Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משטרה

arik100
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יותר מדי פעמים אני מרגיש שאני נתקל במשטרה שסתם מכופפת את החוקים כי בא לה בלי שום סיבה.

עוצרת את כל התנועה בצומת עם פניות לכל הכיוונים ועוברת באדום בלי צ'קלקה ואחרי זה נוסעת ברגוע (בטוח שזה לא מקרה חרום).

חונה על המדרכה/חוסמת את אחד הנתיבים בכדי לעצור לדבר בפלאפון או לקנות מנת פלאפל. 

כביש ריק והמשטרה נוסעת על הנתיב השמאלי על מהירות ממש נמוכה ביחס למותר בכביש.

אני יכול לתת עוד מלא דוגמאות... חבל שבמקרה של המשטרה החוק זה בגדר המלצה-הלצה.

פורסם

מההיכרות הוירטואלית עם אריק, זה בעיקר לפרוק תסכול

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אין פה שום עניין לפרוק תסכול.

אני באמת מנסה להבין :

1. אם למשטרה באמת אין שום מגבלות בעבירה על החוק

2. במידה ויש להם מגבלות לעקוף את החוק, איך אוכפים את זה עליהם? היחידה לחקירות שוטרים לצערי גם מושחתת מהיסוד אז זה לא באמת עוזר..

נ.ב. אני לא מבין למה שינו לי את התיאור של הדיון, הטעות כתיב הייתה בכוונה. לא היה חסר שום פסיק. ובבקשה מי שעושה את זה שיזהה ולא יסתתר מאחורי מנהל פורום.

מרגיש לפעמים שהניהול פה קטנוני ברמה אחרת.

פורסם (נערך)

נשמע כאילו פתחת שרשור מניפסט על דעותיך האישיות, אבל נזרום איתך לגבי ה"שאלות" שלך.

1. "המשטרה" היא גוף שמנוהל תוך רגולציה פנימית וחיצונית חמורה ומקיפה. אם שאלותיך הם לגבי השוטרים הספציפיים שאתה פוגש עם הניידות - לצערך, הם כאחד האדם ואין להם שום זכות המקנה להם חסינות מפני החוק. הסיבה היחידה שבגינה שוטר עשוי לעבור על חוק מסוים היא בשביל לטפל באירוע מבצעי.

אם הוא מבצע עבירה שאין לה תירוץ מבצעי מתקבל על הדעת- זו עבירה לכל דבר.

2. כפי שציינתי, המשטרה והשוטרים נמצאים תחת ביקורת מתמדת (פנימית וחיצונית), כאשר מח"ש היא חלק מהביקורת החיצונית. לגבי זה שמח"ש מושחתת מהיסוד- בוא נמשיך לזרוק פה הצהרות ונראה לאן זה יוביל אותנו.

סתם כאנקדוטה, כשהייתי בן 16 התנדבתי במשטרה והצטרפתי למשמרות סיור. באחת הפעמים ביקשתי משוטר להריץ מספר של רכב ישן של אבא במסופון כי רציתי לראות מה עלה בגורלו של הרכב (במשמרת מריצים עשרות מספרים של רכבים). השוטר ליטרלי התפלפ עליי וחצי צעק עליי שלא אעז להציע דבר כזה שוב- כי זו עבירה על החוק! שוטר שמריץ מספרי רכבים\תעודות זהות סתם בשביל הכיף- זה משהו שיכול לעלות בניטור והשוטר יצטרך לתת על זה דין וחשבון.

דרך אגב, עמדנו יפה מאד ברמזורים אדומים גם תו"כ משמרת. כשעברנו צומת באדום זה היה רק כאשר היה לזה צורך מבצעי.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם

קיבלת דו''ח ובאת להוציא מרמור?

מח''ש מושחתים? כולם מושחתים? מת על הקביעות האלה.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
לפני 9 שעות, arik100 כתב:

לפני 9 שעות, arik100 כתב:

...

נ.ב. אני לא מבין למה שינו לי את התיאור של הדיון, הטעות כתיב הייתה בכוונה. לא היה חסר שום פסיק. ובבקשה מי שעושה את זה שיזהה ולא יסתתר מאחורי מנהל פורום.

מרגיש לפעמים שהניהול פה קטנוני ברמה אחרת.

בטח כתבת משטרע.

לא אתה המצאת את טעות הכתיב הזה. כל פעם שאני רואה את זה כתוב, זה מוציא אותי מדעתי.

יש שוטרים רעים, כמו שיש מורים רעים, למה אף פעם לא רואים כתוב מורע?

ארגון המשטרה ככלל הוא טוב, לא מושלם אך טוב.

לחלקנו היה מפגש פה ושם עם משטרת התנועה שהסתיים בדו"ח. כמובן שהדו"ח (לדעתנו) לא היה מוצדק והשוטר לא הבין את תנאי השטח והנסיבות, השוטר היה צריך להבין אותנו ולשחרר אותנו ללא דו"ח, אבל הוא רע וחיפש סתם לדפוק אותנו בגלל שהוא ממורמר על אישתו או סתם על החיים.

אז אם זה שהשוטרים סתם רעים, איך זה שיש נהגים שעושים גם 50,000 ק"מ כל שנה במשך עשרות שנים ולא קבלו מעולם דו"ח תנועה?

סתם מזל?

או שיש נהגים ששומרים על החוק, קלה כחמורה. ויש שנהגים שכל הזמן מוכפפים את החוק, עד שמתכופף יותר מדיי ואז מקבלים דו"ח.

נחזור שנייה לתחילת דבריי... אני חושב שיש יותר מורים לא טובים משוטרים לא טובים. ובכל זאת לא הכליל את כל ארגון ההוראה כרע.

אם היה לנו מורים- מחנכים יותר טובים, כבר מכיתות נמוכות. אזי כשדרדק היה נעשה בוגר הוא היה בחור טוב יותר ושומר חוק וסדר, מעריך את עבודת המשטרה ומוכיר אותה. 

פורסם (נערך)

טוב אני אוציא מרמור על המשטרה המעולה שיש לנו

השבוע אני יוצא מרעננה לכיוון ביתי אחה"צ וכ2 קלומטר לפני ההשתלבות לכביש 1אנחנו נעצרים והוויז מודיע על 7ד' עיקוב עקב פקק,

התנועה זורמת מאוד לאט ובאיזה שהוא שלב אנחנו נעצרים עומדים במשך 50 ד' לערך ללא תזוזה בכלל ואז שוב זחילה ועצירה סה"כ עיקוב של שעה וקצת,

כאשר כל הזמן עוקבים מימין ומשמאל קציני משטרה וניידות כמובן מהבהבים בחרום.

מגיעים למקום התאונה ושם כמובן (לטעמי) 2 מחדלים:

1. כל קטע הכביש שם הוא 4 נתיבים עם שוליים שמאליים התאונה הייתה בשוליים השמאליים (לא נראת תאונה קשה כ"כ) למה לעצור את כל התנועה? למה לא לשחרר נתיב אחד בקצה (אפילו היה מקום ל2 נתיבים) ע"מ שהתנועה לפחות תזרם? באירופה תוך 15 ד' לרוב התנועה מתחילה לזרום).

2. איפה כל הקצינים שעקפו על השוליים והניידות (לא של התנועה), רמז הייתה שם רק ניידת מתנ"א אחת), לדעתי הם פשוט עברו כנראה צעקו צריך עזרה? ומכייו שלא צריך יותר מ2 שוטרים בזירה כזו לא מורכב פשוט המשיכו בנסיעה, והאזרח שיחנק בפקק.

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם (נערך)

אמנם על פניו קצת מרגיז שניידות עוקפות את הפקק, אבל מצד שני ניידת שתקועה בפקק היא ניידת מבוזבזת, עדיף שיעקפו את הפקק וימשיכו בסיור או יהיו זמינים לקריאות.

כמובן כל עוד מדובר על ניידות ולא על קצינים עם הרכב הצמוד בדרך למשרד. הם יכולים לחכות כמו כולם.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

אם כבר בדוגמאות עסקינן, אוסיף את השנקל שלי...

1. לפני שנים רבות, בתור חייל צעיר, בתקופת הפיגועים, סופחנו לתמוך במשטרה בתקופת חגי תשרי. אני נוסע עם שוטר סיור בנתניה (בתוך העיר) בניידת מסוג אוקטביה. האוקטביות לא היו אז בשוק הרבה שנים, וגם לא היו נפוצות כמו היום. במקרה באותה תקופה ההורים שלי תכננו להחליף רכב והאוקטביה היתה אחת המועמדות. אני מספר את זה לשוטר ושואל אותו איך הרכב. הוא מספר לי שהרכב פצצה ומיד מדגים איך הרכב מאיץ ל-130 קמ"ש ברחוב עירוני די צפוף. פייר? הופתעתי!

2. דוגמה שבה אני לא בסדר, אבל השוטרים קטנוניים...

מכירים את הפניה הצמודה לפונדק נאות סמדר בדרך לאילת? אז נסעתי לאילת עם אשתי ההרה והיא חייבת דחוף עצירת שירותים. לא זוכר אם ראיתי את השילוט או הנקודה בוויז, אבל החלטתי שאני נכנס לפונדק. מכיוון שלא עצרתי שם מעולם, טעיתי ופניתי בצומת הצמודה. מיד לאחר שפניתי, ראיתי שהחניה היא בעצם בצד השני של הכביש (סקיצה למטה), אבל יש קוו הפרדה רציף.

עכשיו, הכביש די ישר, וללא הפרעות לשדה הראיה קילומטר קדימה. גם קו ההפרדה הרציף נמשך רחוק ככל שהעין רואה 😞 (חבל שאין את זה בגוגל סטריט וויו להראות לכם. לא יודע מי חשב שצריך שם קוו הפרדה מעבר למינימום של הצומת). מכיוון שאני לא מסכן אף אחד, עובר בערך אוטו אחד בשעה בכביש הזה, ותכף אשתי הורסת את מושב הנוסע 😉, החלטתי לפנות למרות קו ההפרדה (כן, כן, עבריין שכמותי :splat:).

פניתי ונכנסתי לחניה. אשתי קפצה מהרכב ורצה לפונדק (עד כמה שאשה בהריון מתקדם יכולה לקפוץ ולרוץ) ואני נשארתי להמתין ברכב. פתאום אני רואה ניידת שעמדה בצד השני של החניה מתחילה תנועה ועוצרת לידי. יוצא שוטר ומבקש רשיונות... לונג סטורי שורט... ההסברים לא הועילו, ורק מכיוון שלא היו עבירות קודמות, השוטר הסתפק ברישום דוח אזהרה. כמובן, שלו היתה לי עברה קודמת, הייתי חוטף אלף שקל קנס + 10 נקודות.

למזלי (או כי אני משתדל באופן כללי), לא עשיתי עבירות בחמש השנים שאחרי (לפחות כאלו שנאכפות 😜) , כך שהאזהרה לא גרמה לי לחטוף קנס אחר בהמשך.

Capture.thumb.JPG.64dcd26d531dd163635f171645d59d14.JPG

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...