Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פשוט עוקף מימין ולוקח סיכום לדוח, אין ברירה . מעדיך דוח על להתעצבן ולאבד ריכוז בנהיגה כי ההוא בשמאלי לא מוכן לעבור.

What worries you, masters you. - John Locke

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 10 שעות, itzikdb כתב:

אותי יותר מעצבן ביריוני הכביש, במיוחד בכביש 6 , אני בשמאלי 130 קמ"ש , לפני יש שורת רכבים ואין לאן להתקדם, פתאום מגיע מאחור איזה חכמולוג בטיסה של 160 קמ"ש מהבהב באורות כמו משוגע

כדי שאזוז, נגיד שזזתי ,ולא שיש לאן לזוז, מה הוא יעשה בדיוק, יזיז את כל 20 המכוניות שלפני.

דווקא לכאלה אני לא זז, עד שבסוף מבינים ועוברים ימינה להציק לזה שבאמצע.

אין מה לחנך נהגים,תנהגו רגוע על הכביש, תגיעו אותו הדבר, מקסימום 2 דקות לאט יותר.

רוצים חוסר מודעות ? הנה קיבלתם. סיפור קטן על חינוך ושורה מסכמת הפוכה.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא צריך לעשות כלום, פשוט לעקוף ולשמור כמה שיותר מרחק מהם. 

אני תמיד מסתכל על הבן אדם במהלך העקיפה כדי לראות אם הוא נראה מטומטם כמו שדמיינתי אותו.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

צריך - כן.

האם יש לי כוונה לעשות את זה? לא. לא מחפש להסתבך עם כל מיני טיפוסים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 13 שעות, itzikdb כתב:

דווקא לכאלה אני לא זז...

אין מה לחנך נהגים,תנהגו רגוע על הכביש, תגיעו אותו הדבר, מקסימום 2 דקות לאט יותר.

לא לחנך. להעיר אותם משנתם. שינה שבה הם חולמים שמותר להם לנסוע בכביש 6 מבלי לפנות את הנתיב השמאלי כל עוד הם בגבול המהירות המותרת. למה שלא תזוז למי שנוסע 160?

מה אכפת לך אם בא לי לנסוע 160 או 180 או 220?  

ואם בא לי להגיע 2 דקות לפני ולא אחרי? אולי אני אדיוט אבל תן לי להחליט בשביל עצמי על סדר העדיפויות שלי. 

אתה נוסע 130 בכביש 6? אחלה. זוז מהשמאלי לאמצע. תרגיש שם בנוח. אני נוסע יותר מזה בכביש 6, ואני ממש ממש משתדל לא להשאר רגע מיותר בנתיב השמאלי. ואם אני נוסע 160 ומישהו בא אחריי על 180 אני אעבור מהר לימני אפילו אם התנועה בימני היא כרגע 120 ואני אצטרך להאט. 

אני לא שומר דרך (טפו, טפו, חמסה, חמסה) ולא אמון על שמירת החוק במדינה. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה יכול להתקין מערכת כריזה ולהתחיל לצעוק על אנשים שמעצבנים אותך.

אבל נדמה לי שזה לא חוקי (להתקין כריזה, לא לצעוק).

• מצחיק 2

פורסם

זה התסכול הכי גדול בעניין. בדר"כ הסוגי נהגים המדוברים הם או:

א. חסרי כל מודעות למה קורה סביבם ואטימות מוחלטת לגבי צרכיהם וזכויותהם של שאר משתמשי הדרך.

ב. נהגים יפי נפש שחושבים שהשמש זורחת להם מהחור של הרקטום והם תמיד צודקים.

התסכול הוא שבשני המקרים לא יעזרו לא צפירות, לא הבהובים, לא מערכת כריזה, לא טיל לאו שיחלוף 5 ס"מ מהחלון שלהם ולא פרצוף זועף.

האמת שממה שאני רואה בכבישים סוג א' אפילו לא מתייחסים לניידות, אמבולנסים וכו' גם אם ניידת צופרת ומהבהבת להם עם מופע אור קולי שלא יבייש את טנספורטר. חוסר מודעות מדהים.

• אהבתי 1
פורסם

זה עניין של מנטליות וחינוך.

זה מתחיל בבית של ההורים וממשיך בבית ספר. אין הרבה מה לעשות, לצערי. פשוט תנהג ליעד ותתעלם.

What worries you, masters you. - John Locke

פורסם
לפני 22 שעות, אורח לרגע כתב:

-אלה שנוסעים עם מראות מקופלות. מכירים אותם? זה משגע אותי!! גם לי יצא כמה פעמים לצאת מהחנייה ולא לשים לב שהמראה מקופלת. קורה. לוקח לי בלחץ 50 מטר להבין את זה. איך בנאדם נוסע קילומטרים על גבי קילומטרים ולא שם לב/מפריע לו שהמראה מקופלת??

הזכיר לי מקרה ישן.

פעם נסעתי עם האופנוע וברמזור לידי עמדה נהגת עם מראה מקופלת אז פתחתי לה את המראה.

היא בתגובה התחילה לצעוק עלי שאני יחזיר את זה כמו שהיה כי קשה לה לקפל את המראה בחניה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 7
פורסם

שאלת איך אפשר להעיר בצורה שזה יתרום לאנושות?

התשובה היא התנדבות במשטרה, וחלוקת דוחות על כל שטות.

מניסיון. קרוב משפחה שעושה קרוב ל30 אלף קמ בשנה, קיבל דוח על התנחלות בשמאלי. מה הוא אמר לי אחרי שקיבל את הדוח? "לא שמתי לב שאני על השמאלי כל-כך הרבה זמן". אבל מה? מאז (מהנסיעות הבודדות מאוד שיש לי איתו), זה פשוט לא קורה יותר.

או דוגמה אחרת שקרתה לי אישית. קיבלתי דוח על אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה. בכנות? לצערי נסעתי מהר מדי ולא ראיתי את הולך הרגל בצד, מה גם שמכוניות חונות סמוך למעבר החציה הסתירו אותו. מאז אותו יום, כמעט כל מעבר חציה שאני מתקרב אליו אני יורד ל20-30 קמש. ובזכות אותו דוח ה"שריטה" הזו נטמעה לי בראש. 

אז כדי ללמד את עם ישראל צריך אכיפה כמו שצריך. כן, גם לאורות כבויים בעיר בנסיעה אחרי שקיעה. או במיוחד לאותם "טכנולוגים" ששורפים לי את העיניים בערב עם ה DLR DRL אורות יום איך שלא קוראים לזה, כשסיבוב קטנציק להדלקת אורות פותר את הבעיה וגם, הפלא ופלא, יעניק להם ראות טובה יותר. 

אבל אם אתה לא רוצה להתנדב במשטרה, אז הסיבה היחידה שאני רואה להעיר לאנשים בנהיגה זה על דברים בטיחותיים, מראות/אורות לצורך העניין. מעבר לזה, פשוט לנסות להימנע מנסיעה אחרי אותם אנשים.

• אהבתי 3
  • מעניין 1

Ford Fiesta 2014 Manual

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה שצריך להתנדב למשטרה במקום שהיא תעשה את העבודה שלה זה בעיה בפני עצמה.

• אהבתי 4

פורסם

לא הבנתי ממש מה אכפת לך מאחרים ובאיזה קטע אתה אמור לחנך אותם.

אתה לא חושב שאנשים אחרים חושבים שכאדי לחנך אותך?

תתעלם וככה יהיה לך יותר טוב.

פורסם

איך לחנך? אכיפה וענישה

האם זה תפקידך? לא

של מי התפקיד? משטרת ישראל

זה שהם לא מתפקדים כמו שצריך זה סיפור אחר.

אבל אתה בתור נהג - תתרחק מהנהג שעיצבן אותך ושכח ממנו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא ממש אכפת לי מהם. אכפת לי מעצמי, הם מפריעים לי לנהוג וכשאני על האופנוע הם לא רק מפריעים אלא גם מסכנים את חיי. 

אולי אפילו נכון לומר שכל יתר תשומת הלב הזאת שיש לי לכל השמוקים המעופפים נולדה ממבטי כרוכב ולא ממבטי כנהג (עכשיו, כשחושבים על זה). 

כשאני ברכב באמת הרבה יותר קל להתעלם.

וסליחה, כן? אבל אם מישהו משתמש במרחב הציבורי תוך התעלמות מוחלטת מכל מי שמסביב, התרכזות יתרה בעצמו ורק בעצמו תוך זלזול בכללי וחוקי החברה- אז בהחלט יש מקום לחנך אותו.

למעשה, זו הגדרת המילה חינוך.

בבית שלו ובשטח שלו שיהיה בבון ושיעשה מה שהוא רוצה. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...