Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן .. אני יכול להגיד לך באחריות שמדובר בנוכלים שמנסים להשיג פרטים עלייך לצורך סחיטה נתקלתי בזה המון לא מדובר בהכרח ברכבים , הם מנסים בכל דרך יצירתית אז פשוט תחסום 

פורסם
לפני 6 שעות, yossy כתב:

אדם זר לעולם לא יגע ברכב. שיקח לבדיקה או שלא יקנה.

אני הייתי אומר את זה בטלפון לפני כמובן.

אם לאדם רציני יש אפשרות לשלם עשרות אלפי שח על רכב בן 3/4 שנים במצב חדש

הוא יכול להשקיע עוד טיפה אל בדיקה.

אם הייתי לוקח לבדיקה כל רכב שבאתי לראות, לפני שפתחתי מכסה מנוע, הייתי מפסיד 10 אלף שקל על בדיקות.

במבט בתא מנוע אפשר מיד לדעת אם זה רכב שהוא בר קנייה או שאתה רוצה להמשיך הלאה בחיפושים (חוסר בשמן, נוזל קירור, ומן הסתם שאני כמכונאי חובב יכול להוריד במחיר על תקלות שאני רואה בעין)

• אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

כאשר כתבתי לפתוח (או להרים) מכסה מנוע כוונתי היתה לא לגעת (במכלול הפנימי )בידיים.

מבט מקיף לא גורם שום נזק לרכב.

לדוגמא, כמובן שאתן לבדוק  מס שלדה תקין. זה מובן מאיליו.

כן, אני קנאי לרכב שלי ושומר עליו מאד.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

לא מכיר אדם יותר קנאי ממני לרכבים, חיצונית, פנימית, ותחזוקה מונעת בכל שלב.

עדיין, בדיקת רכב וויזואלית, פתיחת מנוע לשם שמיעת הצליל, פתיחת דלתות, מבט בתוך הבגאז' והשטיח (אומר הרבה על תאונות) בדיקת המסגרות/גומיות לראות התאמת צבע, ועוד מכלולים, הם חלק בלתי נפרד מאז ומעולם ברכישת וקניית רכב.

זה נותן את האינדיקציה הראשונית והכרחית, אם בכלל להמשיך הלאה עם הרכב, או לוותר. (ביחד עם שאלות)

אם אתה מכיר מישהו שמגיע, ולקוח ישר את הרכב לבדיקה, כנראה לא מכרת הרבה זמן רכבים. (אם בכלל)

המקרים שלוקחים ישר רכבים הם נדירים. קרה לי ברכב שהיה ממש חדש (שמור) כולל כל הניירת מסודרת של טיפולים, ומילה של שכן שהקונה הכיר, שזה יהלום מלוטש היטב. אולם זה נדיר, ולא הדרך הנבונה בשום דרך לקניית רכב.

חוץ מזה גם במוסך/חשמלאי/פחח/מערכות נוגעים והופכים את הרכב חופשי, מקווה שאתה לא מעיר להם לא לגעת ברכב. 

פורסם
לפני 3 שעות, yossy כתב:

מספר שלדה אפשר לראות גם בלי לפתוח מכסה מנוע (ברוב הרכבים)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 12 שעות, yossy כתב:

אם אני מכיר את הבן אדם, משפחה חבר טוב וכו' כן.

אדם זר לעולם לא יגע ברכב. שיקח לבדיקה או שלא יקנה.

אני הייתי אומר את זה בטלפון לפני כמובן.

אם לאדם רציני יש אפשרות לשלם עשרות אלפי שח על רכב בן 3/4 שנים במצב חדש

הוא יכול להשקיע עוד טיפה אל בדיקה.

כאמור אני המון שנים לא מכרתי רכב, שווה לי לשלם קצת עמלת טרייד אין

ולחיות בשלוה.

ממליץ מקרב לב להשאר בטרנד הזה של טרייד אין. בדרך אחרת שלווה בטח לא תהיה לך, כנראה גם לא עיסקה.

• מעניין 1
פורסם
לפני 6 שעות, EliC25 כתב:

אם הייתי לוקח לבדיקה כל רכב שבאתי לראות, לפני שפתחתי מכסה מנוע, הייתי מפסיד 10 אלף שקל על בדיקות.

במבט בתא מנוע אפשר מיד לדעת אם זה רכב שהוא בר קנייה או שאתה רוצה להמשיך הלאה בחיפושים (חוסר בשמן, נוזל קירור, ומן הסתם שאני כמכונאי חובב יכול להוריד במחיר על תקלות שאני רואה בעין)

אכן - בשבילי מספיק לראות ש: (על מנוע קר) 

1. איז מיונז בנשם מנוע והוא לא נראה נקי באופן מחשיד - אני יודע שרוב הסיכויים שראש מנוע תקין. 

2. אין סימני קורוזיה או אידוי לבן של גליקול ולא חסרים מים במיכל ההחזרים ואלה שקיימים שם נקיים עם צבע ברור - שאין דליפות נוזל קירור וגם אם יש מינוריות מאוד ושאין בעיה של הולכה (רוב הבלוקים היום מאלומיניום). 

3. מדיד שמן מלא. - מביט גם ברצפת הרכב ועל הבלוק עצמו ומסביב למכסי השסתומים ומביט מתחת לרצפת הרכב לראות אם יש סימני נזילות כלשהן. 

4. בודק ויזואלית צמיגים, מכות חניה, יישור משטחים ומרווחים בין מכסים, שלמות גומיות, שלמות פנסים. 

5. פותח תא מטען מרים רצפה רואה שאין חלודה, סימני רטיבות ושהתפרים של החיבורים שלמים (רכב שהדברים האלה לא תקינים בו כנראה עבר תאונה בחלקו האחורי) המצאות של כלי נהג, גלגל ספייר תקין. מביט בכל המושבים, בוחן אותם שהכל תקין ופעיל בהם, בודק את סלון הרכב מבחינת שלמות דיפונים, דיפון גג, שטיחי רצפה.

כבר כאן אני מגיע לשלב שאני יכול לבקש מהבעלים של הרכב\מגרש להניע את הרכב 

1. מקשיב אם יש רעשים מוזרים שבאופן ברור מחשידים כתקלה, עבודה חלקה של המנוע, נותן גז לרגע לראות שאין תזוזה גדולה של הבלוק (תושבות). 

2. נכנס לרכב מעביר הילוכים רואה אם יש קפיצה או לא (תושבת גיר). 

3. בודק שאין נורות תקלה ואם מביא איתי סורק מבקש אישור לסרוק תקלות. בודק חלונות, דלתות, נעילה מרכזית, נורות בתוך הרכב, רדיו ורמקולים. 

4. בודק שיש חימום! - רדיאטור חימום זו תקלה מאוד לא נעימה וגם תקלות מפוח יכולות להיות מאוד לא נעימות. 

5. בודק מיזוג אוויר ומעבר בין מצבים כי יש רכבים שהחלפת המניפה בהם יקרה מאוד והעבודה לא פשוטה בכלל. 

מבקש לעשות נסיעת מבחן - 

כאן כבר אם אין קליק אני יודע שאין טעם לרכוש את הרכב. 

מרגיש בלמים - אם שומעים רעשים אם יש סחיבות, מבקש לעשות עצירה מלאה מ50 קמ"ש לבדוק שABS עובד תקין ומנסה להבין אם הרכב מאיץ תקין - אם יש אפשרות לצאת לכביש מהיר נהדר אם לא - לוקח כאן סיכון שאולי יש איזון גלגלים או כוון פרונט מינורי. 

מרגיש את הבולמים, מתלים, קפיצים של הרכב, הגה - בודק איתות, בודק אורות (ממש כמו בטסט). 

ואז ניגש למשרד לבדוק רישיונות, ידיים, מספר שלדה, מספר מנוע, היסטוריית תאונות ושיעבודים. 

אם זה רכב שאני ממש ממש רוצה - תכלס כן שווה לקחת לבדיקת קניה כי הם יסודיים ועובדים בצורה שיטתית וכנראה תמיד יעלו על משהו שאולי פספסתי - לא פוסל אבל אחרי שמבצעים את מה שרשמתי למעלה זה תכלס מיותר ברוב המוחץ של המקרים. 

ומן הסתם אם רכשתי את הרכב יש שני דברים שאני עושה על עיוור: 

1. מכניס את הרכב לטיפול גדול שבו מחליפים שמן, מי קירור, נוזל בלמים גם אם לא צריך! אם יש רצועת טיימינג - משקיע בזה באופן יזום ועושה! 

2. מחליף את כל ארבעת הצמיגים ברכב אלא אם כן אני יודע באופן וודאי שהם חדשים. - זה מה שמחבר אותי לכביש אני לא מתעסק עם זה. 

• אהבתי 5

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בשביל מה להחליף שמן ברכב שלצורך העניין הוחלף בו השמן לפני כמה חודשים?

זה אותו מוסך,אותו השמן.

מה התועלת בכך חוץ מלזרוק כסף לפח?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

ראש שקט בשבילו.

בסופו של דבר הוא לא גורם נזק לרכב, אולי אפילו מיטיב עם הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, lanosforce כתב:

ואז ניגש למשרד לבדוק רישיונות, ידיים, מספר שלדה, מספר מנוע, היסטוריית תאונות ושיעבודים.

משרד? מה?

עריכה אחרונה על ידי Daniel009
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 20 שעות, yossy כתב:

ממש לא!!!

אף אחד לא ישלח את הידיים שלו / ו/או יפתח מכסה מנוע אפילו. אתה יודע מה?

גם לנהוג אתן לו רק עם יעשה ביטוח משלו.

יש בדיקה מקצועית.

אלא אם כן הוא מוכן לשלם (על עוור) ולחתום על זכרון דברים אבל זה רק באגדות.

אז אם אני לא יכול לפתוח מכסה מנוע או לעשות נסיעת מבחן (אלא אם אעשה ביטוח משלי על רכב שלא בבעלותי), למה שבכלל אכנס איתך לסיבוכיות הזאת, ולא אמשיך לרכב הבא? למה שאתחייב בשביל רכב שאני בכלל לא יודע אם אני רוצה אותו?

זה כמו שבחורה תדרוש ממך לחתום על הסכם ממון לפני כתנאי לדייט.

מכרת רכבים ככה? היו קונים שבכלל הסכימו לדבר כזה? או שאתה בדרך כלל היד האחרונה של הרכב?

אתה יודע מה, מקרה הפוך. נגיד ואתה נחפש רכב יד שניה, והמוכר ידרוש ממך את מה שאתה דורש, אתה תרצה בכלל להגיע לראות את הרכב?

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 12 שעות, yossy כתב:

כאשר כתבתי לפתוח (או להרים) מכסה מנוע כוונתי היתה לא לגעת (במכלול הפנימי )בידיים.

מבט מקיף לא גורם שום נזק לרכב.

כן, אני קנאי לרכב שלי ושומר עליו מאד.

לבדוק שמן, לראות שאין "טחינה" וכו', לא היית נותן?

לו הייתי צריך לקנות רכב משומש והיית אומר לי לא לבדוק את הדברים האלו, בסבירות גבוהה הייתי אומר לך תודה רבה וממשיך הלאה.

לנהוג על הרכב שלי אני גם לא אתן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

לא אתן לאיש זר לנהוג על רכב שלי על ביטוח שלי, ירצה יעשה ביטוח בעצמו,

ירצה, ישב על ידי ויקשיב לרכב כמה שהוא רוצה.

אני מזכיר שמדובר ברכב צעיר מאד לפעמים עדיין באחריות יצרן.

ירצה לפתוח ולבדוק דברים שמן תאונות מרכב וכו' תקין בעיניי,

ירצה ללחוץ על הגז בניוטרל ולקרוע את המנוע (מקרה שקרה לי) וחבר שלו 

לוחץ/ משחק על הטורים אני מייד מפסיק את הסיפור. בשביל זה יש מכון בדיקה.

לכל מי שאומר שלא היה קונה אומר סבבה. אין לי שום בעיה..

אתם הייתם מוכנים להעלות אנשים זרים על רכב שלכם בן שנתיים שיסעו עליו בפראות,

יקרעו אותו בעליות וילחצו חזק על ברקסים בירידות וכו??? ותחשבו גם שהם לא היחידים יבואו אחריהם עוד אחרים ויעשו כ''א את ''הבדיקות'' שלו....

תענו בכנות.

בשביל זה יש מכון בדיקה!!

לציין שוב שאני בעצמי משלם על בדיקה במידה ונמצאו ליקוי שילדה או ליקויי משמעותי אחר.

לפני 4/5 שנים שמכרתי רכב (של הורים) בן שנתיים עשיתי בעצמי בדיקה במכון בדיקה מורשה. והכל היה תקין פיקס.

כמובן לקוחות הציעו מתחת למחירון למרות שכתבתי במפורש מחירון לא גמיש ובדיקה עלי

(סוחרים התקשרו בלי סוף בלבלו מוח והרגשתי כמו לשכת

סעד) לקחתי לסוכנות טרייד אין. אני מאמין שאם הייתי ממתין מעט היה גם מגיע הקונה הנכון,

אבל הנסיבות שהיו הכריחו להחליף מיידית.

שאו ברכה.

לפני 52 דקות, vadim6385 כתב:

אתה יודע מה, מקרה הפוך. נגיד ואתה נחפש רכב יד שניה, והמוכר ידרוש ממך את מה שאתה דורש, אתה תרצה בכלל להגיע לראות את הרכב?

אם זה אדם מבוגר ששומר על הרכב, מעט ק''מ, ואומר שאם בבדיקה ימצאו ליקויי שילדה או ליקוי משמעותי

אחר הוא משלם, או, לחלופין אם הוא מגיש לי בדיקה עכשווית שביצע במכון מורשה אשלם לו גם מעל למחירון

ובשמחה.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם
לפני 45 דקות, yossy כתב:

אם זה אדם מבוגר ששומר על הרכב, מעט ק''מ, ואומר שאם בבדיקה ימצאו ליקויי שילדה או ליקוי משמעותי

אחר הוא משלם, או, לחלופין אם הוא מגיש לי בדיקה עכשווית שביצע במכון מורשה אשלם לו גם מעל למחירון

ובשמחה.

אז כאן אתה כבר מניח שתי הנחות יסוד שהן לדעתי שגויות מראש:

א) אדם מבוגר שומר על רכב

ב) צעיר ייסע בצורת עלא באב אללה

כאילו אין מבוגרים שמטילים יתד על הרכב (או יותר גרוע, מתנהגים לרכב 2020 כאילו זה פורד ברנדה), ואין צעירים שעבדו קשה בשביל הרשיון והרכב, וממש לא רוצים לאבד את זה (היה פה מישהו בן 17, שהלוואי ולרוב הפורום היה שבריר מהידע שיש לו).

אבל זה נושא לשיחה אחרת.

בהמשך אתה

א) דורש להתחייב בבדיקה, שזה אף אדם שפוי לא יעשה, אלא אם הוא מראש מקומבן עם אותו מכון/מוסך.

ב) לחילופין, אתה מוכן שיציגו לך טופס בדיקה עדכני, אז אתה סומך על זה שעשו את הבדיקה כמו שצריך ולא חיפפו או זייפו את הטופס. וגם כאן, סבירות גבוהה ליפול על מוכר שמקומבן עם המכון. זה בדיוק מה שסוחרים עושים - מציגים לך טופס "נקי" ממכון של חבר.

לא ענית לגבי נסיעת מבחן. האם אתה מוכן לקנות את הרכב על סמך לשבת ליד המוכר ולהקשיב לאוטו, או שתתעקש לנהוג בעצמך (ובמקרה שלך, לעשות ביטוח על שמך)?

לדעתי, התנאים שהצגת זה בדיוק קניה של רכב על עיוור. ז"א מצד אחד אתה לא סומך על קונים (יכול להבין אותך פה, נכוות מקונים דרעק), אבל מצד שני אתה מוכן לסמוך על המוכר בעיניים עצומות.

פורסם

אתם חוזרים על המנטרה הזו שוב ושוב, למרות שהיא לא נכונה

התחייבות בבדיקה על שלדה זה חלק בלתי נפרד עבורי לפני קניית רכב (ועל רבים וטובים) אין שום קשר לקומבינות

או קשרים עם המכון. זהו שלב ראשוני (חובה) שנותן הרבה מידע על הרכב, עוד לפני שמגיעים למכון.

מי שחושש לעשות את זה, זה מעיד בוודאות על הסתרת מידע, מי שלא חושש (כמוני, וכמו הרכב האחרון שקניתי, ועוד רבים אחרים שרכשתי) זה מעיד על אדם שלא מפחד, או מסתיר מידע קריטי על הרכב שהוא יודע את ההיסטוריה שלו.

לא כל העולם קומבינות או שחור לבן, תתפלאו שיש גם אנשים ומכונים ישרים. 

• תוכן חדש...