Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היו לי ליצנים כאלו שהציעו על הקליאו שהייתה לי מחירים מגוחכים.

המחירון היה באיזור ה-50 אלף ש"ח, הציעו לי 27-30 אלף ש"ח.

בדרך כלל התעלמתי או עניתי בצורה כזו שלא תגרום להם לחזור אליי.

בסוף ניתנה בעסקת טרייד אין קרוב למחירון בשלב מאוחר יותר כשהמחירון שלה היה נמוך יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שמעתי על הרבה מקרים מוזרים במכירת רכב. להתקשר למשטרה? זה חידוש ביזארי עבורי.

אני כמובן לא ממליץ לאף אחד להתקשר למשטרה אלא לסגור את הדברים באופן ישיר וענייני.

זה מעיד על אדם חלש אופי, ומתלונן סדרתי על כל דבר, אפילו הפעוט ביותר. (יש אפילו אנשים שיעשו לכם נזק לרכב בכוונה)

חבר'ה, הרכוש שלכם פרטי, מי שלא נראה לכם, גם אם הם הגיעו מרחוק בחבורה גדולה, תסרבו בנימוס, אך בתקיפות. לפחד, לא קיים בסטנדרטים שלי.  (באמת שלא מבין על מה)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

יש אחלה פתרון לזה. אני מחזיק כובע של משטרה ברכב, 

ואז הם נרתעים, כל הפוזה יורדת לריצפה :D 

עריכה אחרונה על ידי alexriv
  • אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, yogev20 כתב:

שמעתי על הרבה מקרים מוזרים במכירת רכב. להתקשר למשטרה? זה חידוש ביזארי עבורי.

אני כמובן לא ממליץ לאף אחד להתקשר למשטרה אלא לסגור את הדברים באופן ישיר וענייני.

זה מעיד על אדם חלש אופי, ומתלונן סדרתי על כל דבר, אפילו הפעוט ביותר. (יש אפילו אנשים שיעשו לכם נזק לרכב בכוונה)

אם סירוב בנימוס לא עובד? אם הוא מתעקש להמשיך להטריד אותי ולאיים עליי?

למה צריך להיות אכפת לי שמישהו שאני רואה בפעם הראשונה והאחרונה, יחשוב שאני חלש אופי ומתלונן סדרתי?

לצאת גבר גבר וחבר של כולם לא בסדרי עדיפויות אצלי, מצטער. כשצריך להיות ערס, אני יהיה ערס, כשצריך להיות טרחן ומתלונן סדרתי, אהיה כזה.

• מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מלקרוא כאן - לא שופט אף אחד במצבים כאלו. 

אבל אם אני מוכר בעתיד רכב פרטי שלי באופן פרטי - אני נותן לאנשים לפגוש אותי בכתובת שהיא תחנת משטרה. 

לא רוצה למשוך לבית שלי אנשים שאני לא מכיר יותר. באמת, כמות הווירדווז היום ואנשים שהם פשוט לא בסדר - מפחידה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 45 דקות, vadim6385 כתב:

אם סירוב בנימוס לא עובד? אם הוא מתעקש להמשיך להטריד אותי ולאיים עליי?

אני באמת מנסה להבין איך מכירת רכב הופכת לאיומים. מכרתי כמה וכמה רכבים בחיי ביד שנייה

מעולם לא נתקלתי במישהו שמאיים עלי. נראה לי לקוח מסרט מד"ב.

ואם זה קרה באמת, כנראה גם ההתנהלות שלך לא הייתה הוגנת כלפי הקונה, מכל מיני סיבות. 

מכל מקום ,זה עדיין לא דבר שקורה בשגרה. כתבתי כמה פעמים כאן, לא חייבים ללכת תמיד לקיצון בכל תחום בחיים, בריא ונכון יותר ללכת בדרך האמצע, שהיא אגב הרוב. (תנסה, תראה שהעולם יותר טוב מכפי שאתה מתאר)

• רעיון טוב! 1
פורסם

מי מחליט אם ההתנהגות שלי כלפי הקונה הוגנת או לא הוגנת?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

העיניין של המשטרה לא ברור לי עדיין, וזה בדיוק מחזיר אותי לראשית

דברי:

*מחיר בטלפון לא גמיש לפני קניה כפוף לבדיקה במכון או מוסך מורשה בלבד

* נסיעה ברכב אני נוהג ואחד בלבד יחד איתי.

*שום נגיעה בכלים (כולל מברג) או פירוק וכו'. אני נותן ומאפשר ויזואלית בלבד.

ושאר הירקות שציינתי כבר.

אם שומרים/ומסכמים על 3 ההסכמות הללו מראש פשוט אין צורך יותר מכך.

מטרת הגג היא להגיע למכון הבדיקה המורשה וזה יתן לי (לנו) שתי יתרונות:

*קונה שמשלם על הבדיקה, של רכב במצב שמור - סיכוי גדול שעסקה תצליח.

*חוסך לי בזבוזי זמן, הריסת הרכב ע''י בודקים לא מקצועיים, וזיבולי מוח של סוחרים.

לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

מי מחליט אם ההתנהגות שלי כלפי הקונה הוגנת או לא הוגנת?

אם אדם מזמין אותי לראות את הרכב ואני מגיע ממרחק ופתאום מחליט שבגלל

שיש לי פרצוף שמפחיד או מבטא מסויים ומסרב לתת לי לראות זו התנהגות לא

הוגנת ולא מכבדת אלא אם כן הדברים נאמרים מראש בטלפון דוגמא:

רק בדיקה ממכון וכו'.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

כלל הסיפורים פה מזכירים לי מקרה הזוי יחסית שקרה לי במכירת רכב לפני כמה שנים.

בשעות הערב המאוחרות (לקראת 23:00) בחור שלח לי הודעה אם אני זמין לגבי הרכב, אמרתי לו שכן.

התקשר, לאחר שנתתי לו הסבר על הרכב ביקש שאגיע אליו (כ-20 דק' נסיעה) בתואנות שונות, תוך שהוא זורק "מה אכפת לך, מקסימום אשלם לך על הדלק".

לא הסכמתי, הסברתי לו בצורה יפה שהקונה צריך להגיע ואם בא לו לחכות לכשאהיה באזור אין לי בעיה.

בסוף החליט לבוא, הצעתי לו לבוא למחרת בשעות היום-כי רכב לא רואים בלילה אבל הוא התעקש.

הגיע עם עוד בחור, שיחק אותה מבין גדול בזמן שהוא מסתכל על המנוע וממשש חלקים (תוך שכל הזמן אני שם עין שהוא לא מנתק משהו), הסביר לי שיש לו עוד שלושה רכבים כאלו בבית בדיוק מאותו הדגם ואת הרכב שלי הוא רוצה לרכוש לאמא שלו.

ביקש לעשות נסיעת מבחן-הצעתי לו (כפי שציינתי כבר בפלאפון) שנסיעת מבחן תהיה כשאני נוהג בלבד.

בזמן הסיבוב שוב הוא מנסה להישמע מבין גדול, שואל שאלות לא כל כך הגיוניות-אבל אני זורם.

למחרת ביקש להיפגש במכון בדיקה ולבצע שטיפה לרכב טרום הבדיקה-הגיוני סה"כ.

עוד בפלאפון וגם בנסיעה הסברתי לו בדיוק על מס' חלקים שנצבעו לאחרונה ברכב, ואמרתי שאני מתחייב שאין פגיעות שלדה.

למחרת לאחר שנפגשנו במקום ולאחר השטיפה, התחיל לעשות הצגות על הבדלי צבע (בחלקים שידע שנצבעו), ולשאול אותי שאלות בסגנון  "אתה מבקש מחיר כזה לרכב במצב הזה? תהיה הגיוני"/"תן מחיר טוב ועכשיו אנחנו נכנסים לבדיקה".

לא הסכמתי להיכנס לדיון נוסף על המחיר מלבד זה שסגרנו עליו כבר, התעצבנתי על הזמן שהוא בזבז לי (ועל עצמי שלא עצרתי את זה עוד יום קודם לכן) איחלתי לו הצלחה ונסעתי משם.

במבט לאחור סביר להניח שזה היה סוחר ויצא טוב שלא התקדמתי איתו מעבר (מי יודע מה עוד היה בהמשך).

כשבוע לאחר מכן הרכב נמכר מעט מעל למחירון המשוקלל, לאדם שהתהליך איתו היה הרבה יותר תקין ונעים.

עריכה אחרונה על ידי adir10
פורסם

אם אני הייתי במקומך, כבר בשלב של לשלוח הודעה ב-11 היה מדליק לי נורה אדומה, אבל ניחא, עוד איכשהו נסבל. 

אבל הצעה לבוא אליי ב-11 וחצי, זה כבר ממש מוגזם, וזה די מעיד על הבנאדם. 

נשמע שאני מכליל, אבל זה מנסיון של המון אנשים שמכרתי להם דברים ביד 2. התנהלות של בנאדם בדברים לכאורה פעוטים כמו שעות מקובלות לשיחה/פגישה, מעידות המון לגבי ההתנהלות שלו בדברים אחרים. 

• רעיון טוב! 4
פורסם

תלוי ברכב, לרוב הייתי מסכים אתך אבל יש רכבים שלא נשארים גם את השעתיים בלוח מכירה, בעיקר מאזדות למיניהם, זה אפילו הזוי, לא הייתי שולל לשלוח הודעה גם ב 11 בלילה אם זה מסוג הרכבים הללו, מצד שני לפורד פוקוס כדוגמא כנראה שלא הייתי שולח הודעה בשעה לא שגרתית.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לשלוח הודעה ניחא, להגיע בשעות כאלה -מיותר. (לא הייתי מסכים בשום שלב, מלבד להגיע לראות את הרכב לבד

אם הוא ממש מתעקש)

פורסם (נערך)

כאשר קונה מרגיש שהמוכר יותר מדי גמיש ומוכן להיפגש איתו גם באישון ליל גורם לו לזלזל ברכב ולהתווכח ולהתמקח יותר. מעולם(!) לא הייתי נפגש בשעות  ליל כאלו. אבל תודה על הסיפור המעניין.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם (נערך)

מסכים לגמרי שלא הייתי מוכן להציג את הרכב ב23 בלילה אבל אז פתאום נזכרתי שאת הקורולה של אחי לפני שנה וחצי טסתי לבדוק נסיעה של חצי שעה ב22:30 בלילה, ב12 בלילה כבר חתמנו על זיכרון דברים ולמחרת בבוקר אחי הגיע לבצע העברת בעלות.

הטלפון של המוכר היה מלא בשיחות והודעות מעל 100 שיחות משעה 9 בערב שפורסם, נראה שברכבים מבוקשים אנשים מאבדים את הבושה.

עריכה אחרונה על ידי daniel204
  • מעניין 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

דבר ראשון כשאתה מראה את הרכב אל תעשה את זה בחניון אלא ברחוב או במקום פתוח, כמו''כ יש הרבה בני דודים שרוצים את הרכב למטרות מסויימות והכלל הראשון הוא לא למכור להם עם כל הגזענות שבעניין אפשר לומר להם ששמרת על הרכב הרבה זמן ואתה היית שמח שהוא יהיה אצל מישהו שימשיך את המורשת שלך...

בחיים אל תמכור בלי העברת בעלות, אח''כ הדוחות יזרמו אליך לבית.....

בהצלחה

• תוכן חדש...