Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, yogev20 כתב:

אתם חוזרים על המנטרה הזו שוב ושוב, למרות שהיא לא נכונה

התחייבות בבדיקה על שלדה זה חלק בלתי נפרד עבורי לפני קניית רכב (ועל רבים וטובים) אין שום קשר לקומבינות

או קשרים עם המכון. זהו שלב ראשוני (חובה) שנותן הרבה מידע על הרכב, עוד לפני שמגיעים למכון.

מי שחושש לעשות את זה, זה מעיד בוודאות על הסתרת מידע, מי שלא חושש (כמוני, וכמו הרכב האחרון שקניתי, ועוד רבים אחרים שרכשתי) זה מעיד על אדם שלא מפחד, או מסתיר מידע קריטי על הרכב שהוא יודע את ההיסטוריה שלו.

לא כל העולם קומבינות או שחור לבן, תתפלאו שיש גם אנשים ומכונים ישרים. 

קשקוש.

מכרתי לפני מס' חודשים C3 Picasso דיזל, מודל 2011 עם 180,000 ק"מ.

הרכב היה אצלנו במשפחה מאז שהיה עם 17,000 ק"מ בסה"כ, שמור ומטופל היטב

לא היה לי שום דבר להסתיר ועדיין, כמישהו התקשר ושאל אם אני מתחייב בבדיקה תמיד עניתי שאני לא מתחייב על כלום. כולנו יודעים איזה טופס מכון בדיקה יוציא לרכב בן 10 עם 180,000 ק"מ. נטו כסתחי"ם.

מיותר לציין שהרכב נמכר תוך ימים בודדים במחיר המבוקש.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 דקות, yogev20 כתב:

אתם חוזרים על המנטרה הזו שוב ושוב, למרות שהיא לא נכונה

התחייבות בבדיקה על שלדה זה חלק בלתי נפרד עבורי לפני קניית רכב (ועל רבים וטובים) אין שום קשר לקומבינות

או קשרים עם המכון. זהו שלב ראשוני (חובה) שנותן הרבה מידע על הרכב, עוד לפני שמגיעים למכון.

מי שחושש לעשות את זה, זה מעיד בוודאות על הסתרת מידע, מי שלא חושש (כמוני, וכמו הרכב האחרון שקניתי, ועוד רבים אחרים שרכשתי) זה מעיד על אדם שלא מפחד, או מסתיר מידע קריטי על הרכב שהוא יודע את ההיסטוריה שלו.

לא כל העולם קומבינות או שחור לבן, תתפלאו שיש גם אנשים ומכונים ישרים. 

כלומר אתה במילים אחרות מתחייב שהרכב לא עבר תאונה רצינית שגוררת פגיעה בשלדה?

אבל אתה לא מתחייב לגיר ומנוע - כי בעצם לא משנה כמה שמרת על הרכב, תמיד יכולים לגלות בבדיקה דברים שלא תלויים בך

פורסם

הגיוני.

אף אחד לא יודע מה קורה בתוך הגיר והמנוע.

אבל פגיעת שילדה כן ניתן לדעת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן, מתחייב על שלדה, ולא קונה רכב ללא התחייבות שלדה, נקודה. (ככה אני קונה שנים ללא בעיה)

כל אחד יכול לנהוג לפי שיקול דעתו (בלי קשקוש) אני מציין רק איך שאני פועל, ואיך שצריך לנהוג לדעתי והבנתי

וצריך לדעת לכבד גם את ההתנהלות הזו.

אגב, זאת לא המצאה שלי, זה מקובל בשוק היד השנייה מאז שאני קונה רכבים. גם הסברתי שזה מהווה איזשהו

מדד לפגיעות שלדה שרוצים להעלים. כלומר, אם מוכר רכב אומר לך בביטחון שאין בעיה לחתום, זאת כבר נקודת פתיחה

לרכב שמור בשלדה. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

כתבתי כמה פעמים שאני מתחייב לשלדה תקינה ואם ישנה בעיה שלדה אני משלם על הבדיקה.

אז כמובן שאני מסכים עם זה.

פורסם

זה בסדר ככה נוהגים בדיוק, למרות שזה נשמע כל פעם איזו המצאת המאה, או איזו הזיה.

שוב, זה לא מחייב אף אחד, כל אחד רשאי לנהוג עם הרכוש שלו לפי הסטנדרטים שלו. אישית, מדלג על רכב

שלא מתחייבים על שלדה. (לא קרה כלום, זה רק אני, העולם ממשיך להסתובב)

לפני כמה עשורים נסעתי לארצות הברית ונתתי/מסרתי את מאזדה שלי לחבר טוב. (ללא תמורה) לאחר תקופה

הבן אדם לא יכל להחזיר את הכסף (גם שסידרתי לו מחיר נמוך משמעותית לעומת מחיר שוק דאז) ואיך שהוא

החזיר לי את הרכב. לטענתו עשה איזו תאונה קטנה, ואמרו לו בפירוש שאין פגיעת שלדה, לאחר ששאלתי אותו שוב ושוב

כדי להיות ישר והוגן מול קונה פוטנציאלי, במידה ואמכור את הרכב. (היה לי כבר רכב נוסף)

לאחר שהגיעו זוג צעיר לבדיקה, סגרנו על מחירון. טענתי שאני מתחייב על שלדה, בבדיקה גילו פגיעת שלדה בקצה

לא זוכר עד כמה חמורה. בלי להסס לרגע, הוצאתי את מחיר הבדיקה, ועוד אמרתי סליחה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

רכבים שמכרתי דרך טרייד אין, אין מה לדון עליהם.

שלושה רכבים אחרונים מכרתי עצמאית.

באף אחד מהם לא נתקלתי בסיפורים הזויים כפי שתוארו על ידי חברים כאן.

רומסטר, רכב לא פופלארי. נמכר בן 3 עם כ 40,000 ק"מ.

הגיע קונה, התניע את הרכב עשה סביבו כמה סיבובים. סיפרתי שהרכב לא עבר אף תאונה.

האמת לקוח קצת הזוי, אפילו סיבוב איתי ברכב לא רצה לעשות, שלף כסף מזומן (לפני חוק הלבנת הון) מזל שיש לי בנק ליד הבית. רק אז נסענו לדואר להעביר בעלות.

דאסטר, בן 3 עם כ 40,000 ק"מ, עבר שתי תאונות.

הגיע קונה, התניע את הרכב והסתובב קצת סביבו, תיארתי במדויק את התאונות והסברתי מה הוחלף מה תוקן וכו'.

יצאנו לסיבוב על הרכב, כאשר אני נוהג והקונה לא התעקש על נהיגה שלו. התרשם לטובה וביקש להמשיך למכון בדיקה.
במכון תיארו בדיוק מה שאמרתי.
נסענו לדואר כאשר הקונה בדרך מטלפן לסניף הבנק שלו כדי לבצע העברת זהב, עד שאנו הגענו לדואר התהליך הסתיים ובוצע העברת בעלות.

טיפו,  שוב רב לא פופלארי. בנוסף מקוריות ליסניג "0" ק"מ  אבל רכב בן 3 שעשה 7,500 ק"מ בלבד.

הגיע קונה, התניע את הרכב עשה סביבו כמה סיבובים. סיפרתי שהרכב לא עבר אף תאונה.

שוב לקוח קצת הזוי, אפילו סיבוב איתי ברכב לא רצה לעשות.
הסברתי לו על על תהליך העברת בעלות דרך אתר gov.il (תהליך שהיה חדש גם עבורי, אבל עבר בקלות), הקונה רצה לשלם בהעברת כסף רגילה אני התעקשתי על זה"ב והייתה הסכמה. מייד אחרי שבוצעה העברת הזה"ב בצענו העברת בעלות.

*שלושת הרכבים נמכרו בסכום של כ 60,000 +- והתשלום תמיד בוצע לפני העברת הבעלות.
*באף אחד מהרכבים לא התחייבתי על כלום.

*באף אחד מהם לא באו אליי אנשים הזויים שאיימו עלי או שטרקו דלתות או שהתייחסו לרכב בצורה אלימה.

*אף אחד לא התעקש לנהוג על הרכב.

*לאור (אי) הפופולריות של הרכבים מעצם סוגם או בגלל עבר תאונתי, יש לציין שלא הייתה הסתערות של קונים בטלפון, אבל בשלושת הרכבים האדם הראשון שבא לראות את הרכב גם קנה אותו. מן הסתם בגלל שרכבים אצלי נראים כמעט כאילו אתמול יצאו מהפס ייצור.

לדעתי המתעקשים לנהוג זה נהגים צעירים ועל רכבים מהירים יחסית. דבר שזכור לי מתקופה שגם אני הייתי עם בלורית שלא הייתה שזורה בשערות שיבה. לא מעט מחברי יצאו ל"קנות" רכבים סתם בשביל לנהוג ולא בשביל לקנות. אם כי יש לציין שזאת גם הייתה תקופה שלמעטים היה רכב בבית.

התרשמתי גם שככל שהרכב יותר זול כך למרבה האבסורד רבים על סכום הכסף. ז"א שגם ממני שמוכר רכב ב 60,000 ש"ח וגם ממי שמוכר רכב ב 12,000 ש"ח מצפים להוריד מהמחיר 2,000 ש"ח מהמחיר. אך באחוזים זה הבדל רב. ומכאן אולי הריבים אני בשמחה מוריד 2,000 ש"ח מכיון שהרכב גם שהוא לא נוסע לא מכניס לי רווחים ואף עולה לי בביטוח. אך מי שמוכר רכב של 12,000 ש"ח להוריד 2,000 ש"ח זה משמעותי מאוד.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, Ron Poh כתב:

התרשמתי גם שככל שהרכב יותר זול כך למרבה האבסורד רבים על סכום הכסף

זה בכל דבר ככה. הלקוחות הקטנים הם אלה שעושים הכי הרבה צרות.

אבא שקונה ב1500 שקל מחשב לזום לילד שלו, יותר סיכוי שישגע אותך מאשר תאגיד ענק שפותח משרד חדש ועכשיו צריך 80 תחנות עבודה למהנדסים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, yogev20 כתב:

שוב, זה לא מחייב אף אחד, כל אחד רשאי לנהוג עם הרכוש שלו לפי הסטנדרטים שלו. אישית, מדלג על רכב

כאמור, אני מסכים לחלוטין עם העיניין של השלדה ככה צריך להעשות. אז זה לא רק אתה.

אגדיל לומר שזה צריך להיות אפילו כגילוי נאות של המוכר בחקיקה כדי להימנע מרמאויות והסתרת מידע.

זו דעתי האישית.

שוב מניסיון העבר:

החזקתי טויוטה עם פגיעת שלדה משמעותית (נמכרה לטרייד אין ב כ 40% הנחה בסוף)

כמוכר ישר עשיתי בדיקה בעצמי במכון מורשה. הרכב (בן 5) נמצא תקין לחלוטין למעט השלדה כמובן.

אף קונה פרטי לא רצה אפילו לדבר על רכישה. מי כן התעניינו?????? ניחשתם נכון סוחרים וכל מיני כאלה

שהציעו לשלם לי מעל המחירון המופחת אפילו ב 5K (כתבתי על כך לעיל אני חושב). אחד מהם ממש התחנן

אלי בטלפון. כמובן שלא חזרתי איליו והעדפתי טרייד אין.

זה לכל מי שטוען שהתחייבות על שלדה מיותרת.

אגב שאלתי שאלה מאד נכונה שאיש לא בחר להגיב עליה. אצטט

''אתם הייתם מוכנים להעלות אנשים זרים על רכב (חדש כמובן 2/3 שנים) שלכם שיסעו עליו בפראות, (עם הביטוח שלכם)

יקרעו אותו בעליות וילחצו חזק על ברקסים בירידות וכו??? ותחשבו גם שהם לא היחידים יבואו אחריהם עוד אחרים ויעשו כ''א את ''הבדיקות'' שלו....''

תענו בכנות

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

אתה מגזים, אף רוכש פוטנציאלי לא 'מתגרזן' עם הרכב כמו שאתה מתאר, וגם אם כן - הרכב הזה לא יהיה שלי עוד גג שבוע, אז לא באמת אכפת לי יותר מדי אם מישהו לוחץ קצת על הגז. מי ישמע, הרכב בנוי לזה, ואם אתה חושב שהרכב יתקלקל מקצת לחיצות על דוושות וסיבוב הגה, כנראה שהרכב שלך במצב רע.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני מדבר רק מניסיון לא ממעשיות פרי דמיוני הקודח.

הרכבים (שמכרתי) היה במצב נפלא שמורים כמו אתרוג. ואני מתחייב בבדיקה.

פורסם

אוקיי, אז אולי אתה רואה את המציאות בצורה אחרת ממה שהיא, ומבחינתך רכב לא אמור לעבור 3 אלף סלד או להפעיל ABS בחיים.

מכרתי גם אני כמה וכמה רכבים, וראיתי מלא קונים פוטנציאלים (וקיבלתי לצערי עשרות שיחות טלפון של בלבלני ב*ים) ולא קרה לי מעולם מקרה כזה.

פורסם
לפני 21 דקות, yossy כתב:

''אתם הייתם מוכנים להעלות אנשים זרים על רכב (חדש כמובן 2/3 שנים) שלכם שיסעו עליו בפראות, (עם הביטוח שלכם)

יקרעו אותו בעליות וילחצו חזק על ברקסים בירידות וכו??? ותחשבו גם שהם לא היחידים יבואו אחריהם עוד אחרים ויעשו כ''א את ''הבדיקות'' שלו....''

לא.

גם כי אני לא יודע איך הם נוהגים וגם כי אם חס וחלילה יגרמו נזק (פתאום יעשו תאונה למשל), זו תהיה בעיה שלי ולא שלהם.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני כשעה, dorsht כתב:

לא.

גם כי אני לא יודע איך הם נוהגים וגם כי אם חס וחלילה יגרמו נזק (פתאום יעשו תאונה למשל), זו תהיה בעיה שלי ולא שלהם.

בדיוק!!

יתרה מזו, ישנן עוד השלכות דוגמא הביטוח שלי הוא מגיל 40 ומעלה ולאדם ללא שלילה ב 5 או 3 שנים אחרונות.

ממש מיותר לציין מה קורה אם לא הקפדנו על ההנחיות הללו, כ''כ עוד אפיזודות כגון לך תדע אם אותו זר לא

שתה אלכוהול לפני או סמים חס ושלום שאז גם סוללת עורכי דין לא יסייעו וחב' הביטוח תשמח מאד לא לשלם

(נכון תרחיש עם סיכויים נמוכים אבל עדיין)

לגבי ה''מתגרזנים'' אכן אחרי שנסעו על הרכב, עשו את ''הבדיקות שלהם'' בזבזו לי את הזמן היקר

ואפילו את הדלק השלב הבא יהיה להתבכיין ו או להתחנן על הנחה של עוד כמה אלפי ש''ח למרות

שסוכם מחיר מראש. 

ברגע שלקוח רציני אחרי שהתרשם מהרכב ויזואלית (ואני מתחייב על שלדה) נסע יחד איתי, ראה טיפולים מסודרים, בדק בעלויות שעבודים וכו' לוקח לבדיקה זה

מעיד על הרבה יותר רצינות וחוסך בזבוזי זמן יקר, וסיכונים כמובן.

פורסם
לפני 8 שעות, yogev20 כתב:

זה בסדר ככה נוהגים בדיוק, למרות שזה נשמע כל פעם איזו המצאת המאה, או איזו הזיה.

לפני כמה עשורים נסעתי לארצות הברית ונתתי/מסרתי את מאזדה שלי לחבר טוב. (ללא תמורה) לאחר תקופה

הבן אדם לא יכל להחזיר את הכסף (גם שסידרתי לו מחיר נמוך משמעותית לעומת מחיר שוק דאז) ואיך שהוא

החזיר לי את הרכב. לטענתו עשה איזו תאונה קטנה, ואמרו לו בפירוש שאין פגיעת שלדה, לאחר ששאלתי אותו שוב ושוב

כדי להיות ישר והוגן מול קונה פוטנציאלי, במידה ואמכור את הרכב. (היה לי כבר רכב נוסף)

לאחר שהגיעו זוג צעיר לבדיקה, סגרנו על מחירון. טענתי שאני מתחייב על שלדה, בבדיקה גילו פגיעת שלדה בקצה

לא זוכר עד כמה חמורה. בלי להסס לרגע, הוצאתי את מחיר הבדיקה, ועוד אמרתי סליחה.

והנה הבאת ביוזמתך ובהתנדבות מלאה, אולי מבלי להבין, את הסיבה בשלה מי שמתחייב על שילדה נקיה עלול לצאת "קצת" נוכל. עזוב לרגע את הכסף, מה עם הבושה שתפסו אותך מסתיר מידע כל כך חשוב בכל הנוגע לרכב שאתה מוכר. הרי אם הזוג הצעיר היה מוותר על בדיקה, לתפיסתם היו קונים אוטו ממי שהונה אותם. מי שמתחייב על שילדה נקיה הוא, סליחה על הביטוי, פשוט טמבל. אין לך שום ידיעה מהו מצבו של הרכב שאתה מוכר, לא מכנית, לא מבחינת תקינות מבנית, מכה קטנה שחטפת, אפילו לא תיקנת וכבר שכחת ממנה יכולה פתאום להתברר כקצה שילדה, וכבר היו דברים מעולם. בשביל לבדוק מכוניות ולהעריך את מצבן ישנם מכוני בדיקה וישנם מוסכים. הדבר היחיד המתחייב מכללי מסחר הוגנים ותו לא, אין חובה חוקית כמובן, הוא מתן הרשות לקונה לבדוק את האוטו, זה הכל. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...