Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני בטוח שהסוחרים אומרים לעצמם "אה, כתוב שהוא לא מוכר לסוחרים, טוב, לא נפריע לו ונעבור הלאה". 

אנשים רבים אוהבים לזיין את השכל, בטלפון או פנים מול פנים. 

זה לא פשוט וזה לעתים מלחיץ ומפחיד, אבל ברוב המקרים אין מה להתרגש יותר מידי. לרוב מדובר בסתם אנשים קטנים שמחפשים ריגושים או שהסיטואציה מאוד משעשעת אותם. 

בגיל 28 מכרתי רכב בפעם הראשונה. אחרי 3 שבועות קיבלתי שיחה שהרכב הלך ובקשה לבטל את העסקה ושלל "פשרות". לאחר שסירבתי זה הפך לשיחת איומים והפחדות, סאגה שנמשכה 24 שעות, והסתיימה בדממה דקה אחרי ש"נבחתי" גם אני על המתקשר ועל שלל בני משפחתו שהציקו לי. 

באותו הזמן זה הפחיד והלחיץ, אבל מיד כשזה הסתיים הבנתי שכמעט כל הכלבים שנובחים, לא רק שלא נושכים, גם כמעט ואין להם שיניים.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • מעניין 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הייתי כבר יכול לכתוב ספר רב מכר

* אחד שבא במונית כי הוא בשלילה אבל רצה נסיעת מבחן

* אחד שניתק את המצבר ואמר שלאוטו יש בעיות חשמל ומוכן לעשות לי טובה ולקנות אותו בחצי מחיר

* זה שרוצה לקנות בשביל אמש לש סבתא שלו

* אני בא מרחוק אז תעשה מחיר

* חבר שלי מבין, לא צריך בדיקה 

* אחד שבא לראות את האוטו 9 פעמים עד שהחליט שזה לא בשבילו

* היה גם אחד שרצה להחזיר את האוטו אחרי חודש כי האישה לא מסתדרת עם הגודל

ואין סוף טלפונים מטרידים, התמקחויות בטלפון, הברזות לפגישות ועוד כל מיני נפלאות שגורמות לך להבין איך אנשים זורקים את האוטו במגרש ואומרים תודה על כל מחיר שיקבלו.

• מצחיק 4
  • מעניין 1
פורסם
לפני 16 שעות, lanosforce כתב:

קראתי - השימוש בזה מאוד מוגבל לפחות ועדיין הסכמה להפגש היא איננה הסכמה לבצע עיסקה. מעשה של ביריונות מראש מסתמך על פחד.

סיטואציה מאוד לא נעימה - הדבר הכי לא נעים שקרה לי אי פעם בעסקת רכב זה שבאו שני אנשים, ביקשתי שלא ישלחו ידיים למנוע - עשו מה שעשו ואח"כ התחילו לי בעיות הצתה. 

ולי באופן אישי היה לא נעים כשניגשתי לרכב שהייתי מעוניין לרכוש ולא הצלחתי להזיזו מהמקום - אח"כ התברר שנקרע כבל גז והגברת ביקשה ממני לשלם על תיקון, כמובן סירבתי. אבל כמה לא נעים. 

מותר להקליט שיחה שאתה שותף לה, אסור כשאינך, זה הכל וזה החוק. והשימוש בהקלטות נפוץ הרבה יותר ממה שמקובל להניח, כמעט כל שיחה שלתיעודה ישנה חשיבות לדעת מי משתתפיה, מוקלטת. היום כשכל טלפון סלולרי הוא גם מכונת הקלטה משוכללת, זה גם קלי קלות.

פורסם
לפני 21 דקות, lior2321 כתב:

ואין סוף טלפונים מטרידים, התמקחויות בטלפון, הברזות לפגישות ועוד כל מיני נפלאות שגורמות לך להבין איך אנשים זורקים את האוטו במגרש ואומרים תודה על כל מחיר שיקבלו.

כמה שזה נכון - אני לא מוכן בכלל להתעסק עם אנשים באופן פרטי ולא רק בקשר לרכב. 

פעם כל דבר שלא הינו צריכים - אשתי או אני, הינו מעלים פוסט למכירה והאמת היא שהזיית האנשים שהיו מגיעים אלינו הביתה לרכוש דברים זה היה לפעמים מבדר אבל לרוב זה היה פשוט מפחיד. 

היו דברים שמסרתי - ממש חינם אין כסף רק לבוא לקחת - וגם על זה במקרים מסויימים פחדתי עוד שאחד מההזויים יתבע אותי או יותר גרוע. בתכלס האנשים שאיתם ארעו לי המקרים הכי מפחידים היו אלה שבאו לקחת בחינם - סרט אימה. 

לא מוכן יותר להפגש עם אנשים בסביבת הבית שלי ולא משנה מאיזו סיבה - המקום היחיד שתכלס אני אהיה מוכן לפרסם רכב ליד 2 זה כאן בפורום כי הסיכויים הם הרבה יותר גדולים שפשוט יגיע אליי חבר פורום שהוא גם חובב רכב מושבע - אחרת, מגרש או מבחינתי אפילו להעביר את הרכב במשפחה או לחבר מהעבודה. 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש את ההודעת סמס הרגילה שכל פעם שאני מוכר רכב אני מקבל.

משהוא בסגנון של אני חייל משוחרר אני לוקח את הרכב בלי לבדוק והמחיר בערך 60% מהמחיר המבוקש.

הבחור חייל משוחרר כבר קרוב לעשור

טסלה 3 2022

פורסם
בתאריך 23.3.2021 בשעה 20:08, ariel000 כתב:

ובתור הלצה, לי זה מעולם לא קרה כי אף אחד לא רוצה לקנות צרפתי. 😁

דווקא כשפרסמתי C3 Picasso (דיזל) הייתה כמות לא נורמלית של טלפונים וחלקם כמובן דומים לסיפורים מהשרשור.

הרכב אגב נמכר תוך ימים בודדים.

פורסם
בתאריך 23.3.2021 בשעה 09:47, ABSULUTT כתב:

אני רציתי למכור הונדה סיוויק 2008 רציתי 20 אלף רשמתי 22 אלף. התקשר ערבי אמר מגיע מרחוק אמרתי לו שלא מוריד פחות מ-20 לא מעניין אותי מאיפה הוא בא. הוא אמר בסדר. קבענו פתאום באו לי פאקינג 10 ערבים עבריינים. הפעילו עלי לחץ מתחילים לקלל בערבית. נסעו לי ברכבו לחיצות בלי הפסקה. פתחו מכסה מנוע. הפכו את כל הרכב שעה. פתאום מוציא לי 12 אלף מזומן מביא לי אותם ביד. אמרתי לו לא מה פתאום אין מה לדבר. לא רצו לתת לי ללכת. אומרים באנו מרחוק. אתה לא מכבד. אתה גזען. ואני הייתי לבד. אמרתי לו אני מביא תעודת זהות מהבית ברחתי להם. התקשר אמרתי לו פעם אחרונה אתה מתקשר אלי אני מזמין לך משטרה. תהיה קשוח איתם תעמוד על שלך. אל תמהר למכור. ככה זה שוק המכוניות אל תתרגש.

לפני מספר ימים ראיתי מקרה כזה שקרה לחבר אבל הוא יודע להתנהל איתם וכשהחבורה הגיעה מהכפר הוא נתן נסיעת מבחן כשהוא וחבר ברכב ונציג אחד בלבד של הקונים נוהג ובודק את האוטו. כשנתנו לו הצעת מחיר זולה מאוד התגובה הייתה חבל שבאתם מרחוק יש לי מישהו שהתקשר אחריכם ומציע יותר (לא היה). וכל זה במרכז העיר במקום הכי  הומה אדם באמצע היום. כשהסתיימה הבדיקה הקצרה הוא נתן לחבורה להתבשל עם עצמה בלי לגעת באוטו והם לקחו עם הורדה סמלית במחיר. בסוף הם ביקשו יפה לקחת את הרכב לדואר והוא סרב.

ראיתי כצופה מן הצד ודי נדהמתי מהמקצועיות שהוא הפגין בעבודה עם טיפוסים לא סימפטיים.

פורסם

אגב, דווקא לאנשים שאני מכיר באזור (שכנים, חברים, סתם מכרים וכד') אני נמנע למכור רכבים שלי.

יושבים עלי חודשים, אם לא יותר, למכור את הרכב הישן שיש לי, בכסף מזומן עכשיו ומייד, אני תמיד מתחמק.

רק בגלל האפשרות הכי הקטנה שדווקא אצלם יקרה משהו לרכב, ואז אני אצטרף לראות אותם כל הזמן בתחושה

שאולי "עבדתי עליהם" כאשר אני האחרון שנוהג ככה. (אפילו מזהיר תמיד שזה רכב ישן, למרות שהוא מתוחזק היטב)

אבל אני לא מקבל את הפחד מקונים פוטנציאליים, אפילו מפחידים לכאורה, במיוחד כשמדובר על רכוש שלי אישי

בכספי המלא, כשאני נוהג בשיא ההגינות והיושר. למה אני אמור לחשוש ממישהו כאשר הרכוש שלי. (מצטער, לא מבין את זה)

• רעיון טוב! 2
פורסם

לא להילחץ. לפני כשבועיים מכרתי רכב. הרבה סוחרים התקשרו. אמנם לא הציגו את עצמם כסוחרים, אבל לפי סגנון הדיבור (אשלם במזומן , מספיק שאני אנהג, מציעים מחירים נמוכים מאוד ועוד ), הבנתי לאחר מספר שיחות מהו הסגנון הדיבור של סוחרים. 
מה שעשיתי כאשר אני מבין מהדקה הראשונה שמדובר בסוחר. התעקשתי על המחיר לא מוכן לקבל כסף במזומן ואמרתי שאני לא מוכן לקחת המכונית לבדיקה, כך נפטרתי מאותם סוחרים. 

פורסם

וואלה מכרתי הרבה רכבים, מעל 30 ב6 שנים האחרונות ( בגלל שאני אוהב להחליף את הרכב שלי כל כמה חודשים יוצא מצב שאני מוכר את הרכבים לכל המשפחה)
לרוב עבר בשלום, הגיעו לא מעט ליצנים, פעפ אחת גם כמה ערבים שניסו לשגע אותי.
אבל לעולם לא אמרתי לקונה לא לבוא בטלפון, כי כל קונה זה קונה פוטנציאלי.
הביפור הכי הזוי שהיה לי, מכרתי i20 של ידידה טובה מהמכללה, היא פחדה להתעסק עם זה ביקשה שאפרסם לה את האוטו ושיבוא מישהו רציני לקנות שאבוא איתה להעברת בעלות שלא יעבדו עליה.
הייתי שקוף לחלוטין בטלפון הסברתי שאני רק עונה לשיחות וכל מו"מ מול בעלת הרכב.
הגיע בחור עם האבא ואמא שלו.
היא אומרת לי בהעברת בעלות תשבע לי שאתה לא סוחר, שאתה לא עובד עלינו, הסברתי לה שאני רק פירסמתי את המודעה, שהרכב עם כמעט 200 אלף קמ ונקנה מליסינג עם בדיקה חיצונית, שהמחיר נמוך גם ככה ושהיא מוזמנת לקחת לבדיקה איפה שהיא רוצה.
בחרה לא לקחת לבדיקה.
כמעט חודש אחרי היא מתקשרת אליי בצרחות, אני בכלל לא הבנתי מי מדבר איתי, התלוננה על (תחזיקו חזק) שהיום היא נסעה ברכב של הבן שלה ובצד של הנהג המגן שמש לא קיים, ורוצים עליו מעל 300 שח ביונדאי ושהיא ידעה שאני סוחר ושאחזיר לה את הכסף.
חשבתי שהיא צוחקת, שראתה שנפנפתי אותה התקשרה בערב יחד עם הבעל, שהבנתי שהם רציניים הם קיבלו ממני צרור של קללות מהעצבים שהביאו לי ( אשתי חשבה שהסתבכתי עם שוק אפור מהעצבים שקיבלתי מהם) מאז לא שמעתי מהם.
אבל למדתי לקח, מאותו יום שאני מוכר רכב, אני משתמש בסים טוקמן שקניתי, ככה הפלאפון בשימוש רק שאני מוכר או קונה משהו, ככה לא מטרידים אותי אחרי.
וגילוי נאות, אף פעם לא הבנתי איך בן אדם שקונה רכב בלי בדיקה מעיז להתלונן לבעל הרכב אחרי, הרי אתה בחרת לא לקחת לבדיקה , אז הבעיה היא שלך.
וגם אם עשית בדיקה וקרתה תקלה ( יכול לקרות ברכב של 30 40 אלף שח וגם של כפול מזה!)
ברגע שרכשת תעזוב את הבעלים הקודמים בשקט, זה כבר בעיה שלך.
על כל רכב שמכרתי יש גם רכב שקניתי ולעולם לא הרגשתי צורך להתקשר להתלונן בפני המוכר.
אפילו שקניתי רכב שנתקעתי איתו בדרך הביתה כיוון שלא לקחתי לבדיקה, יכלתי לבוא בתלונות רק לעצמי!

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

30 רכבים ב - 6 שנים, הישג שצריך לרשום בספר גינס.

למה אנשים קונים ללא בדיקה, יש לזה הרבה סיבות, לא תמיד רציונליות.

אנשים תמימים וחסרי ניסיון, ממהרים לקנות כי הם לחוצים, מוכרים ממולחים/חדי לשון שיודעים לשכנע קונה 

ועוד סיבות. יש כאלה שאין להם כושר מיקוח, ואולי הם משלמים מעט יותר, אבל הם חריפים וחשדניים לפני כל קנייה

ועושים את כל הבדיקות שצריך. עדיין, גם  הם יכולים ליפול בבדיקה לא טובה, למרות שהובטח אחרת. ( התחייבות בבדיקה מבחינתי עוזרת, וחובה)

פורסם (נערך)

כאמור טוקמן זה בראש הרשימה

לציין מראש מחיר מחירון+ בדיקה במכון מורשה  ומחיר לא גמיש.

מקרים יש בשפע אבל הגדיל לעשות סוחר שהיה מתקשר אלי משלל מספרי טלפון

שונים והמציא לעצמו מבחר שמות הכי מצחיק שאני שומע איש מבוגר עם אותו חתך דיבור ומבטא מסויים ואפילו המציא לעצמו שמות של צעירים.

אמרתי לו בסוף שאני מוסר את הרכב לטרייד אין, עדיף לי. הציע לי 5K יותר, הציע לי להשאיר את הרכב אצלי עד קבלת הרכב החדש, צעק ואיים, בסוף אמר שהוא יהודי ובגלל זה אני צריך למסור לו ולא לטרייד אין..

מה הקשר יהודי  בכלל???

ומקרה נוסף היתה לי דיהטסו שרייד קטנטנה מנוע 900 עם מזגן חשמלי שבקושי עבד בירידות

הגיעו לי 3 מצחיקים שמנים אב אשתו והבת. שלושתם  ביחד שוקלים מעל הרכב. אמרתי לו קח לבדיקה אמר עם מבטא מצחיק:

''לא צריך!!! ארבעתנו עולים על הרכב, עולה את העליה של דוג' סנטר (עליה קשה מאד)

עם מזגן עובד!!!!''

בחיים שלי לא צחקתי ככה. והם הסתלקו מייד.

מזמן לא מכרתי רכב לקונה פרטי רק עסקאות טרייד אין.

עריכה אחרונה על ידי yossy
  • מצחיק 4

פורסם (נערך)

הכלל הכי חשוב הוא לא להפגש עם הרוכש ליד הבית, אלה במקום מרוחק, עדיף בחניה ליד בנק דואר.

אני ממליץ על ישפרו סנטר בנס ציונה. חניה תמיד מלאה באנשים ויש ממש ממול בנק דואר ומכון בדיקה.

עדיף לבוא עם עוד מישהו, ולא להיכנס לבד עם חבורה גדולה של אנשים לנסיעת מבחן, תגידו שרק אחד יבוא איתכם לבדוק את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני 9 שעות, lior2321 כתב:

* חבר שלי מבין, לא צריך בדיקה 

מה הבעיה, שיקנה בלי בדיקה.

רק תעשה איתו זכרון דברים שלא יבוא בטענות אחר כך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 דקות, vadim6385 כתב:

מה הבעיה, שיקנה בלי בדיקה.

רק תעשה איתו זכרון דברים שלא יבוא בטענות אחר כך.

ממש לא!!!

אף אחד לא ישלח את הידיים שלו / ו/או יפתח מכסה מנוע אפילו. אתה יודע מה?

גם לנהוג אתן לו רק עם יעשה ביטוח משלו.

יש בדיקה מקצועית.

אלא אם כן הוא מוכן לשלם (על עוור) ולחתום על זכרון דברים אבל זה רק באגדות.

• תוכן חדש...