Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, רועי5 כתב:

מי שמתחייב על שילדה נקיה הוא, סליחה על הביטוי, פשוט טמבל. אין לך שום ידיעה מהו מצבו של הרכב שאתה מוכר, לא מכנית,

מעולם לא אתחייב על שלדה נקיה כי יתכן שיש ליקוי שאינני יודע עליו.

אני אתחייב כן ובמידה ונמצאו ליקויי שילדה אני ורק אני יהיה זה שישלם על הבדיקה.

פורסם

באופן עקרוני שוק יד שניה מתנהל, ודאי כשמדובר במוצרים שאין אפשרות ריאלית לדעת את מצבם האמיתי, כעסקאות as is. בדיקה היא בחירה של הקונה כמובן, מוכר הגון שאינו מבקש להסתיר משהו, גם יאפשר זאת. גילוי של פגם יכול להביא לביטול העיסקה, או לשינוי המחיר, או לכל שינוי אחר. ודאי לא אמור להביא להתנדבות המוכר לשלם עבור הבדיקה, איזה מין קנס אתה מבקש להטיל על מוכר שגם אתה טוען שהוא תמים ואין לו ולא צריכה להיות לו ידיעה על קיום פגם שכזה, האמת נשגב קצת מבינתי. 

פורסם

סיפור

אני מנסה למכור רכב אחד, כבר כמה חודשים, לא לחוץ למכור בכלל,  

כמעט 99 אחוז מהטלפונים זה בני דודים שכבר בטלפון רוצים לשלם חצי מהמחיר שאני מבקש,

ובטלפון הם שואלים בדיוק את אותם פרטים שרשום במודעה

פעם אחת כבר "סגרו" איתי מחיר בטלפון, ואז באמת הגיעו 2 בני דודים, הגיעו אליי לעסק, יש לי עובד אוקראיני שיש לו חגורה שחורה בקארטה, כמובן שהבאתי אותו איתי,

איך שהם ראו שאני מגיע עם מישהו היו ילדים טובים, הסתכלו על הרכב, הוציאו פתאום מזומן פחות 2000 שח מתחת למה שכבר סגרו איתי בטלפון, נעלתי את האוטו, הסתובבתי אמרתי ביי

אחרי זה הודעות טלפונים בלי סוף

וחוץ מזה סבבה לגבי כל מי שלא רוצה להיפגש ליד הבית, אבל אם תמכרו להם את הרכב יש להם את הכתובת שלכם ברשיון הקודם, אז מה הקטע ?

• אהבתי 1

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, רועי5 כתב:

באופן עקרוני שוק יד שניה מתנהל, ודאי כשמדובר במוצרים שאין אפשרות ריאלית לדעת את מצבם האמיתי, כעסקאות as is. בדיקה היא בחירה של הקונה כמובן, מוכר הגון שאינו מבקש להסתיר משהו, גם יאפשר זאת. גילוי של פגם יכול להביא לביטול העיסקה, או לשינוי המחיר, או לכל שינוי אחר. ודאי לא אמור להביא להתנדבות המוכר לשלם עבור הבדיקה, איזה מין קנס אתה מבקש להטיל על מוכר שגם אתה טוען שהוא תמים ואין לו ולא צריכה להיות לו ידיעה על קיום פגם שכזה, האמת נשגב קצת מבינתי. 

רועי,

זה לא קנס למוכר. אם יש נזק לשלדה שלא ידעתי אשלם את הבדיקה כאמור (או שאוזיל עלויות)

את מסמכי הבדיקה אשאיר אצלי כדי שתשמש אותי לקונה הבא או לטרייד אין.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם
לפני 34 דקות, MX-5 כתב:

סיפור

אני מנסה למכור רכב אחד, כבר כמה חודשים, לא לחוץ למכור בכלל,  

כמעט 99 אחוז מהטלפונים זה בני דודים שכבר בטלפון רוצים לשלם חצי מהמחיר שאני מבקש,

ובטלפון הם שואלים בדיוק את אותם פרטים שרשום במודעה

פעם אחת כבר "סגרו" איתי מחיר בטלפון, ואז באמת הגיעו 2 בני דודים, הגיעו אליי לעסק, יש לי עובד אוקראיני שיש לו חגורה שחורה בקארטה, כמובן שהבאתי אותו איתי,

איך שהם ראו שאני מגיע עם מישהו היו ילדים טובים, הסתכלו על הרכב, הוציאו פתאום מזומן פחות 2000 שח מתחת למה שכבר סגרו איתי בטלפון, נעלתי את האוטו, הסתובבתי אמרתי ביי

אחרי זה הודעות טלפונים בלי סוף

וחוץ מזה סבבה לגבי כל מי שלא רוצה להיפגש ליד הבית, אבל אם תמכרו להם את הרכב יש להם את הכתובת שלכם ברשיון הקודם, אז מה הקטע ?

יש להם הרבה פעמים קטע לשגע אותך בטלפון עם סיפורים מעוררי רחמים, שזה רכב לאבא ואין לו שקל מעל 6000 שקל (כשביקשת 20) ותעשה טובה ואם הם יכולים יחזירו לך בהמשך החודש עוד כשתכנס משכורת.

לכאלו אני אומר "חפש רכב ב6000"

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 שעות, yossy כתב:

''אתם הייתם מוכנים להעלות אנשים זרים על רכב (חדש כמובן 2/3 שנים) שלכם שיסעו עליו בפראות, (עם הביטוח שלכם)

רוב רובם של רוכשי רכבי יד שנייה רוצים לנהוג ברכב כדי לזהות מפגעים, לשמוע רעשים, ולהרגיש את הרכב.

קח בחשבון שחלק גדול אינו מכיר את הרכב מראש, כלומר הנסיעה מבחן לכאורה, נותנת לו/להם/להן עוד נקודת מבט 

האם זה הרכב שהוא בחפש כל השנים. (נוח, גבוה, אוחז, רמת גימור פנימית, וכד')

זאת דרך מקובלת שאני מכיר שנים. לי אין בעיה אם זה, נותן לרוכש פוטנציאלי לנהוג ברכב שלי, כפי שאני מצפה

לקבל בזמן שאני רוצה לרכוש רכב יד שנייה. מעולם לא נתקלתי בסירוב, ואם כן, לא קרה כלום - ממשיך הלאה.

כנ"ל לגבי התחייבות שלדה, לא רוצים - ממשיך הלאה. (בפועל לא מגיע כי זה כבר נסגר בשיחה מקדימה)

מכרתי כמה רכבים בחיי, מעולם לא נתקלתי בלחצים כאלה, או בחורים שקרעו את הרכב שלי - זה פשוט לא קרה.

אולי בגלל שאני ענייני ולא מראה "נקודות חולשה" למרות שאני גמיש והולך עד כמה שאני יכול במחיר.

מעבר לזה, קל לזהות חבורה שבאה לקרוע את הרכב, זה באמת פשוט. מסרבים בנימוס גם לחבורה של כמה 

חבר'ה שנראים מפחידים או בריונים, לכאורה. מתנצל, איני מקבל את זה בשום שלב. (איומים על רכוש פרטי שלי)

פורסם

אני האמת מבין מאוד  אנשים שקונים ומוכרים דרך מגרשים גדולים,חברות השכרה,טרייד אין,אני באופן אישי קניתי את שני הרכבים ב13 שנים האחרונות דרך

חברות השכרה גדולות ומוכרות,כן,רכב מליסנג בהנחה טובה,מיציתי את הקטע להסתובב בין אנשים פרטיים ולאכול סרטים.

זאת גם הסיבה שאני לא שש להחליף רכב כל 3 שנים ולהתחיל שוב להתעסק בסרט הזה.

בכל מקרה מצטרף להמלצות שכמה נתנו פה מעליי,ברגע שאתה מזהה לקוח וולגרי,גס,חצוף,ערס וכו' פשוט לחסום את המספר שלו,ולא לענות לחכמולוגים

שמתקשרים מחסוי.

פורסם
לפני 11 דקות, mazda2011 כתב:

אני האמת מבין מאוד  אנשים שקונים ומוכרים דרך מגרשים גדולים,חברות השכרה,טרייד אין,אני באופן אישי קניתי את שני הרכבים ב13 שנים האחרונות דרך

חברות השכרה גדולות ומוכרות,כן,רכב מליסנג בהנחה טובה,מיציתי את הקטע להסתובב בין אנשים פרטיים ולאכול סרטים.

זאת גם הסיבה שאני לא שש להחליף רכב כל 3 שנים ולהתחיל שוב להתעסק בסרט הזה.

בכל מקרה מצטרף להמלצות שכמה נתנו פה מעליי,ברגע שאתה מזהה לקוח וולגרי,גס,חצוף,ערס וכו' פשוט לחסום את המספר שלו,ולא לענות לחכמולוגים

שמתקשרים מחסוי.

גם אני את 3 הרכבים האחרונים שלי לא קניתי מאדם פרטי- הראשון היה לא להיט,השני נחמד עד שהתחיל להזדקן בגיל 7 ולא בכבוד והשלישי-המוצלח ביותר מביניהם בסמלון.

השיקול פשוט- הרבה פחות כאב ראש,אין צורך לחכות תקופת גישור ללא רכב,בחוץ גם בשוק הפרטי מסתובבים ים של נוכלים (חבר שהלכתי לחפש לו רכב היה אוכל לקרדה בלעדי החוש השישי שלי- יש על זה שרשור ב"איך לא ליפול בפח בקניית רכבים מיד 2) וכרגע בחיפושים לעוד חבר- כאן אני יותר פתוח אבל,רכב פרטי שאינו רשום ע"ש בעליו/שאין לו הסטורית טיפולים מסודרת ממוסך (לא חייב מורשה יבואן,אם טיפל בעצמו שלפחות יראה קבלות על חלקי חילוף איכותיים ולא תוצרת סין/תאילנד )/מוכר לא יתחייב על שילדה נקייה אלו סימנים מקדימים לפסול את הרכב עוד לפני הגעה למכון הבדיקה וזריקת 500-600 מיותרים בו.

• רעיון טוב! 1

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

הביטוח שלי מאפשר רק למעל גיל 40 ובלי שלילה 5 שנים אחרונות. אולי אני גם אבטח ביטוח בשביל זרים?דרך אגב אתה בודק אם הוא לא בשלילה?? או בכלל כשיר לנהיגה??

לגבי נחמדים....למדתי בחיי הארוכים שנחמדים זה עד הכסף. (גם איבדתי חבר ילדות בגלל כסף פעם) תנסה לקרא שוב מה רשמתי אחרי שעלו נסעו גזלו זמן יקר שלי וגם דלק מתחילים להתחנן ו או להפעיל לחצים וחבר פה גם כתב שהביא איתו בחור עם חגורה שחורה. את מי אני אביא לפיכך?

וזה לא כ"כ קשור לגמישות או חולשה זה קשור הרבה באיזור/סביבת מגורים עם איזה סוג אוכלוסיה תתעסק. 

מאידך במגורים שלי אני מאד מוכר וידוע. אנשים יודעים שאני מחזיק רכב נהג יחיד ושומר עליו בקפדנות כאשר אני מוכר אפילו אינני שם שלט זה כבר עובר מפה לאוזן לבד.

תתפלא אנשים מאד אוהבים לרכוש רכבים שמורים גם לפי התנאים שלי. היתרון שלי הוא שכמעט תמיד (למעט מקרה חריג אחד) אינני ממהר למכור או להיפטר מהרכב לפיכך הקביעה שנכתבה פה "ממילא עוד שבועיים הרכב לא יהיה שלי" אינה רלוונטית.

בכלל... לבוא במגע כלשהוא עם זרים לא עושה לי נוח בלשון המעטה וזו כבר בעיה אישית רפואית שלי ואלו הסיבות שאני מוכר כך או פונה לטרייד אין.

חשוב לי מאד להוסיף שגם בלי קשר למכירה (אינני מוכר רכב כרגע) אם מישהו ירצה לנהוג על הרכב שלי ואני מכיר את האדם וסומך עליו והוא עונה על תנאי הביטוח שלי אתן לו בשמחה.

לפני 3 שעות, yogev20 כתב:

קל לזהות חבורה שבאה לקרוע את הרכב, זה באמת פשוט. מסרבים בנימוס גם לחבורה של כמה 

חבר'ה שנראים מפחידים או בריונים, לכאורה. מתנצל, איני מקבל את זה בשום שלב. (איומים על רכוש פרטי שלי)

מעניין איך מסרבים ל 3/2 חבר'ה שנסעו 30/40 דק עד אילך בנימוס?

לא ברור לי.

לפני 39 דקות, yossy כתב:

הביטוח שלי מאפשר רק למעל גיל 40 ובלי שלילה 5 שנים אחרונות. אולי אני גם אבטח ביטוח בשביל זרים?דרך אגב אתה בודק אם הוא לא בשלילה?? או בכלל כשיר לנהיגה??

לגבי נחמדים....למדתי בחיי הארוכים שנחמדים זה עד הכסף. (גם איבדתי חבר ילדות בגלל כסף פעם) תנסה לקרא שוב מה רשמתי אחרי שעלו נסעו גזלו זמן יקר שלי וגם דלק מתחילים להתחנן ו או להפעיל לחצים וחבר פה גם כתב שהביא איתו בחור עם חגורה שחורה. את מי אני אביא לפיכך?

וזה לא כ"כ קשור לגמישות או חולשה זה קשור הרבה באיזור/סביבת מגורים עם איזה סוג אוכלוסיה תתעסק. 

מאידך במגורים שלי אני מאד מוכר וידוע. אנשים יודעים שאני מחזיק רכב נהג יחיד ושומר עליו בקפדנות כאשר אני מוכר אפילו אינני שם שלט זה כבר עובר מפה לאוזן לבד.

תתפלא אנשים מאד אוהבים לרכוש רכבים שמורים גם לפי התנאים שלי. היתרון שלי הוא שכמעט תמיד (למעט מקרה חריג אחד) אינני ממהר למכור או להיפטר מהרכב לפיכך הקביעה שנכתבה פה "ממילא עוד שבועיים הרכב לא יהיה שלי" אינה רלוונטית.

בכלל... לבוא במגע כלשהוא עם זרים לא עושה לי נוח בלשון המעטה וזו כבר בעיה אישית רפואית שלי ואלו הסיבות שאני מוכר כך או פונה לטרייד אין.

חשוב לי מאד להוסיף שגם בלי קשר למכירה (אינני מוכר רכב כרגע) אם מישהו ירצה לנהוג על הרכב שלי ואני מכיר את האדם וסומך עליו והוא עונה על תנאי הביטוח שלי אתן לו בשמחה.

לא ברור לי.

פורסם
לפני 23 שעות, yossy כתב:

רועי,

זה לא קנס למוכר. אם יש נזק לשלדה שלא ידעתי אשלם את הבדיקה כאמור (או שאוזיל עלויות)

את מסמכי הבדיקה אשאיר אצלי כדי שתשמש אותי לקונה הבא או לטרייד אין.

אתה כמובן רשאי לעשות מה שאתה רוצה, ואם מבחינתך זה נכון לשלם עלות בדיקה לקונה, תפאדלו, ענין שלך. רק אבהיר לך את העמדה שלטעמי גם עושה שכל והיתה נורמה בתחום עד שהגיע הקישקוש הזה של "מתחייב אני..". בדיקה מבחינתי היא בתחום שיקול הדעת של הקונה, לא מצפה ממנו שלא יבדוק את הרכב באופן המתאים לו ובתנאי שהוא סביר ובמסגרת המקובל, מוסך או מכון, חבר מכונאי וכן גם סיבוב ברכב. העובדה שהבדיקה היא כאמור ענין המסור לשיקול דעתו של הקונה, גם קושרת את עלותה לכיסו, אני לא צד לה, למעט חובת הגילוי. כבר קניתי ומכרתי קצת מכוניות, מעודי לא התחייבתי ולא ביקשתי שיתחייבו כלפי. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תביט,

אני, (כאמור לעיל כמה פעמים) מוכר רכב פרטי שרק אני נסעתי עליו ודיי מעט

ק''מ. הסיכוי שתהיה לשלדה/קצה שילדה נזק הוא פחות מפרומיל לפיכך אם

אני סוגר על לקוח על בדיקה+ מחירון או אפילו מעל המחירון, הסיכון שאני לוקח

על עצמי הוא פחות מזניח. נהפוך הוא.

במקרה הכי גרוע אשלם על הבדיקה וישמש אותי ללקוח הבא או אם אין לי סובלנות לטרייד או

אפחית לקונה מהמחיר. תלוי בנזק.

עד כה בדקתי 4 רכבים שאני רכשתי והיו בבעלותי הבלעדית. ארבעתם נמצאו תקינים לחלוטין,

למעט אחד בן 5 עם בעיות שלדה (עבר תאונה פגיעה מאחור) אבל גם שם כל מכלולי הרכב האחרים נמצאו תקינים.

במקרה הספיציפי של הרכב עם פגיעת שאסי כמובן שאודיע לקונה לפני.

אם מדובר ברכב ישן יותר שנסעו עליו אחרים כמובן שאנהג אחרת.

פורסם

קראתי חלק מהתגובות וכאחד שמכר רק בשוק הפרטי ולא מעט רכבים, כולל למשפחה ועזרה לחברים, אתן כמה טיפים: 

1. קודם לסנן בטלפון קונים שמתמקחים על המחיר בהגזמה טרם ראו את הרכב זה מתכון בטוח לבזבוז זמן יקר. 

2. כשמגיע קונה אני תמיד בוחן אותו לפני שאני מסכים לנסיעת מבחן, סגנון האדם שעומד מולך נותן לך אינדיקציה אם זה אדם רציני/ אחד שמבין או ההיפך אחד שיעשה שטויות עם הרכב. 

גם במקרה שמגיעה כל החמולה לראות את הרכב, אין מה לפחד או להתבייש. הרכב שלך! לא נראה לך הטיפוס שמולך אל תתן לו לעלות לרכב, תגיד לו אני מוכן לנסוע איתך למכון בדיקה אם לא מתאים לך שלום. 

היו לי מקרים שאמרתי לקונים צעירים אני נוהג ואתה תשב לידי ותגיד לי מה לעשות/ פעם החתמתי קונה שהתעקש לעשות סיבוב שאם הרכב יפגע בנסיעה שלו הוא מתחייב לרכוש אותו במחיר שצויין as is. (מרוב שהוא התרשם הוא קנה בלי לעלות על הרכב). 

היו לי גם מקרים של קונים שברגע שזיהיתי נהיגה שלא תואמת לצורת הנהיגה שלי ברכב הוריתי לקונה לעצור בצד ולהתחלף כמו אחד שלא האט לפני פס האטה.. 

בסהכ רוב הקונים אנשים ישרים שבאמת רוצים לרכוש, אני תמיד מבין את הצד השני שרוצה לחוש את הרכב לפני שמוציא לא מעט כסף, כמעט תמיד אני מסכים רק מציין שהנסיעה תהיה רגועה ובמקסימום זהירות. במקרי קצה כמו שהוזכרו בתגובות אני לרוב מזהה בעין ופועל כפי שרשמתי. 

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 19 שעות, yossy כתב:

לא ברור לי.

שיטה שעובדת לי - מוציאים טלפון ומראים להם שאתה מחייג 100.

תגיד על המשטרה מה שאתה רוצה, אבל זה עדיין מרתיע את מי שלא סוציופאט מושלם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

וואלה קראתי את השירשור, מכרתי לא מעט רכבים בחיי (כן גם מגיע ליותר מ20 - בכמעט 30 שנה)אף פעם לא קניתי טוקמן, פעמיים מכרתי לבני דודים שלחצו אבל עמדתי בלחץ,
בגדול כאשר רואים שאני ישר בדרך כלל זה מונע בעיות,

אני תמיד מזמין ומבקש מהקונה לקחת לבדיקה או לוודא שהרכב לטעמו.

כל עוד ויש בדיקה אין לי בעיה שינהגו על הרכב, פעם אחת בחור צעיר (כשמכרתי את הפיקנטו) משך הילוכים ביקשתי ממנו שיעצור בצד רגע לקחי את ההגה והחזרתי אותו לרכב שלו,

לא הסכמתי להמשיך איתו בתהליך המכירה באמירה שלא איכפת לו מרכוש של אחרים.

כמכרתי את הסובארו סטיישן התקשרה הקונה לאחר חודש וחצי עם בעיה ברכב, אמרתי לה בגדול אני אנסה לעזור מתוך רצון טוב (קישרתי אותה למוסכניק אמין).

תהיה ישר לרוב זה 95% מהעבודה

וכן את הרכב האחרון שלי מכרתי לפני חודש לטרייד וזה חוסך המון...

פורסם

אני מוכר כעת רכב אקזוטי, מפורסם ב-42 אלף.

יש את האלו שמטלפנים - שואלים יפה כמה שאלות, ואז מדברים על המחיר, אני ישר אומר להם שכל ריג'קט שמוצאים באוטו אני אפחית מהמחיר, אבל זה המחיר הבסיסי. לעומתם יש את האלו ששולחים הודעות באסמס/וואצפ האם אני מסכים ב 15/20/25 אלף "בלי לראות את האוטו אחי אני בא ומשלם מזומן" אני עונה לכולם תשובה חיובית והנה הפלא ופלא - אף אחד מהם לא יצר קשר שוב....

• מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...