל לא בהכרח איכותיים מבחינת תחושה ועידון (perceived quality).

מטעמי נוסטלגיה בעיקר אנחנו ממשיכים להחזיק בסיריון בת 14 - כל הפלסטיקה שבה שלמה, מוצקה, מרגישה, נראית ונשמעת בדיוק כמו שהיתה בשנת 2007 ולכן אין בכלל ספק שהפולימר הזה עמיד, אבל נגיעה או לחיצה מזכירים קרש אסלה לכן איכותי מבחינת תחושה זה ממש לא. פלסטיקה כזו תשרוד שואה גרעינית אבל לא תעבור שום מבחן איכות שמתייחס לעידון."

פורסם
לפני 18 דקות, X9500 כתב:

אבל נגיעה או לחיצה מזכירים קרש אסלה לכן איכותי מבחינת תחושה זה ממש לא. פלסטיקה כזו תשרוד שואה גרעינית אבל לא תעבור שום מבחן איכות שמתייחס לעידון."

למה זה חשוב? מדוע הפלסטיק הזה צריך להיות נעים למגע במקומות שלא אמורים לגעת בהם? 

אני לא מכיר אנשים שכל היום לוחצים על הפלסטיק שבחיפוי ידית בלם יד ואמרים

"וואו איזה כיף" 😁

פלסטיק נעים למגע צריך להיות איפה שנוגעים בו. בהגה, בידית ההילוכים, בידיות הדלות. גם נעים למגע וגם מבנה הידית צריך להיות ארגונוני ונוח לאחיזה או תפעול. 

פלסטיק בפנל שמכסה משהו, לא איכפת לי אם הוא נעים או לא. הוא כן צריך להיות יפה, מעוצב, מורכב הייטב ועמיד לאורך זמן. 

פורסם

לא הבנתי מה רע סביבת נהג נעימה/איכותית לעין, גם שלא נוגעים בה.

עבורי כאמור, זה שיקול בעדיפות ראשונה כמעט, איכות גימור למשעי בתוך הרכב, עם שימושיות כמובן. 

אבל ממש לא מפריע שלפלוני זה לא חשוב. (הרי כל אחד יש לו סטנדרטים שונים מה זאת איכות גימור)

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מספיק שזה יראה טוב, לא חייב גם להרגיש נעים למגע אם זה משהו שלא נוגעים בו. יותר חשוב שזה יהיה בנוי מחומר איכותי שלא יתפורר בגלל חום ושמש אחרי כמה שנים. 

גם איכות התכנון של המכלול משפיעה מאד על החוויה כי דשבורד שתפוס בקליפסים שבריריים יקרקש וירעד, לא משנה כמה נעים למגע עשו אותו. לעומת זה דשבורד שהחלקים שלו מחוברים בברגים ובמחברים שתוכננו כמו שצריך, ירגיש איכותי ומסיבי גם אחרי 30 שנה.

שמתי לב שזה קצת כמו עם אוכל בריא ולא טעים לעומת אוכל טעים ולא בריא. מצד אחד חומרים עמידים וחזקים שיכולים לשרוד גם קרינה רדיואקטיבית מרגישים זולים ולא נעימים, וחומרים נעימים למגע כמו עץ, עור, בד רך, אלה מתבלים יותר מהר בשימוש סטנדרטי וצריך לשמור עליהם ולחדש אותם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 4 שעות, yogev20 כתב:

לא הבנתי מה רע סביבת נהג נעימה/איכותית לעין, גם שלא נוגעים בה

סביבת מהג נעימה ואכותית לעין זה אחלה. זה חשוב למדי, אולי לא הפרמטר הכי חשוב אבל כן חשוב לי. 

אני מדבר על משהו אחד. נגיד הפלסטיק של מצחיית לוח השעונים. חשוב שיהיה יפה ומעוצב, חשוב שיבצע את תפקידו כלומר ימנע השתקפות שמש בלוח שעונים, אבל הוא לא צריך להיות רך ונעים למגע. כי אני לא נוגע בו ולא מלטף אותו 😃. זו השקעה מיותרת לייצר אותו מחומרים רכים ונעמים.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Buki כתב:

למה זה חשוב? מדוע הפלסטיק הזה צריך להיות נעים למגע במקומות שלא אמורים לגעת בהם? 

זהו, שזה גם במקומות בהם כן אמורים לגעת אבל אין לי טענה כלפי הדגם הספציפי שציינתי.

וחוץ מזה, הסיבה בגללה יש דגמים מסויימים בהם החומרים נעימים למגע גם במקומות בהם לא נוגעים בדרך כלל דומה לסיבה בגללה אנשים מסויימים יקנו, למשל, שעון אומגה מטיטניום ולא קסיו פלסטיק דיגיטלי - למרות שיש מצב שהקסיו מדוייק יותר. הסיבה בגללה תמיד יהיו לקוחות לעטי מונבלאן שיעדיפו אותו על פילוט. אין לי אומגה ואני משתמש בפילוט, נהנה מכל מילה. אבל לא בהכרח המגע הישיר עם המרקם הוא זה שמוביל לרכישת אומגה או מונבלאן.

העולם מלא בדוגמאות נוספות. זה לא מדבר לכולם וזה בסדר. גם הגיוני שמסחרית המיועדת לסחיבת מוטות ברזל תצוייד בחומרים שונים בתא הנוסעים מאשר בנטלי בנטייגה. לכל אחד סט שיקולים והעדפות אישיות, יש פסיכולוגיה שלמה מאחורי כל זה ולא רק בתחום הרכב. בטוח שיצרני הרכב מכירים את זה היטב.

עריכה אחרונה על ידי X9500
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...