Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

היתר למלגזה

Buki
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 8.2.2021 בשעה 08:45, Roycohen1979 כתב:

אני עשיתי את הקורס במושב קדרון במקום שנקרא "במבי", שם כבר נתקלתי במישהו שלא עבר טסט ולמעשה המדריך עבד איתו עוד ועוד עד שהצליח לסיים את המסלול בלי לפגוע בשום דבר, ואז הגיע השלב שהוא שיפד את הבאלה עם המזלג- בסוף אני מניח שהוא קיבל את הרישיון אבל לא בטוח שאם הייתי הבוס שלו הייתי נותן לו לעלות על המלגזה, הקטע הוא שהתחום כלכך פרוץ שרוב האנשים בקורס שלי כבר צברו מאות אולפי שעות על הכלי לפני שהגיעו להוציא רישון פורמלי (מודה גם אני הייתי אח כזה) והטסט מבחינתם היה טיול בפארק, ככול הנראה יש להם יותר ניסיון מהמדריך עצמו וכל החידוש הגיע דווקא מהחלק העיוני של הקורס יחד עם התמונות המזעזעות של אנשים שהמלגזה התהפכה עליהם, נתפסה להם היד באחד ממכלולי ההרמה, הרימו משקל כבד מדי והמלגשה התהפכה קדימה או הפילו מחסן לוגיסטי שלם כמו דומינו ולצערם שרדו כדי לספר על כך...

בכל מקרה הרישיון מגיע מיד לאחר סיום הקורס כהיתר על נייר ולאחר כמה חדשים קיבלתי בדואר רישיון חדש ממשרד התחבורה שבו היתר המלגשה כבר מופיע על הרישיון עצמו. 

יכול להבטיח לך שתאונות מלגזה קורות גם לכאלה שיש להם היתר.

העניין הוא שבמצב כזה, הביטוח כן יכסה את הנזק שנגרם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מצטרף להמלצות על "במבי" בכנות.

הקורס בעלות 1,000 ש"ח לאדם פרטי+40ש"ח לארוחת צהריים (קייטרינג). טרם הקורונה.

יום אחד עיוני: מתחיל ברישום, שיעור, הפסקת צהריים, עוד שיעור, מעבר על סיטואציות ואירועי בטיחות, מסיימים במבחן עיוני.

יום אחד מעשי: הסבר על מלגזה, בטיחות, תרגילי נהיגה בסלאלום, הרמת חפצים, נהיגה עם חפצים, מתרגלים גם על מעמיס טלסקופי, תרגיל מסכם על מלגזה.

הרוב המוחלט של האנשים כבר מגיעים לקורס עם ניסיון מעשי. לעתים, של שנים.

חלק ממקומות העבודה שולחים קבוצה גדולה של עובדים, והם עוברים את הקורס במתכונת של יום אחד: אחרי שמסיימים את היום העיוני וכולם מתפזרים, הם נשארים לתרגול מעשי.

פורסם
לפני 33 דקות, itsik170 כתב:

יכול להבטיח לך שתאונות מלגזה קורות גם לכאלה שיש להם היתר.

העניין הוא שבמצב כזה, הביטוח כן יכסה את הנזק שנגרם.

תאונות קורות גם לאלה שיש להם רישיון נהיגה, ועדיין ככול הנראה רובם המוחלט ינהגו טוב יותר מאלו שנוהגים בלי רישיון ויהיו פחות מסוכנים על הכביש.

אישית התפלאתי כמה מידע קיבלתי דווקא מהחלק העיוני בקורס אליו הגעתי אחרי עשרות או מאות שעות מאחורי ההגה של המלגזה.

פורסם

מלגזה זה כלי מאוד מסוכן וחייבים להפעיל את הראש כשנוהגים עליו עם רישיון או בלעדיו.

רשיון לא מחליף שכל.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם אני עשיתי בבמבי. בקדרון.
לפני יותר מעשור.
מה שאני זוכר זה שהעיוני היה יומיים והמעשי יום ולא ויתרו לאף אחד להחסיר אפילו שעה.
הצחיק אותי שהם עשו תרגול עבודה לגובה על מניטו טלסקופי שהיה ללא כושר תנועה אז התרגול הלך כך:
הנעה, הרמה של הבום, פתיחת הטלסקופ, סגירת הטלסקופ, הורדת הבום, דימום.
כפי שנאמר, כל המשתלמים היו בעלי ניסיון בעבודה על מלגזה והמורה היה מודע לכך אז לא חפר על התפעול המעשי.

מלגזה אחד הכלים המסוכנים. משום מה גם יש בה משהו שגורם לאנשים לעשות שטויות.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

מלגזה אחד הכלים המסוכנים. משום מה גם יש בה משהו שגורם לאנשים לעשות שטויות.

היגוי אחורי + רדיוס סיבוב קטן

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

פורסם

תודה רבה לכל מי שהגיב, אני כבר אחרי הקורס. החלק העיוני נערך בזום בשני מפגשי ערב של 4 שעות. בקבוצת זום היו כ 30 תלמידים אבל עדיין המדריך הצליח לתת את תשומת לב הנדרשת לכולם.
הגעתי רק ליום המעשי, בקבוצה של כ 10 אנשים.
מחיר 1000 ש"ח. 

הלכתי עם ההמלצה על בית ספר במבי שחזרה פה ברוב ההודעות ואכן היה בסדר גמור ובהחלט נתן את הרקע התיאורטי הנדרש והכלים המעשים הבסיסיים לתפעול מלגזה. 

השאר מגיע עם הניסיון. 

פורסם

אפרט קצת יותר. כל התהליך היה יעיל ומהיר וזה ראוי להערכה.

התהליך מתחיל בהוצאת "טופס ירוק" - בקשה לרישיון נהיגה. 

אין יותר טופס ירוק פיזי מנייר, מילוי והגשת הטופס מתבצעים באינטרנט, כולל חתימה על הצהרת בריאות.

בשביל לקבל היתר למלגזה, חייב שיהיה רישיון נהיגה קודם כלשהו, לפחות לדרגה 1 - טרקטור. 

מי שיש לו רישיון לטרקטור או לרכב פרטי B מגיש בקשה להיתר 129 - מלגזה עם כושר נשיאה עד 20 טון.

מי שיש לו רישיון C1 ומעלה, מגיש בקשה להיתר 130 - מלגזה עם כושר נשיאה מעל 20 טון.

הקורס והמבחן לשני סוגי ההיתרים  זהים לגמרי. משרד הריושוי יוצא מנקודת הנחה שמי שנוהג על משאית יכול לתפעל מלגזה גדולה וכבדה.

לאחר הגשת הבקשה באינטרנט ניגשים לבדיקת ראיה באחת מהתחנות המורשות. בדיקת ראיה כמו לרישיון לרכב פרטי רק נדרש שדה ראיה 140 מעלות ולא 120. מחיר הבדיקה 50 שקל. 

אופטומטריסט שבמצע את הבדיקה מזהה אותך לפי תעודת זהות/רישון נהיגה, נכנס במחשב לטופס ירוק שהתחלת למלא ומזין שם את ביצוע הבדיקה. 

אתה מקבל ביד רק תף תוצאות. 

לא לזרוק את דף התוצאות, מזכירת בית הספר ביקשה לקבל את הצילום שלו לצורך רישום ותיעוד. 

כל ההתקשרות עם המזכירה הייתה ב Whats app, היא תמיד עונה מהר ולכל שאלה, גם ברמה של לשלוח קישור למילוי טופס ירוק.

הילומודים העיוניים בזום בקורס בוקר או ערב מפוצל לשני מפגשים של 4 שעות. 

המזכירה מקימה קבוצת Whats app עם כל התלמידים והמורים. כל העידכונים מעוברים בקבוצה. 

עוד דבר שאני רוצה לציין לטובה - לא נדרש בשום שלב תשלום מראש. לא ברישום, לא בחלוקה לקבוצות, לא בקורס העיוני הנושא הזה בכלל לא הוזכר. שילמתי במשרד כשהגעתי ליום המעשי. 

נרשמתי לקורס ערב, שעות 16:00 עד 20:00 בשני מפגשים כאמור.

בקורס מדברים על הגדרת מלגזה, הבדלים בין מלגזה לטרקטור ולמכונה ניידת, סוגי מלגזות, כללי בטיחות, נהלי עבודה וכו'. 

בסוף המפגש השני מבחן מכוון עם 30 שאלות, את התוצאה מקבלים במקום.  אם הקשבת בקורס, אין בעיה לעבור את המבחן. 

מי שנכשל, מבצע מבחן חוזר ביום המעשי. 

כל מי שהשתתף  בקורס העיוני (כאמור כ 30 תלמידים) חולקו ל 3 קבוצות עבור היום המעשי, כל קבוצה ביום אחר. 

מגעים ליום המעשי. מתחלקים לשתי קבוצות, כל קבוצה עם מורה אחר - תדריך על מלגזה רגילה ועל המעמיס הטלסקופי שגם מוגדר כמלגזה ברישיון ולכן הוא חלק מהקורס. 

אחר זה מתחלפים. 

אחרי זה תרגיל מעשי - הרמת ברזל ברחוב 3 מטר, הורדה לגובה הנסיעה, ביצוע סללום בין חביות, הנחת הברזל למקום. 

התנסות במעמיס הטלסקופי עם ובלי מטען - שליפה של הזרוע, הרמה  לגובה של כ 10 מטר, הנחה במקום, קיפול הזורע למצב חניה. 

1.thumb.jpg.64be2c0057b4783346b53c51b1656a2e.jpg

אחרי זה היה החלק של הטסט - המורה בנה מגדרות פלסטיק "מחסן" עם מעברים די צפופים. התרגיל כלל הרמה של המכולה, מעבר בין המדפים במחסן עם המכולה בנסיעה קדימה ואחרי זה ברוורס, הנחה של המכולה במקום. 

הגיע מורה נוסף שהוא הבוחן. 

לא מצפים כמובן לשליטה מושלמת ואפילו לא לשליטה טובה, כן מצפים להפגנת שליטה בסיסית ולא לעשות טעויות גסות. בקבוצה שלי כל התלמידים עברו. 

2.thumb.jpg.d8ef50b933ec045d2d7d5784139fdcf0.jpg

למחרת סיום היום המעשי של הקבוצה השילישת במחזור זה הרישנות כבר מוזנים במשרד הריושוי ואפשר להוציא כפל רישיון עם ההיתר. 

3.thumb.jpg.b1015d525532accd9695f023000025e3.jpg

אז בהלט שאפו לבית ספר במבי וגם למשרד הרישוי על ההתייעלות וצמצום הביורוקרטיה. 

• מעניין 2

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמע זה הרבה יותר מקצועי ורציני ממה שאני עשיתי לפני 11 שנים. אמנם היה קורס עיוני של יומיים כולל ארוחת צהריים (במגדל של מרכזית אגד בבת גלים, איזה מקום מפחיד) אבל בסופו מבחן שצריך להיות ממש טיפש כדי להיכשל בו. בוא נגיד שאם אתה סתום ברמה שנכשלת בזה, עדיף שלא יהיה לך רישיון על שום כלי.

המבחן המעשי היה בחניון של מרכזית חוף הכרמל וכל מה שהיה צריך לעשות זה לנסוע כמה סיבובים בצורת 8 במלגזה גדולה, להרים ולהוריד את הזרוע וזהו. בדיחה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...